Nekroutilo, trup jsem po jedné vrstvě vždy nechal do druhého dne vyschnout, ne ale na topení. Křídlo taky. Složité lemy a okraje jsem nastřihával. Tím, že se papír předem namočí nevytvoří vrásky na PS. Složité tvary na trupu jsem dělal z menších kousků papíru(např 5x2cm) větší plochy kouskem cca 4x30cm. Takto papír všude krásně přilne. Pak na povrch třeba laminát...
ja osobne keď oblepujem páskou nerobím veľké presahy, snažím sa nalepovať tesne vedľa seba a potom druhú vrstvu do kríža, ako pri navíjaní trubek, najlepšie jednu vrstvu denne, požívam to väčšinou na trup
zz píše:Nekroutilo, trup jsem po jedné vrstvě vždy nechal do druhého dne vyschnout, ne ale na topení. Křídlo taky. Složité lemy a okraje jsem nastřihával. Tím, že se papír předem namočí nevytvoří vrásky na PS. Složité tvary na trupu jsem dělal z menších kousků papíru(např 5x2cm) větší plochy kouskem cca 4x30cm. Takto papír všude krásně přilne. Pak na povrch třeba laminát...
Tato technika sa vola aj Kasirovanie. Paska Pri potahovani paskou sa paska kladie jedna vedla druhej - bez prekryvania - na tvarove narocne plochy sa dostrihava , kladie sa v neparnych vrstvach 3 5 7 atd stale pod inym uhlom ako predchadzajuce vrstvy. Papier Vyber papiera ktory sa po namoceni do lepiacej zmesi co najmenej roztiahne, papierom sa lepsie robia velke plochy papier sa nikdy nestiha ale trha, papier sa prekryva, papier je mozne nechavat uz od jednej vrstvy.
Pre oba pripady plati : lepidlo herkules pomer cca 2:1 voda lepidlo pri obostrannom olepovani olepovani cim skor dokoncit jednu vrstvu a nechat uschnut
Ked chcete mat pevny potah na ktorom vela prace nebude robte to podla tychto bodov .... odskusane Minimum brusenia a tmelenia, pevnost aku by ste necakali , lacne ale pracne ...
Ked chcete tmelit brusit a zvysovat hmotnost svojich modelov nevhodnymi postupmi tak to robte ako chcete ...
nikde to tu nepadlo, ale polepené křídlo je dobré nechat schnout náběžkou dolů. Jinak se odtokovka má snahu kroutit. Pásku jsem vždycky překládal a nakonec tmelil tmelem na balzu. Nic to neváží, dobře se to brousí a výsledek byl perfektní. Pevnost modelu polepeného lepící páskou je neuvěřitelná.
Standa Stuchlý píše:nikde to tu nepadlo, ale polepené křídlo je dobré nechat schnout náběžkou dolů. Jinak se odtokovka má snahu kroutit. Pásku jsem vždycky překládal a nakonec tmelil tmelem na balzu. Nic to neváží, dobře se to brousí a výsledek byl perfektní. Pevnost modelu polepeného lepící páskou je neuvěřitelná.
Ono to má podobné chování jako kompozit. Drží, drží a pak se to celé zboří...
Zabradli na Skale rozpuli vse, kompozit i EPP, vlastni oci nelzou
Ale je pravda ze kazda tahle technologie ma neco do sebe. Polys potazenej hnedou paskou lepenou disperzi je lacina jednoducha a dost pevna varianta na mene narocne stroje.