Beta 1400 - stavba
Re: Beta 1400 - stavba
To není nic hrozného, trochu purexu a bude jak nová.
rtomecek píše:Tak vcera dalsi pekne poletani s Betou. Skorem pul hodiny peknyho plachteni, pak blbnuti na zadech, pak par lopasu a pak... mi uteklo kridlo z trupu...
http://rtomecek.rajce.idnes.cz/Rozlouceni_a_Betou/#P1100789.jpg
Takze nakup dalsiho letadla se odklada a jdu hledat nekoho, kdo mi z tech sracek zase udela letadlo...
Ale, vždyť tomu skoro nic není.
Tu uhlíkovou trubku bys stejně časem zlomil. Kup uhlíkovou tyčku (šestku).
Křídlo slep sekunďákem.
Čumák strč do hrnce s vřící vodou a natvaruj tak, aby to jakš takš vypadalo. Pokud trochu vybublají kuličky, tak je zatlač lžící. Praskliny pak opět slep sekunďákem.
Práce všeho všudy na půl hodiny. Kdybys viděl, jak jsem já včera zřídil kocoura (F6F Hellcat)...
Křídla je nutno zajistit proti vysunutí pořádně. Jestli dobře vidím, měls tam jen dva proužky izolepy nebo krepovky. Ta to nemůže udržet.
Osobně doporučuju suchej zip a montáž přes kreditní kartu. Už jsem to tady v tomhle vlákně popisoval. Někde kolem strany 30 nebo tak nějak.
Někdo dává magnety, ale já říkám, že magnety jsou naprd.
Jinak koukám, že máš ještě původní páky (ty černé). Před každým letem je pečlivě kontroluj. Mně postupně všechny praskly.
Edit: Jo a mimochodem, máš nyní jedinečnou příležitost vyndat závaží z čumáku (pro případ, že bys chtěl létat s těžším a větším akumulátorem).
Což mi připomíná, pokud bys máchal čumák ve vroucí vodě, tak to tavné lepidlo stejně povolí...
este mensia rada - fenom nahrej na kridle dieru na trubku aby gulicky trocha napuchli - kridla pojdu tuchsie a aj to pomoze
-
Douda1981
- Kontaktovat uživatele:
Tak to musela být velká rána, z jaké výšky to padalo?
Jinak otázečka, koupil jsem Betu v kitu, stavím ji pro bratra, mám ale váhový rozdíl v křídlech, jedno je o 4 g těžší než druhé. Mám to nějak dovážit už teďka při sestavování nebo počkat až na zálet?
Jinak otázečka, koupil jsem Betu v kitu, stavím ji pro bratra, mám ale váhový rozdíl v křídlech, jedno je o 4 g těžší než druhé. Mám to nějak dovážit už teďka při sestavování nebo počkat až na zálet?
- Borek
- Kontaktovat uživatele:
Ticcino píše:Osobně doporučuju suchej zip a montáž přes kreditní kartu. Už jsem to tady v tomhle vlákně popisoval. Někde kolem strany 30 nebo tak nějak.
Někdo dává magnety, ale já říkám, že magnety jsou naprd.
Hm, a já zrovna rozdělal dva harddisky kvůli magnetům. Přijde mi, že ty magnety drží docela fest.... Ale nakonec, můžu to i zkombinovat s tím sucháčem. U těch magnetů vidím spíš problém jak je pevně přilepit.
Jinak koukám, že máš ještě původní páky (ty černé). Před každým letem je pečlivě kontroluj. Mně postupně všechny praskly.
Zajímavé, já s původními vydržel až do konce. Ale do nového už mám objednané pořádné.
Bixler, Super Sky Surfer, DJI F550, Mavic Pro | FrSky Taranis X9D+
Blog: http://tinyurl.com/ctuoqtx
Blog: http://tinyurl.com/ctuoqtx
borek: vydlabat dieru, naliat purex na spodok a prelepit skelnou paskou
douda: urcite dovazit
douda: urcite dovazit
no s tym dovažovaním krídel si niesom úplne istý, určite je dobré ak by vážili rovnako, moje tak isto nie su rovnako tažké, no dalsia otazka je kde pridat tu vahu aby to bolo vyvazene je rozdiel ci ty pridas 4 g na koniec krídla alebo pri jeho koreni, aspon môj názor
moze si to overit tak ze kridla podoprie v jednom bode po celej vyske
to Ticcino: diky za vycerpavajici odpoved. Uchyceni kridel jsem koukal docela dlouho. Jak magnety, tak ten suchac. Ten se mi libi vic. Uz ho mam dokonce i doma, ale nejak jsem se nedostal k montazi, bohuzel. Muzu poprosit o nejakej link na tu nahradu cernych tahel? Nekde na netu jsem videl video s baterkou misto toho zavazi, coz mi prislo jako dobra myslenka. Ten cumak je zniceny prave diky tomu umisteni baterky (podle me). Kdyby byla vepredu misto zavazi, takhle by to asi nedopadlo.
Kridla zalepim, ale na ten trup si netroufnu, to uz je na me trochu moc. Pro nekoho prace na pul hodinky, pro me cely odpoledne s nervama a nejistym vysledkem. Holt za 500 koupim novej, zbytek se da opravit.
Jinak Beta padala z vysky nejakych 20m, ale je to jen muj odhad...
Kridla zalepim, ale na ten trup si netroufnu, to uz je na me trochu moc. Pro nekoho prace na pul hodinky, pro me cely odpoledne s nervama a nejistym vysledkem. Holt za 500 koupim novej, zbytek se da opravit.
Axial SCX10, Axial Wraith, Tamiya Scania R620, Kyosho MiniZ MR03, Beta 1400, DJI F550
rtomecek píše:to Ticcino: diky za vycerpavajici odpoved. Uchyceni kridel jsem koukal docela dlouho. Jak magnety, tak ten suchac. Ten se mi libi vic. Uz ho mam dokonce i doma, ale nejak jsem se nedostal k montazi, bohuzel. Muzu poprosit o nejakej link na tu nahradu cernych tahel? Nekde na netu jsem videl video s baterkou misto toho zavazi, coz mi prislo jako dobra myslenka. Ten cumak je zniceny prave diky tomu umisteni baterky (podle me). Kdyby byla vepredu misto zavazi, takhle by to asi nedopadlo.
No to máš pravdu,že kdyb jsi měl baterii až ve předu,tak by to dopadlo jinak!!!!V lepším případě by jsi kupoval jen baterku kterou by jsi měl asi pěkně sbouchlou a v horším by jsi hasil a kupoval vše!Ten trup zmákneš,musíš si věřit!!
LOOP,Su27/Gripen 70EDF/ViperJet 9OEDF/Mig29 2x64EDF/Ardea3m/P51 mz18_hott/
Ved to proste s tým trupom aspon vyskúšaj, ono to pojde dať dokopy, aj keď si kupiš nový aby si mohol lietať ale ten starý nezahoď, nemal som až také poškodenie ale ono sa to dá krásne opraviť
Tak kridla jsem spravil, povedlo se. Smerovku a vyskovku jsem uspesne odparal a napasuju na novej trup. Tenhle si necham lezet na skrini a az budu potrebovat vytocit manzelku, pujdu varit a rovnat. Baterku se pokusim napasovat dopredu misto toho zavazi. Stejne jsem se porad trapil s uchycenim. Origo suchac nedrzi vubec a 3M drzel tak, ze sel i s kusem polystyrenu.
V kazdem pripade na tohle ero nedam dopustit. O povolovani kridel toho bylo napsano dost. Kdybych zavcasu opravil, Betu bych rozmlatil svoji blbosti o par dni dele...
V kazdem pripade na tohle ero nedam dopustit. O povolovani kridel toho bylo napsano dost. Kdybych zavcasu opravil, Betu bych rozmlatil svoji blbosti o par dni dele...
Axial SCX10, Axial Wraith, Tamiya Scania R620, Kyosho MiniZ MR03, Beta 1400, DJI F550
Já jsem omotal spoje křídel skelnou izolepou a koupil jsem uhlíkovou tyč 7 jde tam sice hodně ztuha ale za to křídla u sebe drží hodně pevně.
Borek píše:Hm, a já zrovna rozdělal dva harddisky kvůli magnetům. Přijde mi, že ty magnety drží docela fest.... Ale nakonec, můžu to i zkombinovat s tím sucháčem. U těch magnetů vidím spíš problém jak je pevně přilepit.
Pokud budeš dávat přímo magnety z HDD, pořádné velikosti, tak by to mohlo být dobré. Je ale potřeba, aby magnety na obou křídlech pokud možno dosedaly na sebe. Jak tam bude mezera, tak už budou držet míň. (samozřejmě, že mezera na dvě skelný pásky bude v ok).
Na Aukru nebo Hobbykingu je možné sehnat také magnety a ty jsem měl na mysli, že jsou na prd. Ale ne ve smyslu, že by nedržely. Ale ve smyslu, že jsou malé plochou. Člověk tam většinou dá jeden pár na každé křídlo a to je prostě málo. Přece jen, síly působící na křídla jsou velké, to letadlo něco váží, všelijak se to tam kroutí, ohýbá, naklepává a ve chvíli, kdy se magnety od sebe trošku oddálí, tak velmi rapidně klesá jejich účinnost ve smyslu, že se nescucnou.
Já měl původně na křídlech jen mechovou oboustranku (místo magnetů). Rukou prakticky nešla křídla odtrhnout od sebe. Ale jak jsem se divil, když při třetím přistání byla křídla rozpojená (naštěstí né upadlá).
Douda1981 píše:Tak to musela být velká rána, z jaké výšky to padalo?
Ne, teď to nedovažuj, protože nevíš kam přidat závaží a kolik. Nejdřív to sestav a pak to pověs (já měl přímo hmoždinku a háček v trupu v těžišti a tak jsem to věšel do ložnice). Ale můžeš například napíchnout špendlík do čumáku a do vrchního bodu směrovky a natáhnout provázek a za něj to pověsit. Pokud se ti letadlo bude naklánět na nějakou stranu, dovaž to třeba šroubkem nebo něčím podobným daným na konec křídla. Uvidíš, že buďto nebudeš dovažovat vůbec nic nebo jen strašně malinko. Rozhodně nebudeš dovažovat 4g na konec křídla.