Blade MCPX
Re: Blade MCPX
je to zvláštní, když mám připojen velký 200w motor, tak regl vždycky pípne 5x a rozjede motro. když tam zapojím malý motor, tak většinou pípne jen 2x, někdy 5x, ale stejně se ten motor neroztočí...
když dám malý motorek do letadla, tak v letadle tam frčí pokaždé..
když dám malý motorek do letadla, tak v letadle tam frčí pokaždé..
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
seltino: S tim pipanim si prestavam byt jisty. Vcera jsem schvalne poslouchal pri kazdem zapojeni baterky a obcas to pipne dvakrat, obcas petkrat a v obou pripadech se roztoci 
Vcera jsem si s mCPx v pohode plachtil asi ze 30 metru a pri te prilezitosti jsem ho pohrbil budkou vpred...takze kabinka uz neni zdaleka tak luxusni.
Tady je par fotek ze stavby prototypu nocnich listu. Pouzil jsem samolepici Cu folii na opravu plosnaku z GME, k tomu dve zelene SMD diody, velikost 0805 a knoflikove baterie CR1025 (ma je treba Alza v blistru po 5ks). Kapacitu maji udavanou 30mAh, takze s odberem diod by mely vydrzet vic, nez predpokladana vydrz samotnych listu
Konecne zapojovani a rozpojovani jsem udelal pomoci samostatneho pinu ze servo konektoru.
Priste to zkusim dat na klasicke "ostre" listy. Ty s peckou sice drzi stopu, ale neni to zadna slava na kolektivu.
Vcera jsem si s mCPx v pohode plachtil asi ze 30 metru a pri te prilezitosti jsem ho pohrbil budkou vpred...takze kabinka uz neni zdaleka tak luxusni.
Tady je par fotek ze stavby prototypu nocnich listu. Pouzil jsem samolepici Cu folii na opravu plosnaku z GME, k tomu dve zelene SMD diody, velikost 0805 a knoflikove baterie CR1025 (ma je treba Alza v blistru po 5ks). Kapacitu maji udavanou 30mAh, takze s odberem diod by mely vydrzet vic, nez predpokladana vydrz samotnych listu
Konecne zapojovani a rozpojovani jsem udelal pomoci samostatneho pinu ze servo konektoru.
Priste to zkusim dat na klasicke "ostre" listy. Ty s peckou sice drzi stopu, ale neni to zadna slava na kolektivu.
Tom
Zdravím všechny a prosím o radu na mcpx mně jedno servo po zapnuti aku vyběhne až nadoraz na horu a nereaguje na radio jenom se cuká na doraze dráhu serva sem čistil a zakladni deska je taky ok vyzkoušeno záměnou serv da se stim nějak bojovat nebo je po servu
T-rex 450.A109
Blade 400 3D- prodán
T-rex 250
Blade 400 3D- prodán
T-rex 250
když to servo dáš na jinou pozici, tak taky vyjede? Pokud vyčištění nepomohlo, obávám se že je kaput...
Baui, slušná práce
Baui, slušná práce
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
Ano servo nejde ani na jiné pozici a na jeho pozici jiné servo jde takže evidentně je to servem ale dnes jedu pro nove takže vyřešeno sranda za 500 KČ letu zdar.
T-rex 450.A109
Blade 400 3D- prodán
T-rex 250
Blade 400 3D- prodán
T-rex 250
Od začátku jsem bojoval se třepáním vrtulníčku hlavně při sestupném letu. Zkrátil jsem proto příčnou hřídel z původních 18,34 mm na 18,04 čímž se odstranila axiální vůle unašečů rot. listů. Trochu to pomohlo, ale stále to nebylo ono. Později mi jeden kolega nainstaloval "gumičkový tuning". To už bylo mnohem lepší, ale serva tím dostávala určitě více zabrat a navíc to vypadalo dost hrozně
Nakonec jsem to vyřešil navlečením gumových průchodek kabiny na kulové čepy desky cykliky - což je známá věc a dále jsem navlékl kousky silikonové bužírky na raménka kulových čepů obou grypů - toto jsem prozatím nikde neviděl, takže zveřejňuji pro inspiraci ostatním.
Viz. foto:
Nakonec jsem to vyřešil navlečením gumových průchodek kabiny na kulové čepy desky cykliky - což je známá věc a dále jsem navlékl kousky silikonové bužírky na raménka kulových čepů obou grypů - toto jsem prozatím nikde neviděl, takže zveřejňuji pro inspiraci ostatním.
Viz. foto:
Naposledy upravil(a) michalll dne sob 03.09.2011 0:30, celkem upraveno 1 x.
PROTOS 500, BLADE 130 X
Heli kabinky: http://michalpa.rajce.idnes.cz/
Heli kabinky: http://michalpa.rajce.idnes.cz/
- František Koudelka
- Kontaktovat uživatele:
Ja resil par stran zpet to vynechavani, dneska sem dal hned po sobe 4batreky, pred tim asi tri takze celkem sedum baterek zatim s novym motorkem a ani jednou to neudelalo a mam asi o minutu delsi letovy cas, takze to vypada ze zavada odstranena, to mam radost, ale zajimalo by me co se tam teda presne stalo, zda problem v odberu motorku nebo v ruseni signalu, vykonove to leta stejne ale leta to dele tak asi s odberem tam neco bude zajimave ze to vynechavalo i s nove nabitou baterkou, a chovalo se to jako pri ztrate signalu, no ale kazdopadne vypada to ze je to vyresene
s tim klepanim sem mel taky problem, ale ted po vymene spojovacky listu...ani sem ji nezkracoval, gumicky nikde nemam...se vrtas ani jednou nezatrepe a to mam prasklou hlavni hridel
jediny co tam mam tak spodni lozisko hlavni hridele mam z ocasu heliny 450, je sirsi
s tim klepanim sem mel taky problem, ale ted po vymene spojovacky listu...ani sem ji nezkracoval, gumicky nikde nemam...se vrtas ani jednou nezatrepe a to mam prasklou hlavni hridel
Nezlob se Béďo, já mám dneska špatnej den
František Koudelka píše:Ja resil par stran zpet to vynechavani, dneska sem dal hned po sobe 4batreky, pred tim asi tri takze celkem sedum baterek zatim s novym motorkem a ani jednou to neudelalo a mam asi o minutu delsi letovy cas, takze to vypada ze zavada odstranena, to mam radost, ale zajimalo by me co se tam teda presne stalo, zda problem v odberu motorku nebo v ruseni signalu, vykonove to leta stejne ale leta to dele tak asi s odberem tam neco bude zajimave ze to vynechavalo i s nove nabitou baterkou, a chovalo se to jako pri ztrate signalu, no ale kazdopadne vypada to ze je to vyresene![]()
s tim klepanim sem mel taky problem, ale ted po vymene spojovacky listu...ani sem ji nezkracoval, gumicky nikde nemam...se vrtas ani jednou nezatrepe a to mam prasklou hlavni hrideljediny co tam mam tak spodni lozisko hlavni hridele mam z ocasu heliny 450, je sirsi
je to jasne, delal to hlavni motor. vohlodaly se uhliky a prilis vysoky odber znamenal pro regulator odpojeni. serva ti zacali blbnout az po roztoceni motoru, takze to delal on. zas takove jiskreni, aby to rusilo signal spectra to delal s nejvetsi pravdepodobnosti nemohlo. i kdyz to mozne je, ale nepravdepodobne.
T-Rex 500 ESP (GP780), T-Rex 450 Pro (MicroBeast), T-Rex 250 (FM), Blade mCPx - DX7
Yoshi.CZ píše:Tak sem si to tady pročetl .... a jen co se na to podívám (nejlépe u Gattora) tak asi není co řešit ... každopádně mSRko jde z domu
![]()
P.s.: člověk si jen tak na třičtvrtě roku odskočí ... a už tu lítají komáři bez pádel na vrtuli
tak vitej do klubu
T-Rex 500 ESP (GP780), T-Rex 450 Pro (MicroBeast), T-Rex 250 (FM), Blade mCPx - DX7
dnes jsem šel mcpx protáhnout ven. Při rzantnějším přidání lkolektivu (Idl1) se mi roztočí jako čmrda a je neovladatelný. Setkal se s tím někdo ?? Dá se to odstranit ?? (To moje mcpx nemá nic moc nalítáno, takže motorky by měly být dobré)
Blade msR, mcpx, Trex 250 FBL + DX6i ;Trex 250,Trex 500 FBL + T8FG
jak velký máš úhel náběhu listů při plném kolektivu?
- František Koudelka
- Kontaktovat uživatele:
Ted sem se vratil z hriste a zase akorat nasranej tentokrat na ruce a na rozum, vylital sem 4baterky uplne ukazkovy osmicky vis proti sobe parada, tak semd al patou baterku a kdyz sem byl asi v pulce tak rikam....dam ty zada....a prask, ulomenej podvozek zlomene tahlo ke gripu a dalsi prasklina na kabince
......ja ty zada proste nedam ani kdyby ja nevim co
doma sem dal novy podvozek, kabinku necham a tahlo sem vymenil, druhe jen vyskocilo a jen sem tak zavisel pred barakem vypada to ok...ale kua jak na ty zada....
doma sem dal novy podvozek, kabinku necham a tahlo sem vymenil, druhe jen vyskocilo a jen sem tak zavisel pred barakem vypada to ok...ale kua jak na ty zada....
Nezlob se Béďo, já mám dneska špatnej den
co třeba sim? ten by mohl pomoci