letadlo pro MVVS 2ccm?

Jednou je možná elektrika nahradí, do té doby ale ještě budeme s nimi mít plno problémů. Tady nám třeba někdo poradí.
Odpovědět
Zpráva
Autor
DAF
Kontaktovat uživatele:

Re: letadlo pro MVVS 2ccm?

#106 Příspěvek od DAF »

Dobře, krabice - možná stavebnice, je tedy už doma. Ale co motor? Už zabroukal? Předpokládám, že vymalováno už máš, aspoň kolega mnov už zjevně ano. Viděl jsem u něj pozotvíraná všechna okna, takže se rodinně činil.
Hitec Aurora 9X
kasssy
Kontaktovat uživatele:

#107 Příspěvek od kasssy »

DAF píše:Dobře, krabice - možná stavebnice, je tedy už doma. Ale co motor? Už zabroukal? Předpokládám, že vymalováno už máš, aspoň kolega mnov už zjevně ano. Viděl jsem u něj pozotvíraná všechna okna, takže se rodinně činil.

Vymalováno mám. Motor zatím nezavrčel. Pokus už byl, ale zatím marnej. Asi aku na žhavení co jsem myslel že bude stačit asi nestačí:-))
Chybama se člověk učí..hmm asi jsem jeden z nejvzdělanějších lidí...
72ka

#108 Příspěvek od 72ka »

kasssy píše:Asi aku na žhavení co jsem myslel že bude stačit asi nestačí:-))

No.... "asi"? Jistotu získáš jedině po vyndání svíčky a zkoušce, zda žhaví...
Když letadlo kouří, je to správně!
Pti
Kontaktovat uživatele:

#109 Příspěvek od Pti »

No.... "asi"? Jistotu získáš jedině po vyndání svíčky a zkoušce, zda žhaví...[/quote]

Zařadil se prostě k dalším motorářům, který zjistil, že žhavítko je na pi"ka"ču!!! :mrgreen:

Možná, až zvládně vše kolem startování, bude mu žhavítko stačit. Ale radit použití žhavítka úplnému začátečníkovi je prostě hloupost. měl by ti ho přijít omlátit o hlavu.
72ka

#110 Příspěvek od 72ka »

Pti píše:
Zařadil se prostě k dalším motorářům, který zjistil, že žhavítko je na pi"ka"ču!!! :mrgreen:

Možná, až zvládně vše kolem startování, bude mu žhavítko stačit. Ale radit použití žhavítka úplnému začátečníkovi je prostě hloupost. měl by ti ho přijít omlátit o hlavu.

Ten kdo mu žhavítko doporučil se nemá za co stydět, žhavítko je to nejlepší právě pro začátečníka, protože si nezničí svíčku. Navíc nepsal, co na žhavení nakonec pořídil. Pokud má žhavítko s ampérmetrem, je to i kontrola zda není vlákno přepálený. Ale jistotu získá skutečně jen vyndáním svíčky, někdy může svíčkou proud protékat a stejně už nežhaví správně (když se vlákno přepálí a třeba přitaví ke stěně). Člověk neznalý základům elektřiny a fyziky bude však stále dokola doporučovat pochybné powerpanely a nabádat ostatní k mlácení do hlavy jiných.
DAF
Kontaktovat uživatele:

#111 Příspěvek od DAF »

72ka píše:Člověk neznalý základům elektřiny a fyziky bude však stále dokola doporučovat pochybné powerpanely a nabádat ostatní k mlácení do hlavy jiných.

Aha :idea: , teď už vím, proč jsem si ten panel koupil! A já furt, že si tím usnadním startování a celkově obsluhu. Osobně bych proti panelům zas tak kategorický nebyl. Vím, že to není ideální řešení, existuje lepší regulace žhavení a řešení jeho oddělení od startování, ale na nějaké to rekreační poletování, kdy nejde o startování na čas, se to myslím vyplatí. Ale znovu, je to věc názoru a zkušeností.
Hitec Aurora 9X
von boberov

#112 Příspěvek od von boberov »

Když nad tím přemýšlím, ona může být doba žhavení z jednoho článku Ni.. pro začátečníka příliš krátká. Přece jenom člověk, který tyto motory létá roky tak má Svůj sluch vypěstován tak, že během pár protočení pozná, že je motor suchý, nebo ulitý. Je to určitý grif, který matador ani nevnímá, že ho má a motory mu chytaj na pár protočení.
Pro "kasssy" esi se s tím startem budeš nějak trápit, můžu ve Vatíně??? přibrzdit cestou z kolbenky domů a pokusit se něco naznat. :idea:
kasssy
Kontaktovat uživatele:

#113 Příspěvek od kasssy »

Právě že žhavítko nemám.. Zkusil jsem žhavení pohonným NIMH článkem, s tím, že to třeba zvládne, leč nezvládl :) Chvíli žhaví a pak dost poleví, ono taky po zapnutí žhavení kleslo napětí na asi 0.8V u čerstvě nabitého :oops: Takže objednám kloudný žhavítko.... Ale zatím to nelámu přes koleno, takže s objednáním čekám na víc věcí, nebo až pojedu kolem obchodu....

pro "von boberov" pokud budu v nesnázích, rád nabízenou pomoc uvítám. pokud přibrzdíš v Ostrově, bylo by to lepší, ale ani Vatín není problém, jen to mám ze Březí dál :D
von boberov

#114 Příspěvek od von boberov »

Sem to trochu netrefil no :oops: Tak to hold vezmu domů přes New Veselí. Ne kecám, jek bude vlákno svíce dobře žhnout, tak to pofrčí jedna báseň. Ahoj
DAF
Kontaktovat uživatele:

#115 Příspěvek od DAF »

Ještě je jedna varianta, a to koupě 2V Pb akumulátoru - http://www.peckamodel.cz/produkt/1056_p ... 5-ah-.aspx , nebo http://www.peckamodel.cz/produkt/1056_pb--2v4-ah-.aspx . Většinou se bere ten větší. Ovšem když porovnáš jeho cenu např. se zatracovaným panelem... Vím, že panel není ideální, ale pokud koupíš jednu 12V baterku s kapacitou mezi 7 - 10 Ah, honíš z toho žhavení, startér a čerpadlo, mně osobně to prostě vyhovuje. Jiným ovšem nikoliv. Tím ti nechci panel vnucovat, je to věc názoru, zkušeností, ale také třeba výzva udělat si něco lepšího a postavit si to sám (tedy panel, nebo jinou formu žhavení, nic jiného jsem neměl na mysli :lol: ). Záležé také na tom, co všechno používáš. Pokud čerpáš injekční stříkačkou, startuješ rukou a jen žhavíš, tak asi nebude co řešit.
Hitec Aurora 9X
StanleyT28
Kontaktovat uživatele:

#116 Příspěvek od StanleyT28 »

72ka píše:
Pti píše:

Ten kdo mu žhavítko doporučil se nemá za co stydět, žhavítko je to nejlepší právě pro začátečníka, protože si nezničí svíčku. Navíc nepsal, co na žhavení nakonec pořídil. Pokud má žhavítko s ampérmetrem, je to i kontrola zda není vlákno přepálený. Ale jistotu získá skutečně jen vyndáním svíčky, někdy může svíčkou proud protékat a stejně už nežhaví správně (když se vlákno přepálí a třeba přitaví ke stěně). Člověk neznalý základům elektřiny a fyziky bude však stále dokola doporučovat pochybné powerpanely a nabádat ostatní k mlácení do hlavy jiných.

3,5 roku používám ten nejlevnější power panel od Q modelu a zatím jsem přišel o dvě svíčky...
Nechápu, co proti tomu porád máte ? :twisted:
A hlavně, nechodím potom loudit o šťávu ke klukům s power panely... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
veka1
Kontaktovat uživatele:

#117 Příspěvek od veka1 »

kasssy píše:S letadlem musím počkat na Ježiška,nedávno se manželka ptala, co že to jako vybírám a teď v týdnu dorazil balík, kterej nesmím vidět a mám zákaz cokoliv si kupovat, tak fakt nevím :D
Ale třeba to taky bude ta létající ryba :lol: ikdyž tu rezolutně kvůli ceně helia odmítala, ale kdo se má v ženských vyznat :D tak mě držte palce...

.. mě tak napadlo ,že ten tvůj motůrek, by za určitých okolností mohl klidně vláčet po obloze i tuhle poletuchu: viewtopic.php?f=119&t=43711
nebo třeba tuhle:
major01w.jpg

major02w.jpg

major03w.jpg

veka1
72ka

#118 Příspěvek od 72ka »

4 roky pouzivam zhavitko a od te doby jsem neprisel o jedinou svicku zhavenim. O "stavu" jsem nikdy neprosil, 3Ah zhavitko vydrzi dlouho - aspon me, zhavim tak 5s/start. Jinak cerpani paliva je nejlepsi rucni pumpou, vsechny elektricke mi casem zacaly tect. Starter je nejlepsi s vlastni lipol baterii nebo vubec proc tahat starter.
Ale je to jen muj nazor, panel jsem pouzival asi 8let a taky se to da, ale chce to davat pozor.
kasssy
Kontaktovat uživatele:

#119 Příspěvek od kasssy »

DAF píše:Ještě je jedna varianta, a to koupě 2V Pb akumulátoru - http://www.peckamodel.cz/produkt/1056_p ... 5-ah-.aspx , nebo http://www.peckamodel.cz/produkt/1056_pb--2v4-ah-.aspx . Většinou se bere ten větší. Ovšem když porovnáš jeho cenu např. se zatracovaným panelem... Vím, že panel není ideální, ale pokud koupíš jednu 12V baterku s kapacitou mezi 7 - 10 Ah, honíš z toho žhavení, startér a čerpadlo, mně osobně to prostě vyhovuje. Jiným ovšem nikoliv. Tím ti nechci panel vnucovat, je to věc názoru, zkušeností, ale také třeba výzva udělat si něco lepšího a postavit si to sám (tedy panel, nebo jinou formu žhavení, nic jiného jsem neměl na mysli :lol: ). Záležé také na tom, co všechno používáš. Pokud čerpáš injekční stříkačkou, startuješ rukou a jen žhavíš, tak asi nebude co řešit.

S tou 2V aku bych měl problém s nabíjením.....
a musím investice udržovat v rozunmých mezích... budu mít žhavítko... zatím mám jen ten jeden motor a o další perspektivě zatím nějak neuvažuju, to se časem nějak ukáže jestli mě spalováky chytí....
kasssy
Kontaktovat uživatele:

#120 Příspěvek od kasssy »

[
.. mě tak napadlo ,že ten tvůj motůrek, by za určitých okolností mohl klidně vláčet po obloze i tuhle poletuchu: viewtopic.php?f=119&t=43711
nebo třeba tuhle...
veka1[/quote]

To je ten Major s počátku tohoto vlákna kde byl jen v kostře?
hotovej vypadá moc hezky, tak nějak elegantně, tvarově čistě....
Odpovědět

Zpět na „Spalovací motory“