Beta 1400 - stavba

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zamčeno
Zpráva
Autor
Zdenek151

Re: Beta 1400 - stavba

#1846 Příspěvek od Zdenek151 »

Mc_Green píše:Zdenek151 Jsem se upsal alobalem mám obalenou kameru a stejně to nepomáhá.
Dneska jsem to zase zkoušel doma a zjistil jsem když je kamera víc než metr od modelu tak kamerá běží v pohodě. A když jí přiblížim tak se po pár vteřinách vypne.

Zkus ještě odpijit motor a pak vyzkuošet zda se bude vypínat
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#1847 Příspěvek od Ancistrus01 »

Ahoj, tak výkrut se mi celkem povedl a ted chci zkusit let na zádech. Jak to děláte?
Pajas
Kontaktovat uživatele:

#1848 Příspěvek od Pajas »

Uděláš "půlpřemet" a zůstaneš tam, s tím, že budeš trochu potlačovat výškovku. Dostaneš se z toho tak, že přitáhneš výškovku. Případně mi napiš SZ a proberem to.
Ticcino

#1849 Příspěvek od Ticcino »

Pajas píše:Uděláš "půlpřemet" a zůstaneš tam, s tím, že budeš trochu potlačovat výškovku. Dostaneš se z toho tak, že přitáhneš výškovku. Případně mi napiš SZ a proberem to.

No, já do letu na zádech tedy chodím přes půlvýkrut a ne přes půlpřemet, protože Beta houby táhne a na vrcholu půlpřemetu se spíš plouží.

Když už umíš udělat celý výkrut, tak ho akorát v půlce utni. Je potřeba při tom potlačovat výškovku. Jde to s motorem i bez.

Doporučuju nedělat do níž než v 10m nebo se ti taky může stát, že se z toho už zdráv nedostaneš. Nebo abych byl přesnější, tak se z toho nedostaneš pouhým přitažením výškovky.
Pajas
Kontaktovat uživatele:

#1850 Příspěvek od Pajas »

Ale z půlpřemetu je to jednodušší. Když ho má natrénovanej, tak určitě.
Klubas
Kontaktovat uživatele:

#1851 Příspěvek od Klubas »

Lépe to ale vypadá z půlvýkrutu 8) :D
Multiplex FunCub // Konstrukční větroň // Beta 1400 // Mitshubishi Zero (Hacker) // Flysky TH9X //
Borek
Kontaktovat uživatele:

#1852 Příspěvek od Borek »

Ticcino píše:
Pajas píše:Uděláš "půlpřemet" a zůstaneš tam, s tím, že budeš trochu potlačovat výškovku. Dostaneš se z toho tak, že přitáhneš výškovku. Případně mi napiš SZ a proberem to.

No, já do letu na zádech tedy chodím přes půlvýkrut a ne přes půlpřemet, protože Beta houby táhne a na vrcholu půlpřemetu se spíš plouží.

Když to pořádně rozpálíš, tak to jde úplně v pohodě, nikdy jsem s tím neměl problém.

Doporučuju nedělat do níž než v 10m nebo se ti taky může stát, že se z toho už zdráv nedostaneš. Nebo abych byl přesnější, tak se z toho nedostaneš pouhým přitažením výškovky.

Podle mě je naprosto nejnebezpečnější na letu na zádech převrácená funkce výškovky. Rozhodně nepodceňovat silně zarytý reflex "když jsem v problému, přitáhnu výškovku". Takhle jsem Betě nabořil čumák. Od té doby si s letem na zádech hraju v bezpečné výšce.
Bixler, Super Sky Surfer, DJI F550, Mavic Pro | FrSky Taranis X9D+
Blog: http://tinyurl.com/ctuoqtx
blanch

#1853 Příspěvek od blanch »

Zdravím, jsem také vlastníkem tohoto stroje a musím říct, že co si tohle letadlo nechá líbit je občas až div. Co se týče akrobacie tak v let na zádech jde docela hezky. Zkoušel jsem se dostat do letu na zádech i tak že jsem souvrat udělal obráceně směrem k zemy(pochopitelně v dostatečné výšce)pozor ale je tam dost znatelný propad!!!! ale dá se to.Není to akrobat, což mi řeklo i několik modelářů když viděli co s tím dělám.Hodně také záleží i na větru jestli ten daný souvrat nebo sud atd. děláte proti větru po větru.Abych pravdu řekl tak je moje Betka pro mě srcovka je na mě hodná a já na ní ikdyž někdy se jí až prohýbají křídla :D Mám s ní nalétáno cca 150 startů z toho jeden karambol který dopadl jen trochu srolovaným čumákem a odtržením motoru. Na vině byl ovladač Cadet 4 zasekl se mi knypl plynu a balanček v prostřední poloze takže jsem nemohl řídit a ani ubrat plyn tak jsem musel přistávat s polovičním plynem a s pomocí výškovky pomalu dosednout.Bylo velké štěstí že jsem zrovna letěl k sobě a v nízké výšce.Vysílač jsem poslal na reklamaci a bylo mi po měsíci řečeno že tam žádná závada nebyla....Ovladači nevěřím od té doby co se snažil sabotovat mé letadlo a tak jsem si koupil DX7 spectrum a od té doby zase vesele létám dál...Betu bych doporučil každému začátečníkovy kterým jsem vlastně i já.Začínal jsem se Space scooterem od multiplexu který jsem nesčetněkrát rozmlátil a létat jsem se nenaučil.Těď nedávno jsem ho vytáhl ze skříně a sprovoznil a už i s ním dokážu slušně letět a i akrobacii.Beta mi hodně pomohla a chodím s ní hrozně rád lítat a to každý den za každého počasí.Toť můj dalo by se říci názor na toto skvělé letadlo.
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#1854 Příspěvek od Hoki »

blanch píše: Zkoušel jsem se dostat do letu na zádech i tak že jsem souvrat udělal obráceně směrem k zemy(pochopitelně v dostatečné výšce)pozor ale je tam dost znatelný propad!!!!

Toto jsem nějak nepochopil a neumím si to představit. Souvrat k zemi - nešlo spíše o tlačený půl přemet? Souvrat vypadá tak, že model uvedeš do svíčky a na vrcholu pomocí směrovky (občas je třeba pomoct motorem) kolem jednoho křídla se otočíš a mažeš zas směrem dolů, kde dole to přitažením a nebo potlačením uvedeš do rovného letu.
Pajas
Kontaktovat uživatele:

#1855 Příspěvek od Pajas »

Hoki píše:
blanch píše: Zkoušel jsem se dostat do letu na zádech i tak že jsem souvrat udělal obráceně směrem k zemy(pochopitelně v dostatečné výšce)pozor ale je tam dost znatelný propad!!!!

Toto jsem nějak nepochopil a neumím si to představit. Souvrat k zemi - nešlo spíše o tlačený půl přemet? Souvrat vypadá tak, že model uvedeš do svíčky a na vrcholu pomocí směrovky (občas je třeba pomoct motorem) kolem jednoho křídla se otočíš a mažeš zas směrem dolů, kde dole to přitažením a nebo potlačením uvedeš do rovného letu.

Je to kolem těžiště.
Borek
Kontaktovat uživatele:

Building Number Two

#1856 Příspěvek od Borek »

Vzhledem k tomu, že moje Beta už druhý týden bydlí na stromě, začínám přemýšlet, co dál. Chtěl bych postavit novou Betu, aby fungovala mj. jako platforma pro kameru. Bohužel, není to tak jednoduché, neboť se stará verze už pravděpodobně nedá sehnat (i díly už mají shopy z nové verze).

Jak řešíte adaptaci nové Bety na 3-článkovou baterii 2200 mAh? Je možné baterii posunout úplně dozadu pod křídla, jak je to třeba při nesení kamery? U nové verze jsou v trupu serva a táhla od nich a mám dost intenzivní pocit, že baterie se mezi ně nenacpe :-(

Ještě jsem koukal, že Hobby King Beta jménem Bixler by mohla být ještě k dostání v původní variantě -- pokud je to tedy opravdu kopie a nedělá to stejná fabrika.
Bixler, Super Sky Surfer, DJI F550, Mavic Pro | FrSky Taranis X9D+
Blog: http://tinyurl.com/ctuoqtx
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#1857 Příspěvek od Ancistrus01 »

Borku tak zavolej hasiče a oni ti ji pomůžou sundat, nebo se domluv s vlastníkem toho stromu zda ho můžeš pokácet? :lol:
Mc_Green

#1858 Příspěvek od Mc_Green »

Ale když Borek zavolá hasiče tak bude muset zaplatit výjezd a ten mu vyjde dráž než Beta.
Nejlepší by bylo se domluvit s dobrovolnýma hasičema jestly by jí nesundaly třaba za flašku.
blanch

#1859 Příspěvek od blanch »

Hoki píše:

No myslel jsem to tak,žek letim ve vodorovném letu a potlačím výškovku aby letadlo šlo čumákem k zemi.Omlouvám se jsem v tom názvosloví občas zmatenej...
opisk

#1860 Příspěvek od opisk »

chlapi poradte, co kupit po bete aby som vyuzil baterky, sefva a vysielacku a posunul sa trocha dalej?
diky
Bea Hawk EDF 90mm-FLY FLY, Partenavia Victor P68B-MS MODELL
Zamčeno

Zpět na „Letadla - začátečník“