T rex 250 SE
Re: T rex 250 SE
na FX 18 mám regl v governor režimu nastavený pro oba režimy letu na 60% a gyro na 20 a 15% přepínám podle baterek s 850 jítá s vyšším ziskem s 1000kama s nižším.
- DaveLister
Se setovym pohonem mam na idle1 85% plynu a na idle2 100% oboje rovna krivka.
Tech 85% staci na nejake klidne poletovani a na pomalou lehkou akrobacii, vetsinu casu ale litam na tu dvojku protoze se to tolik neproseda a je to zivejsi
Tech 85% staci na nejake klidne poletovani a na pomalou lehkou akrobacii, vetsinu casu ale litam na tu dvojku protoze se to tolik neproseda a je to zivejsi
Synergy E7 | Gaui NX4 | Trex 450 PRO 6s | Futaba T14SG
Dnes jsem dokončil Nastavení bezpádla 250tky. Nastavení přepákování jsem udělal podle Hum4nfroga . Použil jsem jen lamací páčky. Funguje to perfektně. Děkuju za tip.
Specter 700 V2, Blade 230S with custom belt, Heli-Baby NT, OMP M2 EVO, M4 Max, T-Rex 300X
Futaba
Futaba
jaké FBLko jsi použil?
Origo Align. Kupované tady.
Specter 700 V2, Blade 230S with custom belt, Heli-Baby NT, OMP M2 EVO, M4 Max, T-Rex 300X
Futaba
Futaba
Při prudkém přidání kolektivu udělá vrťas vlevo vbok o 10°, při prudkém ubrání vpravo vbok .
Při prudčím přemetu to dělá zajímavou spirálu .
Létám s listy 205 mm a reglem na 90 %
Je to u 250 normální , nebo se mám trápit s mechanismem vrtulky ( ala happy dog ).
Při prudčím přemetu to dělá zajímavou spirálu .
Létám s listy 205 mm a reglem na 90 %
Je to u 250 normální , nebo se mám trápit s mechanismem vrtulky ( ala happy dog ).
FPV QUAD FAUST,T-REX 600 DOMINATOR,T-REX 500,F3A Supra Fly 10cm,Mistral,Funfly6,5 ,Viper 3D elektro.
Co máš za servo na vrtulce? Jaký gyro a zisk?
T-Rex 600E Pro Spirit, T-Rex 600N AR7200BX, UH-60 (T-Rex 500)
DX9
Carbon Cub SS, Traxxas Summit
DX9
Vše je z orig.sady super combo - gyro GP750
FPV QUAD FAUST,T-REX 600 DOMINATOR,T-REX 500,F3A Supra Fly 10cm,Mistral,Funfly6,5 ,Viper 3D elektro.
Vrtulku na hřídely máš na správném mistě? Problém s vůlí gripů jsi řešil?
DX9
DX9
Vůle v gripech malá je , ale nepřipadá mi že má vliv na to že při větší práci s kolektivem se vrťas přetočí o tak velký úhel . Spíš mi přijde že to nestíhá pobrat servo , nebo vrtulka a děje se to pouze když vezmu víc za kolektiv . Pokud zvýším zisk gyra tajk už ocas ve vzduchu zakmitává . Létám listy rotoru 205 mm - nevím jak se chovají 200 mm ( nezkoušel jsem je ). Při běžném řízení vrtulky prodleva není - spíš problém s velkou změnou náběhu listů rotoru .
frantas píše:Vůle v gripech malá je , ale nepřipadá mi že má vliv na to že při větší práci s kolektivem se vrťas přetočí o tak velký úhel . Spíš mi přijde že to nestíhá pobrat servo , nebo vrtulka a děje se to pouze když vezmu víc za kolektiv . Pokud zvýším zisk gyra tajk už ocas ve vzduchu zakmitává . Létám listy rotoru 205 mm - nevím jak se chovají 200 mm ( nezkoušel jsem je ). Při běžném řízení vrtulky prodleva není - spíš problém s velkou změnou náběhu listů rotoru .
Zkusil bych taky zkontrolovat volný chod v kloubech táhla ovládání vrtulky a namáznout táhlo v tom vedení chyceném k ocasní trubce. Vše musí jít lehce a přitom nevaklat. Taky jsem s tím dost dlouho bojoval. Faktem je, že mě ten ocas překmitával (vrátil se zpět). Na kolik máš nasatavenou citlivost kanálu gyra ??? (a jaký vysílač - Spektrum nebo jiný ??)
Blade msR, mcpx, Trex 250 FBL + DX6i ;Trex 250,Trex 500 FBL + T8FG
- DaveLister
Zkus to roztocit bez hl.listu a tahat za tahlo na ocas, jesli nemas neco s lozsiskama v gripech nebo jesli se po rotoceni neco jineho nezadrhava.
A v jak dlouhou mas paku na servo ocasu?
A v jak dlouhou mas paku na servo ocasu?
DaveLister píše:A v jak dlouhou mas paku na servo ocasu?
Jsem si nemohl vzpomenout proč mi to taky dělalo a ty jsi mě to připomněl děkuji! Páka serva by měla být hodně krátká nebo aspoň u mě to vyřešilo problém.
DX9
DX9
- DaveLister
Nemas zac
Podle manualu by mela byt snad ta nejvnitrnejsi dira na te kulate "pace"(tusim 5mm). Taky jsem dokonce cetl ze tam nekdo privrtal dalsi na 4,5mm a ze to pomohlo, tak to pripadne muzes zkusit.
Podle manualu by mela byt snad ta nejvnitrnejsi dira na te kulate "pace"(tusim 5mm). Taky jsem dokonce cetl ze tam nekdo privrtal dalsi na 4,5mm a ze to pomohlo, tak to pripadne muzes zkusit.
Délka páky na servu je 4,6 mm
Převod smykátka nezadrhává , při roztočení není znát zadrhávání na táhle.
Vysílač mám futabu FC 18 V3+ a gyro mám přes tahový ovladač - takže si ho nastavuji těsně před hodnotou rozkmitávání ocasu .
Neutrální střed samozřejmně nastaven.
Nezkoušel jsem nastavit regl na 100 % - létám na 90 % - nízké otáčky vrtulky ?
Příští týden zkusím jiné listy , tak uvidíme
Převod smykátka nezadrhává , při roztočení není znát zadrhávání na táhle.
Vysílač mám futabu FC 18 V3+ a gyro mám přes tahový ovladač - takže si ho nastavuji těsně před hodnotou rozkmitávání ocasu .
Neutrální střed samozřejmně nastaven.
Nezkoušel jsem nastavit regl na 100 % - létám na 90 % - nízké otáčky vrtulky ?
Příští týden zkusím jiné listy , tak uvidíme