Další Heli začátečník s T-rex 450 sport a DX6i

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Zpráva
Autor
tomi.HKS

Další Heli začátečník s T-rex 450 sport a DX6i

#1 Příspěvek od tomi.HKS »

Zdravím všechny,Jsem tu nový a tudíš i jako začátečník.
Nicmene proč tu jsem,konkrétní problém nemam zatím nebo jsem na něj nepřišel a sem v iluzi že je vše v "pořadku" protože sem ještě neletěl,nemám kříž a nic natrenovano na SIMu(na to čekám)a bez toho si do vzduchu netroufnu ale nenašel by se tu nekdo s vrtuli v mozku co by chtěl pomoct vrtase zalitnout?jde mi o to překontrolovat me nastavení ktere je ještě v řešeni teda ale myslím že jsem na dobré cestě ale zase si tak nevěřím a raději bych měl nějakeho mistra za zadkem co mě kdyžtak placne přes prsty.Jsem z Varnsdorfu takže kdyby tu byl někdo z okoli kdo lita a mohl bych se podivat jak se litat má bylo by to uplně nejlepší.
Budu rád za jakoukoli ochotu pomoci či jen o heli pokecat.
sumik
Kontaktovat uživatele:

Re: Další Heli začátečník s T-rex 450 sport a DX6i

#2 Příspěvek od sumik »

Teda.... to jsem zvědav na odpovědi a reakce :) . Něco takového tu bylo v jiném provedení před 14 dny a nikdo z nás nevěděl, kdo si z nás dělá prču. Tak si počkám na reakce.... Začátečník a jde rovnou na 450??? Hmmmm, to klobouk dolů.
Jako začátečník s heli - Blade mcx ( nazval bych to "pidi lítátko pokojové" :lol: ) jsem měl kdysi několik hodin práce, než jsem se naučil lehce startovat ale hlavně přistát přesně na místo. Když jsem si vyzkoušel simulátor, usoudil jsem , že jdu od toho.
Tak nevím, buď jsem byl tenkrát nešikovný a nebo.... narodil se génius :roll: .
shrubber
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od shrubber »

No tak moment, T-Rex 450 se všude začátečníkům doporučuje jako ideální první model. Samozřejmě za předpokladu, že si člověk nalétá své hodiny na simulátoru a má někoho, kdo mu to nastaví a zalítne.
ex Modela T4, QB-15
Phoenix, DX6i, Easystar II, Blade Nano CP X
sumik
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od sumik »

shrubber píše:No tak moment, T-Rex 450 se všude začátečníkům doporučuje jako ideální první model. Samozřejmě za předpokladu, že si člověk nalétá své hodiny na simulátoru a má někoho, kdo mu to nastaví a zalítne.

:D Já se nehádám, ale bylo zde napsáno toto ... nemám kříž a nic natrenovano na SIMu(na to čekám) ...
:)
shrubber
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od shrubber »

Za čímž následuje věta ...a bez toho si do vzduchu netroufnu...
ex Modela T4, QB-15
Phoenix, DX6i, Easystar II, Blade Nano CP X
tomi.HKS

#6 Příspěvek od tomi.HKS »

Tak asi pul roku ne aktivne každý den sleduji informace kolem toho a rady pro začatečníky a dostal sem se k vysledku jak pise shrubber,takže si mě dal dalši poznatek tak ted střčim rexe do skříne nakoupim nějaky dle tebe pidi litatka nasypu do toho nebal bych se říct par tisíc a pak mozna mužu vyndat rexe ?
nevim ale na modelech me omrzelo šetřit už u aut a nemyslim si že u heli to bude jinak
tomi.HKS

#7 Příspěvek od tomi.HKS »

shrubber píše:Za čímž následuje věta ...a bez toho si do vzduchu netroufnu...

Děkuju za zastáni,nicmeně se přiznám že sumika asi nechapu
Prostě se ptam po někom kdo by heli zalít a řekl ano takhle to ma fungovat a ja až budu mit něco natrenovano v simu a troufnu si to vyzkouset v realu věděl že heli je na to připravena...
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Nakadah »

No co, ja mel jako prvni Solo Pro 2 a pak sem se dostal k HK450. Naucil sem se litat sam a bez simulatoru (na tom mi to kupodivu predtim nijak moc neslo). Nepokladal bych to za provokaci, proste dalsi kdo zacina a chce se pridat do kolektivu. Nak
sumik
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od sumik »

tomi.HKS píše:Tak asi pul roku ne aktivne každý den sleduji informace kolem toho a rady pro začatečníky a dostal sem se k vysledku jak pise shrubber,takže si mě dal dalši poznatek tak ted střčim rexe do skříne nakoupim nějaky dle tebe pidi litatka nasypu do toho nebal bych se říct par tisíc a pak mozna mužu vyndat rexe ?
nevim ale na modelech me omrzelo šetřit už u aut a nemyslim si že u heli to bude jinak

Já tě vůbec od ničeho nezrazuji. Viděl jsem několikrát mnohonásobně větší machry s vrtulníky různých kalibrů a jen jsem žasnul co s tím umí !
Ve svém profilu mám napsáno pod čarou mimo jiné toto : Blade msR, Blade CX3, Blade mcX. Tedy ano, pár tisíců to bylo a už také pár korun za listy, ozubení a jiné součástky. Když jsem potom mířil výš, chtěl jsem Blade 400 nebo ještě lépe podobného T Rexe, prodavač mě ale DOBŘE varoval, NEKUPUJTE TO, JINAK SE BUDEME VIDĚT ČASTO !!! Kupte si nejprve simulátor ( phoenix - nyní ver. 3.0 cz ). A měl pravdu.
Když jsem se v simulátoru vrhnul na velké stroje, zjistil jsem, že to vůbec není sranda..... tedy, zábava to je létat - dovádět ve vzduchu, to jo. To je přímo paráda! Ale přesně a v pohodě přistát....tak to chce bezvětří, trpělivost a zkoušet a zkoušet a zkoušet a zkoušet.
A když jsem tak zkoušel a zkoušel....... utekl jsem a jen se raději dívám na jiné.
Dal jsem se tedy na "pohodu a létání" a létám si s větroněm.
To je PRO MNĚ jiné kafe . :lol:
Tedy na závěr ( jdu už spát ), je to jen můj příběh a nikomu ,ani tobě nic nenutím, jen se divím a trochu tě obdivuji, že jdeš rovnou do toho. Nic víc. Přeje Ti mnoho bezbolestných hodin letu a hlavně přistání :wink: .
cilek

#10 Příspěvek od cilek »

Je to takový mýtus, že se musí začít se simulátorem. Já jsem si koupil Belta z druhé ruky i se setovou vysílačkou, sám jsem to nastavil, nasadil kříž a šup do vzduchu. Šlo to pomalu, dvakrát jsem s tím praštil, ale viset bez kříže jsem se naučil. Phoenix jsem si pořídil až s dalším vrtulníkem, ale moc mě to na něm nebaví. Stále to jde proto pomalu, ale už lítám bez akrobacie (3D není můj cíl). Hlavně se nebát :D .
DaveLister

#11 Příspěvek od DaveLister »

sumiku, nechapu co mas za problem, se 450kou zacina vetsina lidi co to mysli vazne, nekteri dokonce s vetsi.
Synergy E7 | Gaui NX4 | Trex 450 PRO 6s | Futaba T14SG
krtek2k

#12 Příspěvek od krtek2k »

Moje první helina byla raptor 30 V2 nitro. A nemůžu říct, že by to bylo špatně. To se má začínat mcxkem? Ha ha.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
habasek
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od habasek »

Moje první helina byl T-Rex 450 a simulátor. Jde to i bez "hraček". Jen pomalu, nech to zalétnout zkušenějšího pilota, dej si kříž, šoupej po asfaltu či hale ... a simulátoruj hodně.
Spirit System (Spirit W1, GTR & others)
Spirit Wave & JETI DS 12
http://www.habada.cz
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od pkotatko »

Heli jako Trex450 je naprosto dobrou volbou pro zacatky a pozdeji i jako treninkovy doplnek k vetsi masine. Hodne z nas to tak ma. Neni potrebne zacinat s necim vice hrackoidnim. Nekdy to muze byt naopak kontraproduktivni. Sim? Ano da se bez nej, Pred par lety nic takoveho nebylo a taky se litalo. Ale kdyz uz ta moznost dneska je, proc ji nevyuzit a neucit se na nem ? Muze to usetrit dost penez.
A pristup Tomi.HKS se mi libi. Vi co dela a dela to s rozumem. Snad se mu nekdo z okoli ozve a pomuze mu.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
TomasTR
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od TomasTR »

sumik píše:Teda.... to jsem zvědav na odpovědi a reakce :) . Něco takového tu bylo v jiném provedení před 14 dny a nikdo z nás nevěděl, kdo si z nás dělá prču. Tak si počkám na reakce.... Začátečník a jde rovnou na 450??? Hmmmm, to klobouk dolů.
Jako začátečník s heli - Blade mcx ( nazval bych to "pidi lítátko pokojové" :lol: ) jsem měl kdysi několik hodin práce, než jsem se naučil lehce startovat ale hlavně přistát přesně na místo. Když jsem si vyzkoušel simulátor, usoudil jsem , že jdu od toho.
Tak nevím, buď jsem byl tenkrát nešikovný a nebo.... narodil se génius :roll: .

Fakt nechápu, proč do toho takhle rejpeš! Je tady nováček a podal několik dotazů, s čím chce pomoc a co potřebuje. A ty místo toho tady blábolíš o nevhodnosti vrťase a kdesi cosi. Asi z Varnsdorfu nejsi, tak mu ani nepomůžeš. Přesně tyto odpovědi a reakce většinu nováčků tady ihned odradí od dalších diskuzí.
Moje stroje http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=341
www.rctomas.webnode.cz
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“