Heli a vaše nehody

Všechno co je o modelech vrtulníků, ale nevejde se do jiné vrtulníkové kategorie.
Zamčeno
Zpráva
Autor
Kra

Re: Heli a vaše nehody :-)

#1486 Příspěvek od Kra »

Me spis napadlo nastavit si normal rezim stejne jako IDLE1. Na DX7 je blbej tripolohovej prepinac a jednim prstem ho neprepnu se 100% jistotou, ze mi to ujede a zvolim blbej rezim. Tak ze bych mel proste jen idle 1, idle1 a idle2.

T-Rex 450 Pro || Dx7 (mod 1)
avalanche8

#1487 Příspěvek od avalanche8 »

presne tak to mam na dx7 zadnej normal,vlastne tim 3 polohacem menim jen tocky,idle1,2,3 :lol:
LOGO 600SE/Vbar 5,3 silverline/JIVE80Hv/TB solid 690/Futaba T14Sg
Relax

#1488 Příspěvek od Relax »

avalanche - asi nejlepší varianta, zkusím. Díly jsou už na cestě, něco z Brna, něco z fast-lad.uk díky napídce známého z Klecan :-)
TREX450PROHC3SX, TREX550Spirit, TREX600B.Demon, TREX600VBarNeo, TF8G
http://relax450.rajce.idnes.cz
psena
Kontaktovat uživatele:

#1489 Příspěvek od psena »

Tak dnes se me pri letu vyzuly listy (praskl sroubek v pricne hrideli) docela slusna rana. Byl jsem tak v soku, ze jsem ani nedal autorotaci a pouze udelal dva kroky dozadu protoze zmitajici se vrtulnik si to namiril na moji hlavu :D
Aspon vymenim vetsinu dilu na hlave, uz to bylo v planu...jinak vyhoda tohoto padu je, ze ani jednomu listu se nic nestalo (youngblood) takze vypadato to jen na prevody serv, prevod kardanu, praskle lyze..jo a padla vcetne tycky, ta uplne zmizela. Proste vzlitl jsem s padlovkou, ale pristal s bezpadlem :D a vlastne i bezlistem.
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#1490 Příspěvek od JirkaA »

psena píše:Tak dnes se me pri letu vyzuly listy (praskl sroubek v pricne hrideli) docela slusna rana. Byl jsem tak v soku, ze jsem ani nedal autorotaci a pouze udelal dva kroky dozadu protoze zmitajici se vrtulnik si to namiril na moji hlavu :D
Aspon vymenim vetsinu dilu na hlave, uz to bylo v planu...jinak vyhoda tohoto padu je, ze ani jednomu listu se nic nestalo (youngblood) takze vypadato to jen na prevody serv, prevod kardanu, praskle lyze..jo a padla vcetne tycky, ta uplne zmizela. Proste vzlitl jsem s padlovkou, ale pristal s bezpadlem :D a vlastne i bezlistem.

Zrovna jsme tě s Errorem u nás na letišti pomlouvali, jak si lítáš tictocy metr před ksichtem a věříš v dokonalost techniky :mrgreen: . Hlavně že jsi v celku....
OK2WY
Kenny McCormick

#1491 Příspěvek od Kenny McCormick »

mne dnes tiez padlo Procko. Na nedoslednost pri montazi. Chrcalo mi v serve, tak som preventivne vymenil prevody a nedotiahol skrutku ramena na serve. Ta sa pocas letu vyskrutkovala asi po 4 minutach letu, rameno vyzulo zo serva, a v 7m vyske pocas polvykrutu sa ozval zvuk - bzzzzuuuunnnkk, akoby sa strhli zuby na hlavnom kole. Vrtas neovladatelny padol do travy bokom. Skody vyzeraju male, dufam ze to tak zostane - hlavne kolo, pr.prevod kardanu, priecna a hlavna oska, loziska... Zbytok vyzera vcelku.
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
Howking
Kontaktovat uživatele:

#1492 Příspěvek od Howking »

Tak jsem dneska totálně roztřískal Rexe 700.
Zase technika. Příčinu ale neznám.
Sled událostí: Zkoušel jsem backflipy v shakingu - prostě místo tažení výškovky, prudké ťukání z 0 na full. Normálka to šlo. Pak jsem dělal backflipy na čvtrtiny - zastavení vodorovně, zastavení svisle, zastavení na zádech, zastavení svisle atd. Asi 10 v pohodě a když mi naposledy vyšla poloha na zádech, heli mírně pomalinku klesala, dával jsem kolektiv do mínusu postupně až do plna a bez reakce klesala dál. No dva metry nad zemí jsem to tedy prudce chtěl otočit na lyže, ale vyšla mi už jen půlka otočky a ocasem přímo do země. Konec. Proč klesala a nereagovala nechápu. Nebyl to ani virový prstenec, listy byly při sestupu zticha, žádný rachot jako s plným kolektivem. Prostě přestal poslouchat kolektiv. Vypadlý drátek z přijímače, nebo v-baru téměř vylučuju, obojí mám poctivě přilepeno. No přežila veškerá elektronika, tak ani nevím, zda to vůbec opravovat, nebo koupit drak jiné heliny.
Přílohy
crash.jpg
Blade400>T-Rex500>T-Rex250>Protos>T-Rex700E>LA700>RaptorE720
youtube.com/heyingosl
psena
Kontaktovat uživatele:

#1493 Příspěvek od psena »

Tak to je drsne... klesat na vrtuli a nemoct to zvednout, to je jak nocni mura. :?
Howking
Kontaktovat uživatele:

#1494 Příspěvek od Howking »

psena píše:Tak to je drsne... klesat na vrtuli a nemoct to zvednout, to je jak nocni mura. :?
- fakt velmi nepříjemné a zem se pomalu blíží a rozhodni se, zda vypnout motor, nebo to zkusit otočit předtím aspoň na lyže.
Blade400>T-Rex500>T-Rex250>Protos>T-Rex700E>LA700>RaptorE720
youtube.com/heyingosl
petrct
Kontaktovat uživatele:

#1495 Příspěvek od petrct »

:oops: 8O maras už dlouiho jsem neviděl ta rozsekanou helinu :oops: asi máš pechana na to 7kilo
Chase360 SniperII LA 700 Agile 7,2 Rytmus Max
http://petrct.rajce.idnes.cz/
http://www.helitesin.cz/
psena
Kontaktovat uživatele:

#1496 Příspěvek od psena »

Howking píše: fakt velmi nepříjemné a zem se pomalu blíží a rozhodni se, zda vypnout motor, nebo to zkusit otočit předtím aspoň na lyže.

Mam jeste pred ocima video na kterem se to stejne co tobe stalo i Alainu Szabo jr (teda jemu vypl motor uplne), vzhledem k tomu, ze byl nad betonem tak chladnokrevne doautorotoval na vrtuli. Potom pribehl mechos, znovu heli rozbehl a Alain pokracoval v letu.
drak1

#1497 Příspěvek od drak1 »

Tak to je teda hodně škody.Je to opravdu fest.
Futaba T8FG
LOGO 550 SX ( V-Bar ), PROTOS-500 ( K-Bar ), EPP SU-29 3D
HynX
Kontaktovat uživatele:

#1498 Příspěvek od HynX »

psena píše:
Howking píše: fakt velmi nepříjemné a zem se pomalu blíží a rozhodni se, zda vypnout motor, nebo to zkusit otočit předtím aspoň na lyže.

Mam jeste pred ocima video na kterem se to stejne co tobe stalo i Alainu Szabo jr (teda jemu vypl motor uplne), vzhledem k tomu, ze byl nad betonem tak chladnokrevne doautorotoval na vrtuli. Potom pribehl mechos, znovu heli rozbehl a Alain pokracoval v letu.
mas link na to video? to si rad pozrem, dik.
Logo600SX • Spitfire Mk XVI (3D tlač) • Futaba 14SG
Imm0rta1

#1499 Příspěvek od Imm0rta1 »

HynX píše:mas link na to video? to si rad pozrem, dik.

Bude to nejspis tohle
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=O0gnzEuIrgE[/youtube]
prochel
Kontaktovat uživatele:

#1500 Příspěvek od prochel »

Imm0rta1 píše:
HynX píše:mas link na to video? to si rad pozrem, dik.

Bude to nejspis tohle

no akorát že on umí padat , autorotace na vrtuli a vrťas zůstal celej :D
Zamčeno

Zpět na „Heli - jiné“