výhoda je, že to naboduješ Purexem a v klidu to usadíš a porovnáš - zasychá pomalu (máš ~10 minut čas).
Před tím to zkus nanečisto "složit" k sobě (mezery?), jestli nemáš zdeformovanou tlakem hmotu EPP - dá se to řešit fénem, ale opatrně !!! - díly se jakoby vrátí do původního tvaru - ale povrch zhrubne
Křídlo: Špejli? Když tak bambusovou (obyč je naprd). Ale - jak to chceš udělat, abys ten ulomený konec napasoval tak, že dodržíš přesně sesazení? Představ si, že do křídla zalepíš půlky špejlí a do ulomeného konce uděláš otvory, namažeš to a zasuneš - podle mých zkušeností se určitě netrefíš souosost otvorů a to aby byl v jedné přímce. Výsledek bude přilepovaný kus křídla moc nahoru/dolů/dopředu/dozadu.
Asi bych šel do Styro CA. Nejdřív naboduješ plochy lomu, připravíš se, abys mohl pěkně sesadit obě části přesně na sebe (nejdřív zkusit nasucho, zda můžeš oba díly dát k sobě a nikde není mezera - sedí to) a pak dáš pěkně k sobě, rychle zkontroluješ a poprosíš pomocníka (ty držíš a nehýbeš se), aby ti na spoj stříkl shora a zespodu Aktivátor. Chvilka napětí a je to. Mělo by to držet jak čert. Výhoda je, že to nebude vidět (lepidlo, ani nějaké výztuhy).
Vylepšení: Kdybys měl strach, že to přilepení "natupo" CA.čkem nebude držet, tak se dají dát uhlíkové výztuhy - ale na povrch profilu (shora a zdola) - dovnitř do profilu až tak nepomohou - Why? uhlík se dá ohnout, ale na tah a tlak udrží moc. Dělá se to tak, že příčně přes lom křídla uděláš ostrým nožem řez hluboký 1,5-2-3mm (podle průměru uhlíkové tyčky) aby šla do řezu zatlačit pod povrch. Délku ? řekněme 15-20 cm?, do té drážky natlačíš uhlí a pak teprve zakapeš ŘÍDKÝM CA - lepidlo navzlíná do drážky, přestříkneš aktivátorem. Ne nejdřív lepidlo a pak tyčku !!
Nebo můžeš zrovna dát 1metr dlouhé uhlíkové tyčky přes celé křídlo, ale i přes druhé (váha a tuhost křídla - by měla být stejná) tzn. 4ks
Výsledek: Protože je tyčka zatlačená pod povrchem křídla, tak to ani není moc vidět (v křídle je něco černého tenkého
Ale stejné vlastnosti (ohyb křídla při akrobacii) to opravované křídlo už nikdy mít jak to zdravé nebude. Ledaže bys padal častěji a hned bys do druhého zdravého křídla zalepil ty uhlíkové výztuhy i když je křídlo zdravé stejné délky, ve stejném místě
Jde taky o to, ať to budeš dělat jakkoliv abys neměl jedno křídlo těžší, než druhé (špejle, tuna lepidla) - to bys pak musel řešit na druhém zdravém křídle - dovážením.
Z důvodu váhy nedoporučuji ani Epoxy. Protože ho budeš potřebovat "kávovou žličku" - epoxy nedáš v tak tenké vrstvě jak CA (protože je jak med) a to už nějaká váha bude.
Ale možná ti někdo řekne epoxy OK, on to přehání, nějakých pár gramů nemá vliv.
... Kdysi jsem si to myslel taky, až jsem se vytrestal s křídly, které neměly stejnou váhu, éro padalo po křídle do vývrtky a já furt ladil vysílačku a nevěděl čím to je. Pak jsem je hodil na váhu a ... Dobře jsem si to zapamatoval. Neboli, kdybych tomu nepřikládal důležitost, tak to sem nepíšu. Ale přeber si to jak chceš. Jsou to moje zkušenosti.
Třeba ti poradí ještě někdo lépe. Nespěchej, promysli to - Climber je moc fajn éro, bylo by ho škoda.
Jo, jo, furt se všichni učíme.
Finální rada: kup nové křídlo, prý už díly prodávají (tímto řešením se ale nic nenaučíš).
Tož tak,
p.s. z té prostřední fotky nejde poznat jak přesně je to u směrovky ulomené...