Pro všechny komu shoří servoKoupil jsem desku od pěkného parchanta Lukáše K. prý modeláře jo?

který mi poslal špatnou desku ale tvrdil že je OK - nebyla, blblo servo - jezdili obě a navíc blblo i gyro! Po dohodě slíbil, že vezme desku zpět ale nakonec cuknul modelář jeden zasr..., že jsem jí prý zničil sám (já elektornice ale rozumím) No jsou mezi námi pěkní zmetci
Ale klid už budu mluvit k věci...
Tak z téhle desky která mi byla nakonec k ničemu jsem odpájel 6ti nohého smd švába (možná tranzistor poněvač z 6ti vývodů jsou dva a dva propojené...) a napájel na mojí starou desku která mi s vrťasem spadla do kýblu s vodou - já vůl
Je to šváb který přímo napájí serva a bylo vidět že je spálej a také se dost hřál a smrděl... Na desce jsou celkem 4 kusy těchto součástek a jsou právě pro napájení motoru serv.
Šváb má i s nohama tak 3x2mm a na desce RX-01 (moje stará - vykoupaná) má označení 320 (serva mají kulaté potenciometry)
Deska ze kterého jsem ho bral (výše jmenovaná

) byla RX-04 ale asi je straší ne novější jak by se podle čísla zdálo!!! Deska je těžší, má 2 antény, podlouhlé trimry pod plastama serv, celkově větší serva, motory serv jsou na 4 šroubech, na servech se musí vymezovat vůle a dát sekunďák nebo bužírka jak tu někdo dělal... Tak tam byly ty šváby označené jako 0A3, ale zapojené stejně.
Nevím ani jestli je to mosfet, pájel jsem normální trafopájkou a maličkým špičatým hrotem, ale
heuréka. Vše funguje OK!!!!!!!!!Takže ten kdo např. hodně utáhl serva tak se spálil právě tento tranzistor. Nebo je zablokoval pádem a pak to moc dráždil tak ho upekl také.
Takže opravdu odejde jenom koncový tranzistor a z jiné desky jde přepájet. Šikovné ruce a mikroskop nutností!!!
Zdar