Zhotovení obtisků
- J.Horst
- Kontaktovat uživatele:
Zhotovení obtisků
Ahoj modeláři,
potřeboval bych poradit, jestli náhodou někdo z vás nedělá obtisky na zakázku?? Postavil jsem model Aero A18 a potřeboval bych udělat vlajky a československý znak. Nevíte o někom???
Děkuji Honza
potřeboval bych poradit, jestli náhodou někdo z vás nedělá obtisky na zakázku?? Postavil jsem model Aero A18 a potřeboval bych udělat vlajky a československý znak. Nevíte o někom???
Děkuji Honza
Re: Zhotovení obtisků
Obrat se ne nejbližší firmu zabývajicí se výrobou reklam,a tam ti poradí co a jak,tady v Jaráku je to bez problémů.Zfolie vyříznou i modré z nebe 
- J.Horst
- Kontaktovat uživatele:
Firmu na folie tady máme taky,ale to nehledám. Obtisky vypadají lépe. Ale díky
Já jsem stavěl Aero 18 od Svidy a vzory mám na obtisky uloženy v PC. Sám jsem je vytiskl na ingoustové tiskárně na obtiskový papír a přelakoval lakem. Udělat ti je ale nemůžu, protože mám s tiskem pořád problémy a zlikvidoval bych pravděpodobně papír i dost náplně. Soubory ti ale můžu poslat. Jen znal pluku je jiný než u originálu. Nedělal jsem maketu a modrý lev v bílém poli se mi líbil nejvíce.
- J.Horst
- Kontaktovat uživatele:
Mám jej taky od Svidy
. Mail je j.horst@centrum.cz
Obtiskový papír se dá koupit v potřebách pro tisk? Jakým lakem jsi ho lakoval???
Obtiskový papír se dá koupit v potřebách pro tisk? Jakým lakem jsi ho lakoval???
Pošlu ti všechno mailem, jen jsem si uvědomil, že budeš asi chtít praporové znaky, kdežto já mám kruhové. A ještě maličkost. V odkazu je čirý papír, ale tam, kde je bílá barva je potřeba bílý papír. Nezapomeň na to.
- J.Horst
- Kontaktovat uživatele:
Máš ho moc pěkný, pak pošlu taky foto. Ty znaky, ale udělám plukoví. Jinak jsem se chtěl ještě optat kde jsi sehnal kolečka?? Děkuji
Kola jsou tyto, jen nevím jaký průměr http://www.bbmodel.cz/index.php?view=ka ... ky_-_firmy
- J.Horst
- Kontaktovat uživatele:
miho píše:Kola jsou tyto, jen nevím jaký průměr http://www.bbmodel.cz/index.php?view=ka ... ky_-_firmy
Jsou perfektní! Konečně ty co jsem nikde nenašel:-)
Tady máš ještě odkaz na hotové vzory znaků, aby si je nemusel shánět nebo dělat sám http://www.rc-network.de/magazin/artike ... 40-03.html
- Komar033
- Kontaktovat uživatele:
Ještě jedna možnost mne napadá. Pokud umíš malovat, bude to fajn.
Vezmeš si papírovou širokou pásku, co se používá třeba někde v potravinářství, poště, ..... Je to ta, co musíš namočit, aby jsi ji přilepil. No a když naneseš barvu na tu stranu, co je suché lepidlo, tak se z barvy vytvoří film. Namaluješ co potřebuješ. Potom po zaschnutí barvy vystřihneš, tím zlepšíš kraje, pokud si přetáhl
No a pak to opatrně namočíš a opatrně sklouzneš ten film barvy třeba na křídlo, prostě tam , kam obtisk chceš umístit. Po zaschnutí je dobré to přeláknout a obtisk je hotov. Začnul bych menším obtiskem, aby jsi si to vyzkoušel. Ještě mně napadá, pokud děláš třeba tu vlajku, kterou si chtěl. Tak na kus pásky udělej jednobarevné pole, ze kterého pak vystříhneš část vlajky a pak to jako mozajku složíš přímo na modelu. Tak ať se daří.
Vezmeš si papírovou širokou pásku, co se používá třeba někde v potravinářství, poště, ..... Je to ta, co musíš namočit, aby jsi ji přilepil. No a když naneseš barvu na tu stranu, co je suché lepidlo, tak se z barvy vytvoří film. Namaluješ co potřebuješ. Potom po zaschnutí barvy vystřihneš, tím zlepšíš kraje, pokud si přetáhl
No a pak to opatrně namočíš a opatrně sklouzneš ten film barvy třeba na křídlo, prostě tam , kam obtisk chceš umístit. Po zaschnutí je dobré to přeláknout a obtisk je hotov. Začnul bych menším obtiskem, aby jsi si to vyzkoušel. Ještě mně napadá, pokud děláš třeba tu vlajku, kterou si chtěl. Tak na kus pásky udělej jednobarevné pole, ze kterého pak vystříhneš část vlajky a pak to jako mozajku složíš přímo na modelu. Tak ať se daří.