Propadání se heliny

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
vakaruru

Propadání se heliny

#1 Příspěvek od vakaruru »

Nemůžete prosím ještě někdo poradit když heli lítá jak má, ale stále se při letu střídavě propadá a zase stoupá?? Díky Karel
FlyBear

Re: Propadání se heliny

#2 Příspěvek od FlyBear »

A není to jen kvůli větrným poryvům?
To by pak byla odpověď jediná: musíš to sledovat a naučit se kompenzovat kolektivem.
Kra

#3 Příspěvek od Kra »

Jj taky me jako prvni napadl vitr. Jinak to muzou delat treba levne listy, ze se vrtas propada v nekterych polohach kolektivu. Kdyztak to trochu vic popis, to skace nahoru/dolu porad nebo jen pri necem konkretnim.

T-Rex 450 Pro || Dx7 (mod 1)
tttriplexxx

#4 Příspěvek od tttriplexxx »

A čo tak serva, skontroloval si vôle?
Ja som mal jedno nejaké "vybité" a robilo podobnú neplechu zvlášť keď som potreboval zatiahnúť kolektívom. To namiesto stúpania sa mi vrtas prepadol a hneď nato, keď servo prešlo určitú polohu, prusko poskočil.
midiborec

#5 Příspěvek od midiborec »

nebo lepe zkus to natočit :)
HITEC, TRAXXAS, ALIGN, RC FACTORY
psena
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od psena »

Me tohle delalo kdyz jsem mel uvolnenej ten malej ramecek co je kolem hlavy skrz kterej prochazi tycka padel (metal flybar sesaw holder).
Je prichycen dvema sroubky primo do hlavy a ty sroubky jsem mel povoleny, zjisti se tak ze se hejbe horizontalne celej ramecek padel kdyz drzis hlavu.
Ale muze to byt jakakoliv vule na hlave, napriklad uvolenej kulak na hornich ramenech rotoru.
Kenny McCormick

#7 Příspěvek od Kenny McCormick »

bolo by dobre vediet viac info:
aky je to vrtulnik /velky/, ake su tam listy/uhlik ci laminat/, serva, regulator/governor/ a ci niesu mekke baterky a pod...
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
vakaruru

#8 Příspěvek od vakaruru »

Mám Mini Titana. Baterie A123. Gyro HG 5000, regl jsem nově napípával a měl by bejt v cajku. Listy mám uhlíkový Radixy. Heli normálně vzlítne a když jsem třeba ve dvou metrech nad zemí, tak dám páku trochu dolu a ona se ale prudce propadne skoro až k zemi. Počasím to není ani větrem. Lítal jsem o víkendu a bylo super počasí, takže to vylučuju. Spíš mě napadá něco uvolněnýho. Listy mám vyvážený a serva v nule jsou taky v rovině. Dokonce i křivky na radiu nemám nějak prudce na klesání ale jdou mi plynule dolu.
shake13

#9 Příspěvek od shake13 »

vakaruru píše: Dokonce i křivky na radiu nemám nějak prudce na klesání ale jdou mi plynule dolu.

A v tom je tvoj problem (ak to plati aj pre plyn). Hovori ti nieco pojem "konstantne otacky rotora"?
Gaui 100,Rex 450,Prôtos 500,Frenzy TZ 50,Logo 600SE,FX18 DSM2,JR 9 DSM2,
MAX,Rival,BN-2 Islander
vakaruru

#10 Příspěvek od vakaruru »

Sorry, nejsem zas tak zkušený helinář. Ale to je nastavení na reglu kterej jsem napípával a udělal jsem to podle návodu. Jinak křivka plynu je stále v rovině cca 80+. Tak porad co dál. A baterkama to asi neni, protože to dělá při všech.
shake13

#11 Příspěvek od shake13 »

Ake mas otacky na rotore a ako mas nastavene krivky pre plyn a kolektiv v Normal a Idle1. Pripadne ak nevies otacky na rotore napis pomer prevodu a otacky motoru - kv. Mas tam totiz A 123 asi 3s predpokladam, co moze mat za nasledok nizke otacky na rotore.
MAX,Rival,BN-2 Islander
vakaruru

#12 Příspěvek od vakaruru »

No tak to opravdu nevim kde to mám vzít. Kde zjistim všecky tyhle věci???? Jinak A123 mám 3s a přemejšlim spíš koupit Lipolky. Poradíš mi jak zjistit ty otáčky prosím??
shake13

#13 Příspěvek od shake13 »

vakaruru píše:No tak to opravdu nevim kde to mám vzít. Kde zjistim všecky tyhle věci????

To su zakladne veci ktore by si mal o svojej heli vediet. Inak ti potom neviem poradit. Skus najst niekoho skusenejsieho v tvojom okoli. Budes toho asi potrebovat viac poradit. Inak LiPoly mozu ciastocne pomoct vyriesit tvoj problem. Zvysia sa otacky rotora a tym padom aj reakcia na kolektiv bude zivsia a prepadavanie heli mensie.
MAX,Rival,BN-2 Islander
psena
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od psena »

Pokud se jedna o mechanicky problem (podle popisu bych si tak i tipl) tak pri zvysenych otackach budou projevy jeste vyraznejsi.
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“