Etil píše:Dakujem za rady Ešte otázka je možné že je vadný regulator alebo motor ? Lebo skúšal som dnes regulator z kolegovho foxa a tiež to cukalo tak isto ako ako aj na mojom new regulatory. Takže môže byť vadný motor alebo ho treba nastaviť (motor)?
Preto som ti písal v predošlom príspevku, že by bolo dobré odskúšať iný motor s reglom, alebo tvoj reg. s iným motorom. Kľudne mohol poškodený regulátor odpísať aj motor..... Ak teda už robíš pokusy - potom vyskúšaj nový regler s kolegovým motorom a bude jasno.... Na motore sa nič nenastavuje
Takže dnes so vyskúšal nový regulator na inom motore a žiadne cukanie sa nekonalo všetko íšlo perfektne takže mám pokazený motor ... Ale nechápem čo sa na takom motorčeku môže pokaziť....
Myslím že to nebude tým lebo by sa potom neroztočil. On sa roztočí akurát ked prudko pridám začne cukať a zastaví sa. Ja nechápem čo tam môže byť zlé ... Poradte ( motor nemám pajkovaný su tam kontakty v bužírke )
Etil píše:Myslím že to nebude tým lebo by sa potom neroztočil. On sa roztočí akurát ked prudko pridám začne cukať a zastaví sa. Ja nechápem čo tam môže byť zlé ... Poradte ( motor nemám pajkovaný su tam kontakty v bužírke )
Asi myslíš konektory.... Skús ich vyhodiť a priletovať to priamo. Ak to nepomôže - objednaj nový motor. Myslím, že prevíjať motor asi nemá zmysel.
No já přidám svůj názor: létal jsem s Betou (origo regl i motor) a najednou v motoru něco zachrastilo, nouzově jsem přistál a motor se na pomalé přidání rozběhl, ale při prudkém přidání se také cukal...
Po kontrole motoru jsem si všiml že se odlomil drátek od konektoru co vede k motoru, přitom to bylo pořád zabužírkované, tak jsem ten drátek zase připájel a no problem
Dakujem za rady Objednávam nový motor všetko som pozrel aj konektory žiadne zalomenie všetko elektricky správne a stale blbne no čo už možno mu tie pády uškodily.. Letu zdar..A dík
Etil píše:Dakujem za rady všetko som pozrel aj konektory žiadne zalomenie všetko elektricky správne a stale blbne no čo už možno mu tie pády uškodily.. Letu zdar..A dík
Pády mu určite neprospeli.... Konektory nestačí pozrieť - treba ich vyhodiť a káble motora priletovať ku káblom reglu. Nezabudni na bužírky.... Problém s konektormi pohľadom neodhalíš. Skús s nimi pootočiť, keď sú zasunuté do seba. Musí to ísť ztuha. Ak by si chcel merať - jedná sa o miliOhmy. To neakým obyč. merákom nezmeráš. V motore môže byť medzizávitový zkrat. To tiež doma nezmeráš.... Zmerať by si mohol maximálne prerušenie vinutia....
Nastavenie regulatora na konkretny zapojeny motor sa robi takto: 1- zapnut vysielac 2- plynovu packu dat na plne gule !!! 3- zapnut primac s motorom a regulatorom (teda model) (bacha treba to robit tak, aby si bol pripraveny aj na to keby sa ti hned roztocil motor - kedze packa plynu je naplno) 4- motor by sa nemal rozbehnut, regler zapipa len 1-2x rychlejsie a potom kazdu sekundu pipne (moze ti vrtula jemne pri kazdom pipnuti poskocit tak o 1-2 mm po obvode - co je nic) 5- potom stiahnut packu plynu na nulu a regulator zapipa znova ako pri kazdom starte, teda aj spocita pipnutiami pocet clankov baterky a je redy
Vacsina regulatorov takto funguje, a takto sa ti to nakalibruje. Je dobre to spravit pri kazdej vymene motora na ten konkretny regulator aby vedel kde ma max a kde min.
Mne sa to stane ked aj s roztocenou vrtulou zavadim o travu alebo strajchnem o drahu pri pristavani. Aktivuje sa totiz brzda v regulatore aby ti nezhorel a moze to zblbnut. Vzdy to takto hned na placi prekalibrujem a frci perfektne dalej.
Ak toto nezaberie je zly bud regler alebo motor. Teda - vymenit, takto nakalibrovat a lietat.
Tak jen pro zajímavost. Upravovala jsem svého FOXe 1800 a tak jsem si vzpomněla na tohle téma. Testovala jsem motor (bez vrtule) a pokud jsem při rozběhu motor lehce přibrzdila prstem, také se nerozběhl a cukal tam a zpět. Ani jsem nemusela prstem moc tlačit.
RC DX7, Graupner MX20, FOX 1800, FUNCUB, B-17, P-51, DC7