teď jsem zachytil zajímavý názor, že anténa u 2,4GHz by měla být sklopená
do pravého úhlu, aby správně vysílala.
Je to fáma nebo skutečnost ?
RayBan
ko44 píše:Je to fakt. Hlavne by narovnana antena nemela mirit primo na model.
Obecně tedy přednostně mířit pilotu na čelo, nebo být před ním vodorovně do leva nebo do prava.
zdzd píše:Vyzařovací charakteristika této antény je něco jako pneumatika, kde anténa je hřídelí kola. Proto by anténa měla směřovat tak, aby se model pohyboval v té pneumatice.
zdzd píše:Obecně tedy přednostně mířit pilotu na čelo, nebo být před ním vodorovně do leva nebo do prava.
cilek píše:Obecně tedy přednostně mířit pilotu na čelo, nebo být před ním vodorovně do leva nebo do prava.
A co polarizace, ta nemá žádný vliv?
OldaS píše:Za předpokladu, že se při létání stavíme vždy čelem k modelu je výhodnější mít anténu vodorovně
TomasC píše:Osobně mám anténu vodorovně otočenou vpravo.
Principieně by mi vycházela na můj styl letu vhodnější svisle, ale to by pro mě znamenalo pokaždé s anténou manipulovat při ukládání do kufru a vyjímání z kufru.. Antény, nejsou dle mě, myšlené na denní namáhání. Proto ji mám vpravo a v kloubu ZALEPENOU.
Patas_ píše:...
Jojo nejhorší je když se s ní furt někam šmrdlá nebo otáčí, kdysi jsem to dělal a za necelý dva měsíce se mi z ní ukroutil drát = -2 modely. .....
TomasC píše:Osobně mám anténu vodorovně otočenou vpravo.
Principieně by mi vycházela na můj styl letu vhodnější svisle, ale to by pro mě znamenalo pokaždé s anténou manipulovat při ukládání do kufru a vyjímání z kufru.. Antény, nejsou dle mě, myšlené na denní namáhání. Proto ji mám vpravo a v kloubu ZALEPENOU.