Dealextreme.com

Nakupujete na internetu, hledáte radu jak zaplatit, co a kde koupit nebo schánice něco v modelářských kamenných prodejnách?
Zpráva
Autor
krtek2k

Dealextreme.com

#1 Příspěvek od krtek2k »

O hobbykingu je tu mrtě vláken, tak jedno založím o dealextremu. Modelářský zboží se tam taky dá nakoupit, a každý tenhle shop zná.
Můj dotaz:
Už se vám takhle někomu zaseklo sledování, před 11dny a pořád neodešlo z číny, a pak to najednou přijde?
Jakože balík dorazí a na sledování se to zasekne ještě v číně? Mě to dvakrát udělala hkpost. Ale s čínskou to neznám.
Přílohy
sledování.jpg
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
DavidB
Kontaktovat uživatele:

Re: Dealextreme.com

#2 Příspěvek od DavidB »

... celkem jsem tam objednával třikrát a pokaždé mi to udělalo to samé jak tobě. Tracking se zasekne v číně a dál nefunguje. Cpost tyhle zásilky taky nedokáže trackovat
krtek2k

#3 Příspěvek od krtek2k »

DObrý, jen pro porovnání , zásilka odeslaná o dva dny dříve ukázala odeslání ze země původu a pak přijetí na český straně:
Přílohy
sledování.jpg
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od jyrry »

krtek2k píše:...
Už se vám takhle někomu zaseklo sledování......

mam z DEX asi 60 vyrizenych zasilek a ani jedna nesla sledovat, vsechny ale dorazily OK a rozumne vcas.
jyrry.webnode.cz
CharlieCh

#5 Příspěvek od CharlieCh »

Taky mám zkušenost, cca 6 objednávek, od pár dolarů po 250 dolarů. Se sledováním určitě v 50% problém, s doručením nikdy. Obchod má jednu zvláštnost, pokud není jedna či více z položek skladem, odešlou neúplnou zásilku, do které vloží papírek s kódem neodeslané věci/věcí a tyto jsou odeslány později, takže žádný strach. Zatím vždy mi vše došlo v pořádku. Čekací doby okolo jednoho měsíce, teď v blízkosti vánoc se natáhnou, klidně i na 6 - 8 týdnů. Jo a ještě, obchod automaticky odesílá na nadresu uvedenou u Paypal účtu. CharlieCh
...s větrem o závod.
googie
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od googie »

Nepoužívať pred Vianocami, objednával som 30 dní pred Vianocami a došlo až v Januári. Teraz mi prišla zásielka, ale bez jednej položky. Sami ťa na to upozornia, že keď naskladnia tak pošlú dodatočne. Aj sa tak stalo. Dnes došiel zbytok. Kvalita bohužiaľ kolíše, ale to môžeš čakať pri 7 USD položkách.
F-86 Sabre EDF 92mm, Parkzone Typhoon, Haikong Spitfire, Zero
maroslong
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od maroslong »

googie píše:...Kvalita bohužiaľ kolíše...

Ono akosi už názov obchodu napovedá o čo ide... Kamarát z klubu odtiaľ párkrát čosi bral a raz ma na čosi nahovoril, tak som zo srandy a zvedavosti objednal asi 6 vecí z rôznych oblastí. Z toho 2 boli úplne nepoužiteľné, 1 lepšia ako som čakal a zvyšok v kvalite akú by som čakal v obchodoch typu "všetko za 1,99 Eur". Potom som skúsil ešte dve digi váhy, jednu malú presnú (0,1g) a jednu závesnú. Tá presná ma prekvapila veľmi milo, je fakt presná, kalibrovateľná a lepšia ako iné, ktoré kamaráti kúpili u Havla a kdesi u nás. Tá druhá má mať podsvietenie a nemá (resp. nefunguje), inak je OK. Dodanie trvalo v prvom prípade asi mesiac, v druhom dva. Takže podľa mňa ide o obchod z tovarom ktorý trebárs neprešiel kontrolou, nejakým spôsobom nevyhovuje a podobne. Proste lotéria, ako napovedá názov. O kvalitný značkový tovar samozrejme nejde, to snáď nikto ani neočakáva, ale občas sa dá natrafiť na fungujúce celkom zaujímavé volovinky.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od jyrry »

maroslong píše:..... Proste lotéria, ako napovedá názov. O kvalitný značkový tovar samozrejme nejde, to snáď nikto ani neočakáva, ale občas sa dá natrafiť na fungujúce celkom zaujímavé volovinky.

Na 100% souhlasim. Uz si objednavam jen ty zajimave volovinky a ty obvykle nezklamou :-)
Jinak mobily, drazsi pc komponenty, elektronika, ............ = ruleta.... Zato tech "uzitecnych volovinek" na hrani a bastleni je tam hodne.
jyrry.webnode.cz
Drondys

#9 Příspěvek od Drondys »

DealExtreme používá tu nejlevnější variantu poštovného, která je sledovatelná pouze v rámci výchozí pošty, ale už ne v ČR. Česká pošta k těmto zásilkám neposkytuje informace pro sledování, protože z nich nemá dost velký "bakšiš". K tomu, aby byla zásilka sledovatelná i v ČR by musela být použita o něco dražší varianta poštovného minimálně typu Air Parcel, kterou lze zvolit např. při objednávkách na HobbyKingu.

Takže u zásilek DealExtreme kde je zvoleno to nejlevnější poštovné případně free shipping můžete sledovat jen do odeslání do ČR a pak po pár dnech lze položit dotaz zda zásilka již dorazila do ČR i když není sledovatelná na území ČR, ale tento dotaz lze vznést buď telefonicky, a to ve všední dny od 8.00 do 17.30 hodin na čísle 800 177 889 nebo dotazem na lokální poště (oni to v jejich lokálním systému vidí), a to s použitím buď zahraničního Tracking Number nebo stačí i jen specifikace jména a adresy adresáta, která by měla být na zásilce uvedena. Na tom telefonním čísle i v rámci nahlédnutí do interní dtabaáze České pošty jsou informace o všech zahraničních zásilkách došlých do ČR přes poštu i když zásilka na území ČR není dále sledovatelná.

Je třeba si uvědomit to, že Česká pošta nemá zájem tyto informace poskytovat prostřednictvím Internetu i když je interně má k dispozici, protože dle jejího názoru za to nemá dostatečně zaplaceno. Jde o to, že pro zásilky, které mají v ceně zahrnuto nějaké sledování je k dispozici podací číslo, které je dohledatelné, ale záleží na tom zda je nebo není v ceně poštovné zahrnuto sledování i v cílové zemi nebo třeba jen sledování v rámci výchozí pošty.

Pokud je v ceně poštovného zahrnuto pouze sledování např. jen z výchozí pošty pak jsou k zásilce dohledatelné pouze informace, které v rámci sledování zapisuje výchozí pošta a ty obvykle končí tím, že zásilka byla odeslána do cílové země.

Pokud je v ceně poštovného zahrnuto i sledování až k cíli pak jsou k zásilce dohledatelné nejen informace, které v rámci sledování zapisuje výchozí pošta, ale i ty co zapisuje pošta v cílové zemi. Například v HobbyKingu je takovým poštovným pro zásilky odesílané z HongKongu u nichž je v ceně poštovného zahrnuto sledování i v cílové zemi minimálně poštovné typu Air Parcel jak už jsem zmínil a samozřejmě také dražší varianty jako EMS apod., ale Air Parcel je cenově nejpřijatelnější variantou s plným sledováním. Air Mail není plně sledovatelná varianta poštovného tj. poslední informací u ní je obvykle informace o odeslání zásilky z výchozí pošty do cílové země a nic víc.

To, že Česká pošta poskytuje nějaké informace k zásilkám ze zahraničí přes telefon obecně nemá být náhrada služby sledování, ale jen krajní možnost, kterou zákazník zvolí pokud jinou prostě nemá. Kapacitně tato služba je samozřejmě záměrně omezena tj. nemusí být jednoduché se na ni jen tak lehce dovolat (při větším vytížení dochází k tomu, že je linka často obsazena).

Obecně vzato to bere Česká pošta zhruba tak, že ten kdo chce mít sledování zásilky s informacemi k dispozici na Internetu v ČR ten si má zabezpečit, aby byla zásilka poslána s už zahrnutou cenou v poštovném za sledování i v cílové zemi. Pokud to adresát neudělá, ať už proto, že to nemohl ovlivnit nebo prostě z nevědomosti nebo v touze po co nejlevnějším poštovném zvolil jinou variantu poštovného bez kompletního sledování pak má holt smůlu a může buď jen čekat a doufat a nebo se může začít shánět po informacích po telefonu nebo na lokální poště kde mohou pracovníci pošty nahlédnout do interního systému s databází zásilek České pošty což může být pro něj problematičtější než to vyhledání na Internetu, a to je účel, který má adresáta tlačit k tomu, aby se snažil to do budoucna ovlivnit a zabezpečit poslání zásilky s takovým poštovným v jehož ceně bude zahrnuto sledování i v cílové zemi a Česká pošta z toho pak bude mít větší "bakšiš".
CharlieCh

#10 Příspěvek od CharlieCh »

Objednal jsem 4 mobily v cenách 85 - 130 dolarů, přístroje jsou do dneška (asi 10 měsíců) naprosto funkční, pouze jeden (můj :D ) není v češtině, ostatní tři ano. Za ty peníze jsou nabity funkcemi, Wifi, 2 aktivní karty, rádio, televize (jenom analog :( ) ... pouze citlivost je nižší.
Rovněž špuntová sluchátka (Kanen?) za pár dolarů hrají solidně, naproti tomu jsem objednával prodlužovací kablík k handsfree a ten byl DYI, upadený drátek jsem musel přiletovat.
Mezi blbosti bych zařadil zvukovky tvaru flešky, jsou naprosto geniální, pokud nemáte stejně jako já na stolním PC na dosah zdířky na sluchátka a mikrofon, ale USB ano, za cca 2,5 dolarů, 3 kusy, všechny funkční.
...s větrem o závod.
ifin

#11 Příspěvek od ifin »

Pár věcí jsem objednal, došlo všechno. Kvalita průměrná (vzhledem k ceně). Regulátor Mystery bohužel od začátku dělal problémy a po třech vzletech odešel.
Nelítá to? A zkusili jste to nakopnout?
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od jyrry »

ifin píše:..... Regulátor Mystery bohužel od začátku dělal problémy a po třech vzletech odešel.

nestras, mam z DX 2ks Mystery 60A v provozu a ted nove dalsi 2 (taky 60A) pripravene na stole...
jyrry.webnode.cz
zdzd

#13 Příspěvek od zdzd »

ifin píše:Pár věcí jsem objednal, došlo všechno. Kvalita průměrná (vzhledem k ceně).

Kdyby to platilo, bylo by to zlaté....

Jenže neplatí. Je to obchod se šmejdy a někdy tentýž šmejd není tak úplně tentýž.

Zkusmo jsem si koupil nějakou LED lampičku na čtení.
http://www.dealextreme.com/p/double-hea ... -aaa-41732
Tu jsem měl jednu a svítila suprově. Pak jsem ji někde pozbyl. Objednal jsem tedy nové a rovnou tři. Hrůza, děs, běs a utrpení. Byly v tom modrobílé LED ve kterých se nedalo číst. LED jsem si pak sám vyměnil za jiné. Bylo to x pokusů, než jsem se dopídil k typu s použitelnou velikostí a barvou. Stálo mne to asi třikrát tolik, co ty tři lampy...

Pak jsem od známého koupil accu, které si z DX omylem objednal. Nebylo to do modelařiny, tak jsem je risknul a hned zkusmo změřil. S kapacitou to bylo horší. Oba ty články mají napsáno 1000mAh, reálně jsem jim naměřil něco pod 400. Pro tu mou potřebu to stačí - starý článek měl aktuální kapacitu 7mAh.

Ovšem koupit je do modelu pro RC nebo dokonce pohon, byla by to katastrofa.

Ony jsou vůbec zajímavé. Z venku jsou tam dvoje stejné.
Standard: http://www.dealextreme.com/p/lc-16340-3 ... pack-44779
Protected: http://www.dealextreme.com/p/protected- ... pack-44774

Vypadají stejně, kapacita stejná, byť neznámá: Typical Capacity: 1000mAh (Actually 550mAh) změřená pod těch 400.

Hmotnost standard 33g, protected 40g, navážil jsem 18g. Pro dva by to bylo 36g. Ani to, ani to.

Shnuto, standard dealextreme. Je to loterie. Nakup, je to za pár šupů a možná se ti to bude hodit...

Nějaké levné kravinky pro srandu s tím, že to možná fungovat bude, možná to bude opravitelné, připadně se to rovnou vyhodí. To se snad dá. Ale něco, co má fungovat a je opravdu potřebné? To z DX nikdy.
qq
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od qq »

jyrry píše:
ifin píše:..... Regulátor Mystery bohužel od začátku dělal problémy a po třech vzletech odešel.

nestras, mam z DX 2ks Mystery 60A v provozu a ted nove dalsi 2 (taky 60A) pripravene na stole...

Když se podíváš, tak Mystery na HK a Mystery na DX nejsou totéž. Mají jinou barvu, jinak kondíky,... Někde jsem četl, že stejně jako se vyrábí "dvoje" serva - jedna pro Čínu, druhá pro vývoz - přičemž kvalita je u každých jinde a stejně to prej je nejen s Mystery.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od jyrry »

qq píše:...
Když se podíváš, tak Mystery na HK a Mystery na DX nejsou totéž. Mají jinou barvu, jinak kondíky,........

No nepodivam, Mystery 60A se na HK nevyskytuje, pouze do 40A. Asi se ale po Mystery 60A priste podivam uplne jinam....
jyrry.webnode.cz
Odpovědět

Zpět na „Internetové a jiné nákupy“