Spektrum DX8 zkušenosti a pod.

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
baui

Re: Spektrum DX8 zkusenosti sem

#166 Příspěvek od baui »

Erich001 píše:to: Jindra_S

Dakujem za ochotu.
myslel som spomalenie serv pri prechode z letoveho modu normal do idl1,
aby nenabehli rychlo do inac nastavenych hodnot.

Tak tohle bych určitě neřešil zpomalením na rádiu :) Pokud létáš křivky, což podle toho co píšeš vypadá že ano, tak ti to jen ztíží život, protože bude pomalu reagovat na změnu kolektivu změnou otáček a někdy to díky tomu zazdíš.
Roztoč to v normálu přes 50%, přepni do idle up a neřeš to. Kolu se nic nestane, pokud za něco stojí.
Tom
Erich001

#167 Příspěvek od Erich001 »

Dakujem. ano lietam krivky a informujem sa kvoli tomu ze pri prepnuti letoveho rezimu sa vrtulnik prepadne a musim rychlo reagovat. pri prepnuti z idl1 na normal zasa naopak vystreli nahor.
T-rex Spektrum
baui

#168 Příspěvek od baui »

To máš špatně nastavené křivky náběhu, nemá to nic společného s motorem. Ale to je na jinou diskusi. Nakresli si na papír různýma barvama křivky náběhu do jednoho grafu a koukni, kde se protínají kolem polohy, kde přepínáš režimy, a zjistíš, co je špatně ;)
Tom
Jindra_S
Kontaktovat uživatele:

#169 Příspěvek od Jindra_S »

To Erich 0001: Ano, tak toto nastavení je možné a právě toto jsem myslel v původním příspěvku
Konkrétně: Pokud edituji nastavení klapek pro letové módy (respektive ovládání pomocí přepínače letových módů), mohu nastavit čas zpoždění. Pokud pak přepnu mód, klapky se do předdefinovaného stavu dostanou pomalým pohybem odpovídajícím tomuto času.
-
HynX
Kontaktovat uživatele:

#170 Příspěvek od HynX »

Vcera vecer som si do EasyGlidera namontoval prijimsc AR8000 aj s telemetrickym modulom. Teraz to testujem na letisku. Vsetko vyzera byt ok az na rychlost a vysku modelu, neukazuje mi pri nich ziadne hodnoty. Nevie niekto preco mi to nefunguje?
Logo600SX • Spitfire Mk XVI (3D tlač) • Futaba 14SG
Jindra_S
Kontaktovat uživatele:

#171 Příspěvek od Jindra_S »

Jaký modul (čidlo) na výšku jsi pořídil?
Žiju v domnění, že u vysílačky se standardně nedodává.
-
Subrt

#172 Příspěvek od Subrt »

HynX píše:Vcera vecer som si do EasyGlidera namontoval prijimsc AR8000 aj s telemetrickym modulom. Teraz to testujem na letisku. Vsetko vyzera byt ok az na rychlost a vysku modelu, neukazuje mi pri nich ziadne hodnoty. Nevie niekto preco mi to nefunguje?

Protože, musíš dokoupit a zapojit příslušná čidla
HynX
Kontaktovat uživatele:

#173 Příspěvek od HynX »

Takze to nema cidlo (nejake gps ako v mobiloch) zabudovane v tom telemetrickom module (TM1000)? Ved ta skatulka je vacsia ako prijimac :( Som to ledva napchal do glidera, si neviem predstavit tam pchat este dalsie cidlo :roll: Tak to mi je potom riadna telemetria :D
Logo600SX • Spitfire Mk XVI (3D tlač) • Futaba 14SG
zdzd

#174 Příspěvek od zdzd »

baui píše:To máš špatně nastavené křivky náběhu, nemá to nic společného s motorem. Ale to je na jinou diskusi. Nakresli si na papír různýma barvama křivky náběhu do jednoho grafu a koukni, kde se protínají kolem polohy, kde přepínáš režimy, a zjistíš, co je špatně ;)

On to má dobře, protože křivky jsou použité tak, jak vyhovují. Při tom se vůbec nemusí potkávat. A proto taky mají rádia zpoždění při přepnutí režimu, aby se nic nerozškubnulo nebo helina neskákala. To zpoždění je samozřejmě jen při přepnutí, ne pořád.

A jeden ze soustavných nedostatků Spektra je právě absence možnosti nastavit zpoždění, což se musí řešit obezličkami, které si popsal.
baui

#175 Příspěvek od baui »

To co píšeš je pravda tak napůl. Je to podle mého názoru spíš otázka filozofie nastavování a létání. Sám třeba mám v normálu při jakékoli poloze plynové páky 0° na listech jen proto, abych v normálu nikdy nemohl vzletět a následně s tím v invertu praštit, takže podobné věci ve vzduchu neřeším. O zbytek se postará soft start na reglu.
Tom
zdzd

#176 Příspěvek od zdzd »

Pokud tam máš na tvrdo 0 tak se jednoho dne nebudeš stačit divit. Stačí aby přišel poryv větru a helinu ti ze země sebral.
baui

#177 Příspěvek od baui »

A to je právě ta filozofie létání a nastavení o které mluvím a která je pro každého jiná. Normál mám tak na testování, měření volnoběžných otáček atd, nikdy v něm neletím. Roztáčím v idle up se soft startem, přistávám autorotací nebo dotáčím na zemi vypnutím motoru stále v idle up, kolektiv ovládám do chvíle, dokud listy nestojí na fleku.
Tom
Erich001

#178 Příspěvek od Erich001 »

To:Jindra_S, zdzd.

dakujem . spravna poznamka.

ale stale neviem ci moje radio ma tu funkciu spomalenia serv pri prapinani F-mod. v hely programe.
krivky mam nastavene samozrejme dobre.
T-rex Spektrum
baui

#179 Příspěvek od baui »

Teď jsem se dostal k tomu to prakticky vyzkoušet. Ano, funkce tam je a je použitelná na libovolný kanál.

Vlez si do Servo setup a hned jako první je kanál Throttle. Najeď si na Travel, klikni, doroluj až na položku Speed, potvrď, sjeď dolů na řádek Norm a tam změníš hodnotu na počet vteřin, o které se má kanál zpozdit. Při přepnutí letového režimu to ten kanál zpomalí.
Tom
Erich001

#180 Příspěvek od Erich001 »

To: baui

dakujem pekne mam to.
T-rex Spektrum
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“