Beta 1400 - stavba

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zamčeno
Zpráva
Autor
Pajas
Kontaktovat uživatele:

Re: Beta 1400 - stavba

#2101 Příspěvek od Pajas »

FunCub je super letadlo. Na vyblbnutí.
Ticcino

#2102 Příspěvek od Ticcino »

Klubas píše:Co řikáš na toho FunCuba? Taky jsem ho chtěl, ale pak sem si řikal jestli to není moc hodný letadlo, jestli bych se s nim nenudil.. Dá se s nim i vyblbnout? Možná si ho postavím přes zimu..

No, pokud bych měl říct, jestli je to hodný letadlo nebo mrcha, tak řeknu, že to je hodný letadlo.
Ale není hodný jako Beta. Řekl bych... není zrádný.
Na youtube je spousta videí, teď zrovna nemůžu najít to správný. Nějakej borec tam s ním dělal takový psí kusy, že jsem jen čučel s otevřenou papulou.
Samozřejmě to chce řádně omotorovat a mít něco nalítáno. Vis v půl metru Funcub umí, ale kdo to neumí, ten to rozbije.
peca001

#2103 Příspěvek od peca001 »

Já stavím Pipera klasické konstrukce (balsa+překližka) rozp. 1219mm a pohon je ASP 1,0ccm ovladaná V,S,M, řízená ostruha....Stačí jen potáhnout křídlo a přidělat motor a jde se na zálet - bojim :)
Klubas
Kontaktovat uživatele:

#2104 Příspěvek od Klubas »

Tak jsem dneska Zero zalítal :) Hned po škole jsem jel na letiště s tim že u nás nefoukalo tak na letišti to bude stejný.. No tam byl docela fučák ale stejně mi to nedalo a hodil jsem ho do vzduchu, ze začátku trošku nervozita, ale pak už to šlo :) Docela jsem se rval s větrem, ale i tak to bylo hezký polítání. Dojel jsem domů, nabil baterku a šel na to asi za dvě hoďky znovu, jenom u nás za barákem na poli. Za bezvětří to fakt lítá skvěle, letovej čas oproti Betě nic moc (asi 10 minut) ale na to že tam je jenom 1050 tříčlánek a skoro pořád sem lítal na plnej knedlík tak to docela jde.. Musim vyříznout místo na větší baterku (setovka z bety :-D) a na tu starou nalepím kus eppčka. Musel jsem Vám to napsat protože jsem děsně rád že jsem to nerozflákal :D Letu zdar!
Multiplex FunCub // Konstrukční větroň // Beta 1400 // Mitshubishi Zero (Hacker) // Flysky TH9X //
rafa242

#2105 Příspěvek od rafa242 »

Ticcino tak ty si toho už prešiel riadnu kopu a ja sa zatiaľ chystám len na druhé po bete. Tiež stíhačka z druhej svetovej. Podľa čoho si si staval to samokrídlo? A aké tam máš vybavenie, chcel by som si cez zimu aj ja niečo postaviť.

Super tak sa teším s tebou že ti ten zálet vyšiel :) . Ja sa na ten zálet stále odhodlávam, ale bojím sa toho :D . Hlavne preto že to je riaaadne ťažké. Ale dnes sa už dúfam odhodlám a vybehnem s ním von. Snáď to dopadne aspoň tak dobre ako tebe :)
Klubas
Kontaktovat uživatele:

#2106 Příspěvek od Klubas »

Myslím že ty máme podobná letadla, spíše akrobaty a tak by ses neměl záletu bát. To letadlo poletí tam kam ho pošleš :) Jenom si dej pozor na nastavení správných výchylek, já dal u výškovky moc velkou a je to hodně ostrý na každý hrábnutí do výškovky.. ;) Toť vše k mým poznatkům a já doufám že ti to taky poletí! :)
Multiplex FunCub // Konstrukční větroň // Beta 1400 // Mitshubishi Zero (Hacker) // Flysky TH9X //
rafa242

#2107 Příspěvek od rafa242 »

Áno máme približne rovnaké typy a ty si to pekne zvládol, to ti gratulujem :) dočkáme sa niekedy videa? Akurát moje kvôli vyššej hmotnosti asi budem musieť držať viac na rýchlosti. Mal som si na tú hmotnosť dávať viac pozor sakra. Nastavil som si pre istotu dvojité výchylky, tak dúfam že tie malé nebudú príliš veľké :D a dal som aj 30 percent expá. Ale keď sa pozerám na tú veľkú plochu ovládacích plôch oproti bete tak sa bojím že aj tak to bude príliš ostré.
Klubas
Kontaktovat uživatele:

#2108 Příspěvek od Klubas »

Z toho jsem měl taky strach protože křidélka mám po celé odtokovce křídla, ale se správnými výchylkami to bylo v pohodě :) Video bude, až se s letadlem trošku víc sžiju a naučím se létat na menší ploše než teď (jak se bojím že s tím prásknu tak litám pěkně ve výšce :D ) Vázně se toho neboj a až bude bezvětří, tak ho hoď do vzduchu. Mě stačilo jen půl plynu na stoupání, nevím ale jak to máš omotorované tak uvidíš. Dej si ještě pozor na práci s plynem, když letíš kolmo dólu tak je nejlepší motor úplně vypnout. S tim plynem musíš pracovat o hodně víc než na betě.. Tak zatím a ať to létá! :)
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#2109 Příspěvek od Ancistrus01 »

Tak tady jsou fotky nabarvené Bety: http://www.rcalbum.com/index.php?action ... e=&id=6242
Bartn
Kontaktovat uživatele:

#2110 Příspěvek od Bartn »

Ancistrus 01 pravděpodobně v tomto oddíle ( je možné,že to bylo i jinde - snad autor tehdejšího dotazu to upřesní - nemohu to najít, abych odkázal na přesné znění i odpovědi) před delším časem se ptal na možnost brždění Bety obráceným chodem motoru. Několik kolegů to považovalo za absurdní nápad navíc spojený s komplikacemi (obousměrný regulátor, ovládání obráceného chodu atd). Doporučuji k podrobnému pročtení článek Ing. Michala Černého "Zpátečka u letadel" uveřejněný na str. 19 a 20 RC revue 10/2011. Ono se totiž ukázalo, že to tak absurdní nápad nebyl a opravdu se v provozu modelů ukázalo, že této možnosti lze využít nejen u modelů s tlačným motorem.
Mc_Green

#2111 Příspěvek od Mc_Green »

Ancistrus01 píše:Tak tady jsou fotky nabarvené Bety: http://www.rcalbum.com/index.php?action ... e=&id=6242

Beta vypadá zajímavě a jak jde vydět na obloze?
Já u ty svojí Bety jak jsem nabarvil křídla tak jde perfektně vydět když je pod mrakem, ale když je sluneční den tak je tam rozdíl nepatrnej.
Ticcino

#2112 Příspěvek od Ticcino »

rafa242 píše:Ticcino tak ty si toho už prešiel riadnu kopu a ja sa zatiaľ chystám len na druhé po bete. Tiež stíhačka z druhej svetovej. Podľa čoho si si staval to samokrídlo? A aké tam máš vybavenie, chcel by som si cez zimu aj ja niečo postaviť.

Ahoj, vše najdeš zde:
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1048425
Ke konci jsou i moje příspěvky s fotkama.
Kdyby ses rozhodl pro tenhle stroj, tak dej vědět, rád ti pomůžu alespoň radou.
Samokřídlo je z XPS desek, co se dávají pod plovoučky.
Mám ho oproti původnímu návrhu velmi přemotorované a to mělo za následek pár neduhů, které se mi podařily odstranit jen částečně.
Při stavbě je potřeba to mít předem všechno v hlavě srovnané a nejlépe vše nakoupené. Nebudu rozvádět detaily, bylo by to na celý dlouhý post.
Prostě, když bys ho chtěl stavět, ozvi se.
Obecně, není to akrobat, ale majestátný stroj primárně určený na FPV. Já z toho udělal zabijáka. Naštěstí poslouchá na slovo.
Ticcino

#2113 Příspěvek od Ticcino »

Bartn píše:Ancistrus 01 pravděpodobně v tomto oddíle ( je možné,že to bylo i jinde - snad autor tehdejšího dotazu to upřesní - nemohu to najít, abych odkázal na přesné znění i odpovědi) před delším časem se ptal na možnost brždění Bety obráceným chodem motoru. Několik kolegů to považovalo za absurdní nápad navíc spojený s komplikacemi (obousměrný regulátor, ovládání obráceného chodu atd). Doporučuji k podrobnému pročtení článek Ing. Michala Černého "Zpátečka u letadel" uveřejněný na str. 19 a 20 RC revue 10/2011. Ono se totiž ukázalo, že to tak absurdní nápad nebyl a opravdu se v provozu modelů ukázalo, že této možnosti lze využít nejen u modelů s tlačným motorem.

Nebyl by nějakej scan toho článku nebo alespoň, co se tam píše.
Já mám nalétáno jen rok s různými typy letadel, ale brzdu jsem fakt ještě nepotřeboval, krom jediného typu modelu. A to byla EDF stíhačka, která mi přistávala strašně rychle. Tam bych brždění velmi ocenil. Ale pozor! Na zemi! Nikoliv ve vzduchu.
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#2114 Příspěvek od Ancistrus01 »

To Ticcino: Sken mě před chvílí přišel tak napiš e-mail a já to přepošlu, no beta je pod mrakem vidět bezvadně, a když svítí slunce z dobrého úhlu, úžasně vyniknou barvy. :D
Mc_Green

#2115 Příspěvek od Mc_Green »

Já plánuju ještě dodělat trup protože mám nabarvené jenom křídla. A chtělo by to nějaký fotky za letu. Když bude v zítra dobrý počasí tak s pujdu zalítat a něco při letu nafotim. Kdyby měl někdo zájem tak se mužeme domluvit a sejít se na společném létání. A ukázat svoje modely
Zamčeno

Zpět na „Letadla - začátečník“