Beta 1400 - stavba

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zamčeno
Zpráva
Autor
coro

Re: Beta 1400 - stavba

#2086 Příspěvek od coro »

Kid píše:
Ticcino píše:Vrčí nebo bzučí? Pokud bzučí jak divý, tj motorek v něm se stále točí, tak se pravděpodobně strhly převody.
Jak už někdo psal, zkus to píchnout do jiného kanálu a uvidíš.
Já s těmi originály neměl problém.
Stejně tak jsem doteď neměl problém s HXT900.

Vrčí, bzučí, nevím, myslel jsem, že to jsou strhnté přvody, ale dneska jsem zkusmo koupil nový servo, ale po zapojení (i do různých kanálů) je tam prostě mrtvo. Navíc po vrácení původního serva a zapojení zbytku kablíků nereaguje už vůbec nic. Už vážně nevím, co by to mohlo být, začínám být mírně naštvanej. :|

Možno to bolo "vrčí" = je zablokované, a to nevydrží dlho a zhorí, a teraz to vyzeralo akoby zobralo so sebou aj BEC v regluátore...
Leda že by si to teraz zapojil naopak??
Je tam 5V napätie na príjmači?
Kid

#2087 Příspěvek od Kid »

coro píše:Možno to bolo "vrčí" = je zablokované, a to nevydrží dlho a zhorí, a teraz to vyzeralo akoby zobralo so sebou aj BEC v regluátore...
Leda že by si to teraz zapojil naopak??
Je tam 5V napätie na príjmači?

To nevím, nemám doma žádnej měřák, kterým bych to zkontroloval. Psal jsem i Pelikánovi o radu, snad se něčeho doberu.

E: Super, teď jsem to zase zkusil rozjet a pro změnu funguje bez problému všechno, začínám mít dojem, že je to letadlo něčím posedlý. :D To mi vážně hlava nebere.
Mc_Green

#2088 Příspěvek od Mc_Green »

Před pár dny jsem nabarvil mojí betu je to takovej pokus ještě chci nabarvit trup. A fotky jsem fotil já za letu bohužel nebyl fotograf nebo člověk kterej by převzal na chvylku Betu.
Přílohy
nízky prulet
nízky prulet
Beta za letu
Beta za letu
Zbarvení křídel
Zbarvení křídel
raptor181
Kontaktovat uživatele:

#2089 Příspěvek od raptor181 »

Zdravím, myslíte že tahle vrtule http://www.rcworld.com.au/props/apc-pro ... ombat.html půjde dát na betu? Není už moc velká?
jožino

#2090 Příspěvek od jožino »

Poradí mi niekto ako ste umiestnili tie dva drátiky od prímača?aby to vyhovovalo v teste dosahu RC súpravy? BETA1400

Ďakujem letu zdar.
Klubas
Kontaktovat uživatele:

#2091 Příspěvek od Klubas »

Já mám drátky volně v trupu, ale pokud chceš mít jistotu tak konce antén dej kolmo na sebe, třeba je přilep izolepou na vnitřek trupu
Multiplex FunCub // Konstrukční větroň // Beta 1400 // Mitshubishi Zero (Hacker) // Flysky TH9X //
jožino

#2092 Příspěvek od jožino »

Ďakujem dobrý nápad,lebo som robil test dosahu RC súpravy a tých 40-50m mi to nedávalo.A ty si to skúšal? budem rád keď napíšeš svoje poznatky.

Letu zdar.
Klubas
Kontaktovat uživatele:

#2093 Příspěvek od Klubas »

Ten kdo mi to zalétával mi řekl že dosah vyzkoušíme až to poletí :D Teď jsem přešel na systém FRSKY a taktéž jsem dosah na zemi nezkoušel. Ve vzduchu je dosah dostatečný, až na hranici viditelnosti.. Možná jsem měl štěstí na kus, tak to radši pořádně ozkoušej než půjdeš do vzduchu! :D
Multiplex FunCub // Konstrukční větroň // Beta 1400 // Mitshubishi Zero (Hacker) // Flysky TH9X //
rafa242

#2094 Příspěvek od rafa242 »

Čaute beťáci, ja som len tak zvedavý načo ste prešli po bete? S čím teraz lietate?
Klubas
Kontaktovat uživatele:

#2095 Příspěvek od Klubas »

Měl jsem ASW28, ale po nespokojenosti s letovým projevem jsem ho prodal, teď se chystám na Zero od Hackera - už ho mám a teď jen vychytat počasí a čas na zálet. A hlavně budu docela podělanej.. :D Přece jenom 82cm akrobat nebude taková sranda jako naše klidňoučká Beta.. :D V zimě (třeba na vánoce) bych chtěl Cessnu 350 Corvalis 8-) Co vy?
rafa242

#2096 Příspěvek od rafa242 »

Pozerám že asi sme natom podobne, mám doma na zálet pripraveného lavočkina la-7 postavený z epp výrezov. Robia ich na combat, 80cm rozpätie. A mám z neho celkom strach, s betou to uz je bez problémov ale no predsa len vsetci vieme aká je beta oproti niečomu takémuto :D a to mi na ňom ešte vyšla riadna váha. Koľko váži ten tvoj?
Klubas
Kontaktovat uživatele:

#2097 Příspěvek od Klubas »

336g a mělo být 340g takže krása. A to tam mám i servo směrovky.. Jen abych se nechlubil tak jsem ho nestavěl já, je to práce milana nese viz. viewtopic.php?p=480000 :) Hrozně se ale těším až se to s ním naučím protože to co s tím jde dělat překonávat všechny pokusy o akrobacii s betou.. Ikdyž jednou jsem dal takovej polo nožák! :D Zálet vidím na víkend :) Tobě váží kolik?
rafa242

#2098 Příspěvek od rafa242 »

Tak to si idem tu tému prejsť. Je tu o ňom ešte nejaká ďalšia téma? No ten môj má priestorový trup a mám tam 3s 1300mah ale tak váha je niečo okolo 500g. Je to tak trochu tehla, motor má sily dosť ale bojím sa že či to zvládnem ja. Keby to bolo veľmi zlé tak sa mi dúfam podarí zohnať ďalšie výrezy a elektroniku prehodím. Ale hlavne som to prehnal s farbou, nečakal som že tým až tak priberie. Tak som zvedavý čo z toho bude. O zálete potom informuj som zvedavý.
Ticcino

#2099 Příspěvek od Ticcino »

rafa242 píše:Čaute beťáci, ja som len tak zvedavý načo ste prešli po bete? S čím teraz lietate?

Postavil jsem ptáka z výřezů dle plánku rcbirdz.com (lítá parádně)
Pořídil jsem stíhačku WW2 EPP, 1 metr rozpětí (mockrát rozbitá a opět slepená, super na vyblbnutí)
Zkoušel jsem EDF stíhačku (totálně po smrti - přehřátí regulátoru)
Postavil jsem z Depronu samokřídlo 1,2m - lítá parádně a je to rachot
Ze zbytků co zbylo po EDF stíhačce jsem postavil něco, co vypadá tak trochu jako rejnok - lítá zběsile, ale pěkně
Postavil jsem čarodejnici - buď jí země lehká - lítala špatně
Pak mám 130g halového akrobata, ale s tím moc nelítám, páč není kde
No a druhý nejnovější přírůstek je Funcub od Multiplexu - naprostá spokojenost
Dneska jsem dostavěl Blizzarda od Multiplexu - čekám na zálet (foto těsně před dokončením přikládám)
A v krabici mám ještě nesloženou další EDF stíhačku F-14
Přílohy
PA100084_resize.JPG
PA100080_resize.JPG
Klubas
Kontaktovat uživatele:

#2100 Příspěvek od Klubas »

Co řikáš na toho FunCuba? Taky jsem ho chtěl, ale pak sem si řikal jestli to není moc hodný letadlo, jestli bych se s nim nenudil.. Dá se s nim i vyblbnout? Možná si ho postavím přes zimu..
Zamčeno

Zpět na „Letadla - začátečník“