Další Heli začátečník s T-rex 450 sport a DX6i
Další Heli začátečník s T-rex 450 sport a DX6i
Zdravím všechny,Jsem tu nový a tudíš i jako začátečník.
Nicmene proč tu jsem,konkrétní problém nemam zatím nebo jsem na něj nepřišel a sem v iluzi že je vše v "pořadku" protože sem ještě neletěl,nemám kříž a nic natrenovano na SIMu(na to čekám)a bez toho si do vzduchu netroufnu ale nenašel by se tu nekdo s vrtuli v mozku co by chtěl pomoct vrtase zalitnout?jde mi o to překontrolovat me nastavení ktere je ještě v řešeni teda ale myslím že jsem na dobré cestě ale zase si tak nevěřím a raději bych měl nějakeho mistra za zadkem co mě kdyžtak placne přes prsty.Jsem z Varnsdorfu takže kdyby tu byl někdo z okoli kdo lita a mohl bych se podivat jak se litat má bylo by to uplně nejlepší.
Budu rád za jakoukoli ochotu pomoci či jen o heli pokecat.
Nicmene proč tu jsem,konkrétní problém nemam zatím nebo jsem na něj nepřišel a sem v iluzi že je vše v "pořadku" protože sem ještě neletěl,nemám kříž a nic natrenovano na SIMu(na to čekám)a bez toho si do vzduchu netroufnu ale nenašel by se tu nekdo s vrtuli v mozku co by chtěl pomoct vrtase zalitnout?jde mi o to překontrolovat me nastavení ktere je ještě v řešeni teda ale myslím že jsem na dobré cestě ale zase si tak nevěřím a raději bych měl nějakeho mistra za zadkem co mě kdyžtak placne přes prsty.Jsem z Varnsdorfu takže kdyby tu byl někdo z okoli kdo lita a mohl bych se podivat jak se litat má bylo by to uplně nejlepší.
Budu rád za jakoukoli ochotu pomoci či jen o heli pokecat.
Re: Další Heli začátečník s T-rex 450 sport a DX6i
Teda.... to jsem zvědav na odpovědi a reakce
. Něco takového tu bylo v jiném provedení před 14 dny a nikdo z nás nevěděl, kdo si z nás dělá prču. Tak si počkám na reakce.... Začátečník a jde rovnou na 450??? Hmmmm, to klobouk dolů.
Jako začátečník s heli - Blade mcx ( nazval bych to "pidi lítátko pokojové"
) jsem měl kdysi několik hodin práce, než jsem se naučil lehce startovat ale hlavně přistát přesně na místo. Když jsem si vyzkoušel simulátor, usoudil jsem , že jdu od toho.
Tak nevím, buď jsem byl tenkrát nešikovný a nebo.... narodil se génius
.
Jako začátečník s heli - Blade mcx ( nazval bych to "pidi lítátko pokojové"
Tak nevím, buď jsem byl tenkrát nešikovný a nebo.... narodil se génius
No tak moment, T-Rex 450 se všude začátečníkům doporučuje jako ideální první model. Samozřejmě za předpokladu, že si člověk nalétá své hodiny na simulátoru a má někoho, kdo mu to nastaví a zalítne.
ex Modela T4, QB-15
Phoenix, DX6i, Easystar II, Blade Nano CP X
shrubber píše:No tak moment, T-Rex 450 se všude začátečníkům doporučuje jako ideální první model. Samozřejmě za předpokladu, že si člověk nalétá své hodiny na simulátoru a má někoho, kdo mu to nastaví a zalítne.
Za čímž následuje věta ...a bez toho si do vzduchu netroufnu...
ex Modela T4, QB-15
Tak asi pul roku ne aktivne každý den sleduji informace kolem toho a rady pro začatečníky a dostal sem se k vysledku jak pise shrubber,takže si mě dal dalši poznatek tak ted střčim rexe do skříne nakoupim nějaky dle tebe pidi litatka nasypu do toho nebal bych se říct par tisíc a pak mozna mužu vyndat rexe ?
nevim ale na modelech me omrzelo šetřit už u aut a nemyslim si že u heli to bude jinak
nevim ale na modelech me omrzelo šetřit už u aut a nemyslim si že u heli to bude jinak
shrubber píše:Za čímž následuje věta ...a bez toho si do vzduchu netroufnu...
Děkuju za zastáni,nicmeně se přiznám že sumika asi nechapu
Prostě se ptam po někom kdo by heli zalít a řekl ano takhle to ma fungovat a ja až budu mit něco natrenovano v simu a troufnu si to vyzkouset v realu věděl že heli je na to připravena...
No co, ja mel jako prvni Solo Pro 2 a pak sem se dostal k HK450. Naucil sem se litat sam a bez simulatoru (na tom mi to kupodivu predtim nijak moc neslo). Nepokladal bych to za provokaci, proste dalsi kdo zacina a chce se pridat do kolektivu. Nak
tomi.HKS píše:Tak asi pul roku ne aktivne každý den sleduji informace kolem toho a rady pro začatečníky a dostal sem se k vysledku jak pise shrubber,takže si mě dal dalši poznatek tak ted střčim rexe do skříne nakoupim nějaky dle tebe pidi litatka nasypu do toho nebal bych se říct par tisíc a pak mozna mužu vyndat rexe ?
Já tě vůbec od ničeho nezrazuji. Viděl jsem několikrát mnohonásobně větší machry s vrtulníky různých kalibrů a jen jsem žasnul co s tím umí !
Ve svém profilu mám napsáno pod čarou mimo jiné toto : Blade msR, Blade CX3, Blade mcX. Tedy ano, pár tisíců to bylo a už také pár korun za listy, ozubení a jiné součástky. Když jsem potom mířil výš, chtěl jsem Blade 400 nebo ještě lépe podobného T Rexe, prodavač mě ale DOBŘE varoval, NEKUPUJTE TO, JINAK SE BUDEME VIDĚT ČASTO !!! Kupte si nejprve simulátor ( phoenix - nyní ver. 3.0 cz ). A měl pravdu.
Když jsem se v simulátoru vrhnul na velké stroje, zjistil jsem, že to vůbec není sranda..... tedy, zábava to je létat - dovádět ve vzduchu, to jo. To je přímo paráda! Ale přesně a v pohodě přistát....tak to chce bezvětří, trpělivost a zkoušet a zkoušet a zkoušet a zkoušet.
A když jsem tak zkoušel a zkoušel....... utekl jsem a jen se raději dívám na jiné.
Dal jsem se tedy na "pohodu a létání" a létám si s větroněm.
To je PRO MNĚ jiné kafe .
Tedy na závěr ( jdu už spát ), je to jen můj příběh a nikomu ,ani tobě nic nenutím, jen se divím a trochu tě obdivuji, že jdeš rovnou do toho. Nic víc. Přeje Ti mnoho bezbolestných hodin letu a hlavně přistání
Je to takový mýtus, že se musí začít se simulátorem. Já jsem si koupil Belta z druhé ruky i se setovou vysílačkou, sám jsem to nastavil, nasadil kříž a šup do vzduchu. Šlo to pomalu, dvakrát jsem s tím praštil, ale viset bez kříže jsem se naučil. Phoenix jsem si pořídil až s dalším vrtulníkem, ale moc mě to na něm nebaví. Stále to jde proto pomalu, ale už lítám bez akrobacie (3D není můj cíl). Hlavně se nebát
.
- DaveLister
sumiku, nechapu co mas za problem, se 450kou zacina vetsina lidi co to mysli vazne, nekteri dokonce s vetsi.
Synergy E7 | Gaui NX4 | Trex 450 PRO 6s | Futaba T14SG
Moje první helina byla raptor 30 V2 nitro. A nemůžu říct, že by to bylo špatně. To se má začínat mcxkem? Ha ha.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Moje první helina byl T-Rex 450 a simulátor. Jde to i bez "hraček". Jen pomalu, nech to zalétnout zkušenějšího pilota, dej si kříž, šoupej po asfaltu či hale ... a simulátoruj hodně.
Spirit System (Spirit W1, GTR & others)
Spirit Wave & JETI DS 12
http://www.habada.cz
Spirit Wave & JETI DS 12
http://www.habada.cz
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
Heli jako Trex450 je naprosto dobrou volbou pro zacatky a pozdeji i jako treninkovy doplnek k vetsi masine. Hodne z nas to tak ma. Neni potrebne zacinat s necim vice hrackoidnim. Nekdy to muze byt naopak kontraproduktivni. Sim? Ano da se bez nej, Pred par lety nic takoveho nebylo a taky se litalo. Ale kdyz uz ta moznost dneska je, proc ji nevyuzit a neucit se na nem ? Muze to usetrit dost penez.
A pristup Tomi.HKS se mi libi. Vi co dela a dela to s rozumem. Snad se mu nekdo z okoli ozve a pomuze mu.
A pristup Tomi.HKS se mi libi. Vi co dela a dela to s rozumem. Snad se mu nekdo z okoli ozve a pomuze mu.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
-
TomasTR
- Kontaktovat uživatele:
sumik píše:Teda.... to jsem zvědav na odpovědi a reakce. Něco takového tu bylo v jiném provedení před 14 dny a nikdo z nás nevěděl, kdo si z nás dělá prču. Tak si počkám na reakce.... Začátečník a jde rovnou na 450??? Hmmmm, to klobouk dolů.
Jako začátečník s heli - Blade mcx ( nazval bych to "pidi lítátko pokojové") jsem měl kdysi několik hodin práce, než jsem se naučil lehce startovat ale hlavně přistát přesně na místo. Když jsem si vyzkoušel simulátor, usoudil jsem , že jdu od toho.
Tak nevím, buď jsem byl tenkrát nešikovný a nebo.... narodil se génius.
Fakt nechápu, proč do toho takhle rejpeš! Je tady nováček a podal několik dotazů, s čím chce pomoc a co potřebuje. A ty místo toho tady blábolíš o nevhodnosti vrťase a kdesi cosi. Asi z Varnsdorfu nejsi, tak mu ani nepomůžeš. Přesně tyto odpovědi a reakce většinu nováčků tady ihned odradí od dalších diskuzí.
Moje stroje http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=341
www.rctomas.webnode.cz
www.rctomas.webnode.cz