ASP 8.5 ccm a 1.5m extra?

Jednou je možná elektrika nahradí, do té doby ale ještě budeme s nimi mít plno problémů. Tady nám třeba někdo poradí.
Zpráva
Autor
AR1
Kontaktovat uživatele:

Re: ASP 8.5 ccm a 1.5m extra?

#16 Příspěvek od AR1 »

retepko píše:Dobrý deň.
Potreboval by som poradiť ohladom motora do extry 300s 1.5m. Bude ASP 8.5ccm postačujúci na takú skôr maketovú akrobaciu?

Bohužel, tohle ti nikdo skutečně nezodpoví. Je to vidět i na debatě výše. Včera jsem koukal na reálnou akrobacii a myslel jsem na to, že lítat takhle s modelem, umřu nudou. Každý to máme jinak - u jednoho modelu jsem byl nervózní, že už není kam přidat a jiný modelář mi řekl, že to lítá jako z praku. Tak si vyber.
cizak

#17 Příspěvek od cizak »

Přidám i já něco ze zkušeností s motorem ASP 8,5 a teda velmi mě zklamal , měl jsem v tom samém letadle dvacet let starý MVVS 6,5 a byla to s tím raketa pokud se to sebralo z otáček a s ASP 10ccm čtyřtaktem to zas létalo nádherně maketově , tiše a lítalo se nádherně klidně a sbíralo se to nádherně odspodu jen se přidalo mallilinko plynu ale zas vysoký výkon jak MVVS 6,5 to nemělo a tak jsem chtěl díát silný lehký dvoutakt že jako by měl i krouticí moment odspodu a jeho tabulkových 2Hp že bude luxus ale proti staré vydřené MVVS 6,5 je to bud stejné nebo prostě nic moc navíc to na volnoběh občas najednou začne běžet obráceně ... prostě ASP již kupovat asi nebudu ale zasejc z té čtyřtakt desítky ASP jsem nadšen , tak nevím jestli sem nenatrefil na špatný kus ... ale třeba záběh té 8,5 byl takovej opruz že nechápu ... motor šel natvrdo kov na kov i po litru paliva ...
StanleyT28
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od StanleyT28 »

Já měl osmapůlku ASP v Extře 1430mm a ta vážila téměř 3,5 kg. Motor na ni stačil, starty z trávy v pohodě, ale po delším rozjezdu. Měřili jsme ji GPS a chodila skoro 160 km/h. Spíš taková raketka, než akrobat :-)). Taky záleží na vrtuli. Optimální na akro na 8,5 mi vyhovovala 12/6. Měl jsem ten motor ještě v akrobatu ala Diablotin a při dvou kilech váhy s ní visel na půl plynu. Na plný šel fofrem kolmo nahoru. Myslím, že na tvé éro bude dobrá. Taky záleží na tom dovažování, jak už ti kluci psali. Desítka bude těžší cca o 200g?.
http://stanrcflyer.rajce.idnes.cz/
Odpovědět

Zpět na „Spalovací motory“