Projev nevhodné svíčky
Re: projev nevhodné svíčky
To Stanley T28
Jako jo, proč ne. Taky se ho chystám koupit ::))) Ale je to prostě spotřební materiál. Není to motor jako, že prostě motor, no. A ani nemůže být za ty prachy. Ty materiály jsou prostě jinde.
Každý modelář se stane pilotem, komu se to nepodaří, zůstane modelářem navždy.
- StanleyT28
- Kontaktovat uživatele:
To je pravda, ale jen jsem chtěl říct, že tyhle motory jsou prostě chodivé a netřeba se jich obávat 
To stanleyT28: No to mě právě překvapilo, že to šlape. Ale můžu tak soudit jen dle toho kusu co provozuje kolega. Proto ho právě asi taky koupím, ale mě bude stačit něco tak mezi 5 až 6.5 ccm. Jen je otázka jak dlouho to vydrží. Kolega si poctivě zapisuje každej let, tak to sem pak můžu někdy hodit, až klekne ze srandy.
puma163 píše:Kolega si poctivě zapisuje každej let, tak to sem pak můžu někdy hodit, až klekne ze srandy.
Hlavně ať nečeká, až odejdou ložiska, ale vymění je hned při prvních příznacích. Odcházející ložiska jsou slyšet i při protáčení klikou okolo dolní úvrati.
Moje zkušenosti ASP vs MVVS. MVVS má kvalitní ložiska, japonská, ASP ne. Asp se musí přetěsnit na výfuku červeným silikonem. MVVS mělo příšerný karburátory, naštěstí už je pár let dělá dobře, naneštěstí spoustu motorů, kubatur, přestalo vyrábět (nechápu proč zrovna skvělou 6,5ku). Ložiska v ASP mi zatím vydržely druhou sezónu, po každém letovém dnu používám konzervační olej. ASP se svým výfukem je silnější než MVVS s dusítkem. Ale skoro každý má k MVVS laďák, pak je silnější, ale má charakteristický zvuk (hluk). Nemám nic proti žádnému výrobci, používám ještě OS a TT motory, ale MVVS je srdcovka. MVVS 10 mám ještě se znakem Modela.. ale už má druhou vložku válce a píst, ojnici, třetí ložiska, čtvrtej karburátor (ty tři předtím to byla parodie... zemědělský vůle). Takže po mnoha letech se z toho stal skvělý motor, silný a spolehlivý 
Když letadlo kouří, je to správně!
K problému výroby u MVVS, je škoda, že spoustu kubatur přestali vyrábět. Zjevně působí "neviditelná" ruka trhu, žlutý muž to má holt levnější a s celkem slušnými parametry. ASP s tlumičem je levnější, než stejný objem MVVS bez tlumiče. Za to začali v Brně dělat elektriky, ale s těmi zkušenost nemám už vůbec žádnou.
Hitec Aurora 9X
- RomanSadilek
Tak jsem dnes proháměl Diablo s ASP52 svíčka OS7 rapicon 5%, bylo po ránu kolem 5stupnů a motor šlapal jako švícarské hodinky (nebo japonský O.S.?) svíčku tedy pro tento motor nezbývá než doporučit.
zajímavé, že mi teplej chytal opačně, to jsem u mvvs neznal. Karbec na volnoběh, do vrtule zlehka proti směru otáčení a motor se rozběhl jak má.
zajímavé, že mi teplej chytal opačně, to jsem u mvvs neznal. Karbec na volnoběh, do vrtule zlehka proti směru otáčení a motor se rozběhl jak má.
Tak to gratuluji, že se ho podařilo rozchodit. To že chytá obráceně je normální, chce to do něj víc praštit, nebo startovat na druhou stranu, jak jsi psal. Možná za to může i ta teplejší svíčka, ale mě to dělá i s OS No8.
- RomanSadilek
Při brouzdání zahraničním webem jsem objevil zajímavej fígl pro kontrolu jak je motor nastaven.
Seškrtit přívod paliva a sledovat chování motoru. Správně by měl krátce přidat otáčky a pak chcípnout, pokud by chcípnul hned je moc chudej.
Platí to i pro volnoběh.
Zatím jsem to nezkoušel.
http://www.hooked-on-rc-airplanes.com/n ... -tips.html
Seškrtit přívod paliva a sledovat chování motoru. Správně by měl krátce přidat otáčky a pak chcípnout, pokud by chcípnul hned je moc chudej.
Platí to i pro volnoběh.
Zatím jsem to nezkoušel.
http://www.hooked-on-rc-airplanes.com/n ... -tips.html
Já to dělám klasicky, tedy zatím jen u mvvs 6.5 a šlape ok. Nastartuju hlavní jehlou vyšteluju nejvyšší otáčky a pak zoubek uberu, pak volnoběžnou nastavím nejnižší. Vyzkouším přechody, pokud nejsou ok zkusím volnoběžnou doladit a pak zase nastavím nejvyšší. A do pár minut je to nastavený. A na volnoběžnou pak není třeba sahat a před lítáním jen doladím vždycky ty nejvyšší podle počasí a tak. Ale zjistil jsem, že vliv má fakt ta svíčka. Ted čekám z číny na OS A3 teplou, protože jediná teplá mě shořela a ted jak je kosa to teplou chce jinak to chcípá. Ale zajímavá finta s tím přiškrcením.
- RomanSadilek
Lítal jsem teď v sobotu, mlha, poprchavalo, kolem 0, na křidle 1mm ledu po letu.
motor mi běhal stejně jako za tepla, žádné přižhavování nebylo potřeba, určitě je to dobrou svíčkou
motor mi běhal stejně jako za tepla, žádné přižhavování nebylo potřeba, určitě je to dobrou svíčkou
Taky bych lítal, ale není zatím ta svíčka. Absťák je potvora. Ovšem zaledovaný letadlo, to musí být nádhera. Ale tak to má byt ::)))
prejav teplej sviečky
Ahojte,
prešiel som si fórum, ale veľa tu toho nebolo. prosím vás ako sa prejavuje teplá sviečka? Myslím teraz v týchto horúčavách. OS max 50.
prešiel som si fórum, ale veľa tu toho nebolo. prosím vás ako sa prejavuje teplá sviečka? Myslím teraz v týchto horúčavách. OS max 50.