Alpha 1500 od Pelikána
Re: Alpha 1500 od Pelikána
Aha,já nevím proč sem si myslel že je tam zadní montáž,takhle je to správně.Omlouvám se. 
- petr64
- Kontaktovat uživatele:
Re: Re: Alpha 1500 od Pelikána
NefroniK píše:Míra 66 píše:Pro:petr64
No,můžeš upřesnit kam si dal ty podložky?Jestli si je dal na spodní šroubky tak si to vyosil nahoru a tím si to ještě zhoršil.Nebo sem to špatně pochopil?
Ked das podlozky a spodne srubky tak sa motor vychyli smerom dole, teda uhol osi motora voci zemi bude ostrejsi.
já nahoře napsal větu ... Podložil jsem (zevnitř přepážky) dva spodni srouby motoru podlozkami 1mm.
duležitá byla ta závorka a slovo "zevnitř" ... možná že jsem to napsal málo výstižně, tak se omlouvám.
mydyingbridte ti to namaloval - tak jsem to udělal --- když dáš podložky pod šroubku zepředu, tak to s motorem nic neudělá.
SPEKTRUM DX6i | HD Contour GPS | ZagiKiller 1500, HotWing 1200 (+1800), Alpha 1500, SkyClimber 2000
- petr64
- Kontaktovat uživatele:
Jinak, když chci šroub vyšroubovat (ať chci jako chci silou) strhává se už šroub. Zkoušel jsem i kombinačky..
Podle mě je to zakápnuté CA. Nešlo mě to. Po 10 minutách zkoušení nevalným křížovým šroubovákem a běžnou silou jsem se nas..., vzal jsem nejostřejší (tvrzený) křížový šroubovák co mám, levou rukou zcela necitelně přitlačil trup ke stolu, nasadil brutální sílu na šroubovák a luplo v tom (asi jak povolilo to CA) a pak už šel šroubek vyšroubovat zcela lehce. Měl ale tak odrbaný "šlic", že jsem tam musel dát nový a zkrátit ho na patřičnou délku, aby mě nevlezl až do vinutí motoru.
Kdyby to nešlo, tak ubrousit hlavičku šroubu. Kdyby pak nešel vyšroubovat dřík, tak odvrtat a protáhnout závitníkem. Ale musí to jít.
Protože až se to povede a motor se vyosí, tak Alfa lítá super - nevzpíná se ale jde pěkně na půl plynu pod mírným, ale setrvalým úhlem nahoru. Když dám cerez tak se začne vzpínat, ale jen malinko - na což už stačí vpoho mix plyn-výškovka nebo ruční potlačení.
Asi by pomohla, k nevzpínavému letu na plný plyn, silnější podložka, cca 1,2 - 1,5 mm, ale mě stačí ten 1mm a vyhovuje mi, že zbytek potlačuji tím mixem. (pravda, taky se mě to nechce podruhé rozdělávat
Naposledy upravil(a) petr64 dne sob 15.10.2011 19:43, celkem upraveno 5 x.
SPEKTRUM DX6i | HD Contour GPS | ZagiKiller 1500, HotWing 1200 (+1800), Alpha 1500, SkyClimber 2000
No,zkus ty šroubky ohřát pájkou,když je dost ohřeješ tak by to zajištění mělo povolit.
Tak jsem byl dneska Alphu zase provětrat. Po dvou předchozích "letech" (oba dva skončily za pár sekund, jeden jen naprasklým trupem a zaraženým unašešem, druhý sešrotovaným čumákem a zlomenou osičkou motoru) byl tohle stoprocentní úspěch - v kapse jsem si odnesl jen ty dva proslulé přečnívající kousky VOP. Párkrát jsem si ji hodil bez motoru, ošahal páčky, šel na věc a... nespadnul! Jediný problém je v tom, že na plný plyn se hrozně vzpíná (nevím jestli z výroby nebo jsem blbě vlepil motorové lože ale musel jsem lehce potlačovat i při zatáčení). Zkusím trochu vyosit motor, snad to pomůže. Ale jinak naprostá spokojenost, lítá skvěle.
Alpha 1500 a nějaký ten plackolet /* T9X (ER9X) */
- petr64
- Kontaktovat uživatele:
Dnes byl krásný podvečer - západ slunce, foukalo tak akorát. Vystoupal jsem nahoru a pak kroužením bez motoru dolů a hraní si s větrem. Zkoušel jsem střemhlavý let se srovnáním do horizontu. Přemety s motorem i bez. Ještě mám namixovaný, z volného kanálu GEAR, křidélka jako vztlakové klapky (GEAR -> FLAP -25%, obě křidélka se vychýlí dolů cca 4mm) ... docela fajn při letu bez motoru - zdá se mi, že Alfa má menší úhel klesání. Bezva. Jediné co mi ještě nejde je výkrut, je to sud - neudržím Alfu (zatím) v pokud možno v přímce. Chce to ještě pocvičit - práci s výškovkou. Obě přistání, s předchozím dobrzděním klapek (mám na to přepínač na DX6i - obě křidélka nahoru na 100% výchylku) pro vytracení energie i rychlosti, jak do peřin. Klapky jsou moc fajn.
Super den
- už jich moc nebude
.
Super den
Naposledy upravil(a) petr64 dne pon 17.10.2011 8:14, celkem upraveno 4 x.
petr64 píše:Super den- už jich moc nebude
.
Lítat se dá snad i v zimě, ne? Teda pokud není takový mráz že přimrznou prsty k páčkám.
- petr64
- Kontaktovat uživatele:
Samo že dá. Myslel jsem to lítání bez rukavic - těch že už moc nebude.
Na sněhu jsem zatím nelítal (lítám od března 2011).
Tak se těším, bude to asi něco trochu jiného.
P64
Na sněhu jsem zatím nelítal (lítám od března 2011).
Tak se těším, bude to asi něco trochu jiného.
P64
- mydyingbride
Tento víkend byl pro létání téměř dokonalý. Tedy aspoň u nás v Pardubicích.
V sobotu jsme se v 16 hodin sešli na obvyklém místě. Dorazli i další "letci", takže bylo na co koukat.
Nejdřív jsem se kochal, jak lítá kamarádův akrobat. Už mu to šlo fakt skvěle.
Ale pole už má docela drnitou podobu a přistání tak skončilo špatně. Huplo to a následoval kotrmelec.
Ulomená směrovka a kryt koleček..
Přišel jsem na řadu já. 2 hody jen plachtění, ale nevalné, chtělo to vyladit. Proto mi to opět vynesl do vzduchu.
Pak začal trimovat. A bylo co.. Alpha šla dost doprava, tak pošteloval obě vertikální "ladítka".
Pak už se to docela dalo, jen se opravdu hooodně vzpíná a chce stoupat. Ten motor budu muset pořešit.
Tak jsme si předali vysílačku a konečně jsem mohl ukázat, co jsem se naučil..
Během pár minut opatrného kroužení a ladění ideálního plynu, aby se dala dobře ovládat a tolik se nezpínala
jsem cítíil, jak to dostávám do ruky. Za chvilku byl cit na páčky znát. Následovaly delší okruhy, stoupání, plachtění
a hlavně zvykání si na Alfí vzpínání. Ale když si člověk zvykne, je to v klidu. Moc jsem toho bez plynu nenalétal, plyn mezi 30-60%.
Moho to být tak 20-25 minut letu. Kolega říká, zkus si nalétávat na přistání, pak to zase dostaneš nahoru.
To šlo v pohodě, ale najednou to ztratilo výkon a už to jen plachtilo. No jasně, došla baterka. Naštěstí jsem byl
nad částí pole, kde je tak 1,5m vysoká tráva (no spíš plevel), tak jsem tam v pohodě přistál.
Na Alfě ani škrábnutí, úžasný pocit..
Následovala pauza na výměnu baterie a vychutnání si dobrých pocitů z letu a dobrého přistání.
Ostatní zatím lítali, bourali (jednomu došla baterie před přistáním, těsně u země a jen to zhoupnul a po křídle na čumák),
zkoušeli přistání do ruky. Kámoš tu Betu zvládá už parádně. Hlavně s naprogramovanýmy křidélky dolů je to beránek, se kterým
se krásně pomaloučku lítá.
Tak jsem si říkal, jestli nemám jet domů z dobrým pocitem nerozbitého letadla..
Ale nakonec jsem si řekl, že to musím zkoušet dál.
Tak mi jí hodil a už jsem si odstartoval sám. A pohoda. Už jsem se cítil i na základní akrobatické prvky. No ono přemety ona dělá téměř sama..
Zkusil jsem i plnou rychlost, musí se teda hodně korigovat výškovka a chvílema to bylo kostrbaté, ale měl jsem z toho dobrý pocit.
I přistání dopadlo na jedničku. Takže velká spokojenost. Snad se podaří vyosit ten motor a bude to ještě lepší.
PS: Vážil někdo ty další typy baterií? Ať to můžem porovnat.. Díky.
V sobotu jsme se v 16 hodin sešli na obvyklém místě. Dorazli i další "letci", takže bylo na co koukat.
Nejdřív jsem se kochal, jak lítá kamarádův akrobat. Už mu to šlo fakt skvěle.
Ale pole už má docela drnitou podobu a přistání tak skončilo špatně. Huplo to a následoval kotrmelec.
Ulomená směrovka a kryt koleček..
Přišel jsem na řadu já. 2 hody jen plachtění, ale nevalné, chtělo to vyladit. Proto mi to opět vynesl do vzduchu.
Pak začal trimovat. A bylo co.. Alpha šla dost doprava, tak pošteloval obě vertikální "ladítka".
Pak už se to docela dalo, jen se opravdu hooodně vzpíná a chce stoupat. Ten motor budu muset pořešit.
Tak jsme si předali vysílačku a konečně jsem mohl ukázat, co jsem se naučil..
Během pár minut opatrného kroužení a ladění ideálního plynu, aby se dala dobře ovládat a tolik se nezpínala
jsem cítíil, jak to dostávám do ruky. Za chvilku byl cit na páčky znát. Následovaly delší okruhy, stoupání, plachtění
a hlavně zvykání si na Alfí vzpínání. Ale když si člověk zvykne, je to v klidu. Moc jsem toho bez plynu nenalétal, plyn mezi 30-60%.
Moho to být tak 20-25 minut letu. Kolega říká, zkus si nalétávat na přistání, pak to zase dostaneš nahoru.
To šlo v pohodě, ale najednou to ztratilo výkon a už to jen plachtilo. No jasně, došla baterka. Naštěstí jsem byl
nad částí pole, kde je tak 1,5m vysoká tráva (no spíš plevel), tak jsem tam v pohodě přistál.
Na Alfě ani škrábnutí, úžasný pocit..
Následovala pauza na výměnu baterie a vychutnání si dobrých pocitů z letu a dobrého přistání.
Ostatní zatím lítali, bourali (jednomu došla baterie před přistáním, těsně u země a jen to zhoupnul a po křídle na čumák),
zkoušeli přistání do ruky. Kámoš tu Betu zvládá už parádně. Hlavně s naprogramovanýmy křidélky dolů je to beránek, se kterým
se krásně pomaloučku lítá.
Tak jsem si říkal, jestli nemám jet domů z dobrým pocitem nerozbitého letadla..
Tak mi jí hodil a už jsem si odstartoval sám. A pohoda. Už jsem se cítil i na základní akrobatické prvky. No ono přemety ona dělá téměř sama..
Zkusil jsem i plnou rychlost, musí se teda hodně korigovat výškovka a chvílema to bylo kostrbaté, ale měl jsem z toho dobrý pocit.
I přistání dopadlo na jedničku. Takže velká spokojenost. Snad se podaří vyosit ten motor a bude to ještě lepší.
PS: Vážil někdo ty další typy baterií? Ať to můžem porovnat.. Díky.
mydyingbride: Co to je za strašnej nick? K letu samozřejmě gratulace. Rád slyším, když se někomu daří. Jen dál, jen houšť.
Ohledně hmotností, pokud to budeme vážit na obdobné kuchyňské váze, kde 10g není žádné číslo, tak se v klidu můžeme držet hmotností akumulátorů uvedených třeba na HobbyKingu.
1300mAh - 110g
1500mAh - 130g
1600mAh - 140g
1800mAh - 160g
2200mAh - 200g
Ono dost záleží na tom, jak tlustý u toho mají kabely, což přímo souvisí se zatížitelností.
Obecně na Alfě je celkem jedno, jestli má aku o 10g víc nebo míň.
Ohledně hmotností, pokud to budeme vážit na obdobné kuchyňské váze, kde 10g není žádné číslo, tak se v klidu můžeme držet hmotností akumulátorů uvedených třeba na HobbyKingu.
1300mAh - 110g
1500mAh - 130g
1600mAh - 140g
1800mAh - 160g
2200mAh - 200g
Ono dost záleží na tom, jak tlustý u toho mají kabely, což přímo souvisí se zatížitelností.
Obecně na Alfě je celkem jedno, jestli má aku o 10g víc nebo míň.
Ticcino píše:mydyingbride: Co to je za strašnej nick?
Asi milovník stejnojmenné kapely. Klip doporučuju, je to moc fajn mjúzik (ale uznávám, že ne pro všechny
http://www.youtube.com/watch?v=UUZPaC2CEsQ
...s větrem o závod.
- mydyingbride
CharlieCh píše:Ticcino píše:mydyingbride: Co to je za strašnej nick?
Asi milovník stejnojmenné kapely. Klip doporučuju, je to moc fajn mjúzik (ale uznávám, že ne pro všechny). CharlieCh.
Je to přesně tak, je to podle kapely My Dying Bride v překladu Moje Umírající Nevěsta. Pro mě srdcová záležitost.
ten nick používám téměř všude už spoustu let.
- mydyingbride
Dobrý, jen se mi zdá, že přistává s motorem nebo ho přinejmenším má puštěnej do poslední chvíle (nemám tu zvuk, tak jen odhaduju z letu).
Dejte si na to pozor, šlachy máte jen jedny a je to během mžiku.
Ze svých zkušeností s přistáními do ruky bych doporučil letět o metr níž, asi tak směřovat čumákem někam pod krk. A chytat to za čumák. Ne za ocas. Neskákat u toho.
Ale jinak lítáte pěkně. Je vidět, že už máte něco nalítáno. Jen tak dál.
Ad nick: OK, já v kapelách nemám moc přehled. Jsem možná trochu jiná generace
Jinak, lítáte tu někdo Alphu s nějakou extra zátěží navíc? Přemýšlím o větší baterce - šel bych do 2.2Ah, 2S. Větší už asi nemá cenu, 3S asi taky ne (i s 2S je to živé až až a protopím míň na BECu). To je +100g. Výhledově bych chtěl kamerku (odhadem tak +50g). Unese to?
Díky za info
Díky za info