Hitec AURORA-9

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zamčeno
Zpráva
Autor
petan64

Re: Hitec AURORA-9

#1531 Příspěvek od petan64 »

SonicWawes píše:
petan64 píše:Můžeš mi ukázat, kde se to v manuálu píše? Nic takového tam není. párování je svázáno pouze s konkrétním vysílačem, nikoli s pamětí modelu! Nepleteš si to s letovými režimy?

Tak zase otravuju. Dneska jsem kupoval Minimu a v návodu k ní přesně stojí:
Párování je specifické pro danou paměť modelu - v případě potřeby s vysílačem můžete spárovat tolik přijímačů optima, kolik má vysílač paměťí modelů.

Jestli chceš, klidně ti to naskenuju. Jen nevím, proč to na tom vysílači nefunguje. Jeden přijímač klidně reaguje na 3 paměti. Vyzkoušeno.
Zkoušeli jste někdo už tu telemetrii Blue? Má mít i Vario, tak by mě zajímalo, jak to funguje.

Chování přijímače je správné, chyba je ve volném překladu textu z původního manuálu. Pochop, že se páruje pouze přijímač a vysílací modul (Spectra), vysílač v tomto případě pouze napájí vysílací modul, ale nemá s párováním nic společného. Pokud by mělo být párování spojeno s konkrétní pamětí modelu, musel by tuto možnost nabízet i software vysílače. V původním znění aktuálního manuálu je uvedeno přesně toto:

In the case of multiple model memory transmitters, you can bind as many Hitec 2.4GHz receivers to your transmitter, one per model memory as necessary.

Přeloženo: "V případě vysílačů, které mají paměť pro více modelů, můžete k Vašemu vysílači připojit (spárovat) potřebný počet Hitec 2.4GHz přijímačů, tedy dle potřeby pro každý model jeden přijímač"

Touto trochu neobratnou formulací mělo být vysvětleno pouze to, že není nutné mít jediný přijímač a stěhovat ho mezi modely, jinými slovy že počet spárovaných přijímačů není omezen! Ta věta je nešťastně formulovaná a v překladu opravu vyzněla jako že je možné spárovat přijímač s konkrétní pamětí modelu. Pokud vím, tak to v případě Aurory neplatí!
"Rozum, který zůstává stát, je v pořádku – jen si nesmí lehnout." J. Werich
Peter1207

#1532 Příspěvek od Peter1207 »

Petan pripajam sa k tebe, je jedno kolko prijimacov mas sparovanych, pokial vsak popleties vyber modelu vo vysielaci s modelom ktory drzis v ruke stane sa to, ze namiesto smerovky ovladas motor, namiesto kridelok vyskovku a tak podobne...stalo sa mi to, ale vsimol som si to, takze vsetko ok. Treba si len davat pozor...
matOrix

#1533 Příspěvek od matOrix »

Peter1207 píše:Petan pripajam sa k tebe, je jedno kolko prijimacov mas sparovanych, pokial vsak popleties vyber modelu vo vysielaci s modelom ktory drzis v ruke stane sa to, ze namiesto smerovky ovladas motor, namiesto kridelok vyskovku a tak podobne...stalo sa mi to, ale vsimol som si to, takze vsetko ok. Treba si len davat pozor...

to chce mat aspon zakladne prvky ovladane rovnako...
Hitec, PA Extra MX, EG PRO, RS352 RCF, ESA Combat Zero, RCF Edge 540T HotRed, Marabu XL
mior
Kontaktovat uživatele:

#1534 Příspěvek od mior »

matOrix píše:
Peter1207 píše:Petan pripajam sa k tebe, je jedno kolko prijimacov mas sparovanych, pokial vsak popleties vyber modelu vo vysielaci s modelom ktory drzis v ruke stane sa to, ze namiesto smerovky ovladas motor, namiesto kridelok vyskovku a tak podobne...stalo sa mi to, ale vsimol som si to, takze vsetko ok. Treba si len davat pozor...

to chce mat aspon zakladne prvky ovladane rovnako...

NESTAČI!

Môže sa stať (a mne sa stalo!), že v inom modeli som mal iné servá, ktoré sa pohybovali naopak, preto bolo nutné ich v danej pamäti modelu softvérovo reverzovať. Zabudol som si prepnúť model (ten reverzy nemal) a bolo po srande (aj po modeli)...
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk
SonicWawes

#1535 Příspěvek od SonicWawes »

Díky za objasnění. Asi bych jen slepě věřil tomu CZ návodu a ani se nekoukl do originálu.
S tím variem pardon, jen jsem opět nepochopil Pelikánův překlad, musel jsem to číst znovu a znovu, abyhc pochopil, že to teoreticky má umět GPS senzor, ale jak tu již bylo řečeno, prakticky je to nepřesné jak hrom.
matOrix

#1536 Příspěvek od matOrix »

mior píše:
NESTAČI!

Môže sa stať (a mne sa stalo!), že v inom modeli som mal iné servá, ktoré sa pohybovali naopak, preto bolo nutné ich v danej pamäti modelu softvérovo reverzovať. Zabudol som si prepnúť model (ten reverzy nemal) a bolo po srande (aj po modeli)...

co predletova kontrola vychyliek ? :wink:
Hitec, PA Extra MX, EG PRO, RS352 RCF, ESA Combat Zero, RCF Edge 540T HotRed, Marabu XL
mior
Kontaktovat uživatele:

#1537 Příspěvek od mior »

matOrix píše:
mior píše:
NESTAČI!

co predletova kontrola vychyliek ? :wink:

Odvtedy zakaždým! - teda skoro zakaždým! :wink:
matOrix

#1538 Příspěvek od matOrix »

chce to dobre navyky...
a nadrzanost z lietania udrzat na uzde - v opacnom pripade sa to zbytocne predrazuje...
mior
Kontaktovat uživatele:

#1539 Příspěvek od mior »

matOrix píše:a nadrzanost z lietania udrzat na uzde - v opacnom pripade sa to zbytocne predrazuje...

Uplne presne!
MarkAurel
Kontaktovat uživatele:

#1540 Příspěvek od MarkAurel »

Chcem sa opytat ako je mozne ze bateria ray z tx ma na vstupnom konektore dakych 5,4V a na vystupnom 8V? Je to tak ok?

A ako zapojit optimu9 v lietadle kde jedna bateria je na pohon a druha na elektroniku-serva.

Dakujem
DJI Phantom 4pro, DJI Spark, DJI Mavic pro
Peppy
Kontaktovat uživatele:

Re: Re: Hitec AURORA-9

#1541 Příspěvek od Peppy »

MarkAurel píše:Chcem sa opytat ako je mozne ze bateria ray z tx ma na vstupnom konektore dakych 5,4V a na vystupnom 8V? Je to tak ok?

A ako zapojit optimu9 v lietadle kde jedna bateria je na pohon a druha na elektroniku-serva.

Dakujem

Ak máš pohonnu baterku a primacovku, tak pohonnu normálne do regulátoru ( v prípade že ma BEC tak odpojiť Červený kladný kábel co ide do primaca ) a primacovky do hocijakeho voľného kanalu. Ja mám plus ešte z regulátoru vyvedený kábel a napájam primac cez SPC koli telemetrii.
EXTRA MX,EF extra 300 78"
http://adamweinzettl.webnode.sk/
matOrix

Re: Re: Hitec AURORA-9

#1542 Příspěvek od matOrix »

Peppy píše:
MarkAurel píše:Chcem sa opytat ako je mozne ze bateria ray z tx ma na vstupnom konektore dakych 5,4V a na vystupnom 8V? Je to tak ok?

Dakujem

Ak máš pohonnu baterku a primacovku, tak pohonnu normálne do regulátoru ( v prípade že ma BEC tak odpojiť Červený kladný kábel co ide do primaca ) a primacovky do hocijakeho voľného kanalu. Ja mám plus ešte z regulátoru vyvedený kábel a napájam primac cez SPC koli telemetrii.

tiez to tak mam... z prijimacoviek idu dva vyvody tak preco ich nepouzit...
Peppy
Kontaktovat uživatele:

#1543 Příspěvek od Peppy »

SPC napajam z pohonných, z primacoviek to nejak stráca zmysel, jediné ak ti nestačia konektory.
dvdmann

#1544 Příspěvek od dvdmann »

ahoj všichni,
Jelikož jsem nucen si koupit novou vysílačku potřeboval bych poradit s tímto: Mám 6 letadel s příjmačema Hitech 35 MHz a protože jsem na 99% rozhodnut si koupit Auroru 9, potřebuji vědět jakje to s výměným modulem na 35MHz. Dle návodu by tam měl pasovat tento:http://www.rcshop.eu/hitec-spectra-pll-35-mhz-p-3200.html . Co mi není jasný, je na stránkách prodejců tato hláška:Stávající 35 a 40 MHz VF moduly Hitec jsou konstruovány pouze pro napájení 9,6 V, a tedy je možno je použít pouze do stávajících vysílačů (Optic 6, Eclipse a Prism 7), které jsou napájeny z osmičlánkových sad.
SPECTRA PRO PLL (35 nebo 40 MHz) budou VF moduly s frekvenční syntézou pro klasická pásma 35 resp. 40 MHz určené pro vysílače s výměnným VF modulem s napájením 7,2 V - tj. AURORA 9.

tak bych potřeboval vědět, jesli to bude šlapat? Díky všem
Peppy
Kontaktovat uživatele:

#1545 Příspěvek od Peppy »

dvdmann píše:ahoj všichni,
Jelikož jsem nucen si koupit novou vysílačku potřeboval bych poradit s tímto: Mám 6 letadel s příjmačema Hitech 35 MHz a protože jsem na 99% rozhodnut si koupit Auroru 9, potřebuji vědět jakje to s výměným modulem na 35MHz. Dle návodu by tam měl pasovat tento:http://www.rcshop.eu/hitec-spectra-pll-35-mhz-p-3200.html . Co mi není jasný, je na stránkách prodejců tato hláška:Stávající 35 a 40 MHz VF moduly Hitec jsou konstruovány pouze pro napájení 9,6 V, a tedy je možno je použít pouze do stávajících vysílačů (Optic 6, Eclipse a Prism 7), které jsou napájeny z osmičlánkových sad.
SPECTRA PRO PLL (35 nebo 40 MHz) budou VF moduly s frekvenční syntézou pro klasická pásma 35 resp. 40 MHz určené pro vysílače s výměnným VF modulem s napájením 7,2 V - tj. AURORA 9.

tak bych potřeboval vědět, jesli to bude šlapat? Díky všem

Staci si precitat o stranu spat... 35Mhz ani 40Mhz moduly niesu a asi ani nebudu ( pre auroru )
Zamčeno

Zpět na „Vysílače“