Blade MCPX

Vrtulníky do velikosti 450
Zamčeno
Zpráva
Autor
baui

Re: Blade MCPX

#1636 Příspěvek od baui »

zablabla píše:Nezkoušeli jste někdo, co všechno mcpX zvládne s listy s nálitky ?? Ustojí to přemet nebo výkrut ?

Ja na nich ted litam vyhradne. Prosel jsem si setovymi listy, bilymi KBDD, pak znovu setovymi klasickymi a ted litam na tech se zavazim a podle me se chovaji nejlip. Jsou stabilni, akrobacku zvladaji perfektne a hlavne v ni nikam neutikaji. Vykrut, premet, v piruetach vrtulnik sedi na miste s minimalnimi korekcemi, do souvratu jde rovne pekne kolmo dolu. Na rozdil od klasickych a KBDD listu s temihle da mcpx celkem v klidu i duhu a drzi v ni.
Druha stranka mince spociva v praci s kolektivem. Clovek musi byt jemnejsi, tyhle listy je trochu obtiznejsi roztocit, kdyz je zadusis. Ale je to v rukach, ne v listech, takze se to da resit :)
Tom
seltino

#1637 Příspěvek od seltino »

souhlasim, taky pouzivam listy s vystupky a myslim si ze pro kombinaci se stridavym motorem je to ta prava volba. vrtulnik je o mnoho stabilnejsi
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
zablabla

#1638 Příspěvek od zablabla »

baui píše:
zablabla píše:Nezkoušeli jste někdo, co všechno mcpX zvládne s listy s nálitky ?? Ustojí to přemet nebo výkrut ?

Ja na nich ted litam vyhradne. ........ :)

To mě docela těší.
S těmi klasickými mi to chodilo celkem slušně do prvního pádu. Pak se vrťas třepal jako ratlík a nedokázal jsem s tím nic udělat. Kašlal jsem na to a venku lítal co to dalo. Nakonec jsem msr-ce při neúspěšném pokusu o přemet našechral peří o trochu více než bylo zdrávo.
Teď na zimu jsem ho začal dávat znovu dohromady - nová příční hřídel - zkrácena o 0,2 mm, cyklika, hlavní hřídel, kabina a listy. S těmi se závažím je stabilní jak za nova. Takže je tam nechám a zkusím opatrně další prvky.........

díky za zprávu
Blade msR, mcpx, Trex 250 FBL + DX6i ;Trex 250,Trex 500 FBL + T8FG
Tsisters

#1639 Příspěvek od Tsisters »

Ahoj,tak mi to nedalo,venku stejně škaredě a udělal jsem si nástřel jak by mohl taky vypadat podvozek,teď ho už jen dovedu k dokonalosti :-)
Přílohy
podvozek.jpg
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#1640 Příspěvek od Dejfak »

No náhradní díly docházejí.
Kamarád už také vyrábí podvozek.
Já už nemám žádné táhla ke gripům.
A dodání je k nedohlednu i u Astry.
Nejsou podvozky, táhla, příčné hřídele.
Tak jestli to nezačne někdo vyrábět ve velkém :D :D :D
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Tsisters

#1641 Příspěvek od Tsisters »

Tak já co můžu tak se snažím nakupovat venku,dost věcí jsem bral na E bay,třeba zrovna táhla mi tam syn jednou vydražil,já engiš neumím tak možná ještě rusky bo to do nás kdysi hodně tlačili.No ale už se snažím fungovat stylem co jde udělat doma :-) udělej
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
RadekCe

#1642 Příspěvek od RadekCe »

Tsisters: Pěkně, jen tak dál. Jen aby nám z toho původního vrtulníku něco zbylo :-)

Jinak jsem si opravil ty dvě zlomené tyčinky na kostře. Nakonec jsem použil ten ocel. drát 1mm o hloubce asi 3mm do kostry i tyčinky.
Docela se mi to povedlo, ale bacha na jednu věc. Nejprve jsem použil na odvrtání vysokorychlostní minivrtačku a to byl problém. Ještě, že jsem začal vrtat do té tyčinky a né do té kostry. Jednoduše se mi roztavila :( . Musí se použít klasická akuvrtačka a pomalé otáčky, pak už je to v pohodě.
Ten roztavený konec jsem zkrátil, přilepil dovnitř drát a chybějící 2mm, který jsem roztavil jsem nahradil smršťovačkou (2 kusy na sebe) a nejde to ani poznat, že něco chybí.
Naposledy upravil(a) RadekCe dne pon 14.11.2011 21:02, celkem upraveno 1 x.
Blade 130X, FPV Quady QX90, 200, 210, 250, Mini Prôtos FBL Brain
DX7s, Phoenix
baui

#1643 Příspěvek od baui »

RadekCe píše:Jen aby nám z toho původního vrtulníku něco zbylo :-)

Původní vrtulník? To je položka na dnešním degustačním menu, nebo se to kouří? :mrgreen:
Tom
Tsisters

#1644 Příspěvek od Tsisters »

Neboj určitě zůstane elektronika a motory včetně serv :-),no jsem spátky v letech kdy jsem aktivně modelařil a vše se dělalo ručně :-).Jinak se ani nedivím,že se ti to roztavilo,ale je supr že jsi to zvládnul.Jo a skusil jsem zlomit zbytek materiálu co zůstave po odříznutí kabinky z kopyta a jde to tak akorát ohnout nepraskne,tak jsem zvědav jestli tu kabinku vůbec někdo rozštípe :lol:
6810
Kontaktovat uživatele:

#1645 Příspěvek od 6810 »

Zdravím,
rád bych se zeptal.
Mám vysílačku FlySky s nahraným FW er9x, půjde spárovat s mcpx?
Díky za odpověď
Petr
Solo Pro V2
Cessna 480 RTF Pelikán - darován
Optic 6 35MHz - prodána
prochel
Kontaktovat uživatele:

#1646 Příspěvek od prochel »

6810 píše:Zdravím,
rád bych se zeptal.
Mám vysílačku FlySky s nahraným FW er9x, půjde spárovat s mcpx?
Díky za odpověď
Petr
jestli vysílá v 2,4 DSM2 tak jo
ale jinak silně pochybuju možá tak provázkem :D
RadekCe

#1647 Příspěvek od RadekCe »

P.S: Konečně jsem vrtulníček dostal do stavu, že se mi netřepe jako ratlík, tak bych ho znovu nerad zbytečně zdevastoval.

Ráno jsem dal 5 baterek, že vyzkouším ty listy s výstupky, když je tady tak chválíte, protože jsem teď měsíc lítal s těma bez. Akrobačku s tím nedělám, ale první dojem mě moc nenatchnul. Je to ale asi o zvyku a taky větrem, protože dost foukalo a bylo to dost nestabilní (vítr s tím pěkně házel). Když jsem dal ty bez výstupků, tak jsem neměl s větrem problém. V bezvětří to ale stabilní bylo, to můžu potvrdit.

Moc se mi dneska ale nedařilo, lítám osmy hodně nízko (skoro nad zemí) a při prvním pádu jsem ulomil jeden držák táhla na cyklice ... ještě, že tam jsou 4 :-) a při druhém jsem zlomil podvozek. Co je ale podstatné, že jsem si za to něvědomky mohl sám, protože se mi zdálo divné (už celý měsíc), že se setovou vysílačkou při zmáčknutí Thr. hold (je tam spínač) se motor vypíná nějak pozdě? No a doma jsem zjistil, že se vypne až když ten spínač pustím :roll:
Takže super funkce setovky - mám za to, že jsem to skoro vždycky držel a nepustil a pak se můžu divit, proč mi praskají podvozky, když to v Acro. režimu přitnu k zemi a nevypne se motor :?
No chybama se člověk učí ... je fakt, že někdy jsem to opravdu nestihl zmáčkout, ale zrovna dneska by mi to krásně spadlo do trávy.
Naposledy upravil(a) RadekCe dne čtv 17.11.2011 14:54, celkem upraveno 1 x.
Blade 130X, FPV Quady QX90, 200, 210, 250, Mini Prôtos FBL Brain
DX7s, Phoenix
Tsisters

#1648 Příspěvek od Tsisters »

S toho si nic nedělej,já jsem podvozek taky pěkně rozšrotoval,dokud to šlo tak jsem ho lepil,teď už není co lepit,proto jsem začal vymýšlet náhradu :-)
ST
Kontaktovat uživatele:

#1649 Příspěvek od ST »

Dneska mi dorazil hlavní motor, zadní motor a nějaké drobnosti. Po výměně hlavního motoru už to zase lítá jak má. Ale zkoušel jsem rozebrat ten vyndanej motor a uhlíky jsou ještě použitelné, problém bude asi v tom, že je motor plnej pilin z uhlíků. Zkusím to vyprat v benzínu a nechám ho pro případ trvalé nouze.
Jinak s náhradnímy díly nemám problém, vždy jsem dostal to co jsem potřeboval : rcking nebo prochy.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
ST
Kontaktovat uživatele:

#1650 Příspěvek od ST »

Ještě jedna poznámka k baterii HYPERION 250mAh. Jedna se mi před časem lehce nafoukla, no vybíjel jsem ji asi víc než bylo zdrávo. Nevyhodil jsem ji, ale lítal jsem na ní , ale zkrátil jsem letový čas. No a co se stalo ? Baterka se asi po 10 cyklech srovnala a už se nenafukuje. Takže na to čumím jako puk. Asi fakt dobrej oddíl... :D
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
Zamčeno

Zpět na „Heli - do 450“