Bezpádlo BeastX Microbeast

Motory, gyra, serva, regulátory, stabilizátory, ale i ložiska a jiné obecné technické problémy
Odpovědět
Zpráva
Autor
Padre

Re: Bezpádlo BeastX Microbeast

#1471 Příspěvek od Padre »

pkotatko píše:Rychlé couvání proti větru, plný kolektiv... Asi jsi narazil na limity heliny. Ty nejsou nekonečné. Pomůže zvednout víc otáčky. Vrtulka je pak více účinná, ale zase si musíš pak trochu ubrat na zisku gyra.

Dik za radu, skusim. Lietam na krivke 85/95/100. Teda na plny kolektiv mam 100. Myslis ze pomoze dat 100/100/100 alebo radsej zmenit pastorok?
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#1472 Příspěvek od pkotatko »

To neumím takhle na dálku říct. Musíš vyzkoušet.
Je tam víc aspektů co do toho můžou mluvit. Utáhne motor větší pastorek, co na to baterky, co regl ?
Taky to může být pomalé servo nebo špatně nastavený poměr délka páky na servu/zisk gyra. Nebo jen nastavení gyra. Nebo třeba jen dát jiné listy vrtulky. Nejvíc se mi osvědčila vrtulka od Edge.
Spíš to ale vidím v příliš agresivním stylu letu. Podle toho co jsi psal. Plnej kolektiv a plná cyklika najednou je špatně.
Lidi co to uměj ( a taky se mě to zatím netýká ), lítaj na pohled hodně agresivně, ale přitom helinu a pohon docela dost šetří.
Krásnej příklad je Pavel Kefurt. Raptora 90 jsem měl ve stejném osazení jako on. Motor jsem každou chvíli přidusil. On s tím lítá agresivně a přitom lehce. Motor mu otáčky drží. Prostě se to musí umět.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
fire

#1473 Příspěvek od fire »

a na moj problem nemas na dialku nejake riesenie?:)
PRÔTOS
Padre

#1474 Příspěvek od Padre »

pkotatko píše:To neumím takhle na dálku říct. Musíš vyzkoušet.
Je tam víc aspektů co do toho můžou mluvit. Prostě se to musí umět.

Velmi dakujem za cenne rady! Budem laborovat. Holt musim sa ucit lietat a nie tahat za kniple :oops:

Diky
Peter
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#1475 Příspěvek od pkotatko »

fire píše:a na moj problem nemas na dialku nejake riesenie?:)

Mám. Proto jsem se ptal na ten servomonitor.
Máš špatně nastaveny subtrimy v Bestii. Je třeba si uvědomit, že parametr H má v podstatě dvě funkce. Pokud do něj vlezeš, tak ti nastaví serva do nulové polohy bez ohledu na subtrimy. Tato fukce je na to aby jsi nasadil páky co možná nejvíc kolmo. Pak, po zvolení patřičného serva kniplem vrtulky si nastavíš případné subtrimy jak potřebuješ pro jednotlivá serva. Desku cykliky si srovnáš a z menu vycestuješ. Pokud se do parametru H znovu vrátíš, první co bude, tak ti zase serva hodí do neutrálů bez subtrimů. To se ale nic neděje, protože si to předchozí nastavení pamatuje a po opuštění menu je přenastaví.
Takže, vlez do parametru H, přenastav si subtrimy pro jednotlivá serva, vylez z toho menu a bude to OK.
fire

#1476 Příspěvek od fire »

vecer vyskusam, myslel som ze po vstupe do H microbeast da serva do polohy vzhladom na polohu knipla, (cize zmenou subtrimu dorovnavas polohu pak) ale ocividne to funguje inak. zatial dakujem!
PRÔTOS
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#1477 Příspěvek od pkotatko »

Teď jsem koukal jak je to napsané v návodu. Myslím že je to popsané dost srozumitelně. A jedná se o menu G ne H.

G Neutrál serv cykliky
Po vstupu do menu G všechna serva cykliky přeběhnou do jejich neutrálů (1520 μs) a status LED nevítí.
Toto nastavení se používá pro nasazení a vyhledání nejoptimálnější pozice pro páky serv. Ty by měly být
nasazeny co možná nejblíže 90° úhlu vzhledem k táhlům. Někdy se nepodaří nasadit páky přesně v tomto
úhlu, záleží na typu serva a páce. Proto máme možnost korekce středové polohy pro donastavení přesného
úhlu elektronickou cestou ( známé jako subtrim ).
Po nastavení se můžete kdykoliv vrátit zpět do neutrální pozice ( status LED nesvítí ) pro kontrolu.
Pohybem kniplem vrtulky jednou do strany vyberete které servo bude měnit svou pozici. Vlastní nastavení
se provádí kniplem výškovky. Každá barva status LED odpovídá jednomu servu.
fire

#1478 Příspěvek od fire »

mam este V1, tak je to asi inak znacene. ale dakujem pomohol si mi. po vstupe do menu si sice paky rovno, ale pri vybere kniplom ktoremu servu sa ide nastavit subtrim sa pohnu do skutocnej polohy, ktora nebola nastavena dobre. uz je to prestavene, este nastavim par drobnosti a snad to pojde:)
PRÔTOS
Relax

#1479 Příspěvek od Relax »

Po výměně převodů na servu AIL se vrasím k subtrimům přes menu "G". Páky jsou nasazovaný ještě na 3G, přehazovačka byla na stejnou pozici ale pro MB to teď není úplně košer. V nulové poloze po aktivaci "G" je OK jenom výškovka, AIL dost nahoru a PIT zase dolů. Subtrimem se na kolmici sice dostanu ale u AIL musím jít na maximum výchylky subtrimu kniplem výškovky. Nevím jestli to můžu nechat nebo radši obě páky nasadit znova. Alespoň vím že nasazování pák na serva chce dělat přesně v tuhle chvíli po aktivaci "G" :-)
TREX450PROHC3SX, TREX550Spirit, TREX600B.Demon, TREX600VBarNeo, TF8G
http://relax450.rajce.idnes.cz
Imm0rta1

#1480 Příspěvek od Imm0rta1 »

Tak tohle je velice zajímavá novinka. Pro všechny příznivce BeastX a Spektrum :)

http://spektrumrc.com/Products/Default. ... PMAR7200BX
petrct
Kontaktovat uživatele:

#1481 Příspěvek od petrct »

ty vole toje vychytávka 8O
Chase360 SniperII LA 700 Agile 7,2 Rytmus Max
http://petrct.rajce.idnes.cz/
http://www.helitesin.cz/
boZZda

Bezpádlo BeastX Microbeast

#1482 Příspěvek od boZZda »

Imm0rta1 píše:Tak tohle je velice zajímavá novinka. Pro všechny příznivce BeastX a Spektrum :)

http://spektrumrc.com/Products/Default. ... PMAR7200BX

husty
bavarianDemon 3X a 3SX
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik
avalanche8

#1483 Příspěvek od avalanche8 »

Noo dobry,koukam ze DSM2 jeste zije,jupiiii :D
LOGO 600SE/Vbar 5,3 silverline/JIVE80Hv/TB solid 690/Futaba T14Sg
Relax

#1484 Příspěvek od Relax »

Letmá elektronická zkušenost s Microbeastem. Při zapojování 3S 2200mAh na Próčku jsem zapojil černý plusový 4mm zlacený konektor a pak se chystal na červený plusový, kde mám u baterky na kabelu kolík. Jak je heli mrňavá, delší kabel sebou hodil bokem okolo desky cykliky a přistál na boku MB, který má ale kovové vnější pouzdro. Kraťas jako hrom !!! S obavou jsem čekal jestli MB ještě naběhne ale naštěstí všechno v pohodě, jenom jsem se teda dost vylekal......... :-)

Mám nalítáno těsně přes 300 startů, pro letošek splněno nad plán co jsem chtěl zvládnout a posledních 130 letů bez nehody. Drobné letové nešvary, které se projevují občas a různě, jdou asi na vrub mechanických problémů. Možná už i nějaké opotřebení ale MB chodí pěkně :-)
TREX450PROHC3SX, TREX550Spirit, TREX600B.Demon, TREX600VBarNeo, TF8G
http://relax450.rajce.idnes.cz
Kenny McCormick

#1485 Příspěvek od Kenny McCormick »

...a preto mam na baterke na cervenom samicu :wink:

Hlavne ze sa ti nic nespalilo...
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
Odpovědět

Zpět na „Heli - technika“