turnigy t9x vs dx6i s orange přijímačem

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Zpráva
Autor
Drondys

Re: turnigy t9x vs dx6i s orange přijímačem

#46 Příspěvek od Drondys »

petr64 píše:Ma cenu k DX6i k prikoupit FrSky DHT-U A přijímač D4FR a používat to jen pro přenos telemetrie (zajímaji me spotřebovane mAh a Vario)

Pořídit si telemetrickou sadu Tx/Rx FrSky má smyl především tam kde se uplatní i využití přijímače k řízení modelu a tím i detekce zpětné vazby se zvukovou signalizací mezní kvality signálu pro řízení ještě před případnou ztrátou kontroly nad modelem.

Pokud to má být jen jako externí telemetrie pak to moc smysl nemá tj. v takovém případě si můžeš rovnou pořídit nějakou jinou externí telemetrii s displejem jako třeba Quanum apod.

Mimochodem FrSky zatím nemá v nabídce hotový senzor pro měření odebrané kapacity v mAh, ale možná by sis ho zvládl ubastlit sám dle návodu viz tento odkaz.
petr64
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od petr64 »

Jasné, můj navrh je takovy "kočkopes".
Nevyuzivat FrSky k řízení je divne a navíc ztrácím možnost monitorovat provoz - RSSI.

Quanum - bezva, pripada mi to rychle a relativne levne řešení.
Ale Vyskomer/Vario k tomu nepripojim. Je to blackbox.

Sondu, dle tvého odkazu, bych asi ubastlil (v mladí jsem bastlil) dnes jsou ty SMD součástky a zhoršil se mi zrak.

Přešel bych na FrSky, ale to znamená překopat VF dil na DX6i - není to tak složité , ale práce to je.

Otázka je, zda by pak nebylo lepší všechno to Spektrum vybaveni co mám doma (TX a 3 RX) se ztrátou prodat a koupit jetý TX (Futaba, Hitec, T9x), ktery umožňuje vyměnit VF modul FrSky metodou plug and play a přikoupit RX FrSky (taky nejsou levne).

Anebo všechno prodat a koupit TX a RX s hotovou (bez dobastlovani) telemetrii? Například DX8, kdyz uz jsem na to spektrum zvyklý ?

Chjo, to bude zase rozhodování.

V teto souvislosti mám otazku je technologie ACCST spolehlivější nez DSM2(DSMX) ?

Díky za nazory.
SPEKTRUM DX6i | HD Contour GPS | ZagiKiller 1500, HotWing 1200 (+1800), Alpha 1500, SkyClimber 2000
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od RiMr »

...nebo můžeš prodat Dx6i a koupit Th9x, prohlédnout ji a osadit FrSkyem.

Věř mi, downgrade by to nebyl, právě naopak... :wink:

#49 Příspěvek od Drondys »

petr64 píše:Otázka je, zda by pak nebylo lepší všechno to Spektrum vybaveni co mám doma (TX a 3 RX) se ztrátou prodat a koupit jetý TX (Futaba, Hitec, T9x), ktery umožňuje vyměnit VF modul FrSky metodou plug and play a přikoupit RX FrSky (taky nejsou levne).

Anebo všechno prodat a koupit TX a RX s hotovou (bez dobastlovani) telemetrii? Například DX8, kdyz uz jsem na to spektrum zvyklý ?

Chjo, to bude zase rozhodování.

Tak tohle si budeš muset rozhodnout sám.

petr64 píše:V teto souvislosti mám otazku je technologie ACCST spolehlivější nez DSM2(DSMX) ?

Podle informací, které o tom píše Bruce na blogu RC Model Reviews viz tento odkaz (a dle jeho tvrzení to má podloženo svými testy) na tom je DSM2 hůře zatímco DSMX je na tom alespoň co se týče potenciální vyšší odolnosti proti rušení zase o něco lépe.
petr64
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od petr64 »

RiMr píše:...nebo můžeš prodat Dx6i a koupit Th9x, prohlédnout ji a osadit FrSkyem.

Věř mi, downgrade by to nebyl, právě naopak... :wink:

Věřím, věřím, po očku sleduju ty kouzla co s ní děláš.

Obávám, se že ale nemám tolik času si s tou Th9x hrát. Zvládnout bych to měl mám elektroprumku, blastlíval jsem docela dost. Mikropájku, cín a multimetr mám, Kirchhoffovy zákony a Ohmův zákon se zapomenout nedají.

Ale čas, všechno nasát do hlavy z tvého vlákna t9x, z tvého webu a z webu cevaro.sk ... to je na 2 měsice studium.

No popřemýšlím, jestli chcu víc létat nebo víc bastlit :)

Kdybys mi napsal co všechno koupit, za jak dlouho bych, jsa průměrně zručný a důkladný bastlman, bych to mohl mít funkční ?

Samo sebou i s podsvícením, novým firmwarem a dalšími "potřebnými" věcmi.
SPEKTRUM DX6i | HD Contour GPS | ZagiKiller 1500, HotWing 1200 (+1800), Alpha 1500, SkyClimber 2000
petr64
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od petr64 »

Drondys píše:Podle informací, které o tom píše Bruce na blogu RC Model Reviews viz tento odkaz (a dle jeho tvrzení to má podloženo svými testy) na tom je DSM2 hůře zatímco DSMX je na tom alespoň co se týče potenciální vyšší odolnosti proti rušení zase o něco lépe.

Hm, takže plichta - z pohledu spolehlivosti si nijak nepolepším.
Ale dík za odkaz, něco si o tom rád přečtu.
Odpovědět

Zpět na „Turnigy T9x“