SKY CLIMBER RTR 2,4GHz

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
petr64
Kontaktovat uživatele:

Re: SKY CLIMBER RTR 2,4GHz

#136 Příspěvek od petr64 »

Na čumák doporučím Purex (nebo Soudal 66A - míň pění) - lomy jsou částečně pod krytem motorové přepážky.
výhoda je, že to naboduješ Purexem a v klidu to usadíš a porovnáš - zasychá pomalu (máš ~10 minut čas).
Před tím to zkus nanečisto "složit" k sobě (mezery?), jestli nemáš zdeformovanou tlakem hmotu EPP - dá se to řešit fénem, ale opatrně !!! - díly se jakoby vrátí do původního tvaru - ale povrch zhrubne :(

Křídlo: Špejli? Když tak bambusovou (obyč je naprd). Ale - jak to chceš udělat, abys ten ulomený konec napasoval tak, že dodržíš přesně sesazení? Představ si, že do křídla zalepíš půlky špejlí a do ulomeného konce uděláš otvory, namažeš to a zasuneš - podle mých zkušeností se určitě netrefíš souosost otvorů a to aby byl v jedné přímce. Výsledek bude přilepovaný kus křídla moc nahoru/dolů/dopředu/dozadu.

Asi bych šel do Styro CA. Nejdřív naboduješ plochy lomu, připravíš se, abys mohl pěkně sesadit obě části přesně na sebe (nejdřív zkusit nasucho, zda můžeš oba díly dát k sobě a nikde není mezera - sedí to) a pak dáš pěkně k sobě, rychle zkontroluješ a poprosíš pomocníka (ty držíš a nehýbeš se), aby ti na spoj stříkl shora a zespodu Aktivátor. Chvilka napětí a je to. Mělo by to držet jak čert. Výhoda je, že to nebude vidět (lepidlo, ani nějaké výztuhy).

Vylepšení: Kdybys měl strach, že to přilepení "natupo" CA.čkem nebude držet, tak se dají dát uhlíkové výztuhy - ale na povrch profilu (shora a zdola) - dovnitř do profilu až tak nepomohou - Why? uhlík se dá ohnout, ale na tah a tlak udrží moc. Dělá se to tak, že příčně přes lom křídla uděláš ostrým nožem řez hluboký 1,5-2-3mm (podle průměru uhlíkové tyčky) aby šla do řezu zatlačit pod povrch. Délku ? řekněme 15-20 cm?, do té drážky natlačíš uhlí a pak teprve zakapeš ŘÍDKÝM CA - lepidlo navzlíná do drážky, přestříkneš aktivátorem. Ne nejdřív lepidlo a pak tyčku !!

Nebo můžeš zrovna dát 1metr dlouhé uhlíkové tyčky přes celé křídlo, ale i přes druhé (váha a tuhost křídla - by měla být stejná) tzn. 4ks

Výsledek: Protože je tyčka zatlačená pod povrchem křídla, tak to ani není moc vidět (v křídle je něco černého tenkého :).
Ale stejné vlastnosti (ohyb křídla při akrobacii) to opravované křídlo už nikdy mít jak to zdravé nebude. Ledaže bys padal častěji a hned bys do druhého zdravého křídla zalepil ty uhlíkové výztuhy i když je křídlo zdravé stejné délky, ve stejném místě :)

Jde taky o to, ať to budeš dělat jakkoliv abys neměl jedno křídlo těžší, než druhé (špejle, tuna lepidla) - to bys pak musel řešit na druhém zdravém křídle - dovážením.

Z důvodu váhy nedoporučuji ani Epoxy. Protože ho budeš potřebovat "kávovou žličku" - epoxy nedáš v tak tenké vrstvě jak CA (protože je jak med) a to už nějaká váha bude.

Ale možná ti někdo řekne epoxy OK, on to přehání, nějakých pár gramů nemá vliv.

... Kdysi jsem si to myslel taky, až jsem se vytrestal s křídly, které neměly stejnou váhu, éro padalo po křídle do vývrtky a já furt ladil vysílačku a nevěděl čím to je. Pak jsem je hodil na váhu a ... Dobře jsem si to zapamatoval. Neboli, kdybych tomu nepřikládal důležitost, tak to sem nepíšu. Ale přeber si to jak chceš. Jsou to moje zkušenosti.

Třeba ti poradí ještě někdo lépe. Nespěchej, promysli to - Climber je moc fajn éro, bylo by ho škoda.
Jo, jo, furt se všichni učíme.

Finální rada: kup nové křídlo, prý už díly prodávají (tímto řešením se ale nic nenaučíš).

Tož tak,
p.s. z té prostřední fotky nejde poznat jak přesně je to u směrovky ulomené...
SPEKTRUM DX6i | HD Contour GPS | ZagiKiller 1500, HotWing 1200 (+1800), Alpha 1500, SkyClimber 2000
duchas

#137 Příspěvek od duchas »

petr64 píše:Na čumák doporučím Purex (nebo Soudal 66A - míň pění) - lomy jsou částečně pod krytem motorové přepážky.
výhoda je, že to naboduješ Purexem a v klidu to usadíš a porovnáš - zasychá pomalu (máš ~10 minut čas).
Před tím to zkus nanečisto "složit" k sobě (mezery?), jestli nemáš zdeformovanou tlakem hmotu EPP - dá se to řešit fénem, ale opatrně !!! - díly se jakoby vrátí do původního tvaru - ale povrch zhrubne :(

Křídlo: Špejli? Když tak bambusovou (obyč je naprd). Ale - jak to chceš udělat, abys ten ulomený konec napasoval tak, že dodržíš přesně sesazení? Představ si, že do křídla zalepíš půlky špejlí a do ulomeného konce uděláš otvory, namažeš to a zasuneš - podle mých zkušeností se určitě netrefíš souosost otvorů a to aby byl v jedné přímce. Výsledek bude přilepovaný kus křídla moc nahoru/dolů/dopředu/dozadu.

Asi bych šel do Styro CA. Nejdřív naboduješ plochy lomu, připravíš se, abys mohl pěkně sesadit obě části přesně na sebe (nejdřív zkusit nasucho, zda můžeš oba díly dát k sobě a nikde není mezera - sedí to) a pak dáš pěkně k sobě, rychle zkontroluješ a poprosíš pomocníka (ty držíš a nehýbeš se), aby ti na spoj stříkl shora a zespodu Aktivátor. Chvilka napětí a je to. Mělo by to držet jak čert. Výhoda je, že to nebude vidět (lepidlo, ani nějaké výztuhy).

Vylepšení: Kdybys měl strach, že to přilepení "natupo" CA.čkem nebude držet, tak se dají dát uhlíkové výztuhy - ale na povrch profilu (shora a zdola) - dovnitř do profilu až tak nepomohou - Why? uhlík se dá ohnout, ale na tah a tlak udrží moc. Dělá se to tak, že příčně přes lom křídla uděláš ostrým nožem řez hluboký 1,5-2-3mm (podle průměru uhlíkové tyčky) aby šla do řezu zatlačit pod povrch. Délku ? řekněme 15-20 cm?, do té drážky natlačíš uhlí a pak teprve zakapeš ŘÍDKÝM CA - lepidlo navzlíná do drážky, přestříkneš aktivátorem. Ne nejdřív lepidlo a pak tyčku !!

Nebo můžeš zrovna dát 1metr dlouhé uhlíkové tyčky přes celé křídlo, ale i přes druhé (váha a tuhost křídla - by měla být stejná) tzn. 4ks

Výsledek: Protože je tyčka zatlačená pod povrchem křídla, tak to ani není moc vidět (v křídle je něco černého tenkého :).
Ale stejné vlastnosti (ohyb křídla při akrobacii) to opravované křídlo už nikdy mít jak to zdravé nebude. Ledaže bys padal častěji a hned bys do druhého zdravého křídla zalepil ty uhlíkové výztuhy i když je křídlo zdravé stejné délky, ve stejném místě :)

Jde taky o to, ať to budeš dělat jakkoliv abys neměl jedno křídlo těžší, než druhé (špejle, tuna lepidla) - to bys pak musel řešit na druhém zdravém křídle - dovážením.

Z důvodu váhy nedoporučuji ani Epoxy. Protože ho budeš potřebovat "kávovou žličku" - epoxy nedáš v tak tenké vrstvě jak CA (protože je jak med) a to už nějaká váha bude.

... Kdysi jsem si to myslel taky, až jsem se vytrestal s křídly, které neměly stejnou váhu, éro padalo po křídle do vývrtky a já furt ladil vysílačku a nevěděl čím to je. Pak jsem je hodil na váhu a ... Dobře jsem si to zapamatoval. Neboli, kdybych tomu nepřikládal důležitost, tak to sem nepíšu. Ale přeber si to jak chceš. Jsou to moje zkušenosti.

Třeba ti poradí ještě někdo lépe. Nespěchej, promysli to - Climber je moc fajn éro, bylo by ho škoda.

Finální rada: kup nové křídlo, prý už díly prodávají (tímto řešením se ale nic nenaučíš).

Tož tak,

Díky za podrobný popis zkusím dát lepší fotku směrovky ale jedná se o spodek pod výškovkou pak je vše v pořádku.Každopádně budu lepit a hodně se učit když už to tak dopadlo po zaučení dám nové éro poněvadž si myslím že budu lepit víckrát.Jinak na čumáku to sedí docela dobře a bude to překryto tou umělou krytkou,to bych asi uělal tím epoxidem no uvidím,rovnal jsem to ve vařícívodě jak kachnu :lol:Jo směrovka je odtržená mezi prsty ten kousek.No každopádně první rc set tak mě musí přirůst k srdci budu na něm trénovat do zbláznění.Ale fakt letel krásně jak ve vzduchu tak k zemi :DMusím sehnat motor ten je naraženej,ještě že první týden v prosinci odlétám do Států když neseženu tady mrknu tam,a zároven regulátor
Přílohy
IMG_0056.JPG
Bumpy_SK
Kontaktovat uživatele:

#138 Příspěvek od Bumpy_SK »

kup si pant (mpjet) a idelane odrez celu smerovku a opantuj ju
kope
Kontaktovat uživatele:

#139 Příspěvek od kope »

Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
duchas

#140 Příspěvek od duchas »

Díky za rady,stejně ale budu nejdříve lepit,pak budu obědnávat náhradní díly každopádně se mám co učit,alespon se u toho trošku odreaguju a při dlouhých zimních večerech to zprovozním pak už se budu těšit tak na metr prašanu aby bylo do čeho padat :)
kope
Kontaktovat uživatele:

#141 Příspěvek od kope »

Neznáte náhodou někdo přesnější parametry motoru, který je v setu ? Napadla mne taková věc-asi je to zhůvěřilost, nekamenujte mne - fungovalo by to s dvojčlánkem LiPo ?
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
duchas

#142 Příspěvek od duchas »

Poradte mě ještě jak mám usadit mpjet panty mám je zapustit nebo stačí nalepit jsem to nikdy nedělal.Jo a nevíte který by byl vhodný je více druhů díky moc :(
Luboš ZLÍN
Kontaktovat uživatele:

#143 Příspěvek od Luboš ZLÍN »

YT: Lubos72cz | czlusa.rajce.idnes.cz
duchas

#144 Příspěvek od duchas »

Luboš ZLÍN píše:http://www.modelarina.cz/rc-letadlo-scorpio-a200-plug-play-p-2345.html

Tohle beru ale když už jsem to rozmlátil tak se to naučím pořádně i slepovat pak koupím novýho draka :lol: asi budu mít problém s motorem nemyslím koupi ale usazení je trochu vychýlený a neuděl jsem si rysky jak přibližně byl.Snad někdo poradí ale lidi tu jsou ochotní a jsem za moc vděčnej i když budu mít do modelařiny hodně daleko uvidíme časem,ale jak se říká žádný učený z nebe nespadl.Mě se to povedlo s Climberem :lol: :lol: :lol: :lol: což je asi taky umění první rc set co jsem pouštěl ještě mám doma na skříni MustangaP51-D od Art Tech asi tam bude ještě hodně dlouho a nebo ho prodám. :lol:
duchas

#145 Příspěvek od duchas »

Ahoj všem dostalo se mě do ruky toto lepidlo můžu to s tím slepit nemáte někdo zkušenost?
http://www.delo.de/fileadmin/upload/dok ... BR-GB_.pdf
glider

#146 Příspěvek od glider »

Objednal jsem následující dodatečné komponenty:

Regulátor Hobbyking 40A
http://hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewitem.asp?idproduct=11430
Nevíte, budu muset tenhle regulátor pájet nebo se dá připevnit jinak (začátečník)

Stabilizovaný zdroj Raytronic PS5
http://www.va-models.com/eshop1/images/2009-spinanyRAYTRONICzdroj5.jpg
Máte s ním zkušenost ?
Sky Climber RTF, 2.08m
petr64
Kontaktovat uživatele:

#147 Příspěvek od petr64 »

glider píše:Objednal jsem následující dodatečné komponenty:

Regulátor Hobbyking 40A
http://hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewitem.asp?idproduct=11430
Nevíte, budu muset tenhle regulátor pájet nebo se dá připevnit jinak (začátečník)

Stabilizovaný zdroj Raytronic PS5
http://www.va-models.com/eshop1/images/2009-spinanyRAYTRONICzdroj5.jpg
Máte s ním zkušenost ?

- nic jiného než kvalitní pájení a použití pozlacených konektorů bych při proudech do 40A nedoporučoval.
- zdroj 12V/5A (~60VA) pro použití s dodávanou nabíječkou stačí, tedy pokud "vydržíš" desítky minut, až se nabije 2000mAh LiPol aku dodaný se SkyClimberem.
duchas

#148 Příspěvek od duchas »

petr64 píše:Na čumák doporučím Purex (nebo Soudal 66A - míň pění) - lomy jsou částečně pod krytem motorové přepážky.

Tož tak,

Ted se mě dostal do ruky tento prstolep,poradtě potřebuju zalepit křídlo u Climbera prasklé za klapkou
http://www.loctite-eshop.cz/sicomet-830 ... -500g-p655
petr64
Kontaktovat uživatele:

#149 Příspěvek od petr64 »

Parametry lepidla vypadají dost dobře, je to spec. na porézní materiály, nemělo by to žrát houbolety.

Zkus to na nějakým kousku obyč. polystyrénu, pokud to bude:
- dobře plošně držet
- neleptat materiál
- a trošku třeba i pružit (nelámat se v tom lepidle)

tak jsi objevil Ameriku :) - napiš pak, jak se to chovalo.

Climbera klidně slep jakýmkoliv CA - je to přece jenom obyč. EPP éro - nemusíme z toho dělat kovbojku. Hlavně to slep rovně a moc tam toho lepidla nelij.
SPEKTRUM DX6i | HD Contour GPS | ZagiKiller 1500, HotWing 1200 (+1800), Alpha 1500, SkyClimber 2000
koubekson

#150 Příspěvek od koubekson »

Ahoj, mám SkyClimbera a přemýšlím o pořízení jiného menšího modelu.
Napadlo mě jestli by nešla použít vysílačka ze SkyClimbera.
Je sice setová, ale přijde mi celkem OK, 5 kanálů je na blbnutí až až...

Zatím jsem se nebyl schopný dobrat odpovědi na otázku jaký přijímač bude s touhle vysílačkou fungovat
resp. jaká jsou kritéria vzájemné kompatibility rx - tx. Prodává se i přímo ten samý přijímač jako náhradní díl, ale je dost drahý
a bližší parametry u něj nepíšou... http://www.rcguru.cz/ne4240-s17-prijima ... mber-d8977
Stránky výrobce jsou dost tragické, tak nevím...

díky
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“