SKY CLIMBER RTR 2,4GHz

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Dodík

Re: SKY CLIMBER RTR 2,4GHz

#151 Příspěvek od Dodík »

Kup original rx - 7stovek za 2,4 6ti kanál se mi zdá dobrá cena
Navíc u2,4 se to nedá tak různě míchat jako u FMka. Tady je přenos signálu mnohem složitější a obvykle spolu fungují jen Tx a Rx stejné značky tak raději žádné experimenty!
koubekson

#152 Příspěvek od koubekson »

Dodík píše:Kup original rx - 7stovek za 2,4 6ti kanál se mi zdá dobrá cena
Navíc u2,4 se to nedá tak různě míchat jako u FMka. Tady je přenos signálu mnohem složitější a obvykle spolu fungují jen Tx a Rx stejné značky tak raději žádné experimenty!

Dík za odpověď. No právě by mě zajímalo PROČ spolu fungují často jen rx a tx stejné značky. Často někde vidím napsané "kompatibilní jen s xy", ale čím je to dané? Mám takový pocit, že se mě výrobci snaží donutit kupovat jen to jejich vybavení...a i kdyby, tak v takových případech často existují další, pro které to není problém...
jozin84

#153 Příspěvek od jozin84 »

Zdravim vas... tak sem v patek obdrzel sky climbera a chci se zeptat jesli se v modu jedna da nastavit viskovka na pake opacne, cize kdyz dam paku nahoru tak letadlo zacne stoupat.... a totez bych chtel i od smerovky, kdyz dam paku do prava tak aby letelo do prava... da se to nastavit ??? poradi mi nekdo ???
rafa242

#154 Příspěvek od rafa242 »

Nastaviť sa to určite dá volá sa to revers, proste sa otočí jeho funkcia, ale nastaviť si to tak že ak dáš páku hore tak lietadlo bude stúpať asi nie je veľmi správne, prirodzene to je tak že lietadlo začne stúpať pri pritiahnutí, čiže pritiahnutí páky k sebe
Bartn
Kontaktovat uživatele:

#155 Příspěvek od Bartn »

kope - odpověď na Tvůj dotaz z 15. 11., parametry motoru
Podrobnosti najdeš na prodejonline.cz. Kdybys nehledal tak uvádím. 1190 kv/v, odběr 3S-vrtule 9,5 x 5 = 20 A, motor průměr 35 x 30, hřídel 4 mm, váha 75 g
Uvádí se tam i vrtule a odběry pro 2S, takže dvoučlánek jde použít, ale úměrně klesne výkon.
kope
Kontaktovat uživatele:

#156 Příspěvek od kope »

Dík za odkaz. Asi dělám něco špatně-otevře se mi stránka firmy, která dělá e-shopy a sw na zakázku 8O .
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
kope
Kontaktovat uživatele:

#157 Příspěvek od kope »

Tak jsem Climbera (resp. jeho klona A200 Scorpio bez RC soupravy) dneska objednal. Chci se zeptat - co je to za materiál- nebude to leptat vteřiňák Bolt (hustý) ?
duchas

#158 Příspěvek od duchas »

kope píše:Tak jsem Climbera (resp. jeho klona A200 Scorpio bez RC soupravy) dneska objednal. Chci se zeptat - co je to za materiál- nebude to leptat vteřiňák Bolt (hustý) ?

Epp nemělo by to leptat,ale doporučil bych ještě aplikátor lepil jsem Climbera křídlo prstolepem na bázi kyanoakrylátu a super.
kope
Kontaktovat uživatele:

SKY CLIMBER RTR 2,4GHz-první dojmy

#159 Příspěvek od kope »

Tak jsem si Sky Climbera (alias Scorpio) ve verzi bez rádia před chvílí dovezl domů. Po rozbalení jsem byl překvapený, že trup je vcelku - čekal jsem, že budu muset půlky slepit, jako jsem to viděl u EG pro. Nic se nelepí, jen se sesazuje dokupy.Takže lepidlo jsem kupoval zbytečně :) .
První dojmy:
1) JE TO VELKÝ !!!!
2) Líbí se mi už zde zmiňovaný systém upevnění výškovky. Bude to dobré pro přepravu a skladování.
3) Kabinku drží dva magnety, přijde mi, že by chtěla ještě pojistit. Jaké s tím máte zkušenosti ?
4) Při první prohlídce jsem narazil na drobné mušky, jako že montérovi prolezl na jedné straně šroubek, který drží plastový kryt čumáku - asi zrovna vzal do ruky o milimetr delší, nebo křivě nalepenou pásku, která kryje kabel serva na jednom z křídel. Ale to jsou drobnosti.
5) Na trochu větší zádrhel jsem narazil při sestavování. Kablíky od serv ke křidélkům, které jsou v trupu, jsou zajištěné takovými "skobičkami z ocel. struny, které jsou vlepené do trupu. No a na jedné straně byl se skobičkou přilepený i servokablík, takže nešel zasunout do trupu. Musel jsem skobičku vyndat a kablík odlepit.
6) Křídla jdou do trupu fakt HODNĚ ztuha. Je jasný, že je to lepší, než kdyby plandaly, ale bojím se, že přechody u trupu budou brzy omačkané. Řešil jste to někdo (olepením páskou a pod)
Takže teď mne čeká přepájení konektoru na reglu (je tam Dean-T a já mám na všech aku 3.5 mm konektory) a nějaká "malůvka" na spodní straně křídel (asi černé pruhy). No a taky vyměním vidličky za MP-Jety. Se záletem počkám, až nebude tak fučet.

Chci se zeptat-v příslušenství mám dva plastové "bazmeky"-to je jasné, ty jsou na zajištění křídel na spojce a dva šroubky - jeden půjde na zajištění výškovky, ale nezjistil jsem, na co je ten druhý - návod mlčí.
Přílohy
...a takhle to vypadá složené
...a takhle to vypadá složené
Toto vše je v krabici...
Toto vše je v krabici...
Prolezlý šroubek-moc to není vidět, foceno mobilem, ale přeci jen se to dá rozpoznat-šedá "tečka" uvnitř kabiny na pravém boku
Prolezlý šroubek-moc to není vidět, foceno mobilem, ale přeci jen se to dá rozpoznat-šedá "tečka" uvnitř kabiny na pravém boku
Naposledy upravil(a) kope dne úte 06.12.2011 21:34, celkem upraveno 1 x.
duchas

Re: SKY CLIMBER RTR 2,4GHz-první dojmy

#160 Příspěvek od duchas »

kope píše:Tak jsem si Sky Climbera (alias Scorpio) ve verzi bez rádia před chvílí dovezl domů. Po rozbalení jsem byl překvapený, že trup je vcelku - čekal jsem, že budu muset půlky slepit, jako jsem to viděl u EG pro. Nic se nelepí, jen se sesazuje dokupy.Takže lepidlo jsem kupoval zbytečně :) .
První dojmy:
1) JE TO VELKÝ !!!!
2) Líbí se mi už zde zmiňovaný systém upevnění výškovky. Bude to dobré pro přepravu a skladování.
3) Kabinku drží dva magnety, přijde mi, že by chtěla ještě pojistit. Jaké s tím máte zkušenosti ?
4) Při první prohlídce jsem narazil na drobné mušky, jako že montérovi prolezl na jedné straně šroubek, který drží plastový kryt čumáku - asi zrovna vzal do ruky o milimetr delší, nebo křivě nalepenou pásku, která kryje kabel serva na jednom z křídel. Ale to jsou drobnosti.
5) Na trochu větší zádrhel jsem narazil při sestavování. Kablíky od serv ke křidélkům, které jsou v trupu, jsou zajištěné takovými "skobičkami z ocel. struny, které jsou vlepené do trupu. No a na jedné straně byl se skobičkou přilepený i servokablík, takže nešel zasunout do trupu. Musel jsem skobičku vyndat a kablík odlepit.
6) Křídla jdou do trupu fakt HODNĚ ztuha. Je jasný, že je to lepší, než kdyby plandaly, ale bojím se, že přechody u trupu budou brzy omačkané. Řešil jste to někdo (olepením páskou a pod)
Takže teď mne čeká přepájení konektoru na reglu (je tam Dean-T a já mám na všech aku 3.5 mm konektory) a nějaká "malůvka" na spodní straně křídel (asi černé pruhy). No a taky vyměním vidličky za MP-Jety. Se záletem počkám, až nebude tak fučet.

Chci se zeptat-v příslušenství mám dva plastové "bazmeky"-to je jasné, ty jsou na zajištění křídel na spojce a dva šroubky - jeden půjde na zajištění výškovky, ale nezjistil jsem, na co je ten druhý - návod mlčí.

Oba jsou na výškovku jen na druhém jsem musel vypálit otvor na směrovce,pořípadně udělat až se tento strhne.Mě vydržela výškovka na jednom šroubku a to byl pád asi z 8m zalepeno a frčí se dál
petr64
Kontaktovat uživatele:

#161 Příspěvek od petr64 »

kope píše:1) JE TO VELKÝ !!!!

No to je dobře - klidně to mohlo být ještě větší :) klidně 2,5 m.
kope píše:2) Líbí se mi už zde zmiňovaný systém upevnění výškovky. Bude to dobré pro přepravu a skladování.
Plánujete někdo udělat z přepravní krabice a distančních výlisků nějaký festovnější cestovní kufr?
kope píše:3) Kabinku drží dva magnety, přijde mi, že by chtěla ještě pojistit. Jaké s tím máte zkušenosti ?
Taky jsem měl obavy - pro zálet jsem dával pásku přes kryt kabiny - strhl jsem to pak i s lakem na krytu - tak bacha. Jinak na jiných modelech používám suchý zip - to drží jak ďas.
kope píše:4) Při první prohlídce jsem narazil na drobné mušky, jako že montérovi prolezl na jedné straně šroubek, který drží plastový kryt čumáku - asi zrovna vzal do ruky o milimetr delší, nebo křivě nalepenou pásku, která kryje kabel serva na jednom z křídel. Ale to jsou drobnosti.

Delší šroubek nevadí, horší je ta páska kryjící kabel serv křidélek - je silná a odlepuje se. Asi to přemáznu (kabel v kanálku) šlehaným tmelem a bude po ptákach.
Co mě ale štve, že jsou místy samolepky přilepeny tak, že vznikají "faldy". Zkoušel jsem to pořádně nehtem přilepit a vyhladit - za 2 dny to tam bylo znova :( . Samolepky se mi zatím strhávat nechce.
kope píše:5) Na trochu větší zádrhel jsem narazil při sestavování. Kablíky od serv ke křidélkům, které jsou v trupu, jsou zajištěné takovými "skobičkami z ocel. struny, které jsou vlepené do trupu. No a na jedné straně byl se skobičkou přilepený i servokablík, takže nešel zasunout do trupu. Musel jsem skobičku vyndat a kablík odlepit.

Tohle je fakt nedomyšlené - přemýšlím o předělání na MPX konektory. Po 50ti zasunutích a vysunutích bude "kanálek" pro konektor v trupu tak vydrolený, že to tam nebude už ani držet (stejný problém na Alfě1500).
kope píše:6) Křídla jdou do trupu fakt HODNĚ ztuha. Je jasný, že je to lepší, než kdyby plandaly, ale bojím se, že přechody u trupu budou brzy omačkané. Řešil jste to někdo (olepením páskou a pod)

Že jsou křídla ztuha je velké plus - ono se to časem vychodí.
Stejná obava z promáčknutí křídla. Páska to ale podle mě nevyřeší - všechny jsou měkké a navíc to hezké nebude (rádius - zkroucená páska) - zatím mě nic nenapadá (laminace?).
kope píše:Takže teď mne čeká přepájení konektoru na reglu (je tam Dean-T a já mám na všech aku 3.5 mm konektory) a nějaká "malůvka" na spodní straně křídel (asi černé pruhy). No a taky vyměním vidličky za MP-Jety. Se záletem počkám, až nebude tak fučet.

Vidličky a bovdeny - to je žalostné - vůle na výchylce 2 mm! tohle je největší problém Climbera. Už mám doma bovdeny bez vůle a vidličky (obojí MPJet). Zatím jsem, ale tak radikální úpravu neudělal - řezat do panenského modelu se mi zatím nechce, ale půjdu do toho. Ty vůle to je tragédie.
kope píše:Chci se zeptat-v příslušenství mám dva plastové "bazmeky"-to je jasné, ty jsou na zajištění křídel na spojce a dva šroubky - jeden půjde na zajištění výškovky, ale nezjistil jsem, na co je ten druhý - návod mlčí.

Lítal jsem i s jedním a bez havarie :)
duchas

#162 Příspěvek od duchas »

petr64 píše:
kope píše:1) JE TO VELKÝ !!!!

No to je dobře - klidně to mohlo být ještě větší :) klidně 2,5 m.
kope píše:2) Líbí se mi už zde zmiňovaný systém upevnění výškovky. Bude to dobré pro přepravu a skladování.
Plánujete někdo udělat z přepravní krabice a distančních výlisků nějaký festovnější cestovní kufr?
kope píše:3) Kabinku drží dva magnety, přijde mi, že by chtěla ještě pojistit. Jaké s tím máte zkušenosti ?
Taky jsem měl obavy - pro zálet jsem dával pásku přes kryt kabiny - strhl jsem to pak i s lakem na krytu - tak bacha. Jinak na jiných modelech používám suchý zip - to drží jak ďas.
kope píše:4) Při první prohlídce jsem narazil na drobné mušky, jako že montérovi prolezl na jedné straně šroubek, který drží plastový kryt čumáku - asi zrovna vzal do ruky o milimetr delší, nebo křivě nalepenou pásku, která kryje kabel serva na jednom z křídel. Ale to jsou drobnosti.

Delší šroubek nevadí, horší je ta páska kryjící kabel serv křidélek - je silná a odlepuje se. Asi to přemáznu (kabel v kanálku) šlehaným tmelem a bude po ptákach.
Co mě ale štve, že jsou místy samolepky přilepeny tak, že vznikají "faldy". Zkoušel jsem to pořádně nehtem přilepit a vyhladit - za 2 dny to tam bylo znova :( . Samolepky se mi zatím strhávat nechce.
kope píše:5) Na trochu větší zádrhel jsem narazil při sestavování. Kablíky od serv ke křidélkům, které jsou v trupu, jsou zajištěné takovými "skobičkami z ocel. struny, které jsou vlepené do trupu. No a na jedné straně byl se skobičkou přilepený i servokablík, takže nešel zasunout do trupu. Musel jsem skobičku vyndat a kablík odlepit.

Tohle je fakt nedomyšlené - přemýšlím o předělání na MPX konektory. Po 50ti zasunutích a vysunutích bude "kanálek" pro konektor v trupu tak vydrolený, že to tam nebude už ani držet (stejný problém na Alfě1500).
kope píše:6) Křídla jdou do trupu fakt HODNĚ ztuha. Je jasný, že je to lepší, než kdyby plandaly, ale bojím se, že přechody u trupu budou brzy omačkané. Řešil jste to někdo (olepením páskou a pod)

Že jsou křídla ztuha je velké plus - ono se to časem vychodí.
Stejná obava z promáčknutí křídla. Páska to ale podle mě nevyřeší - všechny jsou měkké a navíc to hezké nebude (rádius - zkroucená páska) - zatím mě nic nenapadá (laminace?).
kope píše:Takže teď mne čeká přepájení konektoru na reglu (je tam Dean-T a já mám na všech aku 3.5 mm konektory) a nějaká "malůvka" na spodní straně křídel (asi černé pruhy). No a taky vyměním vidličky za MP-Jety. Se záletem počkám, až nebude tak fučet.

Vidličky a bovdeny - to je žalostné - vůle na výchylce 2 mm! tohle je největší problém Climbera. Už mám doma bovdeny bez vůle a vidličky (obojí MPJet). Zatím jsem, ale tak radikální úpravu neudělal - řezat do panenského modelu se mi zatím nechce, ale půjdu do toho. Ty vůle to je tragédie.
kope píše:Chci se zeptat-v příslušenství mám dva plastové "bazmeky"-to je jasné, ty jsou na zajištění křídel na spojce a dva šroubky - jeden půjde na zajištění výškovky, ale nezjistil jsem, na co je ten druhý - návod mlčí.

Lítal jsem i s jedním a bez havarie :)

Kámo tobě velký dík,zalepil jsem podle tebe a super,jen ještě přemýšlím jestli prostor pro motor nevystužím skelnou páskou
opisk

#163 Příspěvek od opisk »

dal si sa pouzit cadet z bety na ovladanie tohoto modelu? asi hej co? a co regulator z bety? nepomohol by mu? myslite ze je to dobry krok siahnut po nom ked uz betu zvladam?
Bea Hawk EDF 90mm-FLY FLY, Partenavia Victor P68B-MS MODELL
duchas

#164 Příspěvek od duchas »

Chlapy já nezvládal vůbec nic moje první ero rtf,sice jsem ho rozmlátil ale alespon mám zkušenost,každopádně kdo jste ůplný začátečník jako já nebojte se toho,dá se to v poho slepit a pokračovat, každopádně si ho pustím dál od těla nežli po prvé a nechám stoupat od výrobce....:Mél jsem strach
opisk

#165 Příspěvek od opisk »

mate niekto skusenost s tou novou verziou? ide tam uz kvalitny regulator a vyriesene problemy s baterkou? myslim samozrejme Scorpia..
Bea Hawk EDF 90mm-FLY FLY, Partenavia Victor P68B-MS MODELL
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“