Nějaké odkazy na obrázky.
Motor ASP 4.1ccm
Motor ASP 4.1ccm
Dobrý den. Stavím si doma letadlo, jsem v konečné fázi, zbývá jenom natáhnout táhla a zaběhnout motor, dnes jsem se o to pokoušel. Za 1 problém mám z nádrže vyvedenou hadičku, kterou se bude do nádrzě pumpovat palivo, mám v plánu koupit tu ruční pumpičku, dnes jsem ho tam dával injekční stříkačkou. Nádrž se napustila asi tak z 1/4, ale pořád nějaká část paliva šla do výfuku tou hadičkou co vytváří tlak v nádrži a cpe palivo do motoru. Tak jsem pak palivo důkladně vylil z motoru a výfuku a pokoušel jsem se to nastartovat. Nasál jsem svíčka žhavila. Ale motor né a né chytnout, tak jsem zkusil odšroubovat svíčku a svíčka žhavila a palivo tím otvorem stříkalo ven. Tak netuším kde je problém. Pomoholo by otočení motoru dolů nebo do boku? Motor je teď válcem nahoru. Nevíte kde může být problém? Děkuji.

- StanleyT28
- Kontaktovat uživatele:
Re: Motor ASP 4.1ccm
Tlakovací hadičku v nádrži vyveď až k horní stěně, pak ti tudy poteče palivo až při plné nádrži. Jinak jestli palivo otvorem pro svíčku stříkalo ve větší míře, mohl být motor ulitý. O záběhu tady je hodně napsáno, zkus hledat.
Dobře. Mám tam jednu rovnou s tím bimbátkem ta jde do motoru. jedno zahlé kolínko až ke stěně nádrže to jde do tlakování a další zahlé kolínko to mám k napouštění nádrže. A překvapilo mě že jsem měl palivo i v karburátoru. Vůbec nechápu co tam dělalo. Co znamená ulitý motor?
- pikus 1
- Kontaktovat uživatele:
Ten vývod na tlakování v nádrži (zahlé kolínko) musí být zahnuté směrem nahoru! Klidně prodloužené i kouskem hadičky aby dosahovalo až k horní straně- pro možnost natankování plné nárže.
To tankovací naopak. tzn ke dnu nádže- opět klidně prodložit hadičkou až na dno-pro úplné vytankování.
Ulitý motor znamená, že je v motoru paliva moc. Když je přechlastanej,
tak prostě nechytne.
Musíš o tom něco vědět, než se pustíš do startování a nasledně zabíhání.
Nejdřív si o tom něco přečti. Jsou tady toho tuny!
Edit: vývod nádrže od bimbátka musí být ve stejné výši s karburátorem- klidně lehce pod jinak se ti bude zaplavovat karbec
To tankovací naopak. tzn ke dnu nádže- opět klidně prodložit hadičkou až na dno-pro úplné vytankování.
Ulitý motor znamená, že je v motoru paliva moc. Když je přechlastanej,
tak prostě nechytne.
Musíš o tom něco vědět, než se pustíš do startování a nasledně zabíhání.
Nejdřív si o tom něco přečti. Jsou tady toho tuny!
Edit: vývod nádrže od bimbátka musí být ve stejné výši s karburátorem- klidně lehce pod jinak se ti bude zaplavovat karbec
Naposledy upravil(a) pikus 1 dne sob 24.09.2011 21:42, celkem upraveno 3 x.
K létání nepotřebuji mít v dosahu trafostanici...
Aha, díky. Tak tu tankovací mam naopak, tak to bude tím. Jo nádrž je níže než kraburátor, takže to by mělo být v pohodě. Nejvíc mě štve, že když chci na motoru upravit hadičky, vyndat nádrž. Tak musím odšroubovat výfuk, vyšroubovat motor, a pak odšroubovat lože, obejít se to nijak nedá. S motorem jsem vyjel už 3 nádrže, to byl ale přišroubovaný na desce a nádrž jsem naplnil a pak až jsem jí připojil. Myslím, že jsem to od začátku přechlastal tím špatným plněním, tak asi proto to nejelo.
žhavím přes 2 drátky a 2 tužkové baterky. Drátky jsou celkem dlouhé takže by tam toho němělo být moc svíčka je pěkně rudá, když k ní připojím žhavení. Mám ale v plánu kupovat takovou tu trubičku na jednu Beterii. Máte s tím zkušenosti stojí to zato?
No, že tam budou dva dráty, to lze celkem úspěšně předpokládat, chceš-li uzavřít elektrický okruh, ani to jinak nejde. Ovšem 2 tužkové baterky, to je nějaké divné. Buď si pořiď klasické žhavítko (1článek cca 1700mAh s koncovkou), nebo power panel a Pb baterku a k tomu žhavící koncovku - panel má regulaci.
Hitec Aurora 9X
...co to máš strčený v tom karburátoru?..to vypadá, že ten motor krmíš trávou!?!
))
V karburátoru mám hadru namočenou do licinového oleje, aby mi to chytalo všechen prach, když stojí motor s letadlem na skříni mám to i ve výfuku, před startováním to samozřejmě vydělám. Trávou to zatím nekrmím, ale možná by to pomohlo 
můžeš mít obě trubičky ohnutý nahoru,jen když to vytankováváš tak musíš letadlo prostě otočíš na záda.Na nic jineho to vliv nemá.
Pokud ti žhaví svíčka tak by to mělo chytnout bez problému.
vyplň si do profilu odkud jsi,potom se jde z někým dohodnout že by ti pomohl motor zaběhnout
Pokud ti žhaví svíčka tak by to mělo chytnout bez problému.
vyplň si do profilu odkud jsi,potom se jde z někým dohodnout že by ti pomohl motor zaběhnout
Naděje umírá až po nás.
OK
)) možná by bylo nejlepší podívat se po okolí po nějaké ploše, kde se scházejí modelář. Tam se můžeš ptát a hodina mezi nimi Ti dá mnoho odpovědí 
Sám jsem začínal taky bez informací a hlavně bez internetu a bylo to těžké...
Ať se daří ...Honza
Sám jsem začínal taky bez informací a hlavně bez internetu a bylo to těžké...
Ať se daří ...Honza
- Pista.Wassermann
Nebo nic nepředělávej, tlakovací hadičku zaslep například šroubkem a tankuj hadičkou, kterou máš do motoru. Prostě vytáhni hadičku z karburátoru, nasaď pet lahev, zmáčni a až ti vyprskne palivo z výfuku./ jde to poznat i na hadičce do výfuku/ , máš hotovo. Nasadit hadičku zpět na motor a leť. Toto lze ale použít za předpokladu, že nemáš motor pod krytem.. 
Kniply v rukou, éro nad hlavou!!!
Asi před 2 týdny jsem byl chvíli na modelářském letišti, jmenuje se to tam na Žabárně, jsem z Lukova u Zlína. Byli jsme tam létat s kamarádem. Ale on je zapřísáhlý elektrák. Pak tam přijel další modelář, přinesl doma stavěné letadlo s krásným spalovacím motorem, stihl jsem se ho zeptat na pár věcí, ale pak už moc upovídaný nebyl. Startoval letadlo stylem, že se zapíchl šroubovák do země a za to přivázal letadlo aby se nerozjelo proti němu. Když se mu to podařilo nastartovat. Šroubovák se vytrhl ze země a letadlo poskočilo proti němu a v koleni mu udělalo 3 záseky. Myslel jsem že s tím pojede na urazovku to zašít, protože ten první zásek vypadal škaredě. On místo toho zašel do auta pro autolékárničku a zavázal si koleno vylétal 2 nádrže a až pak jel do nemocnice. Dneska jdu na druhý pokus. Pak napíši jestli se mi to podařilo nastartovat.
Jak ti radí kolega-stran plnění-je to Ok, ale bacha-může se stát, že přeplavíš motor palivem přes výfuk. Na to bacha...
Každý motor chce něco jiného...tenhle neznám, ale asi bych ho startoval pro začátek na volnoběh...to musíš vyzkoušet. Já jsem ze Slap=Vltava asi 30 jižně od Phy...bohužel Ti nepomohu