Nabídka České Pošty na zastupování při celním řízení

Nakupujete na internetu, hledáte radu jak zaplatit, co a kde koupit nebo schánice něco v modelářských kamenných prodejnách?
Zamčeno
Zpráva
Autor
Drondys

Re: Nabídka České Pošty na zastupování při celním řízení

#1666 Příspěvek od Drondys »

Dejfak píše:Ahoj, jak udělat to. Zaplatil jsem za balík 56$ Ale balík byl neodeslán z důvodu že nejsou baterie. Když zruším baterie vrátí mi 20$ ale na faktuře z PayPal bude 56$ Nevím jak to udělat to celníkovy nevysvětlím. A balíček zrušit nemohu, ty věci co mám rezervované tak nejsou. Takže bych na ně musel čekat měsíc. Co s tím?

Pokud stornuješ baterie a vrátí ti 20$, ale na faktuře z PayPal bude 56$ tak v takovém případě to bude chtít získat od toho prodejce pokud možno email podrobně popisující tu opravu a i tak se dají čekat problémy při vysvětlování a dokazování v případě, že si při odbavení vyžádají doklady k zásilce a všimnou si toho nesouladu a pak s může stát, že to neuznají a mohou naúčtovat na zásilku DPH z těch 56$ a nic s tím nenaděláš.

Pokud nemůžeš stornovat zásilku jako celek a chceš předejít možným problémům plynoucím z toho nesouladu pak doporučuji se domluvit na zákaznické podpoře toho zahraničního eshopu na výměně zboží v té objednávce. Zkrátka, že si namísto těch baterek prostě vybereš něco jiného v hodnotě těch 20$ a oni opraví a pošlou ti nový rozpis objednávky už s tou opravou. Pak bude souhlasit rozpis zboží i hodnota dle objednávky s PayPal platbou a bude minimální pravděpodobnost problémů.
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#1667 Příspěvek od Dejfak »

Drondys píše:
Dejfak píše:Ahoj, jak udělat to. Zaplatil jsem za balík 56$ Ale balík byl neodeslán z důvodu že nejsou baterie. Když zruším baterie vrátí mi 20$ ale na faktuře z PayPal bude 56$ Nevím jak to udělat to celníkovy nevysvětlím. A balíček zrušit nemohu, ty věci co mám rezervované tak nejsou. Takže bych na ně musel čekat měsíc. Co s tím?

Pokud stornuješ baterie a vrátí ti 20$, ale na faktuře z PayPal bude 56$ tak v takovém případě to bude chtít získat od toho prodejce pokud možno email podrobně popisující tu opravu a i tak se dají čekat problémy při vysvětlování a dokazování v případě, že si při odbavení vyžádají doklady k zásilce a všimnou si toho nesouladu a pak s může stát, že to neuznají a mohou naúčtovat na zásilku DPH z těch 56$ a nic s tím nenaděláš.

Pokud nemůžeš stornovat zásilku jako celek a chceš předejít možným problémům plynoucím z toho nesouladu pak doporučuji se domluvit na zákaznické podpoře toho zahraničního eshopu na výměně zboží v té objednávce. Zkrátka, že si namísto těch baterek prostě vybereš něco jiného v hodnotě těch 20$ a oni opraví a pošlou ti nový rozpis objednávky už s tou opravou. Pak bude souhlasit rozpis zboží i hodnota dle objednávky s PayPal platbou a bude minimální pravděpodobnost problémů.

To je dobrý nápad, zkusím to...
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
freerider
Kontaktovat uživatele:

#1668 Příspěvek od freerider »

Ahoj chci se zeptat jak dlouho cca ta celní sranda trvá papíry jsem posílal během minulího tejdne.Na ty kontakty co jsou na papíře (Informace) se samozřejmně nejde dovolat celý je to šílená taškařice.
Tarot 450pro,QAV250 FPV,Acipitter badius,FPV Samokřídlo,xmt4 truggy,lodky korál a rychlik centurion
Drondys

#1669 Příspěvek od Drondys »

freerider píše:Ahoj chci se zeptat jak dlouho cca ta celní sranda trvá papíry jsem posílal během minulího tejdne.Na ty kontakty co jsou na papíře (Informace) se samozřejmně nejde dovolat celý je to šílená taškařice.

Obecně to může trvat od několika dnů až do několika týdnů. Neexistuje žádná záruka ani pravidlo, podle kterého by se to dalo jednoznačně určit. Prostě případ od případu to může být různé. I když jim pošlete vše emailem co nejdříve stejně může dojít k prodlevě od několika dnů až do několika týdnů. Pokud už Vám přijde od České pošty oznámení o uložení zahraniční zásilky s vyžádáním dokladů k zásilce pak existují dvě možnosti jak to urychlit.

1. Máte-li takovou možnost pak to do budoucna neposílejte emailem, ale vytiskněte si příslušné dokumenty dle návodu uvedeného viz tento odkaz a tam viz sekce Pokud si od Vás vyžádají dokumenty k zásilce a zajeďte si to na poštu Praha 120 vyřídit buď vy osobně nebo napište plnou moc jiné osobně, kterou znáte a je pro vás důvěryhodná a může to tam vyřídí za vás.

2. Ten kdo tu možnost nemá tj. třeba je z větší dálky od Prahy a v Praze nebo poblíž nemá nikoho kdo by to vyřídil za něj ten má možnost si zažádat emailem zaslaným na poštu Praha 120 o přednostní celní odbavení jeho zásilky na základě žádosti klienta, a to během 8 hodin od přijetí žádosti ovšem pouze v pracovních dnech od 08 do 18 hodin, pouze v této době běží 8 hodinová lhůta. Cena za přednostní odbavení je 500 Kč. Tuto službu Česká pošta může realizovat jen u zapsaných zásilek, které jsou fyzicky (status Track and Trace: Zásilka je ve stavu přípravy k celnímu řízení) na poště Praha 120, a to v pracovních dnech od 08 do 18 hodin, pouze v této době běží 8 hodinová lhůta. Služba se provádí na podkladě zaslání žádosti s veškerou potřebnou dokumentací pro celní řízení na e-mailovou schránku: osobne-Praha120@cpost.cz a s uvedením ID zásilky. V případě nedodržení stanovené lhůty se poplatek neúčtuje. Česká pošta si vyhrazuje právo službu ve výjimečných případech neposkytnout. Do emailu stačí jako žádost napsat, že žádáte o přednostní celní projednání zásilky během 8 hodin na základě žádosti klienta, a to u zásilky s ID XXX a jako XXX uvedete identifikační kód zásilky, který vám sdělí pošta na požádání nebo v dopise s vyžádáním dokladů k zásilce.

Ten kdo nemá možnost si vyřídit odbavení zásilky buď osobně nebo prostřednictvím jiné jeho zastupující osoby přímo na poště Praha 120 a nechce si ani objednávat službu přednostního odbavení za 500 Kč ten má holt smůlu a zbývá mu jen poslat doklady emailem, ale v takovém případě musí počítat s tím, že i když to pošle emailem co nejdříve tak i přesto může dojít ke zdržení třeba týden či dva nebo i déle než bude zásilka odbavena.
Domino

#1670 Příspěvek od Domino »

Čau můžete mi poradit ?

Objednám mimo EU balík za 50 dolaru nechám si na něj napsat 25 dolaru s rozpisem obsahu balíku ( 3 x baterie ). Z Prahy mě požádají o výpis z paypal atd... Já jim odešlu prohlášení o Dar + výpis zboží s odhadovanou cenou bez účtenky.

Jestli jsem to pochopil dobře, tak bud to vyjde nebo mi stejně vypočítají DPH.
Colibri 4.5, T-rex 450 Pro
Phoenix 4.0
Drondys

#1671 Příspěvek od Drondys »

Domino píše:Čau můžete mi poradit ? Objednám mimo EU balík za 50 dolaru nechám si na něj napsat 25 dolaru s rozpisem obsahu balíku ( 3 x baterie ). Z Prahy mě požádají o výpis z paypal atd... Já jim odešlu prohlášení o Dar + výpis zboží s odhadovanou cenou bez účtenky. Jestli jsem to pochopil dobře, tak bud to vyjde nebo mi stejně vypočítají DPH.

Prohlášení o daru nemá vůbec smysl posílat pokud se jedná o zboží, které jste si objednal a nakoupil v u nějakého prodejce či eshopu. To má smysl jen u zásilky od soukromé osoby tj. pokud by vám poslala balík třeba tetička z ameriky apod.

Pokud byste jim poslal podvodné prohlášení o daru, tak mohou v případě podezření zásilku klidně rozbalit a pokud by zjistili, že se jedná o zásilku z eshopu tak z toho můžete mít správní zřízení s nepěknou pokutou za celní delikt. Věřte, že u takových případů vůbec nezáleží na výši částky o jakou šlo, ale především na faktu zaslání podvodných podkladů, a to docela tvrdě postihují.
Domino

#1672 Příspěvek od Domino »

Drondys píše:
Domino píše:Čau můžete mi poradit ? Objednám mimo EU balík za 50 dolaru nechám si na něj napsat 25 dolaru s rozpisem obsahu balíku ( 3 x baterie ). Z Prahy mě požádají o výpis z paypal atd... Já jim odešlu prohlášení o Dar + výpis zboží s odhadovanou cenou bez účtenky. Jestli jsem to pochopil dobře, tak bud to vyjde nebo mi stejně vypočítají DPH.

Prohlášení o daru nemá vůbec smysl posílat pokud se jedná o zboží, které jste si objednal a nakoupil v u nějakého prodejce či eshopu. To má smysl jen u zásilky od soukromé osoby tj. pokud by vám poslala balík třeba tetička z ameriky apod. :wink:

OK, tedy pokud dám ostatní ?
Phoenix 4.0
Drondys

#1673 Příspěvek od Drondys »

Domino píše:OK, tedy pokud dám ostatní ?

Pak bude s vysokou pravděpodobností na tu zásilku stanoveno DPH.
Domino

#1674 Příspěvek od Domino »

Drondys píše:
Domino píše:OK, tedy pokud dám ostatní ?

Pak bude s vysokou pravděpodobností na tu zásilku stanoveno DPH.

Díky za odpověd
Phoenix 4.0
midiborec

#1675 Příspěvek od midiborec »

Mě dnešní zkušenosti s Poštou Praha 120.. Přepsali adresu na baliku na jinou podobnou te mé a protože jsem nesledoval zasilku a myslel si že ji maji stále na skladě tak ji mezi tim poslali na doručovaci poštu a nedali mi nijak vedet přitom telefon na baliku je napsanej že je nekde uložená... Dnes sem ji už naštvanej psal kde ten balik leži a napsali mi že balik se vraci zpet na Prahu 120 protože jsem si balik nevyzvednul.... Snažim se jim dovolat na čislo ale všechny maji zablokovane a jen tutají... Naco je tam teda maji ?? NA email me odpovidaji po 5 dnech.

Edit: Tak balicek už mam doma nakonec paní v Prostějove na hlavní poště me ochotně vše zařidila a domluvila a dnes mi psala SMS ze baliček mam baliček nacestě dom... Asi maji se Skladem Praha 120 jine spojeni. Ja než bych se tam dovolal tak jsou vánoce.
Naposledy upravil(a) midiborec dne pát 25.11.2011 14:45, celkem upraveno 1 x.
HITEC, TRAXXAS, ALIGN, RC FACTORY
Drondys

#1676 Příspěvek od Drondys »

midiborec píše:.... Snažim se jim dovolat na čislo ale všechny maji zablokovane a jen tutají... Naco je tam teda maji ?? NA email me odpovidaji po 5 dnech.

Vedoucí pracovníci Česká pošty, kteří rozhodují o možném obsazení příslušných míst dostatečným počtem pracovníků, kteří to vyřizují, jsou zkrátka naprosto nepoučitelní a neustále tyto činnosti podceňují a výsledkem je to, že se nestíhají pokrývat telefonické dotazy a to, že odpoví na email za 5 dnů je ještě relativně zlaté, protože zejména s blížícími se svátky se to bude ještě o dost protahovat.
vandatran

#1677 Příspěvek od vandatran »

Nevíte, jak probíhá proces na celní správě když plátce DPH importuje zboží ze třetích zemí? Jak je to s poplatkem 180 Kč?
Drondys

#1678 Příspěvek od Drondys »

vandatran píše:Nevíte, jak probíhá proces na celní správě když plátce DPH importuje zboží ze třetích zemí? Jak je to s poplatkem 180 Kč?

Službu celního deklaranta poskytuje v současnosti Česká pošta jen fyzickým osobám neplátcům DPH, které dovážejí zboží pro svoji potřebu (zboží neobchodní povahy) tedy neobchodní dovoz. Import zboží plátcem DPH je obchodní dovoz a na ten se poplatek 180 Kč nevztahuje a Česká pošta v těchto případech celní odbavení zásilky ani neprovádí nýbrž implicitně předává takové zásilky k celnímu odbavení soukromé firmě, která to zabezpečuje a konkrétní firmu, která pro adresáta bude celní odbavení příslušné zásilky u celního úřadu v rámci obchodního dovozu realizovat, si může adresát zvolit. Postup i poplatky za celní odbavení mohou být různé případ od případu v závislosti na zvolené firmě, která bude celní odbavení obchodního zboží realizovat. Na podrobnosti se poptejte na telefonním čísle 840 111 244 a navíc pak u konkrétní zvolené firmy.
Drondys

#1679 Příspěvek od Drondys »

Ohledně zahrnutí poplatku 180 Kč do základu pro výpočet DPH na zásilku to vypadá, že Česká pošta postupuje správně v souladu s aktuálně platným zněním § 38, odstavec 1) písmeno a) zákona o DPH viz citace ze zákona což znamená, že v případech kdy bude na zásilku stanoveno DPH by měl být do základu pro výpočet DPH případně započten i poplatek 96 Kč při osobním vyřizování odbavení zásilky na poště Praha 120 nebo i další poplatky pokud vzniknou jako např. 500 Kč za přednostní odbavení zásilky na žádost adresáta atd.

Zákon č. 235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty (aktuální znění)

§ 38 Základ daně a výpočet daně při dovozu zboží

(1) Základem daně při dovozu zboží podle § 20 je součet

a) základu pro vyměření cla, včetně cla, dávek a poplatků splatných z důvodu dovozu zboží, pokud již nejsou zahrnuty do základu pro vyměření cla,

b) vedlejších výdajů vzniklých do prvního místa určení v tuzemsku, popřípadě do dalšího místa určení na území Evropského společenství, pokud je toto místo při uskutečnění zdanitelného plnění známo, pokud nejsou zahrnuty do základu daně podle písmena a),

c) příslušné spotřební daně, pokud není stanoveno v § 41 jinak.

Provedl jsem v této souvislosti opravu v úvodním souhrnu informací viz tento odkaz a tam viz sekce Zboží obchodního charakteru a sekce Zboží neobchodního charakteru.
vorel64

#1680 Příspěvek od vorel64 »

Jen chci namítnout, že 96,- a 180,- pro poštu je již s DPH.

Takže by se nemělo dále přidávat pro výpočet další DPH.
Zamčeno

Zpět na „Internetové a jiné nákupy“