Blade 400 3D

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
baui

Re: Blade 400 3D

#556 Příspěvek od baui »

Diskobarel píše:Taky jsem se rozhodl jít zatim do něčeho menšího 6 kanálovýho: http://www.rcguru.cz/esky-honey-bee-cp3-2-4ghz-rtf-d1543, je to dvojí investice naučim se na tom, a pak až s tim modelem budu zvládat i lehčí akrobacii dám ho bráchovi a půjdu do rexe...

Ufff...jestli můžu ještě jednu věc, nedělej to. Kup si vrtulník, ne hračku. Nekupuj Walkery, E-Sky nebo nevím co ještě. Zrovna CP3 jsem měl jako první a bylo to nejvíc peněz v modelařině, které jsem hodil do kanálu. Když už levnější, vezmi aspoň toho Blade 400 3D co ti tu už někdo radil. Tohle se tu řešilo mockrát, zbytečné do toho zabíhat znovu.
Tom
vasylp

#557 Příspěvek od vasylp »

Lítat jsem se naučil bez simu ale potom když troufneš na akrobace potom je to drahé jinak začátek poskakováni a let po obloze sim není potřeba stačí treningovy křiž a trpělivost :mrgreen: :mrgreen: jesli nechceš 8)
JETI DS-14 / MAVERICK / Goblin RAW / Spirit / Phoenix /
vasylp

#558 Příspěvek od vasylp »

Tsisters píše:Já znám lidi co začínali bez simu a teď lítají suprově,jen ten první rok jednoho vyšel cca na 80 litrů,myslím,že sim by byla dobrá investice :-)

No tak to koukám 8O já jsem havaroval dva krát za rok. Pul roku jsem poskakoval nanejvýš 1m nad zemi :mrgreen:
Teď to je mazec v hlavě to mam ale ruce neposlouchají :lol: :lol: :lol:
Diskobarel

#559 Příspěvek od Diskobarel »

Co říkáte na tenhle vrtulník, mám možnost ho koupit pod 3200 http://www.savage.cz/cz/zbozi//2374-e-flite-mikrovrtulnik-blade-cp-pro-elektro-rtf.html?
Myslím si, že lidé by měli chodit bosi, je to mnohem zdravější.
Například já když se ráno vzbudím obutý, tak mě bolí hlava...
seltino

#560 Příspěvek od seltino »

řekl bych že ten blade 400 nebo 450 byla lepší volba, každopádně bych ti u tohoto vrtulníku Blade CP nedoporučoval verzi RTF. Kup si pořádné rádio, líbí se ti vrtulníky zn. Eflite, takže bude dobrá volba minimálne spectrum DX6, ale DX7 či 8 určitě nic nezkaziš :)

Je to určitě o financích, peníze jsi říkal, že neřešíš, nicméně by pomohla informace kolik jsi do toho ochoten do začátku vrazit. Je potřeba počítat s investicí za vrtulník, plus kvalitní rádio, solidní nabíječku, nějaké baterky a taky simulátor. Simulátor pravda neco stojí (Phoenix asi 2300kč) nicméně u něj bych to bral jako investici,která se opravdu vyplatí. Ale to je asi spíše do diskuze jiného fora ať to tady nespamujeme.
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
Diskobarel

#561 Příspěvek od Diskobarel »

No na financích moc nezáleží, ale koukal jsem se v po Kanadskejch stránkách a tohle byl jedinej vrtulník kde se dalo ušetřit a když mám možnost ušetřit 3000 tak už to zní zajímavě:-)S investicí do akumulátoru a baterek počítám, protože v kanadě je 120V síť takže by mi byl originální akumulátor na nic...
seltino

#562 Příspěvek od seltino »

předpokládám, že jsi myslel nabíječku, vrtulník má stejný akumulátor(baterii) v kanadě i u nás. liší se akorát nabíječka.
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
Diskobarel

#563 Příspěvek od Diskobarel »

Pardon, ale už jsm byl včera hotovej:-).Docela blby když elektrikář nazve trasformátor akumulátorem:-)
baui

#564 Příspěvek od baui »

Jak psal seltino, vysilacka bude v delsim casovem horizontu hrat vetsi roli nez tvuj prvni vrtulnik, radeji si kup rovnou neco lepsiho. Spektrum DX6i je dobra a dnes levna, DX7 nebo DX8 uz vlezou do penez malinko vic.
Ted po cem se divat, kdyz vrtulnik kupujes. Oba dva, ktere jsi sem dal (HB CP3 i ten Blade CP) maji ocas ovladany samostatnym motorkem. To neni uplne vhodne reseni. Divej se po heline, ktera ma pohon ocasu reseny remenem nebo kardanem. Jestli chces setrit, vyplati se ti koupit na zacatek Blade mCPx. Je sice mrnavy, ale nauci te zaklady a pozdeji se budes schopen informovaneji rozhodnout co dal. Jinak radeji nektery z uvedenych, nebo rovnou T-Rex 450 v super combu.

Edit: Dobre si precti clanek odkazovani odtud, at neopakujeme dokola porad ty same informace.
Tom
jmajner

#565 Příspěvek od jmajner »

Diskobarel píše:No teď když to po sobě čtu, tak mi to taky přijde jako hovadina, no akrobacii zatim nemá cenu řešit, když ještě nedokážu s tim vrtulníkem viset, ale as do toho simulátoru půjdu, otázka je kterej je aspoň trochu realistickej...

Právě naopak - velice dobré přirovnání, ale trochu jinak. Trénink na kytaru doma si představ jako simulátor a vystoupení s kapelou pro veřejnost jako skutečný let s vrtulníkem. Představ si, kolich chyb jsi doma na kytaru udělal, než jsi mohl vystupovat. A navíc – po cca. 10 chybách v kapele se kolega naštve a rozšvihá ti tvůj první levnej nástroj v ceně 10 000Kč. Doma při tréninku by sis ho sám nezničil. Čili prstoklad naprosto stejnej jak u kytary, tak u vysílačky, akorát jiný prostředí pro hraní si.
Osobně bych ti doporučil na začátek přes zimu DX6i+Phoenix+Msr, protože je i na doma a dá se s ním venku potmě docela lítat, protože svítí. Neboj bude to taky adrenalínek a hlavně mít celou zimu Phoenix bez živého modelu by byl velkej vopruz a nebavilo by tě to (osobní zkušenost). Po zimě Msr prodáš a už budeš vědět!
Diskobarel

#566 Příspěvek od Diskobarel »

No tohle přirovnání jsi trefil.
Erich001

#567 Příspěvek od Erich001 »

Chalani ak nemate pevne nervicky a vela trpezlivosti a hlavne dost penazi tak tu 400ku nekupovat. viem o com pisem. za rok som do nej dal cenu 700ky nitra a to aj s vysielacom.
T-rex Spektrum
vasylp

#568 Příspěvek od vasylp »

Erich001 můj případ koupil jsem z bazaru za 8 tisíc dal jsem to seřídit a zalítnout 1tisic a pul roku jsem poskakoval a lítal po malinku. Kouslo se servo byl pád cca zhruba 1 tisíc nechápu kde furt vidíš cenu 700ky nitra a to aj s vysielacom. simulator jsem koupil až po roce na cvičeni akrobace no moc mně to nebavilo tak jsem pořídil mcpx jako simulátor 8) myslím že všechny vrtulníky potřebuji trpělivost a peníze 8)
baui

#569 Příspěvek od baui »

vasylp píše:Erich001 můj případ koupil jsem z bazaru za 8 tisíc dal jsem to seřídit a zalítnout 1tisic a pul roku jsem poskakoval a lítal po malinku. Kouslo se servo byl pád cca zhruba 1 tisíc nechápu kde furt vidíš cenu 700ky nitra a to aj s vysielacom. simulator jsem koupil až po roce na cvičeni akrobace no moc mně to nebavilo tak jsem pořídil mcpx jako simulátor 8) myslím že všechny vrtulníky potřebuji trpělivost a peníze 8)

On není problém do něj z rok nacpat klidně 50 tisíc i víc, když se člověk trochu snaží lítat :) Tyhle hračky padají samy. Nechci vzpomínat na kvanta peněz utopených v podobných nesmyslech před pořádnou helinou... :roll: Navíc pokud se člověk dostatečně zblázní a začne ho "upgradovat" (rozuměj snažit se dostat ho na stejnou úrověň jako nejnižší řady pitomých t-rexů), peníze z kasy letí samy.
Tom
vasylp

#570 Příspěvek od vasylp »

baui mluvíš o nesmyslných částkách mam 100% upgrade a nepřešvihl ani částku 10 tisíc myslím tím i elektroniku a to až po 2 letech lítaní.
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“