Blade MCPX
Re: Blade MCPX
No máte pravdu je to taká skladačka aká je, ten materiál je síce fajn ale mohli si dať viac záležať na spracovaní. Kabínka je za to, ale super. Objednal som si ešte aj na druhého blade s microheli diely a tie prišli tiež dnes. Keď ho zložím dám foto.....to už vyzerá o inom, aj materiál, aj kvalita.
Včera jsem vybalil pikoservo, co jsem chtěl použít jako náhradu původního. První dojmy: zpracování je slušné až dost dobré, konstrukce převodu a potenciometru je proti E-FLITE upevněna na plošák zahnutými plíšky, takže spíše nerozebiratelné. Originál je na 4 šroubky, ale ty se rády protočí v plastovém tělu převodu. Takže se musí opatrně. Konektor od serva je pochopitelně rozměrově jiný. Rozteč otvorů v plošáku je cca o 1mm větší. Takže se bohužel nedá naprudko použít. Funkčnost serva jsem zkoušel, ale musel jsem musel vyrobit přechodku. Servo kupodivu funguje a není ani nijak hlučné, e to rovnocené s projevem originálu. Středí to taky dobře a rychlost serva je od oka stejná jako u originálu. Takže co s tím ? Pokud by bylo opravdu zle tak by se asi po úpravě uchycení dalo použít s tím, že by se muselo vyřešit připojení na původní konektory v desce. Ale když se chce tak jde všechno.
Závěr ?
Moje problémové servo se po odpojení od převodu a cca 1min chodu naprázdno na obě strany probralo a zatím funguje bez problémů. Takže lítám a nevrtám do toho. Pikoservo z e-motors ? možná si objednám ještě další a osadím je do nějakého pidi haloletu.
Závěr ?
Moje problémové servo se po odpojení od převodu a cca 1min chodu naprázdno na obě strany probralo a zatím funguje bez problémů. Takže lítám a nevrtám do toho. Pikoservo z e-motors ? možná si objednám ještě další a osadím je do nějakého pidi haloletu.
Naposledy upravil(a) ST dne pát 02.12.2011 15:06, celkem upraveno 1 x.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
Diky za recenzi
Jinak z hobbykingu jako vypln nejakeho baliku vyjde levneji, eMotors jsou celkem drazi prekupnici.
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__11735__HobbyKing_Ultra_Micro_Servo_1_7g_for_3D_Flight_Right_.html
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__11737__HobbyKing_Ultra_Micro_Servo_1_7g_for_3D_Flight_Left_.html
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__11735__HobbyKing_Ultra_Micro_Servo_1_7g_for_3D_Flight_Right_.html
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__11737__HobbyKing_Ultra_Micro_Servo_1_7g_for_3D_Flight_Left_.html
Tom
ST píše: Rozteč otvorů v plošáku je cca o 1m větší. Takže se bohužel nedá naprudko použít.
To máš jednu dírku až u sousedů, ne?
Prosím neporadí mi někdo se spárováním MCPX s DXe? Dělám dle návodu a nedaří se... Nevíte kde by mohl být problém?
-připojím baterku k vrtulníku - bliká modrá dioda
-držím Trainer + směrovku doleva + plyn na min. /levá páka-Mode 2/
-zapnu Power na vysílači
-pustím Trainer + stále držím levou směrovku .....
Dioda na vrtulníku pořád bliká,nerozsvítí se . . .Vydžel jsem to cca 3-5 min, několikrát, ale pořád se nedaří . . .
Prosím nevíte kde dělám chybu,nebo kde je problém? Na simulátoru DX5e funguje.
Děkuji.
-zapnu Power na vysílači
Dioda na vrtulníku pořád bliká,nerozsvítí se . . .Vydžel jsem to cca 3-5 min, několikrát, ale pořád se nedaří . . .
Děkuji.
Blade MCPX+DX5e
ST píše:Přepínač ACT/AUX máš v poloze OFF ?
Takový přepínač na DX5e nevidím/není . . .
Blade MCPX+DX5e
MartyD18 píše:Prosím neporadí mi někdo se spárováním MCPX s DXe? Dělám dle návodu a nedaří se... Nevíte kde by mohl být problém?
-zapnu Power na vysílači
Děkuji.
Ja to delam jinak.
Drzim trainer, pak zapnu power, dam plyn dolu a doleva a hned pustim trainer.
- ddano007
- Kontaktovat uživatele:
Ak si dobre pamatam, podla navodu treba:
- zapnut DX5e s pridrzanym trainerom, plyn je dole
- po dvoch bliknutiach LEDiek na DX5e dat plyn dolava a pustit trainer
- niekedy sa nechyti na prvy raz, treba zopakovat ...
ci sa dobre chytil poznas, ked raz cvaknes trainerom, modra LED v mCP X by mala zacat blikat, ked sa ti pri tom cvaknuti hybu listy, je to zle naparovane ( v computer mode). Von z toho vylezies ked 3x cvaknes trainerom. Ked tak na SZ.
- zapnut DX5e s pridrzanym trainerom, plyn je dole
- po dvoch bliknutiach LEDiek na DX5e dat plyn dolava a pustit trainer
- niekedy sa nechyti na prvy raz, treba zopakovat ...
ci sa dobre chytil poznas, ked raz cvaknes trainerom, modra LED v mCP X by mala zacat blikat, ked sa ti pri tom cvaknuti hybu listy, je to zle naparovane ( v computer mode). Von z toho vylezies ked 3x cvaknes trainerom. Ked tak na SZ.
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
- gamer007
- Kontaktovat uživatele:
DX5e nebo DX4e? Nejspíš v tom bude zásadní problem. Jestli DX5e vůbec půjde použít na Mcpx. U DX4e je to třikrát blikne, pustim trainer a pořád držím směrovku vlevo dokud se nespáruje. samo že přepínač na Idle Off, plyn dole a bacha na trim nad středem...
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
Futaba T8FG,GT3C
Čau ve spolek,musím říct po cca dvou měsících vlastnictví mcpx je to super hračka do haly,krásně se s tím v invertu brousí parkety
a listy drží a drží.....Jediné co mi trošku mrzí jsou tic toci,ty to prostě s origo motory nedá.Nevím jak se střídákem.Ale k věci,můžete sem prosím dát link na nějakou odzkoušenou desku cykliky,klidně plast. A taky jsem se chtěl zeptat,nemáte někdo ty dělané kabinky na prodej,okolí kladna? Díky
Tak děkuji všem za pokusy o odpověď na problém s párováním... Po dlouhém zkoušení jsem si chtěl zablbnout aspoň na simulátoru a tam jsem zjistil, že mi nefunguje přepínač Trainer ! Proto mi nešlo párování ! Upadlý drátek na přepínači přiletován -> párování dopadlo dobře hned na první pokus ! Jinak postup na párování jak jsem ho popsal výše je pro DX5e správný a funguje !
Blade MCPX+DX5e
- gamer007
- Kontaktovat uživatele:
Prosimtě MartyD18 a je to opravdu DX5e - http://www.spektrumrc.com/Products/Defa ... Id=SPM5510 nebo setovka k Mcpx DX4e - http://www.spektrumrc.com/Products/Defa ... =SPMR44001
Futaba T8FG,GT3C
Futaba T8FG,GT3C
- gamer007
- Kontaktovat uživatele:
ninja949 píše:Čau ve spolek,musím říct po cca dvou měsících vlastnictví mcpx je to super hračka do haly,krásně se s tím v invertu brousí parketya listy drží a drží.....Jediné co mi trošku mrzí jsou tic toci,ty to prostě s origo motory nedá.Nevím jak se střídákem.Ale k věci,můžete sem prosím dát link na nějakou odzkoušenou desku cykliky,klidně plast. A taky jsem se chtěl zeptat,nemáte někdo ty dělané kabinky na prodej,okolí kladna? Díky
Čus, tic toc bez úprav asi fakt nejde, na to Mcpx není. Ale třeba mi pomáhá učit se piruetovat v normálu a v invertu. Díky Mcpxku jsem se naučil třeba couvat osmy v invertu. Když si dám baterku s Mcpxkem a hned na to vemu Miniprotose tak jsem krásně rozlítanej a jak psal myslim Baui, hned vím jak na tom ten den jsem. Super živej simulátor, jen bych zas chtěl zkoušet něco novýho, tak nejspíš Blejdíka prodám...
Futaba T8FG,GT3C
Futaba T8FG,GT3C