S DX6i a 450tkou jsem taky začínal a myslím že je to nejlepší cesta...
Další Heli začátečník s T-rex 450 sport a DX6i
- gamer007
- Kontaktovat uživatele:
Re: Další Heli začátečník s T-rex 450 sport a DX6i
Ahoj, Varnsdorf není zas tak daleko od Ústí n.L. tak jestli ti to nedělá problém, můžeš se tu stavit a nastavíme to (teda pokud nebude kosa a hnusně). Nebo dojed na Krtkování v prosinci do Prahy, bude se lítat v hale a vrtulníkářů tam bude habaděj
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
Futaba T8FG,GT3C
sumik píše:Teda.... to jsem zvědav na odpovědi a reakce. Něco takového tu bylo v jiném provedení před 14 dny a nikdo z nás nevěděl, kdo si z nás dělá prču. Tak si počkám na reakce.... Začátečník a jde rovnou na 450??? Hmmmm, to klobouk dolů.
Jako začátečník s heli - Blade mcx ( nazval bych to "pidi lítátko pokojové") jsem měl kdysi několik hodin práce, než jsem se naučil lehce startovat ale hlavně přistát přesně na místo. Když jsem si vyzkoušel simulátor, usoudil jsem , že jdu od toho.
Tak nevím, buď jsem byl tenkrát nešikovný a nebo.... narodil se génius.
Co jsi tím chtěl říct? Tedy kromě toho, že jsi to neměl zdaleka tak dobře promyšlené jako tazatel? Ten naopak postupuje velmi dobře. Pořídil si vhodnou helinu, uvažuje o simu a pomoci zkušenějšího... Co více a lepšího by se podle tebe dalo ještě doplnit?
tomi.HKS píše:Tak asi pul roku ne aktivne každý den sleduji informace kolem toho a rady pro začatečníky a dostal sem se k vysledku jak pise shrubber
A ked sa nikto nenajde, tak rex skonci v skrini? Tvoj pristup je, podla toho co pises, naprosto zodpovedny a pokial si dobre studoval a si aj technicky zdatny, tak nemusis ani na nikoho cakat. Daj kriz a skus sam. Mnohi sme takto zacinali, napriklad aj ja. A Ked sa ti nebude nieco pozdavat alebo darit, spytaj sa tu znova.
Gaui 100,Rex 450,Prôtos 500,Frenzy TZ 50,Logo 600SE,FX18 DSM2,JR 9 DSM2,
MAX,Rival,BN-2 Islander
MAX,Rival,BN-2 Islander
Ahoj, já ti se záletem nepomůžu, ale řeknu svou zkušenost. Hlavně si kup tréninkový kříž není nic lepšího! Já začal s HK 250, nastavil to dle návodu na t rex, podržel v ruce a zkusil jsem jesti to při pohybu kniplama táhne tak nějak tam kam hýbu no a šel jsem poskakovat na parkoviště, normálně jsem po třech baterkách (po třech dnech) zavisel
Ty máš 450 od Aligin takže to budeš mít stabilnější, pokud se nikdo nenajde, jdi do toho sám, TO ZMÁKNEŠ!
DaveLister píše:sumiku, nechapu co mas za problem, se 450kou zacina vetsina lidi co to mysli vazne, nekteri dokonce s vetsi.
Nemám vůbec problém, žádný problém. Jsem velmi pohodový člověk
Napsal jsem to snad jasně a výstižně. Na závěr mu popřál vše dobré,tak nemusíš startovat
- MarthiR
Vždy se někdo najde kdo rád pomůže. 450 je to nejlepší co si mohl koupit. Kup kříž nebo si ho udělej a pomalu trenuj, žádné hrrr do vzduchu ale tak mírně škrábat o zem a zkoušet a trénovat. Chce to hodně času a trpělivost.
Také sem se učil bez simu na první hračce , pak sem stáhl na zkoušku simulátor a za poplatek sem ho aktivoval na full verzi.
Simulátor ti dá hlavně to že se naučíš ovládat vrtas. Letové vlastnosti nemůžeš srovnávat protože v realu je to úplně jiné.
Někde sem tu našel návod jak pomalu trenovat. Pokusím se to doplnit
http://zd.wwwcity.cz/zd/Files/IRCHA_PracticeCZ.pdf Postupoval sem podle toho, Na Akrobacii sem se nehrnul protože nehodlám stím takhle blbnout. Jenom tě prosím opatrně stím jen to dost nebezpečná hračka
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=RZh3IC86R2U[/youtube]
Také sem se učil bez simu na první hračce , pak sem stáhl na zkoušku simulátor a za poplatek sem ho aktivoval na full verzi.
Simulátor ti dá hlavně to že se naučíš ovládat vrtas. Letové vlastnosti nemůžeš srovnávat protože v realu je to úplně jiné.
Někde sem tu našel návod jak pomalu trenovat. Pokusím se to doplnit
http://zd.wwwcity.cz/zd/Files/IRCHA_PracticeCZ.pdf Postupoval sem podle toho, Na Akrobacii sem se nehrnul protože nehodlám stím takhle blbnout. Jenom tě prosím opatrně stím jen to dost nebezpečná hračka
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=RZh3IC86R2U[/youtube]
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
sumik píše: . Je tam napsán pouze můj názor a malá zkušenost. Nic víc. O toho je tu přeci tento web.
Je to především informační web. To znamená že se sem člověk podívá když si neví rady a potřebuje něco najít a nebo pomoc. Takže až zase příště začneš psát napřed popřemýšlej o tom zda je to nějak informačně výživné a pro ostatní nějak upotřebitelné. A na jakých zkušenostech se Tvůj názor zakládá.
OPR píše:sumik píše: . Je tam napsán pouze můj názor a malá zkušenost. Nic víc. O toho je tu přeci tento web.
Je to především informační web. To znamená že se sem člověk podívá když si neví rady a potřebuje něco najít a nebo pomoc. Takže až zase příště začneš psát napřed popřemýšlej o tom zda je to nějak informačně výživné a pro ostatní nějak upotřebitelné. A na jakých zkušenostech se Tvůj názor zakládá.
OK, děkuji za vysvětlení
- vylizplech
Pokud máš již tu vysílačku DX6,tak si kup blade mcpx,je to ten nejlepší živý simulátor na světě a nějaká ta rána tomu vůbec nevadí,pádů jsem s tím měl nepočítaně a oprava byla že jsem ztratil jedno táhlo,přičemž jsou 4 náhradní již v krabici.
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
To taky zrovna není dobrá rada. Nopak sled událostí bych když už na tom trváš otočil. Nejdříve ať se naučí základy na T450 a pak ať si kupuje takový mrchy malý ...... A když si to nekoupí vůbec nitss se nestane. Naopak ušetří si dost peněz a nervů.
A hlavně, ať už existují jacíkoli alternativci, ten simulátor je prostě k nezaplacení. Pustím si nějaké cédečko, vypnu zvuk u počítače, zapnu simulátor a visím. Ani se moc nesoustředím, ale podvědomí pracuje a posiluje ty dráhy v mozku. Takhle si přes zimu bezbolestně nalítám sto hodin a zautomatizuju spoustu reflexů. Se skutečným vrťasem je to při běžném pracovním a rodinném zatížení a středoevropském počasí práce na deset let.
ex Modela T4, QB-15
Phoenix, DX6i, Easystar II, Blade Nano CP X
Phoenix, DX6i, Easystar II, Blade Nano CP X
shrubber píše:A hlavně, ať už existují jacíkoli alternativci, ten simulátor je prostě k nezaplacení. Pustím si nějaké cédečko, vypnu zvuk u počítače, zapnu simulátor a visím. Ani se moc nesoustředím, ale podvědomí pracuje a posiluje ty dráhy v mozku. Takhle si přes zimu bezbolestně nalítám sto hodin a zautomatizuju spoustu reflexů. Se skutečným vrťasem je to při běžném pracovním a rodinném zatížení a středoevropském počasí práce na deset let.
Sto hodin bezbolestně? Mně by z toho asi hráblo.
- zdendys
- Kontaktovat uživatele:
sumik píše: Je tam napsán pouze můj názor a malá zkušenost. Nic víc. O toho je tu přeci tento web.
Jenže v podtextu z Tvého příspěvku prosakuje, že "Tomi HKS" by se měl ubírat Tvou cestou, a ta byla každopádně, jak vidno slepá.
Navíc v tom cítím Tvé rady,a ty jsou navíc dle reakcí, nic moc.
Takže příště si raději běž lovit termiku, a rady nech moudřejším...
"Je těžké být debilem, protože konkurence je veliká."
cilek píše:Je to takový mýtus, že se musí začít se simulátorem. Já jsem si koupil Belta z druhé ruky i se setovou vysílačkou, sám jsem to nastavil, nasadil kříž a šup do vzduchu. Šlo to pomalu, dvakrát jsem s tím praštil, ale viset bez kříže jsem se naučil. Phoenix jsem si pořídil až s dalším vrtulníkem, ale moc mě to na něm nebaví. Stále to jde proto pomalu, ale už lítám bez akrobacie (3D není můj cíl). Hlavně se nebát.
Suhlas ja to mam takisto.
T-rex Spektrum
- Kenny McCormick
Nieje to az tak vela...cilek píše:shrubber píše:A hlavně, ať už existují jacíkoli alternativci, ten simulátor je prostě k nezaplacení. Pustím si nějaké cédečko, vypnu zvuk u počítače, zapnu simulátor a visím. Ani se moc nesoustředím, ale podvědomí pracuje a posiluje ty dráhy v mozku. Takhle si přes zimu bezbolestně nalítám sto hodin a zautomatizuju spoustu reflexů. Se skutečným vrťasem je to při běžném pracovním a rodinném zatížení a středoevropském počasí práce na deset let.
Sto hodin bezbolestně? Mně by z toho asi hráblo.![]()
Zima minuly rok u mna bola 3-4 mesiace, spriemerujme to na 100 dni, to mas 1hod. denne. Niektory den vydrzis na sime viac, niektory den vobec, ale tych 100 hodin je asi tak akurat...
Inak - sim ma tiez nebavi, ale v zime sa k nemu stale dokopem, A naucim sa packovat nove veci, ktore sa mi pacia /tvrde 3D zatial nie/. Minuly rok vis a let vrtulou dole kabinou napred. Teraz sa ucim cuvacky v normale, ktore som v uceni preskocil, a zda sa ze to ide rychlo no a tiez sa ucim funely, tak to rychle teda nejde. Stale to striedam aby to nebolo monotonne, prekladam inymi prvkami na spestrenie, prvkami ktore uz viem.
V reale by som to bez simu ani nevyskusal.
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/