Beta 1400 - stavba
Re: Beta 1400 - stavba
Ahoj všem,
chtěl jsem se zeptat na nabíjení. Mám tu setovou nabíječku k betě + dodanou baterku 1300mAh 11,1V. Doma mám zdroj na 12V/2250mA. Když připojím nabíječku ke zdroji rozsvítí se červené světlo, pak pomocí servis. kabelu připojím baterku a rozsvítí se druhá dioda, ale zeleně. Dle návodu to znamená, že je nabitá. Jenže už jsem s ní byl lítat a vycucal jí, hybou se pouze křidélka, což je dobře a znamená to, že je vybitá.Ta nabíječka jí vnímá jako nabitou...
Poradíte někdo? Mám slabý zdroj? Nebo dělám něco špatně? Díky
chtěl jsem se zeptat na nabíjení. Mám tu setovou nabíječku k betě + dodanou baterku 1300mAh 11,1V. Doma mám zdroj na 12V/2250mA. Když připojím nabíječku ke zdroji rozsvítí se červené světlo, pak pomocí servis. kabelu připojím baterku a rozsvítí se druhá dioda, ale zeleně. Dle návodu to znamená, že je nabitá. Jenže už jsem s ní byl lítat a vycucal jí, hybou se pouze křidélka, což je dobře a znamená to, že je vybitá.Ta nabíječka jí vnímá jako nabitou...
Poradíte někdo? Mám slabý zdroj? Nebo dělám něco špatně? Díky
Turnigy T9x-Frsky Open9x, Beta 1400 v3.0, Mustang P-51 EPP
- Ancistrus01
- Kontaktovat uživatele:
V návodu to má pelikán blbě. i když je vybitá svítí pořád zelená 
Aha
jsem netušil... a když je nabitá tak zhasne?
Turnigy T9x-Frsky Open9x, Beta 1400 v3.0, Mustang P-51 EPP
- Ancistrus01
- Kontaktovat uživatele:
NN je potřeba hlídat volt metrem. Jo a nevybíjej accu na max. nech tam regervu.
Víte že u verze 2 a 3 jde nastavit regulátor na brzdu
já to mám už nastavené: http://rcm-pelikan.cz/index.php?sec=product&id=46837
Víte že u verze 2 a 3 jde nastavit regulátor na brzdu
Je tomu věnované celé vlákno zde, pozoruješ nějaký efekt při tak malé vrtulce, kterou Beta má?
Ancistrus01 píše:NN je potřeba hlídat volt metrem. Jo a nevybíjej accu na max. nech tam regervu.
Víte že u verze 2 a 3 jde nastavit regulátor na brzdujá to mám už nastavené: http://rcm-pelikan.cz/index.php?sec=product&id=46837
To by mě taky zajímalo jak mám nabíjet baterku. Když se nabíjí má baterka přes 12V, po minutě odpojím a má 10,5V. Jak se dloujo nabíjí přibližně (1300 mAh)
Ancistrus01 píše:Víte že u verze 2 a 3 jde nastavit regulátor na brzdujá to mám už nastavené: http://rcm-pelikan.cz/index.php?sec=product&id=46837
Hlásim, že jsem brzdu nastavil u původní verze Bety.
Zapnout Tx, plnej plyn, zapnout Rx, počkat až to pípne, stáhnout plyn.
Vyzkoušet.
Pokud to nefunguje, pak se plyn stáhl moc brzy.
Mně se to povedlo napoprvý.
- Ancistrus01
- Kontaktovat uživatele:
Ticcino píše:Pokud to nefunguje, pak se plyn stáhl moc brzy.
Mně se to povedlo napoprvý.
Taky napoprvý
Muzu mit blby dotaz co to je za brzdu a jak to funguje"l?
Spektrum DX7, Beta 1400, Funcub, NoName akrobat
- Ancistrus01
- Kontaktovat uživatele:
Že když při plachtění letíš velmi rychle vrtule se neroztočí a tím nebrzdí.
A opravdu to má pozorovatelný efekt?
Bradik píše:Muzu mit blby dotaz co to je za brzdu a jak to funguje"l?
Poznáš to při vypnutí plynu. Efekt je o dost markantnější, když letíš.
Pokud vypneš plyn, vrtule dobíhá řekněme 3-4 sekundy.
Pokud vypneš plyn a je nastavená brzda, vrtule zastaví řádově během půlsekundy.
Při tom plachtění je efekt brzdy možný pozorovat také, ale záleží na motoru a na velikosti vrtule.
Můj origo motor měl velmi silný západkový efekt a origo vrtule 5x4 se samovovlně roztočila až při dost střemhlavém letu. Při obyčejném plachtění nikoliv. Ovšem motory, které tak silný západkový efekt nemají, potažmo je na nich vrtule větší, tak tam je to znát hodně.
Jak přesně to funguje po stránce elektriky, to ti nepovím, ale víceméně jde o to, že to proud pouští jen do jednoho vinutí. Čili se motor netočí, ale naopak brzdí.
Hoj
Dal jsem na Betu vrtuli APC 6x4 a nema to ani tah jako s tou zakladni vrtuli. Nic jsem ve vybave nemenil aku je plne nabita (2200 mAh 3s) nenapada nekoho cim to muze byt? Beta se fakt plouzila a o stoupani ani nemluvim
Dal jsem na Betu vrtuli APC 6x4 a nema to ani tah jako s tou zakladni vrtuli. Nic jsem ve vybave nemenil aku je plne nabita (2200 mAh 3s) nenapada nekoho cim to muze byt? Beta se fakt plouzila a o stoupani ani nemluvim
- Ancistrus01
- Kontaktovat uživatele:
Otoč vrtuli nápisem APC 6x4 dopředu. 
Zdravím všechny letce, rozhodl jsem se začít s RC létáním, chtěl jsem to vždycky zkusit a volba padla po doporučení na Betu.
Mám ale problém, zřejmě s přijímačem. Když zapojím akumulátor v letadle, tak z prostoru motoru několikrát zapípá, pak pípá při vypnutm i zapnuté vysílačce každou vteřinu, když pak vypnu vysílačku, tak píská 2x za vteřinu. Dělám něco špatně nebo je chyba vevnitř?
Díky předem za každou radu.
Mám ale problém, zřejmě s přijímačem. Když zapojím akumulátor v letadle, tak z prostoru motoru několikrát zapípá, pak pípá při vypnutm i zapnuté vysílačce každou vteřinu, když pak vypnu vysílačku, tak píská 2x za vteřinu. Dělám něco špatně nebo je chyba vevnitř?
Díky předem za každou radu.