Fox v novém kabátě.

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Zpráva
Autor
markiba

Re: Fox v novém kabátě.

#46 Příspěvek od markiba »

asi se zeptám blbě, ale bílou barvu, pokud teda chci aby model vypadal zas jako nový a chci část bílé děláte čím? taky třeba balakrylem nebo jinou akrylovou barvou? nebo máte fígl na vyčistění plochy? třeba parním čističem? pomůže to? dík moc. PS jde mi o to že budu muset značnou část modelu tmelit šlehaným tmelem tak nevím zda to bude stačit jen přebrousit nebo znovu celé na bílo přetřít.
draceq
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od draceq »

Horká voda a následně bílý Styrocolor. Letadlo jak nové :) Ale bacha s tím tmelením větších ploch - šlehaný tmel One Time, který je na tmelení hojně používaný, totiž na rozdíl od EPP není pružný a tudíž má tendenci vytvářet vlasové praskliny, pokud je jednolitou vrstvou tmelu překrytá větší plocha - na trupu obzvlášť (dlouhý, tenký, pruží jak strhaný...). Takže když tmelit, tak co nejméně a ještě o trochu míň.

Styrocolor jako takový je relativně pružná barva, která pohyby EPP zvládá. Balakryl tupovaný houbičkou taky funguje.

Tmel (One time) jde na EPP vidět - jednak má trochu jiný odstín (není bílá jako bílá), a jednak je to jiná struktura materiálu (odlesk). Je dobré jej každopádně něčím stříknout/přetřít, protože čistý tmel jde i po zaschnutí opětovně vodou rozpustit...
Nahoru to padat nebude a dole to najdem.....
PEO
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od PEO »

markiba píše:asi se zeptám blbě, ale bílou barvu, pokud teda chci aby model vypadal zas jako nový a chci část bílé děláte čím? taky třeba balakrylem nebo jinou akrylovou barvou? nebo máte fígl na vyčistění plochy? třeba parním čističem? pomůže to? dík moc. PS jde mi o to že budu muset značnou část modelu tmelit šlehaným tmelem tak nevím zda to bude stačit jen přebrousit nebo znovu celé na bílo přetřít.

Draceq má pravdu,tmel je po uschnutí trochu dožluta,přetřením balakrylem nic nezkazíš,naopak ještě mírně zpevníš :wink:
Dej blbci funkci,on vymyslí lejstro!!!
http://www.peomodel.websnadno.cz/
Jindra_S
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od Jindra_S »

Především na PEO: Rád bych se ještě jednou zeptal na barvičky a barvení, protože výsledek vypadá velmi pěkně a právě přemýšlím, že bych vybarvil Gemini, které jsem našel pod stromečkem. A protože jsem stříkal kdysi pouze sprejem, mám pár dotazů:
- můžeš ty "Modelcolor, co jsou jako unicolor, ale vodou ředitelné" vyfotit? Nějak je googlem nenacházím
- jakou fixírkou stříkáš? Znám jen takovou, jak se do toho foukalo pusou - je to ono? Pokud ano, jak se s tím dá něco nastříkat? :D
- když jsi stříkal to Gemini, bylo to před nebo až po sestavení?
- kolik lahviček na pokrytí letadla jako Gemini odhaduješ - cca 1-barevný nástřik
- předpokládám, že tmelení a vyhlazení šmirglem je volitelná záležitost - nějak se mi nechce nižit ty mikro výstupky pro Multiplex tak typické
-
Curtiss
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od Curtiss »

Odpovědět

Zpět na „Elektrovětroně“