Assan nemá dve antény takže
krátkodobý výpadok má právo urobiť kedykoľvek. To že ich nerobí je len vec dostatočnej citlivosti a primeranej vzdialenosti, prípadne normálneho prostredia (bez plechových hangárov a podobne). Problém s rovnakým GUID popísal jyrry u verzie V1, viac som o tom nepočul tak V2 tým možno netrpí.
Problém Assan-Duplex bol niečo úplne iné, to bola séria Duplex modulov s príliš citlivým CSMA/CD ktoré v blízkosti Assan vysielača prestali na nejakú dobu vysielať - Jeti ich stiahli z trhu alebo vymieňali, to je už pekne dávno. Inak rovnaké problémy malo viacero systémov.
Duplex v prvej verzii z výstavy mi na slabom BEC pri veľa ostrých poklesoch dokázal zmrznúť a prestať reagovať. Po updatnutí firmware (už to bolo dávno) sa to nedalo zopakovať, čokoľvek som sa snažil s napájaním robiť vždy nabehol okamžite bez zaváhania. Považujem za bezkonkurenčný systém, osobne, a to aj vdaka iným detailom, napr. tomu že vie synchronizovať výstup na servo so vstupom PPM z vysielača a tým zabrániť zdržaniu ktoré u ostatných spôsobuje prískoky namiesto plynulého pohybu serv..
Spektrum ako také má problémy s niektorými príjmačmi - ľudia na ne padajú, predajca ich vymieňa a ľudia padajú znovu... Neviem čím to je spôsobené, viem len to že blikajúca led čo sa rozbliká po resete príjmača, sa na jednom videu rozblikala aj po zájdení do väčšej vzdialenosti medzi domy - to zrejme znamená že príjmač zblbol a resetol sa na základe zlého príjmu. Mám pocit že veľké príjmače tak neblbnú, - ono je to vlastne vždy a všetko závislé na správaní príjmača, veď u systémov s jednosmerným prenosom tie vysielače proste vysielajú a je len na príjmači čo urobí.
Hitec nepadá, ale má to tiež svoje ale - pri napájaní cez normálny výstup ne regl či servo, na výpadky čo poklesy môže zblbnúť aj na dosť dlho. Treba zabezpečiť že tam pokles nebude, a to u Hitec pomocou SPC portu. Bez toho nie je až tak spoľahlivý ako by bolo ideálne.
Nepadá ani Frsky s telemetriou - aj keď verzia bez tlemetrie (EDIT: od slova tlemiť sa?) mala problém s rovnakými (náhodne generovanými) GUID, tá s telemetriou vyzerá zatiaľ dobre.
Pre majiteľov 9x to je asi nejlepšia voľba, jednak to funguje ale zároveň je napísané aj "natívne" ovládanie telemetrie priamo z rádia ER9x-FrSky.
Futaba je na tom najlepšie, ale je to trochu aj vďaka tomu že má dobré meno a ľudia ju nepodozrievajú. Skorej sa hľadajú geopatogénne zóny, škvrny na slnku (ale tie by som ale nevylučoval...) alebo sa analyzuje správanie BEC (správny prístup).. Pri ostatných systémoch to je ale hneď hodené na chybu systému tak vyzerajú horšie..
http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... ic&t=32010