Další Heli začátečník s T-rex 450 sport a DX6i

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Zpráva
Autor
gamer007
Kontaktovat uživatele:

Re: Další Heli začátečník s T-rex 450 sport a DX6i

#16 Příspěvek od gamer007 »

Ahoj, Varnsdorf není zas tak daleko od Ústí n.L. tak jestli ti to nedělá problém, můžeš se tu stavit a nastavíme to (teda pokud nebude kosa a hnusně). Nebo dojed na Krtkování v prosinci do Prahy, bude se lítat v hale a vrtulníkářů tam bude habaděj :-)
S DX6i a 450tkou jsem taky začínal a myslím že je to nejlepší cesta...
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
zdzd

#17 Příspěvek od zdzd »

sumik píše:Teda.... to jsem zvědav na odpovědi a reakce :) . Něco takového tu bylo v jiném provedení před 14 dny a nikdo z nás nevěděl, kdo si z nás dělá prču. Tak si počkám na reakce.... Začátečník a jde rovnou na 450??? Hmmmm, to klobouk dolů.
Jako začátečník s heli - Blade mcx ( nazval bych to "pidi lítátko pokojové" :lol: ) jsem měl kdysi několik hodin práce, než jsem se naučil lehce startovat ale hlavně přistát přesně na místo. Když jsem si vyzkoušel simulátor, usoudil jsem , že jdu od toho.
Tak nevím, buď jsem byl tenkrát nešikovný a nebo.... narodil se génius :roll: .

Co jsi tím chtěl říct? Tedy kromě toho, že jsi to neměl zdaleka tak dobře promyšlené jako tazatel? Ten naopak postupuje velmi dobře. Pořídil si vhodnou helinu, uvažuje o simu a pomoci zkušenějšího... Co více a lepšího by se podle tebe dalo ještě doplnit?
shake13

#18 Příspěvek od shake13 »

tomi.HKS píše:Tak asi pul roku ne aktivne každý den sleduji informace kolem toho a rady pro začatečníky a dostal sem se k vysledku jak pise shrubber

A ked sa nikto nenajde, tak rex skonci v skrini? Tvoj pristup je, podla toho co pises, naprosto zodpovedny a pokial si dobre studoval a si aj technicky zdatny, tak nemusis ani na nikoho cakat. Daj kriz a skus sam. Mnohi sme takto zacinali, napriklad aj ja. A Ked sa ti nebude nieco pozdavat alebo darit, spytaj sa tu znova.
Gaui 100,Rex 450,Prôtos 500,Frenzy TZ 50,Logo 600SE,FX18 DSM2,JR 9 DSM2,
MAX,Rival,BN-2 Islander
Vity

#19 Příspěvek od Vity »

Ahoj, já ti se záletem nepomůžu, ale řeknu svou zkušenost. Hlavně si kup tréninkový kříž není nic lepšího! Já začal s HK 250, nastavil to dle návodu na t rex, podržel v ruce a zkusil jsem jesti to při pohybu kniplama táhne tak nějak tam kam hýbu no a šel jsem poskakovat na parkoviště, normálně jsem po třech baterkách (po třech dnech) zavisel :) Ty máš 450 od Aligin takže to budeš mít stabilnější, pokud se nikdo nenajde, jdi do toho sám, TO ZMÁKNEŠ!
sumik
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od sumik »

DaveLister píše:sumiku, nechapu co mas za problem, se 450kou zacina vetsina lidi co to mysli vazne, nekteri dokonce s vetsi.

Nemám vůbec problém, žádný problém. Jsem velmi pohodový člověk :D . Vše co si myslím, jsem už napsal o malý kousek výše, nic víc.
Napsal jsem to snad jasně a výstižně. Na závěr mu popřál vše dobré,tak nemusíš startovat :) . Tak si to prosím přečti znovu a je to :D . Je tam napsán pouze můj názor a malá zkušenost. Nic víc. O toho je tu přeci tento web.
MarthiR

#21 Příspěvek od MarthiR »

Vždy se někdo najde kdo rád pomůže. 450 je to nejlepší co si mohl koupit. Kup kříž nebo si ho udělej a pomalu trenuj, žádné hrrr do vzduchu ale tak mírně škrábat o zem a zkoušet a trénovat. Chce to hodně času a trpělivost.
Také sem se učil bez simu na první hračce , pak sem stáhl na zkoušku simulátor a za poplatek sem ho aktivoval na full verzi.

Simulátor ti dá hlavně to že se naučíš ovládat vrtas. Letové vlastnosti nemůžeš srovnávat protože v realu je to úplně jiné.

Někde sem tu našel návod jak pomalu trenovat. Pokusím se to doplnit

http://zd.wwwcity.cz/zd/Files/IRCHA_PracticeCZ.pdf Postupoval sem podle toho, Na Akrobacii sem se nehrnul protože nehodlám stím takhle blbnout. Jenom tě prosím opatrně stím jen to dost nebezpečná hračka

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=RZh3IC86R2U[/youtube]
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
OPR
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od OPR »

sumik píše: . Je tam napsán pouze můj názor a malá zkušenost. Nic víc. O toho je tu přeci tento web.

Je to především informační web. To znamená že se sem člověk podívá když si neví rady a potřebuje něco najít a nebo pomoc. Takže až zase příště začneš psát napřed popřemýšlej o tom zda je to nějak informačně výživné a pro ostatní nějak upotřebitelné. A na jakých zkušenostech se Tvůj názor zakládá.

8)
sumik
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od sumik »

OPR píše:
sumik píše: . Je tam napsán pouze můj názor a malá zkušenost. Nic víc. O toho je tu přeci tento web.

Je to především informační web. To znamená že se sem člověk podívá když si neví rady a potřebuje něco najít a nebo pomoc. Takže až zase příště začneš psát napřed popřemýšlej o tom zda je to nějak informačně výživné a pro ostatní nějak upotřebitelné. A na jakých zkušenostech se Tvůj názor zakládá.

8)

OK, děkuji za vysvětlení :wink: .
vylizplech

#24 Příspěvek od vylizplech »

Pokud máš již tu vysílačku DX6,tak si kup blade mcpx,je to ten nejlepší živý simulátor na světě a nějaká ta rána tomu vůbec nevadí,pádů jsem s tím měl nepočítaně a oprava byla že jsem ztratil jedno táhlo,přičemž jsou 4 náhradní již v krabici.
OPR
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od OPR »

To taky zrovna není dobrá rada. Nopak sled událostí bych když už na tom trváš otočil. Nejdříve ať se naučí základy na T450 a pak ať si kupuje takový mrchy malý ...... A když si to nekoupí vůbec nitss se nestane. Naopak ušetří si dost peněz a nervů.
shrubber
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od shrubber »

A hlavně, ať už existují jacíkoli alternativci, ten simulátor je prostě k nezaplacení. Pustím si nějaké cédečko, vypnu zvuk u počítače, zapnu simulátor a visím. Ani se moc nesoustředím, ale podvědomí pracuje a posiluje ty dráhy v mozku. Takhle si přes zimu bezbolestně nalítám sto hodin a zautomatizuju spoustu reflexů. Se skutečným vrťasem je to při běžném pracovním a rodinném zatížení a středoevropském počasí práce na deset let.
ex Modela T4, QB-15
Phoenix, DX6i, Easystar II, Blade Nano CP X
cilek

#27 Příspěvek od cilek »

shrubber píše:A hlavně, ať už existují jacíkoli alternativci, ten simulátor je prostě k nezaplacení. Pustím si nějaké cédečko, vypnu zvuk u počítače, zapnu simulátor a visím. Ani se moc nesoustředím, ale podvědomí pracuje a posiluje ty dráhy v mozku. Takhle si přes zimu bezbolestně nalítám sto hodin a zautomatizuju spoustu reflexů. Se skutečným vrťasem je to při běžném pracovním a rodinném zatížení a středoevropském počasí práce na deset let.

Sto hodin bezbolestně? Mně by z toho asi hráblo. :roll: :mrgreen:
zdendys
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od zdendys »

sumik píše: Je tam napsán pouze můj názor a malá zkušenost. Nic víc. O toho je tu přeci tento web.

Jenže v podtextu z Tvého příspěvku prosakuje, že "Tomi HKS" by se měl ubírat Tvou cestou, a ta byla každopádně, jak vidno slepá.
Navíc v tom cítím Tvé rady,a ty jsou navíc dle reakcí, nic moc.
Takže příště si raději běž lovit termiku, a rady nech moudřejším...
"Je těžké být debilem, protože konkurence je veliká."
Erich001

#29 Příspěvek od Erich001 »

cilek píše:Je to takový mýtus, že se musí začít se simulátorem. Já jsem si koupil Belta z druhé ruky i se setovou vysílačkou, sám jsem to nastavil, nasadil kříž a šup do vzduchu. Šlo to pomalu, dvakrát jsem s tím praštil, ale viset bez kříže jsem se naučil. Phoenix jsem si pořídil až s dalším vrtulníkem, ale moc mě to na něm nebaví. Stále to jde proto pomalu, ale už lítám bez akrobacie (3D není můj cíl). Hlavně se nebát :D .

Suhlas ja to mam takisto.
T-rex Spektrum
Kenny McCormick

#30 Příspěvek od Kenny McCormick »

cilek píše:
shrubber píše:A hlavně, ať už existují jacíkoli alternativci, ten simulátor je prostě k nezaplacení. Pustím si nějaké cédečko, vypnu zvuk u počítače, zapnu simulátor a visím. Ani se moc nesoustředím, ale podvědomí pracuje a posiluje ty dráhy v mozku. Takhle si přes zimu bezbolestně nalítám sto hodin a zautomatizuju spoustu reflexů. Se skutečným vrťasem je to při běžném pracovním a rodinném zatížení a středoevropském počasí práce na deset let.

Sto hodin bezbolestně? Mně by z toho asi hráblo. :roll: :mrgreen:
Nieje to az tak vela...
Zima minuly rok u mna bola 3-4 mesiace, spriemerujme to na 100 dni, to mas 1hod. denne. Niektory den vydrzis na sime viac, niektory den vobec, ale tych 100 hodin je asi tak akurat...
Inak - sim ma tiez nebavi, ale v zime sa k nemu stale dokopem, A naucim sa packovat nove veci, ktore sa mi pacia /tvrde 3D zatial nie/. Minuly rok vis a let vrtulou dole kabinou napred. Teraz sa ucim cuvacky v normale, ktore som v uceni preskocil, a zda sa ze to ide rychlo no a tiez sa ucim funely, tak to rychle teda nejde. Stale to striedam aby to nebolo monotonne, prekladam inymi prvkami na spestrenie, prvkami ktore uz viem.
V reale by som to bez simu ani nevyskusal.
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“