Mikrovrtulník Efly Sport RTF

Vrtulníky do velikosti 450
Zpráva
Autor
jihn

Mikrovrtulník Efly Sport RTF

#1 Příspěvek od jihn »

nemáte někdo zkušenosti s tímto vrtulníčkme?

Kód: Vybrat vše

http://www.peckamodel.cz/produkt/1155_mikrovrtulnik-efly-sport-rtf-mod-2.aspx

Vrtulníček mě lákal vždy,
koupil sem loni pro děti i pro mě - koaxiál za pár korun.
a chci si pořídit pokojovou hračku jednorotor 4 kanál.

Uvažuju o Colibri v 4,5 profipack i s kufrem za 1852,- (pelikan)

nebo právě o Mikrovrtulník efly-sport-rtf za 1519,-
(na Blade mSR nemam prachy)
co si myslíte o tom Efly?
přijde mně podobnějíš Blade mSR - flybar má pod rotorem, tak by se nemusel projevovat ta popsaná chyba že občas flybar škrtne o kabinu u Colibri

díky za rady
(postupně bych chtěl něco většího na ven - pořádnýho a novou vysílačku+simulátor)
Jinak jsem tu nový, ale modelařim 15 let, takže zkušenosti "klasika balza" větroně a elektrolety, max 4 kanály- stařičká Futaba, samokřídlo mixuju "součástkovym mixem" připojenym na přijímač)
OPR
Kontaktovat uživatele:

Re: Mikrovrtulník Efly Sport RTF

#2 Příspěvek od OPR »

Tady je drobet jedno co vezmeš. Svým předurčením to jsou naprosto totožné stroječky. Já být na Tvém místě si vezmu výčet náhradních dílů a porovnám to dle cen. Ono tyhle prckové bývaj dosti na dílech předražení. A pak člověk krvácí zkrz šrajtofli uplně zbytečně. S velkou pravděpodobností budou odcházet motrky - sou stejnosměrné. Tam bych porovnával cenu a pak také té řídící desky. Označujou jí jako 3v1 5v1 a já nevím jak jinak. To bejvá dost šmejdová záležitost. A také nejdržší.
jihn

#3 Příspěvek od jihn »

díky za odpověd.
Ceny díů jsou skoro stejný ( rozdíly v desetikorunách- rotor listy 52 a 56) atd
řídící jednotku 5v 1 sem našell jen pro Colibri a ta fakt stojí 850 :(

chtěl sem původně zvlášt, ale našel sem jen Walkeru CB100 ale to bude asi ještě víc poruchová mrcha.
navíc je to těžkej vrtulníček jak je malej
a dle jendý recenze bych musel asi dokoupit lepší střídavý motory:(

a co bys doporučil ajko pokojovýho? polétání na zimu. mam velkej obývák, ale hala to není :-D
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od ddano007 »

Za tu cenu to nemusi byt zle na zaciatok, dost sa to podoba na ten, co som si aj ja objednal
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... de_2_.html
Ak mas dost velku obyvacku, tak pripadne zvaz toto
http://heli.pelikandaniel.com/?sec=product&id=56163#3
V najnovsom RCrevue je nanho vcelku pozitivna recenzia.
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
OPR
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od OPR »

Já s těmahle mouchama moc zkušeností nemám. Teda vlastně vůbec žádnou. :? Mám jednoho známého co má Blade mCX. Měl to na tokovéto občasné domácí hopsání a nebo když přišla návštěva s malejma dítětema :D a tak to vždycky vytáhl a byla na 5 minut sranda. A něco s ním nalétali. Myslím že pokud od toho nebudeš očekávat žádné výkony a nějaký extra dlouhý lety. Bude ten coaxiální vrtulníček daleko lepší. Musíš mít na zřeteli že tohlencto je kategorie modelů kdy výrobní cena je tak moc nízká že od toho očekávat nějakou dlouhodobější výdrž je dost nrozum. Být Tebou a doopravdy trváš na něčem takovémhle tak vezmu ten Blade mCX. Cokoliv jiného neznám a řekl bych i škoda peněz. :(

PS: na wallkeru zapomeň uplně. To je úplná škoda peněz. :(
maroslong
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od maroslong »

Na zimné hranie doma som si kúpil niekedy začiatkom minulého roku Nine Eagles Solo Pro II. Je to to isté ako Colibri 4,5, Scorpio xy, podobné ako Blade mSR... Stále žije a lieta, meniť som nemusel zatiaľ nič, len opraviť zlomený podvozok. Neviem koľko má za sebou letov, budú to desiatky, možno okolo stovky, dve baterky z troch už strácajú dych. Že odíde ten prťavý motorček som predpokladal, ale zatiaľ sa tak nestalo. A už ma to vlastne ani moc nebaví, jeho limity sú dávno plne zvládnuté a začína to byť nuda. Je to hračka za pár eur a myšlienka na finančné vykrvácanie na predražených náhradných dieloch mi pripadá smiešna (sorry, je to len môj názor). Jáj, ešte som vlastne nedávno menil prasknutú kabínku. Kamarát ktorý občas nakupuje v HC za ňu ani nič nechcel, musela stáť majlant (náhradné diely vraj majú aj tam). :wink:
jihn

#7 Příspěvek od jihn »

[quote="ddano007"]Za tu cenu to nemusi byt zle na zaciatok, dost sa to podoba na ten, co som si aj ja objednal
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... 2_.htmldoc

docela mě zaujalo toto.
to stálo opravdu "jen" 30 dolarů? :-D

to mně přijde dobrý.
Kdy si objednával?
jak je to s poštovnym? hledám a stále nevidim nějaký podmínky přepravy a ceny na www.hobbyking.com.
kdyžtak díky za odkza a zkušenosti s nákupem tam.
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od ddano007 »

Objednaval som to pred tyzdnom, aj so styrmi baterkami
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=11893
a s postovnym to vyslo 52$.
Zatial je to na ceste, toz prakticke skusenosti s tym nemam.
Je to brandovana Xieda 9958, nejake videa su na helipale a inde
http://www.helipal.com/gw-xieda-9958-mi ... ition.html
ale na videach vacsinou vsetko lieta dobre. Toz uvidime, na doma by to mohla byt celkom dobra hracka.
Postovne na HK zavisi na vahe a sposobe prepravy, ked si cosi das do kosika, tak uvidis.
Skusenosti velmi dobre, v poslednom case sa velmi zlepsili s dopravou, ak to maju skladom tak za cca dva tyzdne to je tu, ale idu sviatky, doby sa budu predlzovat :-(
jihn

#9 Příspěvek od jihn »

ddano007 píše:Objednaval som to pred tyzdnom, aj so styrmi baterkami
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=11893
a s postovnym to vyslo 52$.
Zatial je to na ceste, toz prakticke skusenosti s tym nemam.
Je to brandovana Xieda 9958, nejake videa su na helipale a inde
ale na videach vacsinou vsetko lieta dobre. Toz uvidime, na doma by to mohla byt celkom dobra hracka.
Postovne na HK zavisi na vahe a sposobe prepravy, ked si cosi das do kosika, tak uvidis.
Skusenosti velmi dobre, v poslednom case sa velmi zlepsili s dopravou, ak to maju skladom tak za cca dva tyzdne to je tu, ale idu sviatky, doby sa budu predlzovat :-(

možná tam taky nakoupim :-D
brandovaná? to znamená že to je "kopije". nějak sem nenašel slovensko český slovník :(

koukal sem na tu dopravu a moc z toho moudrej nejsem.
air parcel- nevim jestl můžu- nabízí mně to, ale dle popisu by nemělo tak nevim.
jakou si zvolil způsobu přepravy?
Musel si to platit předem, nebo lze i "na dobírku"
Jind005
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Jind005 »

Jsem ted na tom podobne.. Tradicne jako kazdy rok pred vanocema zacinam uvazovat zase o nejakem posunu :-)

Muj cil a vrchol vsech vrcholu buh vi za kolik let. Je Blade MCPX uz jenom kvuli tomu ze prezije vice padu nez vetsi heli a ja jsem spise hracicka nez modelar. Stale mam jeden 4 kanaloveho 2 rotor no-name chinana kteremu ale za ten cas uz moc dlouho nevydrzi baterie apod.. a jak jsem videl todle vlakno a ten hk-190 tak jsem vcelku nadsen. Puvodne jsem uvazoval ze bych spise koupil nejake dalkove s moznosti propojeni k pc a trenoval na nem. A postupem casu se dostal k tomu MCPX :-) Ovsem todle me opet rozviklalo.. Ale nechce se mi davat poste plnou moc aby mi to milostive poslali z praha letiste po zaplaceni dane. Prosutrovavaji hodne i ty zasilky z HK? Nekoupil by nekdo dva? :-D A jeste me napadlo, kdyz to dalkove ma i usb pro nabijeni. Asi neni mozne taky ho propojit na pc a ovladat stim phoenixe coz? :-)

Edit:
Na ebayi jsem nasel primo Xieda 9958 za 53dolku coz uz neni zas takovy rozdil kdyz se k hk-190 pricte postovne. Vyjde to o nejakych 5 dolaru akorat draze. Coz je dobre na baterie apod.. ovsem otazka je jestli tam je nejaky rozdil ve kvalite? napr. pouzite srouby ?
http://www.ebay.com/itm/XIEDA-9958-2-4G ... 3f0db74ff7
Dx6 2014/T-rex 150 DFC/HK450 DFC 6S/Protos 500 FBL/Goblin 700
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od ddano007 »

Ten moj je zatial na ceste, toz kvalitu spracovania neviem posudit.
Na helipal-e ju tiez maju za 50$
bral som odtial nahradnu kabinku v tej ciernej farbe a mal som to do tyzdna doma, co mi vyrazilo dych.
Ten vysielac asi urcite nepojde k Phoenixu pripojit: aspon moj Phoenix sa pripaja 3,5kovym jackom a nie USBckom.
Ked chcu na colnici ( v BA) doklady, tak im to poslem mailom a poziadam o colne konanie bez pritomnosti adresata ( ked je to pre osobnu potrebu, tak sa to da) , a dph+clo zaplatim ako dobierku pri prevzati alebo niekedy daju rovno sek a zaplatim prevodom z uctu.
Jind005
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Jind005 »

Na tom ebayi je ale za 53 dolaru uz i s postou.. Na tom helipale se musi k tomu pricist jeste posta. Coz u toho hk-190 je to obdobne 30dolaru vrtulnicek + 17 posta. Cili to uz potom oproti tem 53 dolaru neni az takovy rozdil. Ale jak jsem psal otazkou je jestli ta kvalita je opravdu lepsi nebo jsou to oboje absolutni "made in china" a je to uplne jedno :)

Jj jsem si myslel ze to asi jen tak nepujde pripojit :) Asi to je pouze pro nabijeni coz je skoda.. Uvidim jak se rozhodnu jeste :)

U nas v CR je to trosku komplikovanejsi.. celnici pro todle mame v praze na letisti. A kdyz tam zjisti ze mas platit dph nebo i clo(ma to rozdilne limity) tak ti napisou dopis ze ti prislo to a ono a ze chcou doplatit taxy stim ze musis dolozit z paypalu kolik to presne stalo. Spolu s tim ale musis dat ceske poste plnou moc aby todle byrokraticke kolecko "udelala za tebe" a potom ti k tomu vsemu jeste napali za ty sluzby a doposlani baliku az k tobe cca 150-170kc. Todle se mi moc nechce absolvovat ale moc jine vychodisko z toho neni :) Kor ted na vanoce kdy ta celnice bude urcite pretizena a lhuty se z x-nasobi.
Dx6 2014/T-rex 150 DFC/HK450 DFC 6S/Protos 500 FBL/Goblin 700
Fenius
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Fenius »

Ja si budem stáť za svojim a podľa mňa sa msr oproti colibri oplatí (teda pokiaľ niekto na tom lieta pol hodinu denne a nie dve baterky za mesiac). Taktiež mcpx je už niekde úplne inde (V normále sa dá lietať ako s msr)
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od ddano007 »

MSR je urcite dobry stroj, u mna ma dve ale:
1, ale stoji cez 90Eur v BNF verzii ( cize musis mat nejaky Spektrum vysielac) a vo verzii s vysielackou stoji cez 140 Eur. HK/Xieda vyjde aj vysielackou cca 50 Eur.
2, ale nie som celkom presvedceny, ze lieta az tak podstatne lepsie, aby to zodpovedalo cene :-( Je to klasicky stvorkanal, co je aj HK/Xieda, moj sukromny nazor ( upozornujem, ze som s nimi zatial nelietal) je, ze to bude lietat +/- podobne. O MSR je tu dost obsiahle vlakno, ktore, ked si clovek prejde,tak zisti, ze to az taky zazracny stroj nie je ( rovnako ako mCP X ).
Ano, mCP X je uz inde, ale je to dost neposedna mrcha a na lietanie doma to pre zaciatocnika podla mna moc nie je ( za lietanie nepovazujem visenie v kuchyni a viac si s tym doma netrufam ). Osobne som ho kupoval len preto, ze som mal Spektrum DX5e a v BNF verzii to bol najlacnejsi vrtas s kolektivom. 180 Eur vo verzii s vysielackou by som zanho neviem ci dal...
Jiri

#15 Příspěvek od Jiri »

Tak jsme včera docela detailně (na zemi i za letu) porovnávali Colibri-pro4.5 a EeFly Sport a ten eFly z toho vyšel podstatně líp. Je živější, mnohem stabilnější, lyžiny určitě víc vydrží, mechanické provedení lepší (tuhost, vůle, umístění flybaru)... Vysílač působí oproti vysílači ke Kolibříkovi (který má displej) laciným dojmem, a vkládání baterek do tří oddělených komůrek je celkem stupidní, ale ty baterky (pokud se z vysílače nebude nabíjet baterka) tam nepochybně vydrží věky a vysílač zase lépe padne do ruky a je o dost menší.
Kolibřík v kufru, se samostatnou nabíječkou a dvěma baterkama vypadá velmi dobře, ale vzhledem k mechanickému provedení a letovým vlastnostem jednoznačně vyhrál eFly, takže už je doma.
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“