Easycopter V4.5 COLIBRI

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
EvzEn

Re: Easycopter V4.5 COLIBRI

#676 Příspěvek od EvzEn »

No, podle mých zkušeností je Colibri 4.5 skvělá volba za skvělý prachy, ke který budeš mít i kufřík!!
Jediné, co mu lze vytknout je to dlouhé vahadlo, ale až se to upraví podle fotky je to bez problémů..
Mám ho už asi 4 měsíce a zadní rotor jsem měnil asi 3x a to s tím, že jsem to šrotil 7 baterek za sebou bez přestávky..
Teď ten, co tam mám letám už asi 14dní a je bez opotřebování (venku je chladno)..
Navíc venku si s ním perfektně zalétáš, i když to občas malinko foukne a nepotřebuješ tolik místa. Za tu dobu jediný náhradní díl, který jsem potřeboval byl zadní rotor a koupil jsem nové lyžiny od extreme, protože do nich padne každá baterka.
Colibri je prostě dobrej :)
jihn

#677 Příspěvek od jihn »

Ahoj, uvažuju taky o Colibri, ted se ještě rozhoduju jeslti nepůjdu do
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... de_2_.html
ted ho Prodává i Pecka.
http://www.peckamodel.cz/produkt/1155_m ... mod-1.aspx
(viz další vlákno co sem založil)

právě proto že to vahadlo je jinak řešené a nemusel bych ho upravovat, sou to další 2 stovky.

Kde se dají případně koupit ty extreme lyžiny?
pozorujete u vícekapacitní baterky nárust hmotnosti o nějaký ten gram a půl?
Píšete tu o výměně zadního motorku. co se na něm rozbilo? jako ohlá řídel nebo se spálil? na to se ale vztahuje záruka ne?

díky
6810
Kontaktovat uživatele:

#678 Příspěvek od 6810 »

To si to raději kup na HK sám a ušetříš skoro půlku ;-)
Solo Pro V2
Cessna 480 RTF Pelikán - darován
Optic 6 35MHz - prodána
darth.hokro
Kontaktovat uživatele:

#679 Příspěvek od darth.hokro »

ber to tak že je to pidi motůrek s pidi uhlíkama. prostě nemá tak velkou životnost. Není to ale zase tak velký problém. Mě vydržel hodně dlouho. motorek se dá koupit i samotný. jen ho musíš hledat v náhradních dílech u čínských hraček a výjde na 50kč. Ty vahadla nemusíš kupovat. dají se upravit i ty původní, prostě je o centimetr zkrátíš a a spojíš to trubičkou, třebas z WD40 :) Někde tu bylo videjko z touhle úpravou. Já šel do toho vahadla z MSR, že se mi to víc líbí, jde přece i o to si mazlíka vytunit :D

Lyžiny koupíš třeba zde: http://www.rcking.eu/cs/solo-pro-i-ii/6 ... treme.html
http://darthhokro.rajce.idnes.cz/
EvzEn

#680 Příspěvek od EvzEn »

Tak ty extreme lyžiny koupíš u RC kinga asi za 170Kč, navíc to vahadlo můžeš zkráti i pomocí trubičky, kterou ušmykneš z náplně do propisky, rozměrama to krásně sedí:)
Jestli chceš ten druhej vrtas taky bych ho asi vzal rovnou z HK i s náhradníma dílama, ale propočítej si clo a tak :)
Jinak ten zadní motorek u Colibriho vydrží mraky dlouho, pokud ho nenecháš moc zahřívat..
A u HK ho koupíš za 4 dolary a aby ti to barevně sedělo můžeš si vybrousit v tom originálním bílém plastu dírku pomocí které ten plast budeš přehazovat, aby to vypadlo jako originál ;)
U větších baterek se letové vlastnosti nijak neliší..
Ale jestli koupíš ten druhej, dej vědět, jak lítá, jestli taky nemá nákou mouchu :)
jihn

#681 Příspěvek od jihn »

díky za rady =)
asi zkusim objednat z HK, založil sem vlákno
"Mikrovrtulník Efly Sport RTF"

a zjistil sem, že další kolega ho má už týden objednán z HK, takže recenze určitě budou ;-)
možná ještě počkám až buud mít info.

jasně, právě ja sem taky "hračička" takže ty vahadýlka mně uplně neseděj, tak budu asi ještě objednávat ty od Blade.
EvzEn

#682 Příspěvek od EvzEn »

No, já když kupoval Colibriho tak tenhle ještě nebyl.. Ale za tech 30 doláčů bych možná bejval pořídil tenhle :) nevypadá vůbec zle a i na youtube lítá docela dobře :)
keras

#683 Příspěvek od keras »

zdar, nezkoušel někdo měnit z jiné desky ty smd šestinohé šváby (nebo spíš tranzistory) které spínají serva? U každého motorku od serva jsou dva tyto smd šváby. Jsou to nějaké mini spínací tranzistory. Mě se z jednoho zakouřilo a jedno servo nejde. Jde to přendat z jiné desky? Nezkoušeli jste?
pár koaxů > colibri v4.5 > blade mcpx2 + dx6i
EvzEn

#684 Příspěvek od EvzEn »

No, já bych to ani měnit nezkoušel, pokud nemáš zkušenosti.. Ono já tohle kdysi ve škole pájel vzduchovou páječkou a musím říct, že mi to chvílema dávalo zabrat..

Máš přesně Easycopter Colibri V4.5?? Pokud ano, tak bych zkusil zavolat do servisu rcm-pelikána, je možné, že by ti to p. Hanuš opravil, ale domluv se, at nedáš za opravu prachy jak za celou desku:)
Je to v Pardubicích.. Pak dej vědět :)
Davidino

#685 Příspěvek od Davidino »

Dobrý den chtěl jsem se zeptat plánuji si koupit : Easycopter V4.5 COLIBRI PRO profipack
A chtěl jsem se zeptat jestli byste mi někdo neporadil zda existuje lepší vrtulníček nebo odolnější atd... Prostě bych potřeboval poradit jestli si mám koupit colibri nebo nějakou jinou alternativu....
A dále jsem se chtěl zeptat jaký problém je se stabilizátorem a popřípadě kde bych mohl koupit takový s kterým problémy nejsou....
A jestli se dá použít místo původního stabilizátor tento:
http://www.rcking.eu/cs/solo-pro-i-ii/6 ... treme.html
a místo původních lyžin tyto :
http://www.rcking.eu/cs/solo-pro-i-ii/6 ... treme.html
Děkuji za odpověď...
EvzEn

#686 Příspěvek od EvzEn »

Zdravím, takže ten flybar od extreme je k prdu (je to tu i napsané), ty lyžiny sou the best!
Žádný flybar, který by byl z výroby kratší, asi nikde nekoupíš, jde ho však lehce upravit pomocí padel od Blade msr, nebo trubičky, vše již byl v tomto vlákně zmíněno.
Pokud ho neupravíš při extremních letech ti občas tukne o kabinku.
Co se týče odolnosti, tak je na tom Colibri hodně dobře, vydrží fakt slušný rány..
Alternativy jsou Blade msr (stojí víc), nebo tohle:
http://www.peckamodel.cz/produkt/1155_m ... mod-1.aspx

Blade je o hodně dražší a ke Colibri dostaneš i kufr a nabíječku, rozhodnutí je na tobě :)
keras

#687 Příspěvek od keras »

Pro všechny komu shoří servo

Koupil jsem desku od pěkného parchanta Lukáše K. prý modeláře jo? :evil: který mi poslal špatnou desku ale tvrdil že je OK - nebyla, blblo servo - jezdili obě a navíc blblo i gyro! Po dohodě slíbil, že vezme desku zpět ale nakonec cuknul modelář jeden zasr..., že jsem jí prý zničil sám (já elektornice ale rozumím) No jsou mezi námi pěkní zmetci :evil:

Ale klid už budu mluvit k věci...
Tak z téhle desky která mi byla nakonec k ničemu jsem odpájel 6ti nohého smd švába (možná tranzistor poněvač z 6ti vývodů jsou dva a dva propojené...) a napájel na mojí starou desku která mi s vrťasem spadla do kýblu s vodou - já vůl :)
Je to šváb který přímo napájí serva a bylo vidět že je spálej a také se dost hřál a smrděl... Na desce jsou celkem 4 kusy těchto součástek a jsou právě pro napájení motoru serv.

Šváb má i s nohama tak 3x2mm a na desce RX-01 (moje stará - vykoupaná) má označení 320 (serva mají kulaté potenciometry)
Deska ze kterého jsem ho bral (výše jmenovaná :evil: ) byla RX-04 ale asi je straší ne novější jak by se podle čísla zdálo!!! Deska je těžší, má 2 antény, podlouhlé trimry pod plastama serv, celkově větší serva, motory serv jsou na 4 šroubech, na servech se musí vymezovat vůle a dát sekunďák nebo bužírka jak tu někdo dělal... Tak tam byly ty šváby označené jako 0A3, ale zapojené stejně.
Nevím ani jestli je to mosfet, pájel jsem normální trafopájkou a maličkým špičatým hrotem, ale heuréka. Vše funguje OK!!!!!!!!!

Takže ten kdo např. hodně utáhl serva tak se spálil právě tento tranzistor. Nebo je zablokoval pádem a pak to moc dráždil tak ho upekl také.
Takže opravdu odejde jenom koncový tranzistor a z jiné desky jde přepájet. Šikovné ruce a mikroskop nutností!!!

Zdar
EvzEn

#688 Příspěvek od EvzEn »

Konečně jsem našel čas a zkrátil flybar podle návodu, který je v tomhle vlákně. Zkrácení je provedeno pomocí trubičky a závažíčka jsou použitý původní. Musím říct, že se z Colibriho stal hustej dravec!! Chová se, jako by byl "flybarless", opravdu mu to neskutečně oživilo letové vlastnosti! Všem tuto úpravu doporučuju :)
keras

#689 Příspěvek od keras »

no chystám se na to!!! prosím tě popiš přesně (nebo dej odkaz) jak si to zkrátil? Kde si cvakal vahadlo? Jak a čím si lepil? Jak si přidělal původní závaží??? Navrtal si je nebo jsi tam nechal kousek tyčky na kterou dal trubičku? Dej foto prosím :wink:
zdar
darth.hokro
Kontaktovat uživatele:

#690 Příspěvek od darth.hokro »

někde v tomhle vlákně je odkaz na video té úpravy. Prostě ucvakneš to tak yby ti kousek tyčinky u závaží zůstal, zkrátiš tyčinku o 1cm z každé strany. Pak vemeš nějakou tu trubičku, kterou to zase zpátky spojíš a pojistíš lepidlem. Epoxy, nebo i sekunďák. Druhá varianta je ta co mám já. Imho hezčí :D
http://darthhokro.rajce.idnes.cz/
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“