Phoenix RC

Název tohoto fóra mluví sám za sebe.. prosím ale žádný warez. Cokoliv okolo pirátského software, cracků, hacků atd bude ihned mazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
FlyBear

Re: Phoenix RC

#661 Příspěvek od FlyBear »

Ještě bych možná zkusil jeden postup. Ale je to jen střílení od boku, asi nepomůže - je to jen pokus :wink:

- Odinstaluj normálně ze svého PC Phoenixe.
- Restartuj a přihlas se jako administrátor (nebo si sám sobě, máš-li jiné konto, přiřaď práva admina).
- Projdi datové adresáře (Documents and Settings a podobné) a poté i Program Files a Windows - smaž ručně veškeré zbytky Phoenixe, které tam najdeš.
- Projdi registry a taktéž smaž veškeré zbytky Phoenixe, které tam najdeš.
- Restartuj a přihlas se jako administrátor (nebo tím kontem, ke kterému sis dal práva admina).
- Nainstaluj Phoenixe 2.5 z origo CD podle pokynů výrobce, nastav znovu Tx a vyzkoušej, že vše funguje (na lítání, ne na RCmanii serveru :) ).
- Restartuj a přihlas se jako administrátor (nebo tím kontem, ke kterému sis dal práva admina).
- Instaluj upgrade z 2.5 do 3.0. Neexperimentuj s ničím jiným, máš-li origo verzi 2.5, tak prostě použij tenhle stažený upgrade, žádný jiný.
- Vyzkoušej, že ti verze 3.0 funguje (stále jen na lítání, ne na RCmanii serveru :) )
- Vypni si v Phoenixu veškeré automatické aktualizace!
- Spusť normálně Phoenixe.
- Ručně z menu zvol kontrolu na nové verze software (pouze software - nikoliv modely, lokace a jiné serepetičky).
- No a fčíl sa uvidí.... :)

Nezapomeň taky, že po celou dobu, kdy budeš pouštět Phoenix nebo v něm cokoliv dělat, tak musíš mít připojen originál kablík a k němu Tx a to rádio musí být zapnuté.
vylizplech

#662 Příspěvek od vylizplech »

nazdárek,měl bych jeden malý dotaz na lítání online v phoenixu,když už jsem tedy online,nedá se něčím přepnout,abych se mohl kukat i na ostatní modely a ne jen na sebe?
rampa_mckvak
Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko

#663 Příspěvek od rampa_mckvak »

Taky by mě to zajímalo. Já na nic nepřišel. A možná by stačila v rohu malá obrazovka, kde se další éra pohybují vůči mě. Vím, že je tam vidět "bublina" s daným pilotem od příslušného éra.
Teď mě napadá. Možná by to šlo. Stačí přepnou do menu: Zobrazit / Kamera / Volný let. Pak stiskem pravého tl. myši se dá čučet kam potřebuješ.

edit: Tak jsem to prubnul. Funguje to, ale můžeš jen koukat a moc si nezalítáš.
Co neubrzdíš neukecáš.
psena
Kontaktovat uživatele:

#664 Příspěvek od psena »

Ostatni modely prepinas pismenem N.
jirkaB78

#665 Příspěvek od jirkaB78 »

chtěl bych si koupit Phoenixe a naučit syna lítat a sebe zdokonalit, ale na stránkách Phoenixe jsem nenašel podporovanou svoji vysílačku.
Mám Futabu Skysport 4 (40MHz) je to obyčejná 4 kanálová (žádný displej, mix a exponenciály). Zespodu má konektor učitel žák. Předpokládám že je na něm signál PPM a že to půjde pokud dobastlím redukci.

K vysílačce jsem si kdysi dobastlil kabel s PIC k FMS aby to jelo pod Win XP.
Pokud jsem to provozoval pod starýma 98 tak jsem to měl bez PIC na RS232 a nějakým programem jsem viděl průběh signálu: 4 obdelníky, které měnily svoji šířku dle polohy jednotlivého kanálu = asi je to to PPM

Pojede mi moje stará Futaba s Phoenixem, nebo si mám koupit Spektrum?
Lítám v MODE1 - plyn nalevo (jde pak spektrum předělat z MODE2 na MODE1?)

Předpokládám, že Phoenix je někde jinde jak FMS a chci aby syn (8let) hned začal trochu s reálnějším simulátorem. Mě to FMS stačí jen k "oprášení" po zimě a od Phoenixe si slibuji možnosti nějaké akrobacie pro sebe. Pro syna na začátek uvažuji o RTF elektro větroni z EPP i s vysílačkou.
Naposledy upravil(a) jirkaB78 dne pon 31.10.2011 0:15, celkem upraveno 1 x.
jirkaB78

#666 Příspěvek od jirkaB78 »

asi to půjde:
All Futaba ("Futaba/Hitec round" or "Futaba square" adaptor required)

já mám ten kulatý, tak by neměl být problém
cilek

#667 Příspěvek od cilek »

jirkaB78 píše:Lítám v MODE1 - plyn na levo (jde pak spektrum předělat z MODE2 na MODE1?)

Předpokládám, že Phoenix je někde jinde jak FMS a chci aby syn (8let) hned začal trochu s reálnějším simulátorem. Mě to FMS stačí jen k "oprášení" po zimě a od Phoenixe si slibuji možnosti nějaké akrobacie pro sebe. Pro syna na začátek uvažuji o RTF elektro větroni z EPP i s vysílačkou.

Máš trošku guláš v modech - mode1 je plyn vpravo. A u letadel podle mě FMS na naučení stačí. Otázkou je, jestli kluka vůbec modely chytnou, aby to nebyly vyhozené peníze. Já bych asi radši napřed investoval do lepší vysílačky.
shrubber
Kontaktovat uživatele:

#668 Příspěvek od shrubber »

A když už ses zeptal, tak spektrum DX8 má oficiálně podporovanou změnu modu, ale znamená to rozšroubovat vysílač. Ostatní spektra se kupují v tom modu, ve kterém je chceš používat, a oficiálně se to změnit nedá. Nevím jestli to jde neoficiálně. Jestli ale chceš používat vysílač v simulátoru v jiném modu než u skutečných letadel, tak ho můžeš u počítače prostě obrátit o 180 stupňů a přeprogramovat výchylky.
ex Modela T4, QB-15
Phoenix, DX6i, Easystar II, Blade Nano CP X
jirkaB78

#669 Příspěvek od jirkaB78 »

ten mode1 jsem spletl, dík za opravu. Mám mode2
lítám celou dobu sám a to rekreačně hornoplošník 1.4m se spalovákem 4.6 MVVS ABC a na úplného začátečníka (syna) je to moc rychlý.
S tou novou vysílačkou jste mi nasadili brouka do hlavy.
Vrtulníky ale lítat nechci, tak mi stačila klasika.
Pokud koupím celý set Spektrum + Phoenixe, je tam i přijímač, nebo ho budu muset dokoupit?
shrubber
Kontaktovat uživatele:

#670 Příspěvek od shrubber »

Vysílač Spektrum se dá koupit samostatně nebo s přijímačem. Já ho koupil samostatně, protože cenově to vyšlo víceméně nastejno. O žádném setu Spektrum + Phoenix nevím. Pokud někdo něco takového nabízí, bude to IMHO jen nabídka konkrétního obchodníka a je třeba se ptát u něj.
ex Modela T4, QB-15
Phoenix, DX6i, Easystar II, Blade Nano CP X
Cadfael
Kontaktovat uživatele:

#671 Příspěvek od Cadfael »

Omlouvám se předem za asi poněkud hloupý dotaz, na který se mi ale nepodařilo najít odpověď i po delším hledání na fóru. Jako mírně pokročilý, který léta bez problémů čtyřkanály (Blade 120SR, mSR),s pár hodinami na Phoenixu, který chce postupně proniknout i do CP mašin, jsem si nyní pořídil Blade SR, nastavil si ho na svém Spektrum DX6i podle doporučeného nastavení z netu a chtěl bych si toto nastavení ověřit nejprve na simu, než budu zkoušet vrtulník. Problém je v tom, že Phoenix vyžaduje (podle manuálu) nastavení serv 90 stupňů a já v profilu SR mám nastavené 120. Připadá mi, že pokud bych nastavil serva na 90 stupňů pro sim, tak celé nastavení bude mimo. Nemám problém létat vrtulníky v simu s normálním jednoduchým profilem HELI na vysílačce, ale chtěl bych mít možnost testovat na simu (v mezích možností) správnost skutečného nastaveného profilu vysílačky pro daný model. Existuje na to nějaký způsob řešení? Děkuji za radu.
psena
Kontaktovat uživatele:

#672 Příspěvek od psena »

Na simu si maximalne vyzkousis krivky otacek a kolektivu, swash mix 120° bohuzel ne.
Cadfael
Kontaktovat uživatele:

#673 Příspěvek od Cadfael »

Obával jsem se toho, ale děkuji za informaci. Nevadí, až se dostanu někdy do haly, vezmu tréningový kříž a najdu ropuchu pravdy nastavení naostro :)
nunasjiri

#674 Příspěvek od nunasjiri »

shrubber píše:A když už ses zeptal, tak spektrum DX8 má oficiálně podporovanou změnu modu, ale znamená to rozšroubovat vysílač. Ostatní spektra se kupují v tom modu, ve kterém je chceš používat, a oficiálně se to změnit nedá. Nevím jestli to jde neoficiálně. Jestli ale chceš používat vysílač v simulátoru v jiném modu než u skutečných letadel, tak ho můžeš u počítače prostě obrátit o 180 stupňů a přeprogramovat výchylky.

Já koupil DX6i v modu 1 a dle návodu na webu (i s fotkama postupu) jsem předělal snadno (nic se nehrabe v elektrice, jenom mechanické přendání kolíků z jedné páčky do druhé, a v menu přehodit mod) na mod 2.Jestli je zájem o Phoenix, tak napiš SZ.
Nyní: DJI Spark
Dříve: Blade McpX - Phoenix v.3, Dx6i - Toro 600, Toro 900, Blade mQX
JuraS.

#675 Příspěvek od JuraS. »

Video odstraneno z duvodu porusovani autorskych prav Phoenixu. // scarabeus
Odpovědět

Zpět na „Simulátory a modelářský software“