Align T-rex 500

Vrtulníky do velikosti 500.
Odpovědět
Zpráva
Autor
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

Re: Align T-rex 500

#181 Příspěvek od František Koudelka »

Tak nechci to hned, rikam na vanoce nebo klidne i po, v zime stejne nelitam, chtel bych na pristi sezonu lepsi heli, s tou 450tkou zvladam poletovani po obloze, zatim me vylozene nejaka akrobacie netahne, mozna jen nejake zakladni prvky a to muzu trenovat i se 450tkou, na to mam levny dily :D ta stavebnice co jsem poslal odkaz je nejlevnejsi a dalsi tam je uz za 500liber a vyse, to uz neni nic mezi, treba neco s tim kardanem, me osobne je krdat sympatictejsi a vlastne se 450tkou sem mel letos v lednu jediny pad na moji blbost....vybita aku...takze vlastne ....uz asi nejsem uplny zacatecnik.....
Nezlob se Béďo, já mám dneska špatnej den
avalanche8

#182 Příspěvek od avalanche8 »

A proc mermomoci kupovat v zahranici,a prichazet o zaruku??
http://elektromodely.com/modely/product ... 7d7ffad6bc
http://www.benovoletadylka.cz/trex-500- ... p-592.html
Na pozadani je mozna vymena reglu kuly nefungujicimu governoru u esc align.
LOGO 600SE/Vbar 5,3 silverline/JIVE80Hv/TB solid 690/Futaba T14Sg
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#183 Příspěvek od František Koudelka »

Protoze ja ziji v Anglii, je to pro me jednodussi, ale pokud by nakup vychazel lepe v CR muzu jej koupit i tam
Nezlob se Béďo, já mám dneska špatnej den
DaveLister

#184 Příspěvek od DaveLister »

Pokud zijes v anglii tak neni co resit, kup to tam. Ceny v CR jsou mnohem horsi.

Znam treba tydle 2 obchody, ale bude jich urcite vic:
http://www.fast-lad.co.uk/store/index.p ... =1a&page=1
http://www.heliguy.com/Electric-RC-Heli ... ain-Group/
Synergy E7 | Gaui NX4 | Trex 450 PRO 6s | Futaba T14SG
buki

#185 Příspěvek od buki »

Chci se optat zda někdo nemáte na T-rex500 tuto kapotáž- HUGLES 500E. Potřeboval bych oměřit pár rozměrů, abych zjistil zda se mi vejde na mou mechaniku. Děkuji
OPR
Kontaktovat uživatele:

#186 Příspěvek od OPR »

Tak jsem přez víkend dokončil přípravu vrtulníku na zimní létání a včera udělal alespoň dvě kontrolní baterky ..... příprava spočívala ve výměně tlumících gum, některého spoj. materiálu, pročištění jednosměrného ložiska a pak jedné zásadní změny. A to přehození systému náhonu VR. Přez léto jsem používal řemínek jeliokož jeho provoz je daleko "ekonomičtější" (nikoliv energeticky :lol: ) a tak nějak mi to připadá čistější a méně hlučné řešení. V zimě a nebo v chladném období je ale řemínek mírnou nevýhodou a tak přišel na řadu systém náhonu VR torzní tyčkou. Přehození bylo v podstatě otázkou něco málo času jelikož mám doma dva ocasy (dohormady jsme tři :D ) jeden je připravený s řemýnkem, druhý připravený s torzním náhonem a třetí .... no to sem vlastně nepatří .... :lol:

No a včera proběhla dvě zkušební roztočení machaniky. Jedno, to první jen na zemi - a druhé už bylo i s malým "hop" a kontrolním zavisením. Nooo a nic moc. Konají se opět vibrace. Tentokrád díky spešl montáži gyroskopu to neva ale no sou tam. Od posledního boje a lovu je vše nové takže přenesení něčeho vadného z minula se nekoná jen to znamená jediné ........ dělaj "to" pořád blbě. Takže zase laborace s ložiskama na torzní tyči ........ počet, vzdálenost atd .... a výsledek nikde. Takže opět zklamaání. A tším se na teplé počasí kdy tam opět vrátím to, co tam patří. Řemen.

Máte někdo s podobným problémem zkušenosti nebo radu jak řešit vibrace od tozního náhonu? Mne důvtip opusští a pomalu na vibrace rezignuji.

Ondra
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#187 Příspěvek od JirkaA »

Ondro nemáš třeba trošku malinko ohlou trubku? Řemen spolkne docela velké tolerance dokud se někde vyloženě nešoupe o trubku, zatímco torzka je na to citlivá, nemůže jít "za roh", jinak je zle..
OK2WY
krtek2k

#188 Příspěvek od krtek2k »

A co máš proti řemenu na zimu? V pětistovce není tak dlouhej , aby se něco zlého kriticky projevilo.
P.S.: Prosím zapni si word , příspěvek napiš v něm, nech si opravit pravopis a pak to sem vlož.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Screwball671

#189 Příspěvek od Screwball671 »

To řeším u 600 Nitra už měsíc, nejdřív jsem měl podezření na motor a bohatost, ale včera mi pan mistr v 3D masters řekl, že je to vod ocasu a jediná možnost je začít měnit vše co se na ocase točí, brzy i včetně pilota, kterej je taky už vytočenej jak prase. Asi změním značku a založím s Howkingem klub zhrzených Alignem. Máš excentricky uložený ložisko na kardanu? Jestli je přesně uprostřed, tak by mohl začí oscilovat (vibrovat). Řemínek se píše s měkkým i, barbare.
Trex 700E, Trex 600 nitro, Protos 500, Trex 500, Trex 450 Sport, Yak 55M, RS352, Piper Cub, Variant
OPR
Kontaktovat uživatele:

#190 Příspěvek od OPR »

JirkaA píše:Ondro nemáš třeba trošku malinko ohlou trubku? Řemen spolkne docela velké tolerance dokud se někde vyloženě nešoupe o trubku, zatímco torzka je na to citlivá, nemůže jít "za roh", jinak je zle..

.... vše je nové a opakují se nachlup ty samé problémyco jsem měl na začátku sezony. Já původní náhon torzní tyčí uplně zničil. A z dílů složil nový. Ale je fakt že trubku vyměnit mohu - za to nic nedám.
Houško budeš mět dneska malinkej kšeftík. Pokud to stihnu.

Ondra
OPR
Kontaktovat uživatele:

#191 Příspěvek od OPR »

krtek2k píše:A co máš proti řemenu na zimu? V pětistovce není tak dlouhej , aby se něco zlého kriticky projevilo.
P.S.: Prosím zapni si word , příspěvek napiš v něm, nech si opravit pravopis a pak to sem vlož.

Rěmen v chladu bobtná a naopak trubka se o něco (zanedbatelně) zkracuje ....... pak to prokluzuje a musí se dopínat ...... na to bohužel na letišti nemám nervy.

PS:
Promiň za prasopis v mých přízpěvcích ale pokud Tě to tak žere jednoduše, kde uvidíš toho otrapu "OPR", tak to nečti. Ano máš navrch.
OPR
Kontaktovat uživatele:

#192 Příspěvek od OPR »

Screwball671 píše:To řeším u 600 Nitra už měsíc, nejdřív jsem měl podezření na motor a bohatost, ale včera mi pan mistr v 3D masters řekl, že je to vod ocasu a jediná možnost je začít měnit vše co se na ocase točí, brzy i včetně pilota, kterej je taky už vytočenej jak prase. Asi změním značku a založím s Howkingem klub zhrzených Alignem. Máš excentricky uložený ložisko na kardanu? Jestli je přesně uprostřed, tak by mohl začí oscilovat (vibrovat). Řemínek se píše s měkkým i, barbare.

Já mám komplet vše nové a jsou s tím ty samé problémy. Ložisko a jeho zalepení je možné zprasit to nepopírám ale nedokážu si představit metodu jak zabezpečit aby to bylo jiank. Tak jak to má být.

Za řem"í"nek se Ti omlouvám.
Howking
Kontaktovat uživatele:

#193 Příspěvek od Howking »

Screwball671 píše:Asi změním značku a založím s Howkingem klub zhrzených Alignem.
- :lol:
Blade400>T-Rex500>T-Rex250>Protos>T-Rex700E>LA700>RaptorE720
youtube.com/heyingosl
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#194 Příspěvek od pkotatko »

Docela velkou paseku muze nadelat, kdyz neni lozisko ( loziska ) nalepeno na "kardan" spravne. Na spravne misto, ale hlavne v ose a kolmo ! Mohl bych o tom vypravet... :D
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
OPR
Kontaktovat uživatele:

#195 Příspěvek od OPR »

pkotatko píše:Docela velkou paseku muze nadelat, kdyz neni lozisko ( loziska ) nalepeno na "kardan" spravne. Na spravne misto, ale hlavne v ose a kolmo ! Mohl bych o tom vypravet... :D

No berdel to nadělá o tom asi žádná .... ale jak zjistit že to zrovna dělá tohle - popřípadě jak se vyvarovat tomu to nalepit znova blbě a znova to pooooookazit. :roll: to už nepíšou ...... a neřikej mi že je to šmatlavejma ručičkama ... jiný nemám :D

Dík Ondra
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 500“