Video: 2.5kW F3X Viking E - zálet v HD

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Zamčeno
Zpráva
Autor
graup15

Re: Video: 2.5kW F3X Viking E - zálet v HD

#1321 Příspěvek od graup15 »

FilipV píše:Myslel jsem si, že 4S je moc, dám tam větší dvoučlánek, abych se vešel
do 200A :lol:

3S a 17/18 na rychlíka o rozpětí do 180cm a budeš spokojený.
Kentán
Kontaktovat uživatele:

#1322 Příspěvek od Kentán »

jo jo,nevadí,já to jen zkusil.zatím zkusím svahovat.
graup15

#1323 Příspěvek od graup15 »

Průběžný report o baterkách co momentálně trápím ve Vikingovi
Připomenu..jde o 5S-2200mAh PowerHD-XT 55/80C od Kostky (http://www.kostkamodel.cz)
Již mají 35 cyklů a naprosto žádná změna. Zatím!! na fotkách je Ri baterky (je vidět, že jeden článek je malinko slabší, ale jde to a takhle je již od počátku) A pak průběh zatížení který je v mém Vikingovi (průměrný letový proud je cca 100A. V letu se pohon odlehčuje.
Přílohy
Viking_PowerHD_35cykl.jpg
P1080458.JPG
P1080455.JPG
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#1324 Příspěvek od lakotamm »

Nechceš skúsiť 6S? :D
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
graup15

#1325 Příspěvek od graup15 »

lakotamm píše:Nechceš skúsiť 6S? :D

Ale jo, časem..teď nejsou nějak korunky .
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#1326 Příspěvek od Milan Nes »

jen malej edit :

tady odkaz primo na tu serii
http://www.kostkamodelcentrum.cz/obchod ... egorie=369

pokukuju uz dlouho po nejakejch lipolkach co by prezily .. tak sem zvedavej jak dopadnou,
zatim moje nanotechy 45-90 C 2,2 Ah davaj 65 A a rikam si ze vic uz je trapit snad ani nebudu :lol:

to je tak tezky vyrobit lipo co by fakt fungovala ?
s laskou vzpominam na Kokamku co odesla po 160 cyklech a byla zatezovana na to co mela nekdy i vic ...

tak budu drzet palce ...
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#1327 Příspěvek od lakotamm »

Niekde na HC je batéria 65-130C, počkať, nájdem ju. :lol:

EDIT:
tu sú:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _Pack.html
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _Pack.html

tieto by mali dať v pohode 200A 8)

Cena? 30€ za 2 ks? :lol:
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
milost
Kontaktovat uživatele:

#1328 Příspěvek od milost »

Milan Nes píše:pokukuju uz dlouho po nejakejch lipolkach co by prezily .. tak sem zvedavej jak dopadnou,
zatim moje nanotechy 45-90 C 2,2 Ah davaj 65 A a rikam si ze vic uz je trapit snad ani nebudu :lol:

V Preclikovi daly smele 150A, sice s poklesem k 3,3V... ale 30 cyklu se drzeli na stejnem vnitrnim odporu. Coz sice neznamena, ze by v 50tem cyklu nebouchly - ale kdo se boji...
Kdo je bez miny, ať hodí kamenem.
graup15

#1329 Příspěvek od graup15 »

Na deslší dobu asi poslední příspěvek :-)
Využil jsem posledních dní, kdy inverzní typ počasí (a téměř bezvětří) umožnil konečně si poladit Vikinga.
Teda , že by to byla zrovna zábavná věc..to není. De fakto si člověk pořádně nezalétá, ale na druhou stranu ,teď mám model naprosto přesně sladěný, ve všech letových režimech a jsem si na 100% jistý, že víc už z něj nevymáčknu.
Těžiště mám teď přesně na 100mm od náběžky.V přeletovém (neboli rychlostním režimu) je naprosto vše v nule a model při dive testu sestup ze 300 tak tak vybere. Myslím že tak je to ideální. V termickém režimu jsem se dostal na ustálenou min klesavost 0.46m/s při naprosto jemném řízení (neboli skoro neřídím, model letí sám). Toto beru jako relevantní údaj. Termika byla naprosto nulová , neb jsem byl na letišti dnes ráno v 8.00. Byla tam kosa jako hrom :-)
No je toho o nastavení hromady, např přechod z utažené zatáčky na klapkách do druhé musí být plynulý, bez vyplavání..atd, ale nechce se mi to vše rozepisovat.
Takže než zase vymyslím nějakou novou šílenost, tak mám model seřízen tak, že z něj těžko jde při letové hmotnosti 2950g vymáčknout víc.
Pořád mi vrtá hlavou pluh F5J, jenže si pak jdu zalétat s mojím červeným mazlíkem a zase mi to přejde. To, že můžu pustit model z púl km po kuli a nabrat 77m/s rychlost a pak doslova prosyčet (zvuk se od určité rychlosti mění z pískání na syčení), mi F5J prostě nedá. Tak nějak nevím...:-) budoucnost ukáže, ale pořád víc se niterně kloním k lehkému F3B (třeba Romanem opěvovaný Stinger)

V grafech je log jak nabrání setupné rychlosti, tak i min klesavost.
Dalibor
Přílohy
Při hmotnosti 2950g je klesavost měřená 30 minut po rozbřesku 0.46m/s výtečný výsledek!!! A toto beru jako relevantní údaj. Už jsem nalogoval i míň, ale tomu moc nevěřím.
Při hmotnosti 2950g je klesavost měřená 30 minut po rozbřesku 0.46m/s výtečný výsledek!!! A toto beru jako relevantní údaj. Už jsem nalogoval i míň, ale tomu moc nevěřím.
277km/h...na to stačí Vikoušovi cca 400m výšky. Průlet je pak velmi výživný :-)
277km/h...na to stačí Vikoušovi cca 400m výšky. Průlet je pak velmi výživný :-)
german

#1330 Příspěvek od german »

Tusim som cital v tomto vlakne nieco o kevlarovej paske na spodok trupu-odolnej voci oderu.. Ak som tu spravne - kde sa da zohnat a ako sa presne vola ? dakujem
graup15

#1331 Příspěvek od graup15 »

Měl jsem ji dost, ale došla. Jak se to jmenuje bohužel nevím..neb to bylo z bývalé (již hodně dlouho) práce. Používá se to do vysokotlakých lisů na svařování PE pytlů. (např prací prášek..Ariel jistě znáš:-)
Teď mám na modelu zespod takovou folii , která se lepí na auta kvůli oděru kamínky. Jestli to tu čte Pepa, bude vědět název.
tomashr

#1332 Příspěvek od tomashr »

graup15 píše: a pak doslova prosyčet (zvuk se od určité rychlosti mění z pískání na syčení), mi F5J prostě nedá. Tak nějak nevím...:-)

Jen tak naokraj - pokud vybíráš podle zvuku, tak je naopak F3(5)J spíš "výživnější", ono jak to má větší odpor, tak se rozhučí víc než F3B "žiletka" :D
Dělám si přirozeně legraci, vím jak to myslíš, nicméně efekty a rychlost těch lehčích modelů nepodceňuj, ono to zas tak pomalé není...
german

#1333 Příspěvek od german »

Vdaka, nasiel nieco taketo, este pohladam inu farbu :
http://www.samo-lepky.sk/folie-specialn ... -f158.html
graup15

#1334 Příspěvek od graup15 »

tomashr píše:
graup15 píše: a pak doslova prosyčet (zvuk se od určité rychlosti mění z pískání na syčení), mi F5J prostě nedá. Tak nějak nevím...:-)

Jen tak naokraj - pokud vybíráš podle zvuku, tak je naopak F3(5)J spíš "výživnější", ono jak to má větší odpor, tak se rozhučí víc než F3B "žiletka" :D
Dělám si přirozeně legraci, vím jak to myslíš, nicméně efekty a rychlost těch lehčích modelů nepodceňuj, ono to zas tak pomalé není...

Hihi,né podle zvuku to byl jen příměr :-)
Onehdá tu za mnou byl Novotný se závodním F5J (jistě mi doplníš o název modelu)...a tak mám naprostou představu co umí rychle a co ne. F5J je rozhodně pluh a říct, že umí i rychle chce velkou dávku humoru :-) :-)
Ale já to tak beru, je prostě na něco jiného. A to jiné :-) zvládá špičkově.
PepaK
Kontaktovat uživatele:

#1335 Příspěvek od PepaK »

german píše:Vdaka, nasiel nieco taketo, este pohladam inu farbu :
http://www.samo-lepky.sk/folie-specialn ... -f158.html

Ne , je to ta co se lepí třeba na zadní nátazník nebo ji mají některý auta na hranách zadních blatníků. Je průhledná a dělá ji 3M .
Zamčeno

Zpět na „Elektrovětroně“