Fox 1800 Motor cuká

Název je dostatečně samovysvětlující...
Zpráva
Autor
lubo1
Kontaktovat uživatele:

Re: Fox 1800 Motor cuká

#16 Příspěvek od lubo1 »

Etil píše:Dakujem za rady
Ešte otázka je možné že je vadný regulator alebo motor ? Lebo skúšal som dnes regulator z kolegovho foxa a tiež to cukalo tak isto ako ako aj na mojom new regulatory. Takže môže byť vadný motor alebo ho treba nastaviť (motor)?

Preto som ti písal v predošlom príspevku, že by bolo dobré odskúšať iný motor s reglom, alebo tvoj reg. s iným motorom. Kľudne mohol poškodený regulátor odpísať aj motor.....
Ak teda už robíš pokusy - potom vyskúšaj nový regler s kolegovým motorom a bude jasno....
Na motore sa nič nenastavuje
http://lubo111.rajce.idnes.cz
Etil

#17 Příspěvek od Etil »

Takže dnes so vyskúšal nový regulator na inom motore a žiadne cukanie sa nekonalo všetko íšlo perfektne takže mám pokazený motor ... Ale nechápem čo sa na takom motorčeku môže pokaziť....
Sluggish
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Sluggish »

prekontroluj konektory na motore, vyzerá to že máš jeden zle pripájkovaný a motor ti ide len na 2 fázy ....
Etil

#19 Příspěvek od Etil »

Myslím že to nebude tým lebo by sa potom neroztočil. On sa roztočí akurát ked prudko pridám začne cukať a zastaví sa. Ja nechápem čo tam môže byť zlé ... Poradte ( motor nemám pajkovaný su tam kontakty v bužírke :) )
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od lubo1 »

Etil píše:Myslím že to nebude tým lebo by sa potom neroztočil. On sa roztočí akurát ked prudko pridám začne cukať a zastaví sa. Ja nechápem čo tam môže byť zlé ... Poradte ( motor nemám pajkovaný su tam kontakty v bužírke :) )

Asi myslíš konektory....
Skús ich vyhodiť a priletovať to priamo. Ak to nepomôže - objednaj nový motor. Myslím, že prevíjať motor asi nemá zmysel.
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Ancistrus01 »

No já přidám svůj názor: létal jsem s Betou (origo regl i motor) a najednou v motoru něco zachrastilo, nouzově jsem přistál a motor se na pomalé přidání rozběhl, ale při prudkém přidání se také cukal...

Po kontrole motoru jsem si všiml že se odlomil drátek od konektoru co vede k motoru, přitom to bylo pořád zabužírkované, tak jsem ten drátek zase připájel a no problem :D :D
Etil

#22 Příspěvek od Etil »

Dakujem za rady
Objednávam nový motor všetko som pozrel aj konektory žiadne zalomenie všetko elektricky správne a stale blbne no čo už možno mu tie pády uškodily..
Letu zdar..A dík :)
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od lubo1 »

Etil píše:Dakujem za rady
všetko som pozrel aj konektory žiadne zalomenie všetko elektricky správne a stale blbne no čo už možno mu tie pády uškodily..
Letu zdar..A dík :)

Pády mu určite neprospeli....
Konektory nestačí pozrieť - treba ich vyhodiť a káble motora priletovať ku káblom reglu. Nezabudni na bužírky....
Problém s konektormi pohľadom neodhalíš. Skús s nimi pootočiť, keď sú zasunuté do seba. Musí to ísť ztuha. Ak by si chcel merať - jedná sa o miliOhmy. To neakým obyč. merákom nezmeráš. V motore môže byť medzizávitový zkrat. To tiež doma nezmeráš.... Zmerať by si mohol maximálne prerušenie vinutia....
pee1
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od pee1 »

Nastavenie regulatora na konkretny zapojeny motor sa robi takto:
1- zapnut vysielac
2- plynovu packu dat na plne gule !!!
3- zapnut primac s motorom a regulatorom (teda model)
(bacha treba to robit tak, aby si bol pripraveny aj na to keby sa ti hned roztocil motor - kedze packa plynu je naplno)
4- motor by sa nemal rozbehnut, regler zapipa len 1-2x rychlejsie a potom kazdu sekundu pipne (moze ti vrtula jemne pri kazdom pipnuti poskocit tak o 1-2 mm po obvode - co je nic)
5- potom stiahnut packu plynu na nulu a regulator zapipa znova ako pri kazdom starte, teda aj spocita pipnutiami pocet clankov baterky a je redy

Vacsina regulatorov takto funguje, a takto sa ti to nakalibruje.
Je dobre to spravit pri kazdej vymene motora na ten konkretny regulator aby vedel kde ma max a kde min.

Mne sa to stane ked aj s roztocenou vrtulou zavadim o travu alebo strajchnem o drahu pri pristavani. Aktivuje sa totiz brzda v regulatore aby ti nezhorel a moze to zblbnut. Vzdy to takto hned na placi prekalibrujem a frci perfektne dalej.

Ak toto nezaberie je zly bud regler alebo motor. Teda - vymenit, takto nakalibrovat a lietat.

P
Hitec AFHSS 2,4
www.flyier.sk
Ali

#25 Příspěvek od Ali »

Tak jen pro zajímavost. Upravovala jsem svého FOXe 1800 a tak jsem si vzpomněla na tohle téma. Testovala jsem motor (bez vrtule) a pokud jsem při rozběhu motor lehce přibrzdila prstem, také se nerozběhl a cukal tam a zpět. Ani jsem nemusela prstem moc tlačit.

:wink:
RC DX7, Graupner MX20, FOX 1800, FUNCUB, B-17, P-51, DC7
Odpovědět

Zpět na „Větroně“