Microbeast v3
Re: Microbeast v3
Tak a máš teď dva protinázory:-).Pokud jsem třes lyžin pochopil jako přegyroání u ocasu(vrťas vypadá jako zblázněné kyvadlo přes křidelka)Tak u mně na měkých gumách a vyššich točkách právě ještě horší.Při už takovém tvém laborování vyzkoušej oboje,za to už nic nedáš.
MiniProtos Microbeast V3
HK-450v2 Spirit
Spektrum DX7 mode 2
HK-450v2 Spirit
Spektrum DX7 mode 2
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
Vždycky když jsem s tímto popisovaným jevem zápasil, vyřešilo se to odstraněním resp. snížením vibrací.
OK2WY
No vibrace jsou prevít,ale to mi vždy šla cyklika nabok hned po roztočení a způsobovaly to vibrace od vrtulky.Takové větší třeba z nevyvažených listu to si Bestie poradila v pohodě jakoby tam nebyly.Teď jsem dočetl manuál k V3 a pokud to je správně přeloženo,jelikož nešprechtím ničím než česky,tak výrobce přímo píše. "Ocas(?vrtulník?) kmitá vertikálně>oscilace je způsobená rotorem>-snižte zisk cykliky(pot 1)
-použijte jiné tlumící elementy vhodné pro vaše otáčky rotoru(čím vyšší otáčky tím tvrdší by mněly být tlumící elementy).
-použijte jiné tlumící elementy vhodné pro vaše otáčky rotoru(čím vyšší otáčky tím tvrdší by mněly být tlumící elementy).
MiniProtos Microbeast V3
HK-450v2 Spirit
Spektrum DX7 mode 2
HK-450v2 Spirit
Spektrum DX7 mode 2
A proto kombinace tvrdý hlavy a nízkých otáček klepe helinou.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
- DaveLister
Dneska jsem ji zalitaval, jako svoje prvni bezpadlo. Lita to zajimave, akorat to ma uplne jinou odezvu na kolektiv oproti padlum, budu si muset zvykat..
Dal sem asi 5 baterek a vselijak jsem laboroval se ziskama ocasu, ale porad to neni co to byvalo. Pirulety konstantni, zastavovani dobry, ale staci vic zabrat za kolektiv a cykliku a ocas se utrhne. S padlama s GP780 to pri stejnejch manevrech drzelo, tak nekde musi byt chyba.
Co bych mel zvysovat/snizovat abych tomu pomohl? Klasicky zisk, dynamiku nebo HL zisk? Jeste je tu moznost nastavit remomix, ale tim jenom zakryju problem protoze s padlama to drzelo dobre i bez nej.
Jeste me napada ze by MB pouzival vetsi uhly a vic se to dusilo, ale agilita je spis mensi tak nevim.
Dal sem asi 5 baterek a vselijak jsem laboroval se ziskama ocasu, ale porad to neni co to byvalo. Pirulety konstantni, zastavovani dobry, ale staci vic zabrat za kolektiv a cykliku a ocas se utrhne. S padlama s GP780 to pri stejnejch manevrech drzelo, tak nekde musi byt chyba.
Co bych mel zvysovat/snizovat abych tomu pomohl? Klasicky zisk, dynamiku nebo HL zisk? Jeste je tu moznost nastavit remomix, ale tim jenom zakryju problem protoze s padlama to drzelo dobre i bez nej.
Jeste me napada ze by MB pouzival vetsi uhly a vic se to dusilo, ale agilita je spis mensi tak nevim.
Synergy E7 | Gaui NX4 | Trex 450 PRO 6s | Futaba T14SG
- Kenny McCormick
Uhly beast pouziva take, ake si nastavis sam, aspon na kolektive.
Skus pridat na klasickom zisku v Tx a musis ubrat na POT1.
Ja mam nastaveny aj revomix.
Mensiu agilitu - myslis obratnost? Zvys na PRO. Sport je pomaly.
Skus pridat na klasickom zisku v Tx a musis ubrat na POT1.
Ja mam nastaveny aj revomix.
Mensiu agilitu - myslis obratnost? Zvys na PRO. Sport je pomaly.
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
- DaveLister
Control behavior mam na transmitter, tedy z vysilace kde mam 100%EPA a 10%expo. Sport i Pro mi bylo pomale a davat extreme mi bylo blby
. Zatim jsem ale vubec neladil zisky na cyklice, soustredil jsem se na ten ocas protoze ten me trapi nejvic.
Mas pravdu v tom, ze do kolektivu bestie nekeca a staci abych nesmyslne maval kolektivem nahoru dolu a po chvili ocas ujede takze bude spatne neco primo v ocasu.
Procetl jsem si jeste par stranek puvodniho threadu k MB, nasel par zajimavych rad a zkusim zitra nastavit ocas nejdriv v normal modu a potom podle postupu zde http://www.beastx.com/showthread.php?26 ... tup-basics a to by bylo aby to nebylo
Revomix si chci nechat az jako takovou tresnicku na dortu, az to bude fungovat s bez nej tak ho zapnu a bude to muset drzet i v couvanem letu do vychrice a s mavanim kolektivem +-15stupnu
Mas pravdu v tom, ze do kolektivu bestie nekeca a staci abych nesmyslne maval kolektivem nahoru dolu a po chvili ocas ujede takze bude spatne neco primo v ocasu.
Procetl jsem si jeste par stranek puvodniho threadu k MB, nasel par zajimavych rad a zkusim zitra nastavit ocas nejdriv v normal modu a potom podle postupu zde http://www.beastx.com/showthread.php?26 ... tup-basics a to by bylo aby to nebylo
Revomix si chci nechat az jako takovou tresnicku na dortu, az to bude fungovat s bez nej tak ho zapnu a bude to muset drzet i v couvanem letu do vychrice a s mavanim kolektivem +-15stupnu
DaveLister píše:Control behavior mam na transmitter, tedy z vysilace kde mam 100%EPA a 10%expo. Sport i Pro mi bylo pomale a davat extreme mi bylo blby. Zatim jsem ale vubec neladil zisky na cyklice, soustredil jsem se na ten ocas protoze ten me trapi nejvic.
Tak ako si dopadol pri ladeni????!!!!
Mam ten isty problem a uz som poskusal vselico a stale je to to iste. Zistil som ale ze mne prestane
drzat vrtulka na spiatocke aj ked jemne taham za kolektiv (myslel som si zo zaciatku ze to bude tym)
U mna je to sposobene asi rychlostou! Pokial idem rychlo na spiatocku trebars pismeno M v spodnej strane sa mi to rozsype ale len vtedy ked idem proti vetru. Ked to robim povetre mozem robit co chcem (alebo za bezvetria)
Ako keby sa zratala rychlost vetra a rychlost heliny a MB prekroci svoje moznosti ...
- DaveLister
Nakonec jsem to poresil tim ze jsem zmensil uhly cykliky a kolektivu. Sice nejsem v parametru(nepamatuju si pismeno), kde se nastauvuji maximalni uhly cykliky na modre, ale zrejme to staci a ocas drzi i kdyz po padu po ocase dam plynou cykliku s kolektivem a zaseknu to na miste. Objevil jsem ale novy problem - ocas pri visu tak nejak nervozne pokmitava(normalne to neni videt, jenom ve visu kdyz na to koukam opravdu zblizka). Pravdepodobne bestie chyta vibrace od vrtulky, a posila je do serva, svina je asi naka citlivejsi protoze GP780 s temi samymi vibracemi nemelo zadny problem.
Ten tvuj problem bude pravdepodobne v necem jinem. Zkusil bych dat HL zisk na minimum a pak pripadne zvysovat kdyz to bude nutne, me to umoznilo to jit se ziskem vys coz je pro to couvani dulezite. Jeste me napadaji vibrace, treba by si bez nich dokazal taky zvysit zisk.
Ten tvuj problem bude pravdepodobne v necem jinem. Zkusil bych dat HL zisk na minimum a pak pripadne zvysovat kdyz to bude nutne, me to umoznilo to jit se ziskem vys coz je pro to couvani dulezite. Jeste me napadaji vibrace, treba by si bez nich dokazal taky zvysit zisk.
DaveLister píše:Ten tvuj problem bude pravdepodobne v necem jinem. Zkusil bych dat HL zisk na minimum a pak pripadne zvysovat kdyz to bude nutne, me to umoznilo to jit se ziskem vys coz je pro to couvani dulezite. Jeste me napadaji vibrace, treba by si bez nich dokazal taky zvysit zisk.
Dobre to chapem ze ked mam teraz napr. parameter "D" na "modra blika-vysoky" a zisk gyra na TX na 35 a potom prestavim parameter "D" na "fialova-velmi nizky" ze budem moct nastavit zisk gyra nie na terajsich 35 ale dajme tomu na 50 ???
A ked tomu tak bude nie je to jedno ci maly parameter D a velky zisk alebo opacne???
Ja viem treba to vyskusat! Len sa pytam ci som to spravne pochopil.
P.S. vybracie som nijake nezpozoroval myslim ze iba v ramci normy...
- Kenny McCormick
Myslim ze pokial zmenis Parametr D, nebude to mat vplyv na mozne zvysenie zisku.
Ked si pametam dobre navod tak v tomto bode ak je zisk maly - niesu konstantne piruety. Ak velky, tak vo vise kmita chvost /Dave-ov pripad?/ a nedrzi pri cuvanom lete.
EDIT: tak uplne znenie je - Ak je nastavenie prilis vysoke, nebudete citit precizne riadenie pri cuvanom lete. Tiez je mozne ze vrtulka bude kmitat vo vise a v rychlej zatacke.
Cuvacky nelietam, to mam v plane buduci rok, tak to pekne vyrieste, a napiste v com to bolo
Ked si pametam dobre navod tak v tomto bode ak je zisk maly - niesu konstantne piruety. Ak velky, tak vo vise kmita chvost /Dave-ov pripad?/ a nedrzi pri cuvanom lete.
EDIT: tak uplne znenie je - Ak je nastavenie prilis vysoke, nebudete citit precizne riadenie pri cuvanom lete. Tiez je mozne ze vrtulka bude kmitat vo vise a v rychlej zatacke.
Cuvacky nelietam, to mam v plane buduci rok, tak to pekne vyrieste, a napiste v com to bolo
Naposledy upravil(a) Kenny McCormick dne pon 03.10.2011 16:59, celkem upraveno 1 x.
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
cau hosi, resim ted zajimavy problem, nemuzu naladit zisk gyra na bestiji. Nastavim 60 a ocas pri padu po ocase nedrzi (mirne se staci), kdyz nastavim 61 tak slysim pri rovnem letu
0 vterin|zz-zz-zz-zz-zz-zz-zz-zz-zz|1 vterina ale ocas se vubec nehejbe, zahada.
diky Petr
0 vterin|zz-zz-zz-zz-zz-zz-zz-zz-zz|1 vterina ale ocas se vubec nehejbe, zahada.
diky Petr
Logo 600 + spirit
- DaveLister
Padre píše:Dobre to chapem ze ked mam teraz napr. parameter "D" na "modra blika-vysoky" a zisk gyra na TX na 35 a potom prestavim parameter "D" na "fialova-velmi nizky" ze budem moct nastavit zisk gyra nie na terajsich 35 ale dajme tomu na 50 ???
A ked tomu tak bude nie je to jedno ci maly parameter D a velky zisk alebo opacne???
Ja viem treba to vyskusat! Len sa pytam ci som to spravne pochopil.
P.S. vybracie som nijake nezpozoroval myslim ze iba v ramci normy...
Neni to jedno, kazdy zisk dela neco jinyho. Dulezity pro drzeni ocasu je podle me hlavne klasicky zisk, HL jednoduse receno udava jak moc precizne se bude udrzovat spravna pozice(nebo spravna rychlost pri pirulete). Tim padem kdyz se pozice bude urdrzovat s vetsi toleranci tak bude mozne zvysit klasicky zisk o par procent.
PS: Muj pripad urcite neni prilis velky HL zisk - ani nejmensi nepomuze, u me to zrejme budou ty vibrace.
error414 píše:cau hosi, resim ted zajimavy problem, nemuzu naladit zisk gyra na bestiji. Nastavim 60 a ocas pri padu po ocase nedrzi (mirne se staci), kdyz nastavim 61 tak slysim pri rovnem letu
diky Petr
Na akej heline to mas? Ja to mam na 450PRO. Mne to robilo jemne pri pade po chvoste tiez. Napr pri cuvanom premete z hora mi to trochu uslo do prava kym som vysiel spat na povodnu poziciu teda ked som premet dokoncil. Uz som skusal vselico a zda sa ze pomohlo pridat na tiahlo ovladania vrtulky este jeden drziak. Teda su tri. Zdalo sa mi ze sa jemne ohyba a tym vznikala odchylka od smeru. Ale moj problem je v tom ze vsetko je OK helina drzi, netrasie, neuhyba, zastavuje piruetu dobre ale pri vecsej rychlosti pri cuvani mi uplne ustreli zadok trebars o 180° a niekedy aj o 2otacky!!!!!!! A uz ma to ........
error414 píše:cau hosi, resim ted zajimavy problem, nemuzu naladit zisk gyra na bestiji. Nastavim 60 a ocas pri padu po ocase nedrzi (mirne se staci), kdyz nastavim 61 tak slysim pri rovnem letu
diky Petr
Zkus delší listy na vrtulce. Včera mě došli Edge 115 a opět musím konstatovat, že se to nedá porovnat s letovým projevem Torsion Blades 106 (na LA700 samozřejmě).
Logo 600SX VBar | Logo 500 VBar | T-Rex 500 mB