RC souprava

Pokud to má kola, jezdí po asfaltu nebo v terénu.
Zpráva
Autor
Adamse

RC souprava

#1 Příspěvek od Adamse »

Ahoj,
nemám ještě tolik zkušeností s provozováním rc modelů, nyní jsem koupil starší auto carson carbon fighter a byla u něj rc souprava Modelcraft 40Mhz. Tato však nemá skoro žádný dosah(15m) a serva se při nastartování chvějí.. Chtěl bych proto koupit soupravu v pásmu2,4ghz a nevím jestli to pomůže. Případně byla by např. tato vhodná http://www.mz-racing.net/p3989-87000-lr ... z-f-h-s-s/ (myslím kvalitu a značku)

prosím o názory zkušenějsích :wink:
scarabeus

Re: RC souprava

#2 Příspěvek od scarabeus »

Pomuze urcite, uvedena souprava je OK.

Priprav se ale na to, ze ti tu hned spousta lidi napise, ktera souprava by byla lepci a podobne. Jsou levnejsi Ciny a funguji, nekdy hure, nekdy lepe a pak jsou taky podstatne drazsi a ty taky funguji :-)

To, cos vybral, je za me v pohode. Zalezi jestli chces jen ciste 2.4 GHz a sem-tam nejake funkce nebo koukas i na to, co ma souprava umet.
Drondys

#3 Příspěvek od Drondys »

Jen na doplnění uvádím výpis pár dalších se srovnáním parametrů oproti té co jsi už uvedl. Vybrat si musíš sám dle toho kolik chceš investovat a co od toho požaduješ.

HK-300

Nemá:
- paměť pro modely
- exponenciály serv a plynu/brzdy
- protiblokovací systém pro brzdu ABS

Má:
- Dual Rate
- výstraha při blížícím se vybití baterie
- Fail-safe plynu
- reversy serv
- nastavení koncových bodů serv a plynu/brzdy EPA

HK-310

Má:
- paměť pro 16 modelů
- Dual Rate
- Fail-safe plynu
- reversy serv

Navíc má:
- časovač
- předdefinovaný mix pro brzdu
- jeden uživatelský volný mix

HK-GT3B

Má:
- paměť pro 10 modelů
- Dual Rate
- Fail-safe plynu
- reversy serv
FlyBear

#4 Příspěvek od FlyBear »

Exponenciály se můžou dost hodit hned i začátečníkovi.

Paměť na modely může ze začátku vypadat jako postradatelná, když kupuješ teprve první autíčko. Ale stačí pořidit si druhé a hned zjistíš, že se ti rozhodně nebude chtít před každou jízdou znovu štelovat veškeré parametry, jako jsou právě ty exponenciály, dorazy a taky třeba trimy řízení.

Takže doporučuju vyhnout se obloukem jakémukoliv rádiu, které nemá exponenciály a paměť aspoň na pár modelů.
darth.hokro
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od darth.hokro »

Ještě bych mrknul na DX3C DSM Spektrum http://www.mz-racing.net/p6353-spm3300- ... -spektrum/
http://darthhokro.rajce.idnes.cz/
Adamse

#6 Příspěvek od Adamse »

Nejprve bych chtěl poděkovat za brzké názory.
Tento typ LRP jsem vybral také proto, že Modelcraft 40mhz, co byl u auta je naprosto ve stejném designu. Firma LRP je tedy čína? Přesně tak, jsou číny které fungují a pro mé potřeby by asi bohatě stačila.I když co není,může být. Představuji si cenu tak do těch 2500,- aby to nebyl takový ten úplný základ od kterého se ty soupravy pohybují, co jsem vypozoroval tak cca 800,-. Ta souprava co jsem uvedl má exponenciály i paměti na více modelů, frekvence 2,4ghz mi prozatím bude asi úplně stačit. Souprava HK-GT3B se mi také docela zamlouvá, hlavně díky lepší ceně a má všechny uvedené parametry. U této soupravy je uvedeno v parametrech : RF Typ: 2.4Ghz AFHDS a u LRP je modulace F.H.S.S. -v tom je nějaký rozdíl- třeba že je u jednoho spolehlivější přenos signálu nebo tak něco?
Jinak Futaba je na tom asi lépe s kvalitou, ale pro mé účely, kdy budu jezdit jednou za týden po dvoře by byla zbytečná investice.
darth.hokro
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od darth.hokro »

Firma LRP je německá. Vyrábí většinu závodní elektroniky do modelů :) Ale určitě to bude vyrobeno v číně. Jinak bych se toho vůbec nebál.
http://darthhokro.rajce.idnes.cz/
Drondys

#8 Příspěvek od Drondys »

Adamse píše:Souprava HK-GT3B se mi také docela zamlouvá, hlavně díky lepší ceně a má všechny uvedené parametry.

Jen na doplnění HK-310 má taktéž všechny uvedené parametry a ještě něco navíc a dokonce za o něco nižší cenu než HK-GT3B.

Adamse píše:HK-GT3B ... U této soupravy je uvedeno v parametrech : RF Typ: 2.4Ghz AFHDS a u LRP je modulace F.H.S.S. - v tom je nějaký rozdíl.

FHSS je zkratka pro obecný název metody přenosu signálu v rozprostřeném spektru tj. Frequency Hopping Spread Spectrum, a to bez specifikace varianty. Obecný princip spočívá v přeskakování mezi několika frekvencemi při přenosu dat.

AFHDS je zkratka specifické varianty FHSS vyvinuté výrobcem FlySky tj. v daném případě Automatic Frequency Hopping Digital System. Stručný popis k tomu je uveden v manuálu od výrobce, který je volně ke stažení viz tento odkaz.

Podrobná srovnání v rámci různých variant FHSS a této varianty mi nejsou známa. Ve stručnosti to popsal Bruce

Obrázek

na blogu RC Model Reviews viz tento odkaz kde zmiňuje, že i při silném rušení je tento systém přenosu vyvinutý výrobcem FlySky dostatečné odolný proti rušení i když není tak odolný jako systémy Hitec, Futaba nebo FrSky.
samot
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od samot »

Ke GT3B je i na místním serveru nějaké to pojednání včetně informací (a odkazů) o alternativním Open-Source firmwaru pro tento Tx, jeho možnostech a postupu k přehrání původního, v některých aspektech nevyhovujícího, Sw vybavení od výrobce: viewtopic.php?f=38&t=33747&hilit=GT3B To jen pro dolpnění přehledu původního tazatele.
GT3B se mi podařilo koupit z eBaye za kompletní cenu pod 1000kč i v současné situaci s dovozem/clem/poštou a jeví se mi z tohoto pohledu jako dobrá volba na "občasné ježdění". Kolik toho vydrží mechanicky, ukáže čas. Zatím jako jedinou nevýhodu jsem objevil, že i přesto, že mám poměrně velké ruce, mám problém ovládat plyn i volant jednoruč (při +/- rovné jízdě po prázdné cestě). Volant je poněkud dál od těla Tx. Se starou 40MHz ReflexWheel to nebyl problém. :D
Adamse

#10 Příspěvek od Adamse »

Jasně, takže každý výrobce může mít svoji vyvinutou modulaci, která je přesnější, jako třeba Futaba, u které jsou přenosy velmi spolehlivé.Tedy u těch dražších. Modulace FHSS je něco jako základ od kterého se vše odvíjí.Takže pokud mi ale bude spolehlivě fungovat systém FHSS, myslím dosah alespoň 50m a žádné rušení signálu od motoru a tím chvění serv tak myslím, že mi bude tento systém stačit.Myslím tím tu soupravu LRP nebo HK-310, která vychází vůči ceně nejlépe.
Samot: bohužel pro mě účet na eBay nemám a jsem tak líný si ho založit abych tak výhodně koupil :D takže mi budemuset stačit objednat u nás.
Drondys

#11 Příspěvek od Drondys »

Adamse píše:...bohužel pro mě účet na eBay nemám a jsem tak líný si ho založit abych tak výhodně koupil :D takže mi budemuset stačit objednat u nás.

V ČR existuje firma CZ-Ebay komunikující plně v češtině, která nabízí komplexní službu tzv. asistovaný nákup viz tento odkaz na popis k tomu. Stačí se u nich zaregistrovat. Pak si najdete co chcete na eBay koupit a uděláte si na CZ-Ebay objednávku s odkazen na to zboží z eBay. Oni vám vypočtou cenu včetně dopravy +5% navíc z ceny, kterou za vás prodejci na eBay budou platit a vy jim pak tu částku nejprve zaplatíte tady v ČR v Kč na jejich účet ať už bankovním převodem nebo složenkou z pošty a oni to za vás na eBay koupí, zaplatí a pošlou k vám.
Adamse

#12 Příspěvek od Adamse »

Vypadá to dobře.Zkusím to pohledat a třeba i objednám.Díky.
butulka

#13 Příspěvek od butulka »

Ahoj, LRP je velce slušná vysílačka, měl jsem možnost ji testovat a naprostá spokojenost. Nicméně pakliže jsi limitován finančně mohu ti doporučit jednoduchou úpravu vysílačky spektrum DX2.O na plnohodnotnou DX3.O. bez jakých koliv investic na přestavbu a časová náročnost 15min. DX2 se dá pořídit s přijímačem na bazaru již pod 1000Kč. ˇUpravu jsem sám prováděl bez nějakých větších nadějí a sám jsem byl překvapenej jak je to primitivní a hlavně jak to funguje. zde je návod: http://www.rcauta.net/forum/topic11967- ... dx-30.html
Autíčkář s nutkáním pořád něco rozebírat, momentálně mě zaujali éra a teď zrovna trápim DJI Sparka
karlosmikos

#14 Příspěvek od karlosmikos »

Spektrum DX6i,Quad Tiny BEEBLADE,MCPX BL2(na prodej),Blade 230 V1,TREX600ESP-Hughes 500(na prodej)
karlosmikos

#15 Příspěvek od karlosmikos »

Anebo trošku připlatit a vzít Spectrum DX2S za cca 2500?

http://rchobbyracing.cz/RC%20soupravy%2 ... 20Spektrum
Spektrum DX6i,Quad Tiny BEEBLADE,MCPX BL2(na prodej),Blade 230 V1,TREX600ESP-Hughes 500(na prodej)
Odpovědět

Zpět na „Auta“