turnigy t9x vs dx6i s orange přijímačem

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Zpráva
Autor
zdzd

#31 Příspěvek od zdzd »

davehaja píše:Je mě uplně jedno kdo a s čím lítá.To tady neřešíme.Poukazuji pouze na četnost problému ve tvém okolí...a to si přeber jak uznáš za vhodné.K dotazu mkk jsem se vyjádřil a to je z mé strany vše.

Tvé poukazování na jeho okolí je poněkud divné. Tak ti doplním pár dalších:

FASST - Nikdy jsem neviděl ani neslyšel o prokázeném selhání systému vyjma případu, kdy se sešly dva TX s GUID=0 a zkazek o přehřátých přijímačích, které se většinou nepotvrdily. Aspoň ne v ČR.

ASSAN - Občas se vyskytne zpráva o nějakých potížích, byl jsem u případu, kdy byl krátkodobě zarušen.

DUPLEX - Nebyl jsem u žádného selhání, nicméně osobně znám několik lidí, kteří měli problém s výpadky a dokonce i s vyhořením přijímače.

SPEKTRUM - Vyskytují se zprávy o selhání, osobně jsem byl svědkem asi tří havárek, kdy SPEKTRUM v heli zamrzlo a pak se zase chovalo jako by nic.

Napsal jsem to v pořadí, které odpovídá spolehlivosti dle mých zkušeností.
Naposledy upravil(a) zdzd dne čtv 23.06.2011 11:03, celkem upraveno 1 x.
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od Milan Nes »

jo jenom k tomu ASSANU :
problem ruseni se vyskytoval u verze 01 (uz daaaaavno neni v prodeji)
pokud vim dochazelo k moznosti kolize dvou systemu ted nevim jestli to bylo s Duplexem ?? ale pak se to poresilo ve verzi 02 a jeste nejake veci byly
+ neni to 100% blbuvzdorne je treba zachovat urcitou moralku osazeni eletroniky (ovazat prijimac silovejma kabelama a prilepit k nemu regl neni
optimalni verze instalace ... tak vim ze se povedlo "zaskubavat" assan)
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
zdzd

#33 Příspěvek od zdzd »

Milan Nes píše:jo jenom k tomu ASSANU :
problem ruseni se vyskytoval u verze 01 (uz daaaaavno neni v prodeji)
pokud vim dochazelo k moznosti kolize dvou systemu ted nevim jestli to bylo s Duplexem ?? ale pak se to poresilo ve verzi 02 a jeste nejake veci byly + neni to 100% blbuvzdorne je treba zachovat urcitou moralku osazeni eletroniky (ovazat prijimac silovejma kabelama a prilepit k nemu regl neni
optimalni verze instalace ... tak vim ze se povedlo "zaskubavat" assan)

Ten případ s ASSANEM už tu byl diskutován jde o uživatele zbek. Létá EPP kombaty a má v nich ASSAN. Problém s instalací asi nebude, chodí to stovky, možná tisíce letů. Jedině, že by po nějakém ťukanci povyjel konektor nebo tak něco. O to ale v tomto případě nejspíše nešlo, nebyl to ani první ani poslední let toho dne a ty ostatní byly bez problémů. V kritickém okamžiku dva kombatili s ASSAN + 40MHz a já jsem měl zapnutý FASST. Zbek po nějaké době hlásil nějaký krátkodobý výpadek (možná ani ne vteřinu). Pak jsme to zkoušeli nějak nasimulovat znovu, zda tam ten FASST nehraje nějakou roli a už se nepodařilo. Příčina zůstala neznámá. Možností je mnoho, ale bylo to zaváhání u kterého jsem byl, tak to zmiňuji. Verzi ASSAN nevím. Kdo má dotaz, može kontaktovat zbek.

http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... c&start=10
beck

#34 Příspěvek od beck »

Drondys: Děkuji.
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od Milan Nes »

to zdzd : dikes ... o tom sem nevedel (assan)
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
coro

#36 Příspěvek od coro »

Assan nemá dve antény takže krátkodobý výpadok má právo urobiť kedykoľvek. To že ich nerobí je len vec dostatočnej citlivosti a primeranej vzdialenosti, prípadne normálneho prostredia (bez plechových hangárov a podobne). Problém s rovnakým GUID popísal jyrry u verzie V1, viac som o tom nepočul tak V2 tým možno netrpí.

Problém Assan-Duplex bol niečo úplne iné, to bola séria Duplex modulov s príliš citlivým CSMA/CD ktoré v blízkosti Assan vysielača prestali na nejakú dobu vysielať - Jeti ich stiahli z trhu alebo vymieňali, to je už pekne dávno. Inak rovnaké problémy malo viacero systémov.

Duplex v prvej verzii z výstavy mi na slabom BEC pri veľa ostrých poklesoch dokázal zmrznúť a prestať reagovať. Po updatnutí firmware (už to bolo dávno) sa to nedalo zopakovať, čokoľvek som sa snažil s napájaním robiť vždy nabehol okamžite bez zaváhania. Považujem za bezkonkurenčný systém, osobne, a to aj vdaka iným detailom, napr. tomu že vie synchronizovať výstup na servo so vstupom PPM z vysielača a tým zabrániť zdržaniu ktoré u ostatných spôsobuje prískoky namiesto plynulého pohybu serv..

Spektrum ako také má problémy s niektorými príjmačmi - ľudia na ne padajú, predajca ich vymieňa a ľudia padajú znovu... Neviem čím to je spôsobené, viem len to že blikajúca led čo sa rozbliká po resete príjmača, sa na jednom videu rozblikala aj po zájdení do väčšej vzdialenosti medzi domy - to zrejme znamená že príjmač zblbol a resetol sa na základe zlého príjmu. Mám pocit že veľké príjmače tak neblbnú, - ono je to vlastne vždy a všetko závislé na správaní príjmača, veď u systémov s jednosmerným prenosom tie vysielače proste vysielajú a je len na príjmači čo urobí.

Hitec nepadá, ale má to tiež svoje ale - pri napájaní cez normálny výstup ne regl či servo, na výpadky čo poklesy môže zblbnúť aj na dosť dlho. Treba zabezpečiť že tam pokles nebude, a to u Hitec pomocou SPC portu. Bez toho nie je až tak spoľahlivý ako by bolo ideálne.

Nepadá ani Frsky s telemetriou - aj keď verzia bez tlemetrie (EDIT: od slova tlemiť sa?) mala problém s rovnakými (náhodne generovanými) GUID, tá s telemetriou vyzerá zatiaľ dobre.
Pre majiteľov 9x to je asi nejlepšia voľba, jednak to funguje ale zároveň je napísané aj "natívne" ovládanie telemetrie priamo z rádia ER9x-FrSky.

Futaba je na tom najlepšie, ale je to trochu aj vďaka tomu že má dobré meno a ľudia ju nepodozrievajú. Skorej sa hľadajú geopatogénne zóny, škvrny na slnku (ale tie by som ale nevylučoval...) alebo sa analyzuje správanie BEC (správny prístup).. Pri ostatných systémoch to je ale hneď hodené na chybu systému tak vyzerajú horšie..
http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... ic&t=32010
jirka64

Turnigy9XCh

#37 Příspěvek od jirka64 »

Zkoušel jsem T9XCh spárovat s 6kanálovým přijímačem ER61 2,4GHzDSM od Art-techu a nejde mi to.Máte někdo zkušenost,je na to nějaký fígl nebo to zkrátka nejde spárovat.Děkuji Jirka Lekeš.
Corsair Art-tech, větroň Asterix, QB-15,Corsair Top Flite nedokončený, F6F Hellcat a Ju-87 stuka série 500 od Guillow's.SE5a série 200 rozestavěný.
rafa242

#38 Příspěvek od rafa242 »

no nemyslim ze by tato vysielacka isla spárovat s dsm primacmi .....snad sa nemylim ale pride mi to nelogické
Genagen
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od Genagen »

coro píše:Neviem čím to je spôsobené, viem len to že blikajúca led čo sa rozbliká po resete príjmača, sa na jednom videu rozblikala aj po zájdení do väčšej vzdialenosti medzi domy - to zrejme znamená že príjmač zblbol a resetol sa na základe zlého príjmu.

IMO tak se to ma chovat - kdyz prijimac ztrati signal - zacne blikat.
Drondys

Re: Turnigy9XCh

#40 Příspěvek od Drondys »

jirka64 píše:Zkoušel jsem T9XCh spárovat s 6kanálovým přijímačem ER61 2,4GHzDSM od Art-techu a nejde mi to. Máte někdo zkušenost,je na to nějaký fígl nebo to zkrátka nejde spárovat.Děkuji Jirka Lekeš.

Uvědom si, že nelze vzít jen tak vysílačku a spárovat ji s jakýmkoli přijímačem. Existují různé systémy a k nim kompatibilní přijímače. Pokud má vysílačka vyměnitelný VF modul pak v případě potřeby použití vysílačky s jiným systémem je potřeba v ní vyměnit odpovídají VF modul vhodný pro daný systém, pokud vhodný výměnný VF modul pro jiný cílový systém a použitelný v daném Tx vůbec existuje.

V daném případě je otázkou nakolik je zmíněný přijímač ER61 od Art-techu skutečně kompatibilní s DSM případně DSM2 viz třeba s vysílačkou DX7 ? Bez ověření tomu nelze důvěřovat a není ani vyloučeno to, že by to mohla být specialita, která bude spárovatelná pouze s vhodnou vysílačkou od Art-techu.

Pokud jsi měl T9X s VF modulem Turnigy tak to jsi měl verzi VF modulu, kterou nelze spárovat se zmíněným přijímačem ER61 od Art-techu ani s jinými přijímači DSM, ale pouze s přijímači FlySky, HK a Turnigy viz tento odkaz na ukázky těch přijímačů, se kterými to lze spárovat.

Pro použití T9X s přijímači DSM2 by bylo možné vyzkoušet jiný VF modul viz tento odkaz, ale dokud neověříš použití ER61 s DX7 tak o tom nemá cenu vůbec uvažovat.

Zkus nějakého známého co má vysílačku DX7, která je kompatibilní s DSM i DSM2 jestli půjde spárovat s tím přijímačem ER61 od Art-techu.

Na druhou stranu pokud je to jen trochu možné neměl by být problém ten šestikanálový přijímač ER61 od Art-techu v příslušném modelu prostě vyměnit třeba za levný šestikanálový přijímač HK-TR6A V2 viz tento odkaz, který lze bez problému spárovat s T9X s VF modulem Turnigy a rozměrově i váhově je zhruba shodný s přijímačem ER61 od Art-techu.
Naposledy upravil(a) Drondys dne pát 15.07.2011 9:17, celkem upraveno 1 x.
jirka64

#41 Příspěvek od jirka64 »

Rozumím a děkuji za vyčerpávající odpověď. :oops:
Corsair Art-tech, větroň Asterix, QB-15,Corsair Top Flite nedokončený, F6F Hellcat a Ju-87 stuka série 500 od Guillow's.SE5a série 200 rozestavěný.
jirka64

#42 Příspěvek od jirka64 »

Ten svůj nový vysílač jsem zakoupil na www.rcflying.cz. Je to ale verze V2.Ale cena je slušná.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

Re: turnigy t9x vs dx6i s orange přijímačem

#43 Příspěvek od RiMr »

Měl jsem dvě Dx6i, i toho Assana v T9x, stand. FlySky a teď FrSky a ten mikrosystém z HC.
- Dx6i - jak bylo řešeno výše, nemám co dodat, snad jen ještě zmínit "tužkáče v kleci"... DSM2 - párkrát jsem spadnul, ale po pravdě řečeno myslím že to bylo na ruce.

- Assan, zcela bezproblémové, občas mi při slabším signálu model "zlenivěl", říkal jsem tomu "vizuální telemetrie" :)

- FlySky (to co je v T9x) - já bez problému, ale na vlastní oči jsem viděl vzájemné rušení dvou rádií - několikrát! Takže s velkými výhradami používám u prcků a to jen proto, že ještě nejsou malé přijímače pro mého současného favorita:
FRSKY v telemetrickém režimu
kterého tímto blahořečím a provolávám mu třikrát sláva!!! :)

Takže já bych koupil TH9x od FlySky, do toho strčil FrSky a originální modul případně využíval na nějaké létání s komáry kolem nosu, jak to teď provozuju (nejen) já.

Přece jen, když má člověk koupit šest sedum FrSky osmikanálů, taky je to znát... :)
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od petr64 »

Cil: Chci telemetrii - uz me nebaví ty nepřesné stopky na plynu. Uz jsem kvůli tomu dvakrát spadl. Neb Kdyz jsem stopky poslechl, tak byla aku vybita jen z 60%. Tak jsem pridaval na stopkach čas. Jenže jsem pak lítal ve větru nebo jindy jsem vice blbnul a aku byl dřív vybity. A bez motoru, kdyz jsem daleko nebo při pořádným větru, se přistát neda.

No proste potrebuji (chci :) ) telemetri.

Ma cenu k DX6i k prikoupit FrSky DHT-U A přijímač D4FR a používat to jen pro přenos telemetrie (zajímaji me spotřebovane mAh a Vario)?

Řízení modelu dál provozovat na DSM2 (mám dva docela drahé RX AR6200). Takova lama otázka, daly by se ty další 4 kanály použit třeba na natáčení kamery, kdyby se VF modul DSM vypnul a ero vylo řízeno dál pomoci napr. triosoveho FY20AP gyra s držením horizontu ?

Prosím ne rady: zahoď DX6i, plánuji novy TX az napresrok.
Litam EPP samoridla a houboelektrovětroně.

P.s.k tematu: S uvedenými RX a DSM2 jsem vizuálně nezaznamenal výpadky. A to litam tak daleko (jsem na kopci a točím na kameru Contour GPS tak se občas dalkami nechám unést), že místo modelu vidím jen žiletku (500m?).
Pravda občas (asi 3x za 150 letovych hodin) se mi stalo, že po přistání prjimac blikal - ale jak pisu, bez vizualnich postrehnutych vypadku. Ale musim se priznat, lítal jsem bez satelitu přijímače (vim, blbec, dráždil jsem hada bosou nohou). S používáním druhého satelitního přijímače se uz blikani nevyskytuje vůbec.

Toliko moje zkušenosti s DSM2.
SPEKTRUM DX6i | HD Contour GPS | ZagiKiller 1500, HotWing 1200 (+1800), Alpha 1500, SkyClimber 2000
petr64
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od petr64 »

petr64 píše:Ma cenu k DX6i k prikoupit FrSky DHT-U A přijímač D4FR a používat to jen pro přenos telemetrie (zajímaji me spotřebovane mAh a Vario)?

?
SPEKTRUM DX6i | HD Contour GPS | ZagiKiller 1500, HotWing 1200 (+1800), Alpha 1500, SkyClimber 2000
Odpovědět

Zpět na „Turnigy T9x“