jio píše:blacklight píše:Jednou jsem létal kruhy i kolem padáčkáře a ten měl taky strach a snažil se rychle vyklidit pole.
Buď máš vyjímečně vyvinutý odhad vzdálenosti nebo tomu moc nerozumím.
A nebo to je hazardér.
jio píše:blacklight píše:Jednou jsem létal kruhy i kolem padáčkáře a ten měl taky strach a snažil se rychle vyklidit pole.
blacklight píše:Jednou jsem létal kruhy i kolem padáčkáře a ten měl taky strach a snažil se rychle vyklidit pole.
Tak to jo, takhle by to šlo. Já myslel že byl v rovině bokem od tebe. Já na letišti lítal a pak jsem nalítl před věž řídícího a dělal tam přemety a souvraty. Bylo to tak kolem 500m ode mě a netroufl jsem si dělat více s 15ccm akrobatem. Pak jsem jim na věž volal a prý chybělo tak 100-150m abych byl před nima. Jak to lidské oko blbneblacklight píše:Tak já si myslím že 150m odhadneš úplně bez problémů , když byl ten parašutista téměř nademnou tak ho vlastně vidím jako bod a kolem něj se dalo bez problémů létat aniž bych ho ohrozil.Jediné co se v tomto postavení nedá odhadnout je výška.
Jiné by to bylo v případě že by byl v dálce ( stačilo by 100metrů) , pak už ten prostorový odhad není tak dobrý a určitě bych si nedovolil kolem něj létat.