Easycopter V4.5 COLIBRI

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
keras

Re: Easycopter V4.5 COLIBRI

#661 Příspěvek od keras »

co deska kde jí sehnat?
Naposledy upravil(a) keras dne pon 14.11.2011 11:24, celkem upraveno 1 x.
pár koaxů > colibri v4.5 > blade mcpx2 + dx6i
darth.hokro
Kontaktovat uživatele:

#662 Příspěvek od darth.hokro »

berte to přes kopírák :D taky mi odešlo jedno servo. Výhodněji než deska mi připadne koupit celej vrtulník.
http://darthhokro.rajce.idnes.cz/
EvzEn

#663 Příspěvek od EvzEn »

Tak to je blbý teda:\ to je mi Vás fakt líto.. Já mám jednu desku objednanou už.. Čekám, že mi časem taky odejdou serva:) mrknete na HB tam se dál pořídit ta deska cca za 400Kč. I když tedy novej vrtas BNF je možná taky dobrý řešení:)
keras

#664 Příspěvek od keras »

Co je HB? Boby něco asi? Promiňte, já už jsem starší generace a nákup přes pajpal nebo jinak do ciziny už nějak nechci podnikat :?
Ale kolibřík i kolegu modeláře fakt nadchnul, že je živej a dost toho kluk vydrží. Hodně jsem mu také pomohl, vymezil serva (ne bužírkou, ale pěkně jsem domáčknul ozubená kolečla a bylo po vůlích :idea: ), předělal zadní motor v ocase, promazal ložiska, motory (mimochodem hlavní motor se po cca 6 baterkách za sebou vůbec nehřeje což je také velká přednost vrťase dobře se chladí) Jo baterky mám z hobbykingu od kamaráda co mi to objednal za 180 korun českých i s poštovným!!! 6 kusů (vejdou se do 100 gramů a pošta je jen za 60 kaček) a 130tek (mAh) což je super bomba :!: . Mimochodem tady chtějí za jednu baterii cca 220kč + pošta!!!
Dále samozřejmě kratší vahadlo to chce!, lyžiny extreme, subtrim pomocí zadního tlačítka taky bomba, udělal jsem si kleštičky na klouby od cykliky páč to je taky téměř nutné!, nahradil hlavní čepy na vrtuly pomocí jedničky drátu (můj nápad!) a zmiňované bužírky z WD oleje............no je to potom o něčem jiném a je to mazel :)
Naposledy upravil(a) keras dne pon 14.11.2011 11:23, celkem upraveno 1 x.
EvzEn

#665 Příspěvek od EvzEn »

Jak máš zkrácený to vahadlo ?? Pochlub se!! :)
HB=hobbyking, to znáš :-)

http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _Set_.html

Tady je deska pro Colbriho, kdyžtak řekni kámošovi,jestli by ti ještě jednu zásilku neobjednal, taky se to vejde do 100g takže poštovný jen 3 doláče :)
Jinak založení paypalu a nabití je fakt hračka, a určitě by se ti to vyplatilo :)
keras

#666 Příspěvek od keras »

evžo díky moc... Jo a proč je hobbyking HB když bych spíš řekl HK??? :oops: Je tam i velké K přece :oops: Sorry hoši jsem asi otík no :oops:

To vahadlo je jediné co ještě nemám. Právě jsem psal, že "to chce udělat". Od doby co jsem začal létat ostřeji tak to mlátí do kabiny (ale dá se létat bez ní a kolibřík je tak o polovinu tižší!!! zase na druhou stranu kabina chrání vrťas a vypadá to lépe no) Ale také to mlátí do ocasu což je blbý.
V rámci ceny, že do toho nechci furt strkat prachy to budu řešit asi nyplema (matkama) od špic protože to i docela dobře vypadá. Zatím mě nic lepšího nenapadlo...
Asi koupím mikrováhu, pro toho kdo se vrťasama zabývá to je dobrá pomůcka.
dík za další nápady a mějte se :-)
EvzEn

#667 Příspěvek od EvzEn »

HB je HK, sorry můj překlep :D Tak až budeš mít nějak pořešený to vahadlo, dej pls vědět plus třeba nákou fotku :)
darth.hokro
Kontaktovat uživatele:

#668 Příspěvek od darth.hokro »

kuja HK mě nenapadlo. Tak hned objednávám :) Jinak já jsem vahadlo upravil dle tohohle vlákna, výměnou pádel z Blade MSR. Ty origo závažíčka se ucvaknou a místo nich se dají ty pádla, mají v sobě dírku, kterou padnou na tu původní tyč. Lepeno 5. min. epoxy.

210620112390.jpg
EvzEn

#669 Příspěvek od EvzEn »

dík za tip, objednám a jdu do toho ;)
BTW ty pádla se daj koupit samostatně, nebo se musí koupit celý flybar a pak je z něj sundat ? :)
darth.hokro
Kontaktovat uživatele:

#670 Příspěvek od darth.hokro »

koupíš za stovku celej flbyr a pádla ucvakneš :) ale jdou upravit i ty origo. Jen se mi tohle víc líbí a je fakt že letové vlastnosti se hodně zlepšili :) akorát je blbý platit to poštovný, pokud tam nebudeš brát více věcí http://www.rcking.eu/cs/blade-msr/3093-eflh3011.html
keras

#671 Příspěvek od keras »

díky za fotky... No hele já přemejšlím jestli dát na vahadlo ty nyple (matky) za špic a nebo tyto pádla. Pokud můžete popište trochu přesněji v čem jsou lepší letové vlastnosti??? Prostě to trochu rozepište. Klonění, vztlak, reakce na povely, nepere se s tím gyro??? Díky moc...
keras

#672 Příspěvek od keras »

- - - - - - -
Naposledy upravil(a) keras dne pon 14.11.2011 11:20, celkem upraveno 1 x.
darth.hokro
Kontaktovat uživatele:

#673 Příspěvek od darth.hokro »

K těm letovým vlastnostem: Vrtulníček lépe reaguje na rychlejší změnu směru, nehádá se semnou :) venku se mi zdá taky o poznání líp ovladatelný.
6810
Kontaktovat uživatele:

#674 Příspěvek od 6810 »

Zdravím,
jsem si říkal, že si tohohle prcka nechám nadělit pod stromek 8) Chtěl bych to zkusit s vrtulníkama
Tak jsem začal číst toto vlákno (už jsem na str.22) a čím víc jsem to čet, tím víc se mi do něho přestává chtít jí :( nějakej podvozek bych neřešil, lyžiny se dokoupí to bude rukama :lol: ale to že jaksi couve a že se z ničeho nic rozvibruje, přestane jet zadní motorek (někomu po druhé baterce, někomu po padesáti), je nakřivo a zdá se mi že lidi pořád něco řeší.
Lítáte už bez havárek, vy co ho máte od začátku vlákna asi jo, co? ;-) Jestli ho ještě máte :-D
A kolik mám počítat na opravy? :-D
Co je teda potřeba udělat na začátku? (Možná to bude někde napsaný, ale už se mi moc nechce číst zbytek stránek :-()
-Psalo se o vůli serv
-pak přijde provrtání ulomených kolíčků co drží listy
-A už si ani nepamatuju co tam je ještě napsaný...
Původně jsem se rozhodoval mezi Colibri V4.5, mcpx, a msr. + ještě cosi. S tím, že bych nejraději mcpx, ale nevím, jestli se do toho vyplatí strčit ty prachy? Ale stáhl jsem si toho mcpx aspoň do Phoenixe, když už ho nekoupím ;-)
Napište mi něco pozitivního, nebo mi třeba napište že mám jít raději do mcpx?
Nebo třeba nepište nic (ikdyž to bych nerad ;-) ) , stačí když jste to dočetli až sem, asi jsem se chtěl jen vykecat :-D ;-)
Solo Pro V2
Cessna 480 RTF Pelikán - darován
Optic 6 35MHz - prodána
darth.hokro
Kontaktovat uživatele:

#675 Příspěvek od darth.hokro »

MPCX, je už úplně někde jinde, jak v letu, tak cenou. Ber Colibriho 4,5, jako nejlevnější variantu jednorotoru na doma. Lyžiny neřeš, zatím se mi ty origo nepovedlo ulomit. Ze začátku bylo pár karambolů. Jedinný co jsem měnil tak držák listů, než jsem přišel na fintu s kolíčkem :) Další úpravu jsem provedl z vahadlem, viz. foto vejš. Jinal lítá velice pěkně. Za bezvětří se sním dá krásně blbnout i venku. Zadní motorek mi odešel cca po půl roce provozu, beru to jako pohodu. Díly na Colibriho jsou relativně levné i u nás.
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“