letadlo pro MVVS 2ccm?

Jednou je možná elektrika nahradí, do té doby ale ještě budeme s nimi mít plno problémů. Tady nám třeba někdo poradí.
Odpovědět
Zpráva
Autor
von boberov

Re: letadlo pro MVVS 2ccm?

#76 Příspěvek od von boberov »

kasssy píše:Tak motor mám doma.

Tak Tě vítám ve světě mastnoletců a že jsem tak zvědav, který model nakonec vyhrál výběrové řízení :?:
kasssy
Kontaktovat uživatele:

#77 Příspěvek od kasssy »

von boberov píše:
kasssy píše:Tak motor mám doma.

Tak Tě vítám ve světě mastnoletců a že jsem tak zvědav, který model nakonec vyhrál výběrové řízení :?:

Model zatím nevyhrál žádnej, nějaký nitky mám, jen se zkouším trochu zapojit manželku a ježíška, tak to zatím nehrotím:-))
Chybama se člověk učí..hmm asi jsem jeden z nejvzdělanějších lidí...
kasssy
Kontaktovat uživatele:

#78 Příspěvek od kasssy »

ještě pár dotazů:
jaký servo na plyn? Stačí nějaký "pidi" např 6g, nebo tak? asi jo,ale sichr je sichr :D
Jaký zhruba objen nádrže? Vím, že jde o to, jaká se vejde do éra, ale jak dlouho třeba vydrží ve vzduchu např. na 75ml.... našel jsem i nádrže obyč a nebo akrobatický, jaký je rozdíl???
DAF
Kontaktovat uživatele:

#79 Příspěvek od DAF »

Za sebe bych tam dal HS-81, 6g mi přijde až moc malé. Jestli má někdo jiný názor a zkušenost, prosím. Stejná serva bych použil i na kormidla. Pokud jde o nádrž, optimální je kolem 100 ml (Pelikán má akro nádrž 110 ml - http://www.pelikandaniel.com/?sec=product&id=4025 ). S tou mi 2,5 ASP na brblající chod (cca 1/2 plynu) vydrží kolem 19 minut. Pokud s tím budeš akrobatit, vydrží to určitě kolem 10 minut (nutno ale stejně vyzkoušet) a bude to tak akorát. Jinak akro nádrž pracuje stejně ve všech polohách, má uvnitř tzv. bimbátko, které prostě vždycky žbluňkne do toho kouta, kam nateče palivo.
Hitec Aurora 9X
72ka

#80 Příspěvek od 72ka »

Ahoj, s nadrzema presne jak pise DAF, vic nez 110ml obvykle do malyho era stejne nedostanes. Servo na plyn, dal bych cokoli okolo 9g, na kormidla hs-81 proc ne, jsou skvela. Jinak na spalovaky davam vsechna serva pres gumovy pruchodky kvuli vibracim.
Když letadlo kouří, je to správně!
DAF
Kontaktovat uživatele:

#81 Příspěvek od DAF »

Právě kvůli vibracím bych i na plyn dal tu HS-81. Ale říkám, je to o názoru a zkušenosti s konkrétním servem.
Hitec Aurora 9X
kasssy
Kontaktovat uživatele:

#82 Příspěvek od kasssy »

dík za ten postřech kvůli těm vibracím, vůbec mě to nedocvaklo, u elekter jsem to neřešil:-))
To asi bude i lepší použít přijímač bez krystalu co? jeden doma mám..
pokud jde o tu nádržku, tak jsem si myslel, že bimbátko mají všechny...
A tak pokud koupím např. tu z odkazu výše, tak dokoupit stačí už jen hadičky ke karbecu a tlakování? A co filtr? bývá součástí bimbátka, nebo je někde vloženej cestou? já vím, že mě zajímají prkotiny, ale nerad bych něco objednal a pak zjistl, že mě něco chybí a zůstal tak dýl na zemi:-)))
von boberov

#83 Příspěvek od von boberov »

Ahoj, filtr součástí nádrže není, musí se přikoupit, ale zase- je to věc názoru, já třeba filtr do letadel nedávám, pouze tankuji palivo přes filtr určený pro osobní auta(ke koupení v každý mototechně)
kasssy
Kontaktovat uživatele:

#84 Příspěvek od kasssy »

von boberov píše:Ahoj, filtr součástí nádrže není, musí se přikoupit, ale zase- je to věc názoru, já třeba filtr do letadel nedávám, pouze tankuji palivo přes filtr určený pro osobní auta(ke koupení v každý mototechně)

A je to tu, už pátrám, jestli plstěný bimbátko, nebo ne :D
Všechny názory pro i proti mají svoje opodstatnění :D
Taky už vymejšlím palivo, ale minimálně pro začátek koupím origo. těch 2.5 litru za malý balení mě bude na nějakou chvíli stačit... Jinak asi zabavím tchánovi slivovici kterou bude po neděli pálit :D
DAF
Kontaktovat uživatele:

#85 Příspěvek od DAF »

kasssy píše:To asi bude i lepší použít přijímač bez krystalu co? jeden doma mám..

Když ho dobře uložíš, tak není problém a je jedno jestli je "krystalový", či "syntetický".

kasssy píše:pokud jde o tu nádržku, tak jsem si myslel, že bimbátko mají všechny...
A tak pokud koupím např. tu z odkazu výše, tak dokoupit stačí už jen hadičky ke karbecu a tlakování?

Přiznám, že jiné (kupované) nepoužívám. Ale když se to dostane do ruky starší plánke z řady Modelář, je tam dost nádrží, které jsou pájené z tzv. konzerového plechu (normální rozstříhaná konzerva třeba od hrášku) a tam je naletovaná trubičky, která je pevná. Taková konstrukce moc akrobatická, t.j. umožňující jiné letové polohy moc neumožňuje. K té z odkazu už opravdu stačí dokoupit hadičku na propojení s karbecem, tlakování a plnění.

kasssy píše:A co filtr? bývá součástí bimbátka, nebo je někde vloženej cestou? já vím, že mě zajímají prkotiny, ale nerad bych něco objednal a pak zjistl, že mě něco chybí a zůstal tak dýl na zemi.

Když filtruješ palivo už při čerpání ... Jak psal kolega, je to věc názoru a zvyklostí.
Hitec Aurora 9X
Pti
Kontaktovat uživatele:

#86 Příspěvek od Pti »

Servo na plyn běžně používáme HS-55, HTX-900 naprosto bez prpoblémů. Co se týče serv na kormidla. HS-81 má plastové převody, pokud je masívnější táhlo a výškovka, snadno se očešou. Pokud HS-81 použiješ, počítej s tím a prostě měj v záloze náhradní převody. Výhodnější je použít HS-82 s kovovými převody. nemusíš se bát ani větších serv s hmotností 20 -24g, docela dobré jsou GWS Park http://www.va-models.com/eshop1/gws-park-p-77.html jsou levná, poměrně robustní a mají jen 18g. Používal jsem je v modelech na 3,5 ccm motory (FW-190B-0)

K nádrži. Bude ti stačit 75 ccm nádrž. 100 ccm vozím v soutěžních modelech a po 7 min. letu na plný výkon je tam ještě tak 1/4. 75 ccm ti bude bohatě stačit, nebudeš vozit zbytečně moc paliva a zbytečnou hmotnost. Na tu 75 ku budeš létat tak 7-10 min.
Pro malý éro použij taky vhodný baterky na přijímač, létáme se 400mAh akumulátory GP 2/3AAM http://www.batteriesinaflash.com/assemb ... h-flat-top. Vystačí to na 20-30 min létání. Jsou to velmi dobré akumulátory s dlouhou životností.

A na závěr, šetři při stavbě hmotnost, a to všude, kde je to možné. Dobře rozmísti RC vybavení, abs pokud možno nemusel nic dovažovat. Pokud uděláš malý model těžký, budeš s ním mít problémy. Plošný zatížení by mělo být kolem 50g/dm2, 60g - 65g/dm2 je tak hranice, a pak už to bude jen horší a horší.
von boberov

#87 Příspěvek od von boberov »

kasssy píše:Všechny názory pro i proti mají svoje opodstatnění :D
:D

No jo no, názor na filtr jsem vyčetl před mnoha lety v modeláři za 4Kčs, snad to byly články p.Havla o kategorii F3A:

Dejme tomu, že vložíš mezi motor a nádrž toto: http://www.kostkamodelcentrum.cz/obchod ... olozek=288 a ono se to časem pomaloučku začne zacpávát. Prvně budeš občas zoubek po zoubku povolovat palivovou jehlu, za nějakou dobu už to nebude pomáhat tak začneš měnit svíčky a všechno možný jen na filtr jak na potvoru opomeneš. Po takovéto ladící proceduře bez konce se na spalováky vykašleš a zůstaneš u elekter(ber tu trochu jako srandu :) )
Když to ale párkrát za provozu prohlédneš a vyčistíš, tak to bude taky v poho...
Jinak palivo jsem v letě viděl ve Žďáře v prodejně pod kulturákem.
kasssy
Kontaktovat uživatele:

#88 Příspěvek od kasssy »

ve který prodejně pod kulturákem myslíš? Žďár je samá hospoda :D
Četl jsem, že se může dostat do nádrže bordel z výfuku. nevím jak moc je to reálný,ale to pak filtr při tankování nezachrání. Zkusit můžu oboje, však to nestojí ranec oproti jiným věcem...
von boberov

#89 Příspěvek od von boberov »

Tento pán http://www.kolejiste-zdar.cz/ má ve sklepě pod ždárským kulturákem modelářskou prodejnu a vlakové kolejiště. Má tam teda spíš hračkoidní zboží, ale třeba balsu a smrk. nosník tam koupíš. :?
kasssy
Kontaktovat uživatele:

#90 Příspěvek od kasssy »

von boberov píše:Tento pán http://www.kolejiste-zdar.cz/ má ve sklepě pod ždárským kulturákem modelářskou prodejnu a vlakové kolejiště. Má tam teda spíš hračkoidní zboží, ale třeba balsu a smrk. nosník tam koupíš. :?

Tak to jsi mě potěšil! Dík moc...Já neměl tucha, že k tomu kolejišti má i prodejnu. Na vláčky se chystáme už dlouho,ale jaksi se k tomu nemůžem dokopat :oops:
Taky se o tom v jeho obchodě na Smetanovce mohl prodavač zmínit, chodívám tam nakupovat a i jsem zmiňoval, že to mám k modelu.... to tam určo brzo skáknu....
Odpovědět

Zpět na „Spalovací motory“