T-Rex 600 Nitro Combo
- Screwball671
Re: T-Rex 600 Nitro Combo
Já mám ty kola fakt rovný, ale včera, vlastně dnes, ve 3h ráno mi to nedalo a šel jsem laborovat. Upnul jsem jeden konec kardanu do vrtačky, chytil jsem ho v ruce za ložisko a roztočil to. A ejhle na konci to docela slušně hází, nasadil jsem na konec domek vrtulky a znovu roztočil a viděl jsme jak to hází s celým domkem přesně jako na helině. Takže i když na to nevypadal, tak je asi ten kardan hnutej, sice málo ale je. Dám tam novej i s trubkou pro jistotu. Dejchž bůh to snad přestane.
Trex 700E, Trex 600 nitro, Protos 500, Trex 500, Trex 450 Sport, Yak 55M, RS352, Piper Cub, Variant
Měl jsem něco podobného. Měl jsem jemně sjetou hřídel na přední převodovém kolem co pohání kardan zkus se na to podívat. Převod chodil náhoru a dolů v domku asi o 1-2mm. Dal jsem nový a je klid.
T-Rex 600E Pro Spirit, T-Rex 600N AR7200BX, UH-60 (T-Rex 500)
DX9
Carbon Cub SS, Traxxas Summit
DX9
- Screwball671
To se ani nehne, tak dnes jsem vyměnil kardan s trubkou, zítra to zkusím a běda Vám jestli to tím nebylo. 
Trex 700E, Trex 600 nitro, Protos 500, Trex 500, Trex 450 Sport, Yak 55M, RS352, Piper Cub, Variant
- Screwball671
Tak jsem to byl zkusit až teď, ale je to furt stejný, začínám mít podezření na motor. Gumová koncovka na výfuku se klepe jako blázen. Bohatost jsem zkoušel ale nijak to nepomáhá, teď mám 2 otočky na přechodový, necelou jednu čtvrtinu na volnoběžný a jednu otočku na hlavní jehle, motor Align 55H.
Když se mě třepe koncovka výfuku tak vím, že mám špatnou bohatost směsi a vždy mě to sedělo i podle teploty motoru.
T-Rex 600E Pro Spirit, T-Rex 600N AR7200BX, UH-60 (T-Rex 500)
DX9
DX9
Když se mě klepala koncovka výfuku vyměnil jsem gumy v hlavě a ok.
TREX 600N HC3SX, Sniper II HC3SX, TREX 450SE, Futaba T10 CG a nějaké to letadlo
- Screwball671
Bubba píše:Když se mě klepala koncovka výfuku vyměnil jsem gumy v hlavě a ok.
Mysliš asi gumy v rotorový hlavě že?
Jo, v hlavě - byly asi omačkané a bylo sotva viditelné posunutí hřídele na jednu stranu. Jak se heli odlepila ze země zmizel deflektor.
TREX 600N HC3SX, Sniper II HC3SX, TREX 450SE, Futaba T10 CG a nějaké to letadlo
Screwball671 píše:Tak jsem to byl zkusit až teď, ale je to furt stejný, začínám mít podezření na motor. Gumová koncovka na výfuku se klepe jako blázen. Bohatost jsem zkoušel ale nijak to nepomáhá, teď mám 2 otočky na přechodový, necelou jednu čtvrtinu na volnoběžný a jednu otočku na hlavní jehle, motor Align 55H.
Pokud po výměně celého kardanu vibrace nepřestali (předpokládám, že jsi nenarazil kardanovou tyč napevno do , zkontroloval bych ještě hlavní hřídel jestli není hnutá. Mě kdysi trápil podobný problém a po výměně to přestalo. Zjistil jsem, že pokud prstenecem co je na hlavní hřídeli přišroubován dvěma červíky nejde bez zadrhnutí projet po hřídeli od zhora dolů, tak ta hřídel není rovná.
Dále samozřejmě vibrace způsobují nevyvážené listy, pokus máš pádla tak i ty.
Co se týká motoru, tak já když jsem ho měl ne zrovna ideálně nastavený - moc bohatý nebo moc chudý, tak mi vibrace nezpůsoboval - pouze, když měl málo otáček. Spíš bych zkontroloval, jestli je přesně vycentrovaný a není přimontován mírně šikmo apod.
...jak se dívám, řešíte zde už poměrně dlouho vibrace na helině a žádný posun kupředu...tak mi připadá, zda není lepší helinu vyměnit za jinou
ale vážně - co má ještě TRex600 nitro za mouchy....chci jít do bezpádla, je zde nějaký zásadní problém s čínskou technikou???
Goblin 700, Goblin 500 sport, Trex 600 nitro, Geprc XL5, Race 250, Tiny Whoop, Stingrey 500
Jak se pojí trex600 nitro s čínskou technikou?
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Myslím tím, že většina dílů na vrtulníky je vyrobeno, či smontováno v číně a okolí....
Goblin 700, Goblin 500 sport, Trex 600 nitro, Geprc XL5, Race 250, Tiny Whoop, Stingrey 500
Určitě se vyvaruj nákupu značek HK apod. Nepřinese ti to nic dobrýho.
- Screwball671
Před jistou dobou jsem tady řešil vibrace při vyšších otáčkách, teprve teď mi pomohla výměna celý hlavy. Od MalcolmaX mám celou hlavu a dnes jsem dal v tý vichřici jen vis a ejhle vibrace jsou fuč. Myslím si, že mám lehce hnutej kámen hlavy, když jí točím v ruce, tak to poznat není a ve vzduchu k tomu moc blízko člověk nemůže, aby to zkoumal. Dnes to fakt fučí, myslím si. že v nárazech tam je min. 10m/s. I s 6ti kilem to docela cloumalo, že jsem měl co dělat to udržet na fleku.
- Screwball671
Nemáte někdo s tímto typem domku ložisek hlavní hřídele zkušenost?
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _600N.html
Jestli jsem to dobře pochopil, tak tam jsou tam radiální i axiální ložiska, jpodobně asi jako v gripech NR.
Mělo by to snížit namáhání radiálů. Taky mi není jasný proč jsou tam jen dvě, když Nitro má tři, podle průměru se dávají na horní a menší na dolní místo v rámu, prostřední jen s radiály se tu nějak neřeší. Mě to příjde divný mít v prostředku zase úplně jinej domek, kvůli souososti.
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _600N.html
Jestli jsem to dobře pochopil, tak tam jsou tam radiální i axiální ložiska, jpodobně asi jako v gripech NR.
Mělo by to snížit namáhání radiálů. Taky mi není jasný proč jsou tam jen dvě, když Nitro má tři, podle průměru se dávají na horní a menší na dolní místo v rámu, prostřední jen s radiály se tu nějak neřeší. Mě to příjde divný mít v prostředku zase úplně jinej domek, kvůli souososti.