Výstup z vysílačky - to se teda nepředali
Spektrum DX8 zkušenosti a pod.
- Jindra_S
- Kontaktovat uživatele:
Re: Spektrum DX8 zkusenosti sem
Díky, doma ověřím a napíšu.
V DX7 je to popsáno, takhle aby člověk experimentoval nebo pročítal fóra.
-
No ja nevim, me to zabralo 2 minuty bez premysleni
Vetsi problem mam spis s vyndanim konektoru z AR8000, protoze je tak zatracene tesny. Zkus doma a dej vedet jak to slape.
Tom
- Jindra_S
- Kontaktovat uživatele:
Takže doregistrováno, byť jsem zase dále od modelu
- Wing type je 2 Ail, 2 Flaps
- Tail je nastaven na V-Tail
Ze Spectrum comunity jsem si stahnul nastavení větroně a je to na delší zkoumání - očividně DX8 umí dost (buterrfly, mix plynu od poloviny apod.) Jakmile Grace zalítám, budu zkoušet mix po mixu - u některých si nedovedu moc představit, jak by se ve vzduchu měly chovat (resp. zda mi vůbec nějak zlepší mé létání):
A DX8 nazývá správně obě výškovky elevatory, podle monitoru v DX8 chodi dobře - souhlasně pro výškovku, rozdílně pro směrovku. Uvidíme jak v modelu, ještě napíšu.
- Wing type je 2 Ail, 2 Flaps
- Tail je nastaven na V-Tail
Ze Spectrum comunity jsem si stahnul nastavení větroně a je to na delší zkoumání - očividně DX8 umí dost (buterrfly, mix plynu od poloviny apod.) Jakmile Grace zalítám, budu zkoušet mix po mixu - u některých si nedovedu moc představit, jak by se ve vzduchu měly chovat (resp. zda mi vůbec nějak zlepší mé létání):
Three flight modes-(position 0= Launch, 1= Cruise, 2=Reflex)
Adjustable camber- in cruise mode via the rotary knob
Independent trims in each flight mode- ideal for optimizing elevator trim settings per flight mode
Independent differential- adjustment in each flight mode
Crow/ Butterfly mix- Flaps down and ailerons up on the throttle stick programmed to cruise and reflex flight modes
Elevator compensation- (linear only) mixed to Crow/ Butterfly in cruise and reflex modes
Aileron to flaps- in all flight modes provide full span ailerons
Elevator to flaps- in cruise and reflex modes
Aileron to rudder- assigned to turn on/ off with the gear switch
Throttle stick warning- when turning on the transmitter and the stick is not in the high position
A DX8 nazývá správně obě výškovky elevatory, podle monitoru v DX8 chodi dobře - souhlasně pro výškovku, rozdílně pro směrovku. Uvidíme jak v modelu, ještě napíšu.
-
To jsou všechno vcelku běžné větroňové mixy...a takové, po kterých větroňáři skuhrají, když DX8 označují za nevětroňářské a slabé rádio
Pravda, člověk je musí naprogramovat sám a nemá šavle na proporcionální kanály, ale na větroňové rádio si taky nehraje. Doporučuju mixy a režimy nastudovat, budou se ti hodit dřív nebo později všechny.
Tom
- Vašek66
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj chlapci a chlapi,
máte někdo naskenovaný návod v češtině. Nebo víte kde se dá stáhnout? Nemůžu nic najít
. Uvažuji o okoupi. Mám DX6i a už mi nestačí.
Díky za informaci.
máte někdo naskenovaný návod v češtině. Nebo víte kde se dá stáhnout? Nemůžu nic najít
Díky za informaci.
Seřízení oken.
www.Burysek.cz
DogFighter, Antonov AN-2, Freewing F-16, ME-262, A-10, Futaba T18SZ,
www.Burysek.cz
DogFighter, Antonov AN-2, Freewing F-16, ME-262, A-10, Futaba T18SZ,
Naskenovaný ho nemám. Ten, co je u rádia přiložený, je na formátu A5 a tak malinkým písmem, že jsem to luštil skoro s lupou. Tak jsem napsal do Astry a druhý den jsem měl ve schránce návod na A4.
Musím je pochválit.
Musím je pochválit.
Accipiter Badius II, Piper Cub J-3, FunCub, Gama2100, FrSky Tandem X20
Ahojte,
mal by som zopár otázok ohladom DX8
Ako sa napája v modely telemetrický modul pre DX8?Je treba dalšiu baterku do modelu?
Ak sa dá telemetrický modul s pripojeným výškomerom do iného modelu ovládaného s iným vysielačom(bez telemetrie napr.DX7) dá sa to sledovať na zapnutej DX8 bez toho aby DX8 ovládala model?
mal by som zopár otázok ohladom DX8
Ako sa napája v modely telemetrický modul pre DX8?Je treba dalšiu baterku do modelu?
Ak sa dá telemetrický modul s pripojeným výškomerom do iného modelu ovládaného s iným vysielačom(bez telemetrie napr.DX7) dá sa to sledovať na zapnutej DX8 bez toho aby DX8 ovládala model?
- Jindra_S
- Kontaktovat uživatele:
Telemetrický modul je napájený z přijímače, není třeba další baterie.
Na druhou část dotazu bohužel odpověď neznám, bylo by třeba otestovat. Mám pocit, že telemetrie se binduje společně s vysílačem, takže to spíše nepujde.
Na druhou část dotazu bohužel odpověď neznám, bylo by třeba otestovat. Mám pocit, že telemetrie se binduje společně s vysílačem, takže to spíše nepujde.
-
Bude to tak, jak pise Jindra_S, i kdyz nemam moznost to vyzkouset (DX7 jsem dal pryc pred par tydny). Ale napada me reseni - pokud se to do letadla vleze, pouzit jeden prijimac na rizeni s DX7, a druhy (AR8000 + TM100) nabindovat s DX8. Nic by neridil, jen by se prenasela telemetrie.
Proč to nebudeš řídit rovnou DX8 ?
MAXION,IONPRO i mini,Jantar 3,6m MVVS 8E, EDGE 540-MVVS 80ccm, Graupner MC-20 HOTT.
OK1VOX
OK1VOX
To by mě taky zajímalo. Proč to neřídit rovnou DX8, když jediné, co pro to musíš udělat je spárovat ten druhý model s DX8?
Tom
OK,už tomu chapem.Dnes som si kupil DX8 a v návode som to našiel.Otázka bola iba hypotetická.Kolegovia maju DX7 a uvažoval som vložiť telemetriu do ich modelov a DX8
použiť iba na čítanie dát.
BTW.Celkom dobrá cena bola na DX8:399 Eur v balení 2xAR8000;TM 1000;snímač teploty motora a snímač napätia prijímačovej batérie;128 Mb SD karta.Zrátal som že iba AR8000 by ma vyšli 200 Eur.No nekupto...

použiť iba na čítanie dát.
BTW.Celkom dobrá cena bola na DX8:399 Eur v balení 2xAR8000;TM 1000;snímač teploty motora a snímač napätia prijímačovej batérie;128 Mb SD karta.Zrátal som že iba AR8000 by ma vyšli 200 Eur.No nekupto...
Mno, nekup to....
Ja ji koupil nekdy v zari (september) u Reicharda za 8900,- Take dva prijimace.
K tem "snimacum"- snimac teploty je obycejne NTC 10kohm, cena cca 12Kc, "snimac" napeti je jen kus dvoulinky s konektorem. Jen snimac otacek motoru je malinko sofistikovanejsi, ten uz ma dve aktivni SMD soucastky, tak za stovku. Stoji sedm...
Ale abych nefnukal, presto jsem zatim spokojen
Ja ji koupil nekdy v zari (september) u Reicharda za 8900,- Take dva prijimace.
K tem "snimacum"- snimac teploty je obycejne NTC 10kohm, cena cca 12Kc, "snimac" napeti je jen kus dvoulinky s konektorem. Jen snimac otacek motoru je malinko sofistikovanejsi, ten uz ma dve aktivni SMD soucastky, tak za stovku. Stoji sedm...
Ale abych nefnukal, presto jsem zatim spokojen
- Jindra_S
- Kontaktovat uživatele:
Taky mohli přiložit alespoň výškoměr nebo ho rovnou dát dovnitř.
A další telemetrie by mohla být levnější.
A vubec ...
Nicméně 400 euro mi nepříjde tak nízká - např. v pvmodel ji mají za 9199 Kč a věřím, že jde sehnat i levněji.
A další telemetrie by mohla být levnější.
A vubec ...
Nicméně 400 euro mi nepříjde tak nízká - např. v pvmodel ji mají za 9199 Kč a věřím, že jde sehnat i levněji.
-
- HynX
- Kontaktovat uživatele:
tiez som cakal, ze TM1000 bude v sebe obsahovat gps vyskomer a rychlomer, vsak je to velke a hofno to umi 
Logo600SX • Spitfire Mk XVI (3D tlač) • Futaba 14SG