frézováni vánoční i modelářské

Pokrok se nedá zastavit. Nástroje řízené pomocí počítače ulehčují výrazně práci. Výroba strojů, příprava podkladů výkresů. I poptávky a nabídky mezi rcmaniaky.
Odpovědět
Zpráva
Autor
uherlu
Kontaktovat uživatele:

Re: frezovani (nejen) vanocni

#16 Příspěvek od uherlu »

to je pravda. já teď musím dostavět svoje stroje, které jsem si výfrézoval (Funtana,Pitts M12) , abych měl s čím od jara létat. Pak budu připravovat podklady pro frézu na nový model, který bude ale na delší dobu.
1mulen1

#17 Příspěvek od 1mulen1 »

uherlu píše:to je pravda. já teď musím dostavět svoje stroje, které jsem si výfrézoval (Funtana,Pitts M12) , abych měl s čím od jara létat. Pak budu připravovat podklady pro frézu na nový model, který bude ale na delší dobu.

ja uz mam funtanu skoro hotovu teda vola sa katana ale sak to ma uplne podobne tvary aj potiahnuta uz je 2 metre len šetrim na motor a este dorabam diablotina 1.2 metra kedze som vetronár najprv prijde na radu asi diablotin :)
uherlu
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od uherlu »

diablotina jsem měl 1,5m na MVVS 12,7ccm. bylo to pohodové letadlo do doby než mě odešlo servo na výškovce a šel do země.
1mulen1

#19 Příspěvek od 1mulen1 »

uherlu píše:diablotina jsem měl 1,5m na MVVS 12,7ccm. bylo to pohodové letadlo do doby než mě odešlo servo na výškovce a šel do země.

na toho diablotina sa tešim počul som ze by to nemal byt tazky prechod z vetronov tak uvidim, trup uz je v kostre cez vikend musim vyfrezovat rebra
Homer.Simpson

#20 Příspěvek od Homer.Simpson »

1mulen1 píše:

frezoval som presne jak uherlu 1mm frezou, pre vačšie detaily som zo začiatku skušal 0,8mm frezku ale bolo treba ist na 2x do hlbky a jak sa da vyššia rychlost ako 600mm/minuta uz sa frezky lamu tak ta jednotka je akurat :)

Kde kupujes take micro nastroje?
Futaba T-14MZ,Proxima II,Skywalker EPO,DJI F450 + NAZA M V2 + H3-2D,Tricopter
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od jyrry »

Homer.Simpson píše:...Kde kupujes take micro nastroje?

ja tady - http://stores.ebay.com/CARBIDE-PLUS?_trksid=p4340.l2563
vychazi mi jedna frezicka na cca 60,-Kc a najdu je po 14-ti dnech od objednani ve schrance ...
jyrry.webnode.cz
pzn16

#22 Příspěvek od pzn16 »

Když už je tu tohle vlákno tak bych si rád nechal doporučit jakou mašinku koupit. Samozřejmě jde o cenu ale i o kvalitu. Plánuju pouze balzu a překližku převážně do tl. 3mm nebo by jste doporučili nějakou amatérskou konstrukci podle cnc fóra?
1mulen1

#23 Příspěvek od 1mulen1 »

pzn16 píše:Když už je tu tohle vlákno tak bych si rád nechal doporučit jakou mašinku koupit. Samozřejmě jde o cenu ale i o kvalitu. Plánuju pouze balzu a překližku převážně do tl. 3mm nebo by jste doporučili nějakou amatérskou konstrukci podle cnc fóra?

ked to má byt len na balzu a preglejku tak by som spravil mašinku s rozpočtom čo najnižším s mdf dosky, a ako vedenie bud ocelové uholniky + ložiská alebo hladenkove tyče a silonove puzdra. Sused ma take niečo, vedenie má na tych ložiskách a frezuje mu to aj balzu aj preglejku aj cuprextit či jak sa to vola :D ale inak dá sa ist aj do kvalitnych šuplikovych pojazdov ak to nema byt moc velké a elekronika stačí bohato čínska vychadza to lacno a na modelarske učely dostačujuce.
1mulen1

#24 Příspěvek od 1mulen1 »

Homer.Simpson píše:
1mulen1 píše:

frezoval som presne jak uherlu 1mm frezou, pre vačšie detaily som zo začiatku skušal 0,8mm frezku ale bolo treba ist na 2x do hlbky a jak sa da vyššia rychlost ako 600mm/minuta uz sa frezky lamu tak ta jednotka je akurat :)

Kde kupujes take micro nastroje?

Ja kupujem s cncshop.cz typ 626 a 726 frezky vychadzaju 75 a 80 kč, a maximalna spokojnost :) maju aj priemer 0.6mm
uherlu
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od uherlu »

zkus se podívat sem http://www.foxmodel.cz/category.php?id_category=629
nabízejí jak stavebnici tak komplet. luděk
Homer.Simpson

#26 Příspěvek od Homer.Simpson »

jyrry píše:
Homer.Simpson píše:...Kde kupujes take micro nastroje?

ja tady - http://stores.ebay.com/CARBIDE-PLUS?_trksid=p4340.l2563
vychazi mi jedna frezicka na cca 60,-Kc a najdu je po 14-ti dnech od objednani ve schrance ...

Super, dik moc :D
Ta freza 0,2mm ma dostala 8O http://www.ebay.com/itm/NEW-0-20mm-0079 ... 1633wt_698
Futaba T-14MZ,Proxima II,Skywalker EPO,DJI F450 + NAZA M V2 + H3-2D,Tricopter
1mulen1

#27 Příspěvek od 1mulen1 »

uherlu píše:zkus se podívat sem http://www.foxmodel.cz/category.php?id_category=629
nabízejí jak stavebnici tak komplet. luděk

zdá sa mi to dost drahé, ja som za cca 35 000 kč poskladal moju mašinku je to cele na podoprenych tyčach a guličkovych puzdrach, jokel 50x50 a to ma vyšlo vratane vretena kress a elekroniky a zdroja a motorov nema23 1.82nm a na Z je nema24 2,8nm. Ale zálezí na nom čo dokáze vyrobit alebo ak si netrúfa a radšej kúpi, inak na tom nič nieje ked som to zvladol vyrobit ja :lol:
oscar
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od oscar »

Muzete prozradit program pro zobrazeni dxf, popr. pro ovladani nc frezy? Uz me to laka strasne dlouho. :)
Letadla, auta.
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od koulinek »

Frézujete někdo také sklotextil? by se mi pár kousků hodilo na jeden projekt tak kdyby se do toho někomu z vás chtělo, mám k dispozici dxf.
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od jyrry »

oscar píše:Muzete prozradit program pro zobrazeni dxf, popr. pro ovladani nc frezy? Uz me to laka strasne dlouho. :)

zobrazeni http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/pc ... eID=123112
ovladani treba http://www.machsupport.com/
jyrry.webnode.cz
Odpovědět

Zpět na „CNC dílna“