letadlo pro MVVS 2ccm?
Re: letadlo pro MVVS 2ccm?
Též vřele doporučuji klasiku - Vipana od pana Rašky. Bezvadně lítá, extrémně hodný a Brno 2 bude tak akorát, pokud udržíš váhu. A na stavbu je to stroj velmi jednoduchý - doporučuju dodělat křidýlka, sice je bez nich bez problémů plně ovladatelný, ale s nimi jsou přistání přesnější.
- kasssy
- Kontaktovat uživatele:
Už jsem zase dumal, že bych vzal 4ccm motor,ale zůstanu u tý dvojky
Chci se zeptat kdo máte Aleina na spalovák, máte podvozek? Eventuelně jakej? (příďovej,nebo s ostruhou?)
Asi ho koupím. U něj bych měl mít výkonovou rezervu např pro lyže, nebo i pro plováky,ale to je jen úvaha...
Chci se zeptat kdo máte Aleina na spalovák, máte podvozek? Eventuelně jakej? (příďovej,nebo s ostruhou?)
Asi ho koupím. U něj bych měl mít výkonovou rezervu např pro lyže, nebo i pro plováky,ale to je jen úvaha...
Chybama se člověk učí..hmm asi jsem jeden z nejvzdělanějších lidí...
Hm... vsechny jsme meli bez podvozku, ale hodne davno tam ka marad na nem mel podvozek. Dneska bych ho osadil uhlikovym podvozkem treba od PT model a k tomu poradnou prepazku do trupu a pridelat 3mi silonovymi srouby aspon M4. Dozadu ostruhu.
Když letadlo kouří, je to správně!
na 2,5ůlku jsem měl Piper PA-15 Vagabond http://en.wikipedia.org/wiki/Piper_PA-15_Vagabond, byl z plánku v Modeláři a lítal moc hezky a dlouho. Dokonce nosil i parašutistu
Krásný éro
jirinovo píše:na 2,5ůlku jsem měl Piper PA-15 Vagabond, byl z plánku v Modeláři a lítal moc hezky a dlouho. Dokonce nosil i parašutistuKrásný éro
Ano, moc pěkný ajrák. Ale na 2,5 z Brna, nikoliv Šanghaje. Ta čínská se tváří, že má skoro stejně koníků, jako ta Brněnská, ale není to ani zdaleka pravda. S tou to létá pohodově, zvednu to z asfaltu, ale už ne z trávy. S Brněnskou dvojkou je to prakticky to samé, výkon o malinko, ale jen o malinko menší než čína, jinak motory celkem výkonově srovnatelné - viz mé RC Album.
Hitec Aurora 9X
to je von, skoro jsem uronil kroupu
Já měl jen už po pár ranách předělanej čumák, motor jsem dal ven a na stojato aby jsem k němu líp mohl a nemusel pořád sundavat kryt. 2,5ůlku jsem měl bez vejfuku a s zadním vývodem staženej hadicí dolů. To byl rachot 
S 2,5 kama lítám roky Aircombat. Především, je třeba si uvědomit, že pokud jsi se spalovákama nelítal, není kubatura 2,5 ccm moc vhodná pro začínání. Je to trochu alchymie, co funguje u větších motorů, nemusí být pro malé motory dobré. Pokud bys potřeboval něco k těm motorům, napiš mi.
500 W 2,5 ccm motor (Letecký, né pro autíčka), který se tomu papírovému výkonu blíží není běžná věc. Na trhu je jeden, a to O.S MAX .15- CVA. Nová 2,5 ka ASP (s modrou hlavou) je k tomu výkonu taky hodně blízko, ale musí se zaběhnout takovým zvláštním způsobem. (Pokud jí zabíháš klasicky, ten výkon dávat nebude). Ostatní motory jsou výkonově horší. Nicméně klasická modrá 2,5 ka O.S. je pro běžné létání vynikající, spolehlivý motor, který se snadno spouští a seřizuje. Pokud ti mohu doporučit, kup tenhle motor.
MVVS dá výkon 500W jen při vysokých otáčkách, s malou vrtulí a rezonančním výfukem. Je na dnešní poměry těžká, moc to řve, a náhradní díly jdou již dnes poměrně drahé.
Modely na tyhle motory by měly mít hmotnost kolem 800g, maximálně 1 kg. Pak to bude lítat dobře, bude tam dost výkonu na blbnutí a nebude to ploužidlo.
Pokud upilotuješ rychlé samokřídlo, koukni se na celokompozitový model Avia B-35 od Patrika Svídy. Je to model pro Aircombat, ale je velmi příjemný na pilotáž, reaguje přesně, dobře klouže i se zastaveným motorem. Jen musí být lehký. Dá se postavit i pod 700g.(Ověřeno) Budeš mile překvapen, jak to lítá.
Petr
500 W 2,5 ccm motor (Letecký, né pro autíčka), který se tomu papírovému výkonu blíží není běžná věc. Na trhu je jeden, a to O.S MAX .15- CVA. Nová 2,5 ka ASP (s modrou hlavou) je k tomu výkonu taky hodně blízko, ale musí se zaběhnout takovým zvláštním způsobem. (Pokud jí zabíháš klasicky, ten výkon dávat nebude). Ostatní motory jsou výkonově horší. Nicméně klasická modrá 2,5 ka O.S. je pro běžné létání vynikající, spolehlivý motor, který se snadno spouští a seřizuje. Pokud ti mohu doporučit, kup tenhle motor.
MVVS dá výkon 500W jen při vysokých otáčkách, s malou vrtulí a rezonančním výfukem. Je na dnešní poměry těžká, moc to řve, a náhradní díly jdou již dnes poměrně drahé.
Modely na tyhle motory by měly mít hmotnost kolem 800g, maximálně 1 kg. Pak to bude lítat dobře, bude tam dost výkonu na blbnutí a nebude to ploužidlo.
Pokud upilotuješ rychlé samokřídlo, koukni se na celokompozitový model Avia B-35 od Patrika Svídy. Je to model pro Aircombat, ale je velmi příjemný na pilotáž, reaguje přesně, dobře klouže i se zastaveným motorem. Jen musí být lehký. Dá se postavit i pod 700g.(Ověřeno) Budeš mile překvapen, jak to lítá.
Petr
- kasssy
- Kontaktovat uživatele:
[quote="Pti"]S 2,5 kama lítám roky Aircombat.
Na tu Avii jsem dával odkaz výše. strašně se mě líbí, navíc je to Česká předloha a navíc i domácí výrobce, takže něco pro moje vlastenectví
Ale na L- 159 jsem si odzkoušel, že rychlej model nebude nic pro mě
Ikdyž se uklidnuji tím, že jsem to stavěl sám, profil "co časopis dal, tlačný uspořádání a hmotnost místo max 420g asi 550g
Ale byla to divočina.
Ten motor chci jen 2ccm jen kvůli ceně, za kterou ji momentálně MVVS prodává. Byl by to můj první spalovák. Vím, že větší je lepší, ale mám to opravdu jen na zkoušku, proto jdu do levnýho a malýho
Na tu Avii jsem dával odkaz výše. strašně se mě líbí, navíc je to Česká předloha a navíc i domácí výrobce, takže něco pro moje vlastenectví
Ten motor chci jen 2ccm jen kvůli ceně, za kterou ji momentálně MVVS prodává. Byl by to můj první spalovák. Vím, že větší je lepší, ale mám to opravdu jen na zkoušku, proto jdu do levnýho a malýho
No pokud se podíváš, tak MVVS 2,5 ccm se prodává bez výfuku. Aby fungoval, budeš potřebovat černý MM výfuk. Ten je dnes dost drahý, stojí 370 Kč. Takže motor 1341+ 370=1711 tj. výsledná cena je jen málo rozdílná od toho O.S. .15 LA, který je za 1739
http://www.rcshop.eu/os-max-15-la-p-10904.html
Cenově tedy MVVSka na rozdíl od minulosti není výhodnější.To LA_čko bude pro tebe jako začátečníka lepší volba. Oproti MVVS jde o podstatně lépe obsluhovatelný motor. Máme ozkušený, že kluci, co se objeví na soutěžích daleko lépe zvládají právě tenhle O.S.
Najdi si taky někoho, kdo ti pomůže jak se záběhem motoru, tak s prvními lety.
Cenově tedy MVVSka na rozdíl od minulosti není výhodnější.To LA_čko bude pro tebe jako začátečníka lepší volba. Oproti MVVS jde o podstatně lépe obsluhovatelný motor. Máme ozkušený, že kluci, co se objeví na soutěžích daleko lépe zvládají právě tenhle O.S.
- kasssy
- Kontaktovat uživatele:
Pti píše:No pokud se podíváš, tak MVVS 2,5 ccm se prodává bez výfuku. Aby fungoval, budeš potřebovat černý MM výfuk. Ten je dnes dost drahý, stojí 370 Kč. Takže motor 1341+ 370=1711 tj. výsledná cena je jen málo rozdílná od toho O.S. .15 LA, který je za 1739
právě, že ta 2ccm je za slušnou cenu i s laděným výfukem. ale jen přímo u výrobce. Ona i ta 4.6ccm je celkem za levno v porovnání s běžnou cenou. Jinak na záběh a seřizování bych sisnad troufl. Sice nemám hudební sluch, ale na chod motoru mám uši citlivý
Pti píše:... Na trhu je jeden, a to O.S MAX .15- CVA. ...
Petr
http://www3.towerhobbies.com/cgi-bin/wt ... LXXD72&P=3
A kde je zrovna tenhle motor zde k sehnání? Docela se mi líbí, je na kuličkách, slušné parametry jak výkonové, tak rozměrové a hmnotnostní, ale viděl jsem ho na e-shopech jen venku, nikde u nás.
Právě o velikosti jsem zde už také (jinde) psal. ASP .15 je vlastně "jen" převrtaná .12, MVVS 2,5 je poměrně velký a relativně těžký motor, i když celkem výkonný. U MVVS 2.0 by možná přicházela v úvahu úprava převrtáním na 2,5, ale to doma neudělám a jako jeden kus bych se u výrobce nedoplatil.
Hitec Aurora 9X
No, musíš ho koupit venku, nejlépe právě na Tower Hobbies. Tam je momentálně za nejlepší cenu. Myslím že nyní je za 114 USD, něco zaplatíš jako clo, ale vyplatí se to, motor je to perfektní. Mám jich 5 ks, jsou dobře dostupné i ND. Tower Hobbies funguje. Problém je jen tady na té pos... celní poště.
Pozor na instalaci palivové nádrže. Má to jehlu vzadu a relativně dlouhou hadičku ke karbci. Při prudkých obratech se tomu v té hadičce trhá palivo a motor zháší. jde to ale vyřešit. Důležité ale je, že ho MUSÍŠ provozovat na palivo s ricínem a min 18% oleje. Syntetiku do těchto malých motorů nedávej, spolehllivě ho to zničí.
Jinak jak jsem psal, dost dobrá je ta nová 2,5 ka ASP s modrou hlavou (TT, MAGNUM - liší se to jen v názvech). Mám jí v jednom modelu, a pokud dostane trochu víc nitra, stane se z toho pěknej ďáblík. Zkoušel jsem 20%, rakušáci létají i 30%
Životnost bude asi nižší než u toho OSáka, ale zase za cenu OS koupíš dva tyto ASP.
Pozor na instalaci palivové nádrže. Má to jehlu vzadu a relativně dlouhou hadičku ke karbci. Při prudkých obratech se tomu v té hadičce trhá palivo a motor zháší. jde to ale vyřešit. Důležité ale je, že ho MUSÍŠ provozovat na palivo s ricínem a min 18% oleje. Syntetiku do těchto malých motorů nedávej, spolehllivě ho to zničí.
Jinak jak jsem psal, dost dobrá je ta nová 2,5 ka ASP s modrou hlavou (TT, MAGNUM - liší se to jen v názvech). Mám jí v jednom modelu, a pokud dostane trochu víc nitra, stane se z toho pěknej ďáblík. Zkoušel jsem 20%, rakušáci létají i 30%
Naposledy upravil(a) Pti dne ned 30.10.2011 12:19, celkem upraveno 1 x.
Těch ušetřených pár kaček ti nebude stát za problémy, které te jako začátečníka (myslím začátečníka u malých spalováků - má to svoje specifika) čekají. Ale zkušenost je nepřenositelná. jen se dle mého názoru bude opakovat starý známý obraz: kamarádi na letišti budou létat, ty budeš ladit a laborovat.
- kasssy
- Kontaktovat uživatele:
Pti píše:Těch ušetřených pár kaček ti nebude stát za problémy, které te jako začátečníka (myslím začátečníka u malých spalováků - má to svoje specifika) čekají. Ale zkušenost je nepřenositelná. jen se dle mého názoru bude opakovat starý známý obraz: kamarádi na letišti budou létat, ty budeš ladit a laborovat.
Když koupím větší motor, chce to i adekátní model a z těch pár kaček navíc za větší motor je několik tisícovek za model....
Jinak jsem dnes osadil Foxe od Hype GPS- slušně jsem mu tím naložil, ztěžknul asi o 150g
to PTi, problém je v tom, že venku kupuju jen u Lindingerů, páč šprechtí švabachem, které jakžtakž rozmím, po anglikánski něpanimáju. Tedy pár slovíček ano, ale ne natolik, abych byl schopen nějaké větší komunikace. Vypadá to, že ti nejspíš brzo pošlu SZ
.
Hitec Aurora 9X